کد خبر: ۹۴۴۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۰۰ - ۲۷ مهر ۱۴۰۵
روز صدم جنگ سوم؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

لاوروف: روسیه آماده است تا در یافتن راه‌حل‌هایی برای مناقشه ایران و ایالات متحده کمک کند/نخست‌وزیر چین: آماده‌ایم همکاری با ایران را تقویت کنیم؛ طرف‌های ذی‌ربط باید مذاکرات را از سر بگیرند/العربی الجدید: احتمالا در تلاش‌های میانجی‌گری میان واشنگتن و تهران گشایشی حاصل شود که طی همین هفته اعلام شود/وزیر کشور پاکستان: تلاش اسلام‌آباد برای آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا

امروز ۲۷ مهر ۱۴۰۵ است و ۲۳۳ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۱۹۵ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، اکسیوس مدعی شد ترامپ درحمایت از نتانیاهو ظاهراً این پیام را منتقل کرد که اجازه می‌دهد پس از انتخابات امریکا به ایران حمله کند.
لاوروف
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز ۲۷ مهر ۱۴۰۵ است و ۲۳۳ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۱۹۵ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، اکسیوس مدعی شد ترامپ درحمایت از نتانیاهو ظاهراً این پیام را منتقل کرد که اجازه می‌دهد پس از انتخابات امریکا به ایران حمله کند.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز نود و نهم جنگ سوم چه گذشت؟ (۲۶ مهر ۱۴۰۵) / لاوروف: وضعیت خاورمیانه درآستانه جنگ تمام‌عیار قرار دارد/رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: برای تصمیم احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم/احتمال سفر عاصم منیر به تهران درهفته جاری/ادعای اکسیوس: ترامپ درحمایت از نتانیاهو ظاهراً این پیام را منتقل کرد که اجازه می‌دهد پس از انتخابات امریکا به ایران حمله کند/ادعای نتانیاهو: آماده‌ایم بدون آمریکا حمله پیشگیرانه علیه ایران انجام دهیم

اخبار مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز جاری، ۲۷ مهر ۱۴۰۵ هم به شرح زیر است:

اکسیوس به نقل از یک مقام مصری: هرگونه کمک نظامی احتمالی مصر به عربستان، صرفاً جنبه دفاعی خواهد داشت و شامل هیچ‌گونه اقدام نظامی تهاجمی در یمن نخواهد شد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۸:۳۱
آکسیوس می گوید که هرگونه کمک نظامی احتمالی مصر به عربستان سعودی، صرفاً جنبه دفاعی خواهد داشت.
 
به گزارش «انتخاب»؛ باراک راوید، خبرنگار آکسیوس نوشت: یک مقام مصری به من گفت که هرگونه کمک نظامی احتمالی مصر به عربستان سعودی، صرفاً جنبه دفاعی خواهد داشت و شامل هیچ‌گونه اقدام نظامی تهاجمی از سوی مصر در یمن نخواهد شد. 
عراقچی: در مذاکرات امروز درباره مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای رایزنی‌های سازنده‌ای داشتیم/دیدگاه مشترک ایران، روسیه این است که مسائل منطقه راه‌حل نظامی ندارند/لاوروف: برای استقرار صلح و ثبات باید از دیپلماسی استفاده شود تا وضعیت در تنگه به قبل از بحران بازگردد/آمادگی کامل داریم که در جستجوی راه حل مساعدت و کمک کنیم تا از این بحران خارج شویم/حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی را رد می‌کنیم
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۷:۲۹
 ایرنا: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به مذاکرات امروز با سرگئی لاوروف، همتای روس خود در تهران، گفت: مذاکرات دو طرف درباره روابط دوجانبه و مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، مهم، فشرده و ثمربخش بود.
 
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه روز دوشنبه ۲۷ مهرماه، در بخش آغازین نشست خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در تهران، با خیرمقدم به همتای روس خود و هیئت همراه گفت: بسیار خرسندیم که بار دیگر در تهران میزبان جناب آقای لاوروف و هیئت دیپلماتیک روسیه هستیم. امروز مذاکرات بسیار مهم، فشرده و ثمربخشی میان دو طرف انجام شد.
 
وی با اشاره به سطح مناسبات دو کشور تصریح کرد: همان‌گونه که می‌دانید، پیوندهای میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه پیوندهایی راهبردی است و مشارکتی جامع و راهبردی میان دو کشور برقرار است. به‌ویژه پس از امضا و اجرایی شدن «موافقت‌نامه مشارکت جامع راهبردی» که در جریان سفر رسمی به کرملین توسط رؤسای جمهور دو کشور به امضا رسید، این مناسبات وارد مرحله‌ای نو شده و ابعاد گسترده‌تر، عمیق‌تر و مهم‌تری به خود گرفته است.
 
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: ما در مذاکرات فشرده امروز خود، پیرامون مهم‌ترین مسائل و تحولات منطقه‌ای، دگرگونی‌های عرصه بین‌المللی و همچنین طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقه در چارچوب مناسبات دوجانبه تهران و مسکو رایزنی‌های مفصل و سازنده‌ای داشتیم.
 
همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه با روندی بسیار مطلوب در حال پیشرفت است
 
وزیر خارجه افزود: ما راهکارهای عملی برای گسترش روابط و همکاری‌های اقتصادی، تجاری، سیاسی و فرهنگی دو کشور را بررسی کردیم. خوشبختانه، همکاری‌های اقتصادی دو کشور با روندی بسیار مطلوب در حال پیشرفت است و می‌توانم بگویم که مانع جدی و مهمی بر سر راه گسترش این همکاری‌ها وجود ندارد.
 
وی با اشاره به اینکه در حوزه سیاسی نیز مشورت‌های مستمری میان دو کشور انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: سفرهای متقابل مقام‌های عالی‌رتبه و وزیران امور خارجه دو کشور و دیدارهای سران، از جمله جلوه‌های این تعاملات مستمر است. آخرین دیدار نیز چند روز پیش در ترکمنستان و در حاشیه اجلاس کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (سی‌آی‌اس) و ایران، میان آقای ولادیمیر پوتین و آقای دکتر مسعود پزشکیان انجام شد. این تماس‌ها و مراودات به‌صورت مستمر ادامه دارد.
 
دیدگاه مشترک ایران، روسیه و بسیاری از کشورهای دیگر این است که مسائل منطقه راه‌حل نظامی ندارند 
 
وزیر امور خارجه در ادامه این نشست خبری گفت:  ما مشورت های نزدیک و همکاری‌های نزدیکی با یکدیگر داریم. امروز درباره مسائل مربوط به خلیج فارس، غرب آسیا، قفقاز و اروپا، مذاکرات ایران و آمریکا و همچنین تحولات اوکراین گفت‌وگو و تبادل نظر کردیم. دیدگاه مشترک ایران، روسیه و بسیاری از کشورهای دیگر این است که مسائل منطقه راه‌حل نظامی ندارند و باید از طریق دیپلماسی و راهکارهای سیاسی پیگیری شوند.
 
عراقچی خاطرنشان کرد: همچنین درباره مسائل فلسطین، لبنان و یمن گفت‌وگو کردیم. نسل‌کشی فلسطینیان و توسعه‌طلبی خطرناک رژیم صهیونیستی در منطقه باید متوقف شود. درباره ناامنی‌های موجود در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نیز گفت‌وگو کردیم. از نظر ما، این ناامنی نتیجه مستقیم تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران است که از نهم اسفند سال گذشته آغاز شده و همچنان به شکل‌های مختلف ادامه دارد.   جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی و محاصره اقتصادی، عوامل اصلی ناامنی در منطقه ما هستند.
 
ایران و روسیه بر ضرورت کاهش تنش میان افغانستان و پاکستان تأکید دارند/ بررسی حملات به کشتی‌ها و زیرساخت‌های بندری خزر
 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف، با اشاره به بررسی چالش‌های امنیتی مشترک اظهار داشت: در جریان مذاکرات امروز، حوادث امنیتی اخیر در دریای خزر، از جمله حملات صورت‌گرفته به کشتی‌های تجاری ایران و روسیه و تعرض به زیرساخت‌های بندری در این پهنه آبی را مورد بحث و بررسی دقیق قرار دادیم. بر این باوریم که چنین تحرکاتی پیامدهای وخیم و مستقیمی برای صلح و امنیت منطقه داشته و خسارات جبران‌ناپذیری نیز به محیط زیست حساس دریای خزر تحمیل می‌کند.
 
وی در خصوص مسائل منطقه‌ای و به‌ویژه پرونده همسایگان شرقی تصریح کرد: تهران و مسکو پیرامون تحولات افغانستان، ضرورت کاهش تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد و همچنین لزوم مقابله هماهنگ با تهدیدات تروریستی اشتراک نظر کامل دارند و رایزنی‌های مستمر دو طرف در این حوزه‌ها با جدیت ادامه خواهد یافت.
 
وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر مواضع مشترک دو کشور در عرصه نظام بین‌الملل خاطرنشان کرد: ما در مخالفت بنیادین با یکجانبه‌گرایی ستیزه‌جویانه ایالات متحده آمریکا اتفاق نظر داریم و در چارچوب نهادها و مجامع بین‌المللی برای تحکیم چندجانبه‌گرایی و صیانت از اصول حقوق بین‌الملل همکاری خواهیم کرد. در همین راستا، هماهنگی‌های تهران و مسکو در سازوکارهای مهمی نظیر گروه بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با قوت و پویایی تداوم پیدا می‌کند.
 
عراقچی در پایان سخنان خود با ارزیابی مثبت از دستاوردهای این سفر گفت: اطمینان دارم مذاکرات امروز گامی مؤثر در جهت تعمیق مناسبات دو کشور و در عین حال تحکیم ثبات و امنیت پایدار در منطقه خواهد بود؛ چرا که همکاری‌های ایران و روسیه نقشی کلیدی در معادلات امنیت منطقه‌ای ایفا می‌کند. جناب آقای لاوروف تا ساعاتی دیگر با رئیس‌جمهور محترم نیز دیدار خواهند داشت و مشورت‌های عالی راهبردی میان دو کشور در آن نشست پیگیری خواهد شد.
 
وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت : پرسنل روس نیروگاه اتمی بوشهر کم کم در حال بازگشت به ایران هستند .
 
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با همتای ایرانی خود در تهران با محکوم کردن حمله اسرائیل و آمریکا به ایران و با بیان این که این حمله بی اساس و غیرقابل توجیه بود ، گفت : آمادگی کامل داریم که در جستجوی راه حل برای حل این بحران مساعدت و کمک کنیم تا از این بحران خارج شویم .
 
وی افزود : باید از دیپلماسی استفاده شود برای استقرار صلح و ثبات بلند مدت تا وضعیت در خلیج فارس و تنگه هرمز به قبل از بحران بازگردد و شاهد احیای آزادی کشتیرانی در این منطقه و تضمین عدم تکرار تهاجم باشیم .
 
وی همچنین گفت: از تلاش‌های میانجیگران در این زمینه را ارج می‌نهیم.
 
لاوروف ابزار امیدواری کرد که رییس جمهور ایران در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز که در روزهای آینده در مسکو برگزار می شود ، شرکت کند .
 
لاوروف در ادامه صحبت‌های خود گفت در سال گذشته حجم روابط تجاری ایران و روسیه ۲۱ درصد افزایش پیدا کرد و در ۸ ماه سال جاری نیز نسبت به سال گذشته این رقم ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
نخست‌وزیر چین: آماده‌ایم همکاری با ایران را تقویت کنیم؛ طرف‌های ذی‌ربط باید مذاکرات را از سر بگیرند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۷:۰۰
نخست‌وزیر چین با بیان اینکه  ما آماده‌ایم همکاری با ایران را تقویت کنیم  افزود: طرف‌های ذی‌ربط باید مذاکرات را از سر بگیرند.
 
به گزارش «انتخاب»؛ شینهوا به نقل از نخست‌وزیر چین نوشت: ما آماده‌ایم همکاری با ایران را تقویت کنیم و طرف‌های ذی‌ربط باید مذاکرات را از سر بگیرند. 
خبرگزاری تاس: انتظار می‌رود لاوروف طرف ایرانی را در جریان مهم‌ترین نتایج حضور خود در نشست شورای وزیران شورای همکاری خلیج فارس در منامه قرار دهد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۶:۵۵
خبرگزاری تاس نوشت: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، برای گفت‌وگو با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره اقدامات لازم برای کاهش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس و همچنین دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، وارد تهران شد. خبرنگار خبرگزاری تاس این خبر را گزارش داده است.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: لاوروف در جریان دیدارهای خود در ایران، توجه ویژه‌ای نیز به اقدامات عملی با هدف تقویت مشارکت راهبردی جامع میان دو کشور اختصاص خواهد داد.
 
همچنین انتظار می‌رود این دیپلمات ارشد روس، طرف ایرانی را در جریان مهم‌ترین نتایج حضور خود در نشست شورای وزیران شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در منامه قرار دهد؛ نشستی که نخستین مقصد سفر او به خاورمیانه بود.
 
آمریکا و اسرائیل در ۲۸ فوریه جنگ علیه ایران را آغاز کردند. در ماه ژوئن، واشنگتن و تهران تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، توقف فوری درگیری‌ها در تمامی جبهه‌ها، از جمله لبنان، پیش‌بینی شده بود.
 
با این حال، در ساعات اولیه بامداد ۸ ژوئیه، آمریکا حملات گسترده خود علیه ایران را از سر گرفت و تهران را به نقض مفاد توافق‌های حاصل‌شده درباره تنگه هرمز متهم کرد.
 
نزدیک به ۲۵ درصد از تجارت جهانی نفت و حدود ۲۰ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) از طریق این تنگه انجام می‌شود.
 
پس از آن، دولت آمریکا عملاً این پیام را منتقل کرد که استفاده از نیروی نظامی گسترده علیه ایران را متوقف خواهد کرد و در عوض، تلاش برای به زانو درآوردن اقتصادی این کشور از طریق تحریم‌ها را در دستور کار قرار خواهد داد.
پرس‌تی‌وی: شنیدن صدای انفجار در منطقه نجران عربستان
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۶:۵۰

پرس‌تی‌وی اعلام کرد: صدای انفجارها در منطقه نجران عربستان سعودی شنیده شد.

العربی الجدید: انتظار می رود در تلاش‌های میانجی‌گری میان واشنگتن و تهران گشایشی حاصل شود که طی همین هفته اعلام شود / احتمالا منطقه در شرایط کنونی شاهد تشدید تنش‌ها نباشد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۶:۳۴
العربی الجدید نوشت: منابع مسئول و آگاه از تلاش‌های میانجی‌گری میان ایالات متحده و ایران روز دوشنبه به روزنامه «العربی الجدید» اعلام کردند که انتظار می‌رود در چارچوب تلاش‌های مستمر میانجی‌گران قطر و پاکستان برای توقف تنش‌ها میان واشنگتن و تهران، گشایشی حاصل شود که قرار است طی همین هفته اعلام شود.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: این منابع که ترجیح دادند هویتشان فاش نشود، تأکید کردند تلاش‌های میانجی‌گری برای کاهش نقاط اختلاف میان دو طرف و ترغیب آن‌ها به ارائه امتیازهای متقابل، با هدف جلوگیری از ازسرگیری جنگ میان دو کشور، همچنان ادامه دارد.
 
با وجود ادامه ادبیات تهدیدآمیز واشنگتن و تهران علیه یکدیگر و نگرانی‌ها از احتمال ازسرگیری جنگ ایران پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در سوم نوامبر آینده، این منابع در گفت‌وگو با «العربی الجدید» احتمال دادند که منطقه در شرایط کنونی شاهد تشدید تنش‌ها نباشد.
 
پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، شامگاه شنبه گفته بود که ایران «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای» دارد و اگر از اهداف هسته‌ای خود در میز مذاکرات دست نکشد، با «نابودی» مواجه خواهد شد.
 
او این اظهارات را در سخنرانی خود در دانشگاه تنسی در شهر ناکسویل آمریکا و در جریان پرداختن به پرونده ایران مطرح کرد.
 
هگست مدعی شد که ایران یک «زرادخانه بزرگ» از موشک‌های متعارف ایجاد کرده و تلاش کرده است از راهبردی مشابه راهبرد کره شمالی پیروی کند.
 
در همین زمینه، سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای منطقه درباره احتمال وقوع تحولات امنیتی سریع هشدار داده‌اند؛ تحولاتی که می‌تواند شامل حملات ایران و متحدانش باشد.
 
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، را متهم کرد که برای جلوگیری از ورود به زندان، در تلاش است ایالات متحده را به جنگی جدید با تهران بکشاند.
 
عراقچی این اظهارات را روز یکشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس و در واکنش به سخنان نتانیاهو درباره ایران مطرح کرد.
 
او نوشت که نتانیاهو «برای فرار از زندان، آمریکا را به جنگی جدید می‌کشاند و پیامدهایی را که این اقدام می‌تواند برای اسرائیل و رئیس‌جمهور آمریکا داشته باشد، نادیده می‌گیرد».
 
عراقچی روز یکشنبه همچنین بار دیگر بر پایبندی ایران به پیشنهادی تأکید کرد که بر اساس آن، تنگه هرمز طی هفت روز بازگشایی خواهد شد؛ مشروط بر اینکه واشنگتن به مطالبات ایران پاسخ دهد.
 
این مطالبات شامل رفع محاصره بنادر ایران، کاهش محدودیت‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت و توقف درگیری‌های نظامی در جبهه‌های منطقه‌ای است.
 
عراقچی توضیح داد که تهران ملاحظات آمریکا درباره این پیشنهاد را دریافت کرده و در حال بررسی آن‌هاست؛ با این حال، اختلافات همچنان ادامه دارد و مانع پیشرفت مذاکرات می‌شود.
 
اختلاف اصلی؛ اولویت با پرونده هسته‌ای یا بازگشایی تنگه هرمز؟
 
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مهم‌ترین نقاط اختلاف این است که واشنگتن اصرار دارد برنامه هسته‌ای ایران در صدر مذاکرات قرار گیرد.
 
این موضع شامل درخواست از تهران برای کاهش ملموس ظرفیت‌های غنی‌سازی اورانیوم است. در مقابل، ایران می‌خواهد بازگشایی تنگه هرمز و رسیدگی به محدودیت‌های اقتصادی و امنیتی اعمال‌شده علیه خود، در اولویت قرار گیرد.
 
تلاش‌های دیپلماتیک قطر و پاکستان برای نزدیک کردن دیدگاه‌های ایالات متحده و ایران همچنان ادامه دارد؛ این در حالی است که مذاکرات با موانع سیاسی و امنیتی روبه‌روست و تاکنون توافقی برای پایان دادن به رویارویی میان دو طرف و بازگرداندن ثبات به منطقه حاصل نشده است.
 
این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که نگرانی‌ها درباره پیامدهای تداوم بسته‌ماندن تنگه هرمز، اختلال در تردد دریایی و تأمین انرژی در سطح جهان افزایش یافته است.
 
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز یکشنبه گزارش داده بود که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، ممکن است طی هفته جاری به تهران سفر کند.
 
به گزارش این خبرگزاری، این سفر می‌تواند «در چارچوب همکاری مستمر میان دو کشور و تحولات منطقه‌ای و مذاکرات میان ایران و ایالات متحده آمریکا» انجام شود.
 
 تنگه هرمز؛ محور اصلی بحران
 
تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین محورهای بحران کنونی به شمار می‌رود؛ زیرا موقعیتی حیاتی در تجارت جهانی نفت و گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) دارد.
 
بازگشایی این تنگه صرفاً اقدامی مرتبط با کشتیرانی نیست، بلکه می‌تواند نقطه شروعی برای کاهش تنش‌ها و ازسرگیری مذاکرات درباره مسائل گسترده‌تر باشد.
 
با این حال، پیشنهاد ایران همچنان به برآورده‌شدن مطالبات تهران مشروط است؛ در حالی که واشنگتن بر رسیدگی به نگرانی‌های خود درباره برنامه هسته‌ای ایران اصرار دارد.
 
اختلاف بر سر تحریم‌ها، محاصره و سازوکارهای توقف درگیری‌های نظامی نیز همچنان پابرجاست.
 
در چنین شرایطی، میانجی‌گری قطر و پاکستان با آزمونی سرنوشت‌ساز روبه‌روست: جلوگیری از فروپاشی ارتباطات میان دو طرف و دستیابی به چارچوبی برای اجرای اقدامات متقابل اعتمادساز که بتواند در ادامه، زمینه مذاکراتی جامع‌تر درباره برنامه هسته‌ای، تحریم‌ها و ترتیبات امنیتی منطقه‌ای را فراهم کند.
سخنگوی سپاه: برآورد‌های ما نشان می‌دهد آمریکا قطعاً در شرایطی نیست که بخواهد درگیری جدیدی را آغاز کند/ اکثر پایگاه‌های آمریکایی غیر فعال شده‌اند؛ همچنین واشنگتن پیش از آغاز جنگ، دست‌کم ۳۰ تا ۴۰ شناور در داخل خلیج فارس داشت، اما الان هیچ شناوری ندارد/ طبیعتاً هیچ کشوری همه سلاح‌های خود را یک‌باره استفاده نمی‌کند/ سلاحی را که باید در موقعیت خاص استفاده شود، در شرایطی با حساسیت کمتر به کار نمی‌گیریم
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۵:۵۷

سخنگوی سپاه گفت: سلاحی را که باید در شرایط خاص استفاده شود، در شرایطی با حساسیت کمتر به کار نمی‌گیریم.

سردار سرتیپ دوم پاسدار حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفت‌وگویی درباره ارزیابی توان آمریکا برای آغاز درگیری جدید اظهار کرد: برآوردهای ما نشان می‌دهد آمریکا قطعاً در شرایطی نیست که بخواهد درگیری جدیدی را آغاز کند و از آن دستاورد جدیدی به دست آورد.

وی افزود: آمریکا در گذشته با همه توان وارد شد؛ پایگاه‌های مجهز، تجهیزات بسیار زیاد و نیروهای نظامی تازه‌نفس و آماده‌به‌کار داشت و از ظرفیت‌های مختلف استفاده کرد، اما نتوانست به هیچ‌کدام از اهداف اعلامی و غیر اعلامی خود برسد. نه‌تنها به اهدافش نرسید، بلکه متحمل شکست‌های راهبردی زیادی شد که کمترین آن‌ها مسدود شدن تنگه هرمز بود؛ تنگه‌ای که هنوز با وجود تمام تلاش‌هایش نتوانسته آن را باز کند.

سخنگوی سپاه با اشاره به وضعیت کنونی پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی در منطقه تصریح کرد: آمریکا اکنون دیگر از داشته‌های گذشته برخوردار نیست و نمی‌تواند مانند سابق از آن پایگاه‌ها استفاده کند. اکثر آن پایگاه‌ها غیرفعال شده‌اند و تجهیزات آن‌ها عمدتاً از بین رفته است. کشورهایی هم که آن زمان همراهی بیشتری با آمریکا داشتند، اکنون آن همراهی را ندارند.

محبی ادامه داد: نیروهای آمریکایی اکنون فرسوده و خسته‌اند و صدها کیلومتر از ما فاصله گرفته‌اند. پیش از آغاز جنگ، دست‌کم ۳۰ تا ۴۰ شناور جنگی در داخل خلیج فارس داشتند، اما اکنون نه‌تنها هیچ شناوری در خلیج فارس ندارند، بلکه حدود ۷۰۰ کیلومتر از تنگه هرمز نیز فاصله گرفته‌اند.

وی گفت: نیروهایی که در پایگاه‌های منطقه مستقر بودند، اکنون به پایگاه‌های دوردست منتقل شده‌اند و حتی در آن پایگاه‌ها نیز امنیت ندارند؛ از جمله پایگاه‌های الازرق و تیتن در اردن و التنف در سوریه که آن‌ها نیز زیر ضرب ما قرار گرفتند.

محبی تأکید کرد: ما احتمالات را نادیده نمی‌گیریم و برای پاسخ به هر اقدامی آماده‌ایم. این بار پاسخ ما بسیار شدیدتر خواهد بود و آمریکا دچار دردسرهای بسیار بزرگ‌تری خواهد شد و جهان را نیز با دردسرهای بزرگ‌تری مواجه خواهد کرد. در صورت اقدام جدید آمریکا، ولو اقدامی محدود، جهان با بحران جدی انرژی روبه‌رو خواهد شد.

وی همچنین درباره به‌کارگیری تسلیحات گفت: طبیعتاً هیچ کشوری همه سلاح‌های خود را یک‌باره به کار نمی‌گیرد یا از آخر به اول شروع نمی‌کند. ما مدت زیادی از سلاح‌های تولید ده‌ها سال قبل خود استفاده کردیم و تسلیحاتی که استفاده می‌کنیم، مربوط به تولیدات گذشته است.

سخنگوی سپاه افزود: سلاحی را که باید در شرایط خاص استفاده شود، در شرایطی با حساسیت کمتر به کار نمی‌گیریم.

وزیر کشور پاکستان: تلاش اسلام‌آباد برای آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا/ در جریان سفرم به تهران و دیدار با مقام‌های ارشد ایرانی، لحظاتی بود که اوضاع به شدت متشنج شده بود، ولی ما هرگز تسلیم نشدیم/ قدردانی از همکاری نزدیک قطر با پاکستان برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها؛ شهباز شریف و آل ثانی در جریان مذاکرات سوئیس، بیش از ۱۶ ساعت و بدون وقفه، برای پیش‌برد گفت‌و‌گو‌ها تلاش کردند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۵:۲۱

محسن نقوی با اشاره به تلاش اسلام‌آباد برای آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، از همکاری نزدیک قطر با پاکستان برای جلوگیری از تشدید درگیری‌ها قدردانی کرد.

به نقل از الجزیره، محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان در سخنرانی خود در مجمع امنیت جهانی در دوحه گفت پاکستان تمام تلاش خود را برای آوردن ایران و آمریکا به پای میز مذاکره به کار گرفت.

او با اشاره به سفر خود به تهران و دیدار با مقام‌های ارشد ایرانی اظهار کرد: لحظاتی بود که اوضاع به‌ شدت متشنج شده بود، اما ما هرگز تسلیم نشدیم.

وزیر کشور پاکستان همچنین از تلاش‌های دیپلماتیک قطر در جریان جنگ تمجید کرد و گفت دوحه و اسلام‌آباد برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری‌ها همکاری نزدیکی داشتند.

نقوی افزود نخست‌وزیر قطر و فرمانده ارتش پاکستان در جریان مذاکرات صلح در سوئیس، بیش از ۱۶ ساعت بدون وقفه برای پیشبرد گفت‌وگوها تلاش کردند.

او همچنین به توافق دفاعی مشترک میان پاکستان، عربستان سعودی و ترکیه اشاره کرد و آن را نمونه‌ای از تعهد اسلام‌آباد به امنیت منطقه‌ای دانست.

وزیر کشور پاکستان در این باره گفت: این پیمانی برای دفاع است، نه برای جنگ.

معاون نخست‌وزیر قطر: در چارچوب ابتکاری برای تقویت توانمندی‌های دفاعی خود، به زودی یک مرکز دفاعی در قطر تأسیس خواهیم کرد/ با شرکای منطقه‌ای و آمریکا، بریتانیا و فرانسه همکاری می‌کنیم تا توانمندی‌های دوحه را در زمینه مهمات، پدافند هوایی و مقابله با پهپادها تقویت کنیم/ با وجود اختلاف نظرها، ارتباط خود با تهران را قطع نکرده‌ایم/ ایران کشوری همسایه است و باید راه‌هایی برای جلوگیری از درگیری‌های آینده پیدا کرد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۵:۰۸

العربی الجدید نوشت: معاون نخست‌وزیر قطر در مراسم افتتاحیه «مجمع امنیت جهانی» در دوحه اعلام کرد که این کشور به‌زودی از تأسیس یک مرکز دفاعی در قطر خبر خواهد داد. تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر، پاکستان و عمان مکمل یکدیگر هستند.

به گزارش انتخاب، شیخ سعود بن عبدالرحمن آل ثانی، معاون نخست‌وزیر و وزیر مشاور در امور دفاعی قطر، امروز دوشنبه اعلام کرد که کشورش در چارچوب ابتکاری برای تقویت توانمندی‌های دفاعی خود، به‌زودی از تأسیس یک مرکز دفاعی در قطر خبر خواهد داد.

او اشاره کرد که دوحه با شرکای منطقه‌ای خود و همچنین ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه همکاری می‌کند تا توانمندی‌هایش را در زمینه مهمات، پدافند هوایی، مقابله با پهپادها و امنیت سایبری تقویت کند.

وزیر مشاور در امور دفاعی قطر در مراسم افتتاحیه مجمع امنیت جهانی که میزبانی آن را دوحه بر عهده دارد، تأکید کرد که قطر در حال بررسی حرکت به‌سمت تولید داخلی یا سرمایه‌گذاری در برخی حوزه‌های دفاعی است. او همچنین بر آمادگی دائمی این کشور برای مواجهه با هرگونه بحران، با همکاری وزارت کشور و دیگر نهادهای امنیتی، تأکید کرد.

این مقام قطری در سخنرانی خود به تحولات منطقه و تلاش‌ها برای مهار هرگونه تشدید احتمالی تنش‌ها پرداخت و گفت تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر، پاکستان و عمان مکمل یکدیگر هستند و برای دستیابی به نتایج مطلوب، به هماهنگی نیاز دارند.

بن عبدالرحمن ادعا کرد که قطر، با وجود اختلاف‌نظرها با ایران، ارتباط خود با این کشور را قطع نکرده است. او ابراز امیدواری کرد که پس از حمله به رأس لفان، حمله دیگری علیه قطر صورت نگیرد.

وی ادعا کرد که حمله ایران به یک نفتکش قطری، پنج روز پس از امضای تفاهم‌نامه در ژنو، برای دوحه غافلگیرکننده بوده است. با این حال، او گفت که دو طرف به درک مشترکی درباره آنچه رخ داده است، دست یافته‌اند و ابراز امیدواری کرد که پس از حمله به رأس لفان، حمله دیگری علیه قطر صورت نگیرد.

در ماه مارس گذشته، منطقه صنعتی رأس لفان هدف حملات موشکی ایران قرار گرفت که به وقوع آتش‌سوزی و خسارات مادی منجر شد. 

او معتقد بود که بحران اخیر اهمیت مشارکت دفاعی با واشنگتن را در زمینه ایجاد توانمندی‌ها و تبادل درس‌ها و تجربیات به‌دست‌آمده نشان داده است.

بن عبدالرحمن درباره پایگاه هوایی العدید نیز تأکید کرد که این پایگاه متعلق به قطر است و متحدان این کشور در چارچوب همکاری‌های دوجانبه، آموزش و رزمایش‌های مشترک از آن استفاده می‌کنند. او همچنین به نقش این پایگاه در مأموریت‌های بشردوستانه و تلاش‌ها برای مبارزه با گروه داعش اشاره کرد.

او تأکید کرد که دستیابی به صلحی پایدار میان ایران و کشورهای خلیج فارس مستلزم ایجاد اعتماد، توافق بر سر عدم تجاوز و رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی دو طرف است.

وی گفت ایران کشوری همسایه است و باید راه‌هایی برای جلوگیری از درگیری‌های آینده پیدا کرد.

بن عبدالرحمن با اشاره به اینکه روابط قطر و ایران پیش از رویدادهای ژوئن سال گذشته بر پایه اعتماد و مشارکت استوار بود، افزود که دوحه از تجربه‌ها و درس‌های آموخته‌شده از ژوئن گذشته برای تقویت حفاظت از دارایی‌ها و تأسیسات خود در برابر حملات غیرمنتظره استفاده کرده است.

او تأکید کرد: «دستیابی به صلحی پایدار میان ایران و کشورهای خلیج فارس مستلزم ایجاد اعتماد و توافق بر سر عدم تجاوز است.»

این وزیر قطری ابراز امیدواری کرد که تلاش‌های میانجی‌گرانه به راه‌حل و توافقی میان ایالات متحده، ایران و اسرائیل منجر شود.

او با تأکید بر اینکه جلب اعتماد طرف‌های درگیر اولویت اصلی موفقیت میانجی‌گری است، ادعا کرد که حملات جدید علیه کشوری که نقش میانجی را ایفا می‌کند، می‌تواند تلاش‌های میانجی‌گرانه در آینده را تضعیف کند.

وزیر مشاور قطر در امور دفاعی درباره پیامدهای اقتصادی ادامه اختلال در عرضه انرژی از منطقه خلیج فارس هشدار داد و تأکید کرد که آثار این بحران به روزهای آینده محدود نخواهد بود و ممکن است در هفته‌ها و ماه‌های آینده نیز ادامه یابد.

او گفت اختلال در عرضه انرژی بر همه کشورها تأثیر می‌گذارد و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. همچنین پیامدهای این بحران برای اقتصادهای کشورهای خلیج فارس ممکن است بر کمک‌های این کشورها به سایر کشورها و مشارکت‌های مالی آن‌ها در سازمان ملل متحد نیز اثر بگذارد.

بن عبدالرحمن ادعا کرد که موضع قطر و شورای همکاری خلیج فارس درباره دریافت عوارض برای عبور از تنگه هرمز روشن است: با دریافت چنین عوارضی، مگر آنکه مبنایی در حقوق بین‌الملل داشته باشد، مخالف هستند.

او ضمن ابراز امیدواری نسبت به دستیابی به توافقی در آینده نزدیک برای پایان دادن به وضعیت کنونی، این شرایط را برای عرضه نفت و بازارها نامطلوب توصیف کرد.

این مقام قطری هشدار داد که نبود اطمینان درباره وضعیت کشتیرانی در تنگه هرمز یا هر تنگه دیگری، در نهایت بر مصرف‌کننده نهایی تأثیر می‌گذارد و موجب افزایش هزینه‌ها، بی‌ثباتی بازارها و اختلال در زنجیره‌های تأمین می‌شود.

وزیر مشاور قطر در امور دفاعی در بخش دیگری از سخنانش درباره حمله اسرائیل به دوحه گفت این حمله غافلگیرکننده بود و کشورش از نخست‌وزیر اسرائیل عذرخواهی دریافت کرده است.

او ابراز امیدواری کرد که حمله به کشوری که نقش میانجی را ایفا می‌کند، تکرار نشود و هشدار داد که هدف قرار دادن کشورهایی که برای نزدیک کردن دیدگاه‌های طرف‌ها تلاش می‌کنند، اعتماد لازم برای موفقیت روندهای حل‌وفصل اختلافات را از بین می‌برد.

از سوی دیگر، شیخ خلیفه بن حمد بن خلیفه آل ثانی، وزیر مشاور قطر در امور داخلی، بر پایبندی کشورش به تعهدات خود و حمایت از شرکایش در دشوارترین شرایط تأکید کرد.

او گفت همکاری بین‌المللی یکی از ارکان اساسی تحقق امنیت ملی است.

وی در سخنرانی خود در این مجمع اظهار داشت که مقابله با چالش‌ها، هر اندازه پیچیده باشند، به اعتماد متقابل و مواضع ثابت نیاز دارد.

او افزود که نهادهای امنیتی و نظامی قطر برای حفاظت از جان و اموال مردم، تأمین امنیت گذرگاه‌های حیاتی و تضمین تداوم خدمات تلاش کرده‌اند.

وزیر مشاور قطر در امور داخلی همچنین گفت این کشور تجربیات انباشته‌شده و نیروهای متخصص خود را در خدمت مشارکت‌ها و گسترش همکاری‌های مشترک قرار می‌دهد.

او تأکید کرد که حفاظت از امنیت و پاسداری از صلح، مسئولیتی مشترک است که به همکاری و هماهنگی میان کشورها نیاز دارد.

سرلشکر ایزدی، جانشین فرمانده کل سپاه: اکنون نیروهای آمریکایی در دریا سرگردان هستند و حدود ۷۰۰ کیلومتر فاصله گرفته‌اند تا موشک‌های ما به آن‌ها آسیب نرسانند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۴:۴۸

سردار مصطفی ایزدی با اشاره به توان موشکی نیروی هوافضای سپاه گفت: شناورهای دشمن حدود ۷۰۰ کیلومتر فاصله گرفته‌اند تا موشک‌های سپاه نتوانند به آن‌ها آسیب برسانند.

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: صدور دستور افزایش سطح آماده‌باش و تعلیق مرخصی نظامیان در آستانه انتخابات ۲۷ اکتبر/ در بالاترین سطح آماده‌باش قرار داریم
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۴:۳۲

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، دستور افزایش سطح آماده‌باش و تعلیق مرخصی نظامیان را در آستانه انتخابات ۲۷ اکتبر صادر کرد.

به گزارش انتخاب، سرلشکر ایال زامیر اعلام کرد که ارتش اسرائیل «در بالاترین سطح آماده‌باش» قرار دارد و برای اطمینان از برگزاری امن و به‌موقع انتخابات، سطح آمادگی بالای خود را در تمامی جبهه‌ها حفظ خواهد کرد.

تعلیق مرخصی نظامیان از روز پنجشنبه اجرایی می‌شود و بر اساس آن، سربازان موظف خواهند بود در پایگاه‌های خود بمانند. اجرای این تصمیم، با توجه به ارزیابی‌های بعدی قابل بازنگری خواهد بود.

زامیر همچنین دستور داد حضور افسران ارشد در مراکز فرماندهی افزایش یابد تا آمادگی عملیاتی ارتش حفظ شود.

پزشکیان: تهاجم نظامی دشمن و محاصره اقتصادی، مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۴:۱۳

پزشکیان با اشاره به اینکه تهاجم نظامی دشمن و محاصره اقتصادی مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده است، گفت: باوجود همه مشکلات، دولت همه سعی و تلاش خود را برای حل مشکلات مردم انجام داده و خواهد داد و در این مسیر، تأمین معیشت مردم باید اولویت اول و اصلی همه ما باشد.

مدیرعامل ایران ایر: چندین بار برای انتقال دارو از سنگاپور، درخواست پرواز دادیم، اما مجوز صادر نشد/ حتی برای مسیر بمبئی گفتیم در قالب پرواز مسافری بار دارویی را جابه‌جا می‌کنیم، اما موافقت نشد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۴:۰۲

طاهر عبدالحی با اشاره به درخواست‌های انجام‌شده برای برقراری پروازهای باری با هدف انتقال دارو، تصریح کرد: چندین بار برای انجام پرواز به سنگاپور هماهنگی صورت گرفت و درخواست پرواز دادیم، اما مجوز صادر نشد. در این پروازها قصد داشتیم حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار کیلوگرم بار منتقل کنیم. برای مسیر بمبئی نیز اعلام آمادگی کردیم که حتی در قالب پرواز مسافری، بار دارویی را جابه‌جا کنیم، اما برای انجام پرواز باری مجوز صادر نشد. 

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در زمینه انتقال دارو، با دو مجموعه نیز هماهنگی‌هایی انجام شده است. حتی آقای دکتر کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر، شخصاً تماس گرفتند و موضوع پیگیری شد. هر مجموعه دیگری نیز برای انتقال دارو درخواست داشته باشد، ایران‌ایر آمادگی دارد برای انجام این مأموریت اقدام کند. 

عبدالحی تصریح کرد: با وجود آمادگی ایران‌ایر برای انتقال دارو و پیگیری‌های انجام‌شده، در برخی موارد مجوزهای لازم برای انجام پرواز صادر نشده است.

ادعای وزیر خارجه آمریکا: در گذشته این باور وجود داشت که مسئله اصلی برای برقراری صلح در خاورمیانه، فلسطین است، اما ترامپ آشکار کرده که مهم‌ترین مانع برقراری صلح در منطقه، ایران است
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۳:۴۸

وزیر خارجه ایالات متحده طی ادعایی عامل اصلی عدم صلح در خاورمیانه را ایران دانست.

به گزارش انتخاب، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: فکر می‌کنم در گذشته، جریان اصلی نخبگان سیاسی آمریکا به‌طور سنتی بر این باور بود که مسئله محوری و اصلی برای برقراری صلح در خاورمیانه، مسئله فلسطین است. این مسئله مهمی است. مسئله‌ای بی‌اهمیت نیست. نمی‌گویم که بی‌اهمیت است.

روبیو مدعی شد: فکر می‌کنم آنچه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آشکار کرده، این است که عامل شماره یک بی‌ثباتی، جنگ و درگیری و همچنین مهم‌ترین مانع برقراری صلح در خاورمیانه، تهران است.

پاکستان: کانال‌های ارتباطی خود را با ایران حفظ کرده‌ایم/ همه تلاش ما به اجتناب از فرسایشی شدن رویارویی در خاورمیانه معطوف است/ ادامه درگیری‌ها، به نفع کشور‌های درگیر و کل منطقه نیست؛ راهکار هم فقط در دیپلماسی و مذاکرات نهفته است/ محور گفت‌و‌گو‌ها با تهران، بر خویشتن‌داری و جلوگیری از شدت گرفتن درگیری متمرکز است
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۳:۳۶

سخنگوی ارتش پاکستان با تاکید بر تلاش‌های کشورش برای تنش زدایی و حفظ کانال‌های ارتباطی با همه بازیگران منطقه‌ای از جمله جمهوری اسلامی ایران، افزود: گسترش درگیری‌های نظامی در خاورمیانه به سود هیچ طرفی نیست و راهکار آن فقط در دیپلماسی و مذاکرات نهفته است.

این اظهارات ژنرال «احمد شریف چودری» در حالی عنوان می شود که سید عباس عراقچی و محمد اسحاق دار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان روز گذشته در تماس تلفنی پیرامون مسائل دوجانبه و آخرین تحولات منطقه‌ای به ویژه روند دیپلماسی با هدف کاهش تنش و برقراری ثابت در غرب آسیا تبادل نظر کردند.

احمد شریف طی گفت وگویی با نشریه ایندیپندنت عربی گفت که اسلام‌آباد کانال‌های ارتباطی خود را با تهران حفظ کرده و همه‌ تلاش‌ها برای بازگرداندن آرامش به منطقه و اجتناب از فرسایشی شدن رویارویی در خاورمیانه معطوف است.

وی اظهار داشت: اسلام‌آباد به تلاش‌های خود برای کاهش تنش ادامه خواهد داد و متعهد خواهد بود که این ابتکارات دیپلماتیک برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها در خاورمیانه را افزایش دهد.

سخنگوی ارتش پاکستان هشدار داد که چرخه تکرار شونده‌ تشدید و کاهش تنش، ثبات منطقه را تضعیف می‌کند لذا ادامه رویارویی، نه به نفع کشورهای درگیر است و نه به نفع کل منطقه.

وی گفت: پاکستان به تعامل با طرف‌های ذی‌ربط و شرکای منطقه‌ای خود ادامه خواهد داد تا تنش‌ها را مهار کند، از گسترش درگیری جلوگیری و فضایی برای پیشرفت‌های دیپلماتیک فراهم آورد.

احمد شریف گفت که تعاملات دیپلماتیک پاکستان با ایران طی چند ماه گذشته ادامه داشته و محور گفت‌وگوها بر خویشتنداری و جلوگیری از شدت گرفتن درگیری متمرکز بوده است.

وی افزود: تداوم خصومت‌ها می‌تواند تلاش‌ها برای برقراری صلح پایدار را از مسیر خود منحرف کند. لذا برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها و محدود کردن دامنه جغرافیایی و نظامی درگیری، تعاملات سیاسی و مذاکرات ضروری است.

سخنگوی ارتش پاکستان موضع کشورش را، آن‌ طور که در این مصاحبه بیان شده، ترکیبی توصیف کرد؛ از تداوم تلاش‌های دیپلماتیک و هشداری مبنی بر اینکه تداوم رویارویی‌های منطقه‌ای می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت جمعی داشته باشد.

وی همچنین درباره پیمان مشترک دفاعی پاکستان، سعودی و ترکیه نیز گفت: پاکستان در حال ارائه حمایت‌های لازم در چارچوب تعهدات دفاعی موجود خود است و به انجام تعهداتش در قبال عربستان ادامه خواهد داد.

احمد شریف ضمن خودداری از ارائه جزئیات عملیاتی به دلیل ملاحظات محرمانگی نظامی، مدعی شد که پاکستان همچنان آمادگی دارد تا از توانمندی‌های موجود خود برای عمل به این مسئولیت‌ها استفاده کند.

وی ادعا کرد که این سازوکار علیه هیچ کشور خاصی جهت‌ گیری نشده و هدف آن بازدارندگی در برابر تجاوز است، نه دنبال کردن اهداف تهاجمی.

سخنگوی ارتش پاکستان با این حال هیچ تاییدی در مورد گزارش‌هایی مربوط به کشورهای خاص که ممکن است به پیمان دفاعی مشترک بپیوندند، ارائه نکرد و توضیح داد که چنین تصمیماتی به رهبری سیاسی و استراتژیک اعضای فعلی بستگی دارد.

وی با اشاره به آنچه چالش‌های امنیت دریایی در تنگه هرمز و باب المندب خواند، بر اهمیت همکاری بین کشورها برای محافظت از مسیرهای دریایی و تضمین جریان‌های تجاری تاکید کرد.

لغو پروازهای شرکت هواپیمایی «الاتحاد» امارات به عربستان تا دوم آبان به دلیل شرایط منطقه
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۳:۲۸

به نقل از منابع عربی، شرکت هواپیمایی «الاتحاد» امارات در بیانیه ای اعلام کرد که پروازهایش از مبدا ابوظبی به مقصد دمام، جده و ریاض عربستان را به دلیل اوضاع منطقه تا ۲۴ اکتبر (۲ آبان ۱۴۰۵) لغو کرده است. این شرکت همچنین اعلام کرد که امکان تغییرات بیشتر در پروازها نیز وجود دارد.

لاپید، نخست وزیر پیشین اسرائیل: نتانیاهو به جای اینکه ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کند، به او التماس کرد تا در انتخابات از وی حمایت کند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۲:۴۹

نخست‌وزیر پیشین اسرائیل می‌گوید نتانیاهو به ترامپ التماس کرده است تا از او در انتخابات حمایت کند.

به گزارش انتخاب، یائیر لاپید نخست وزیر پیشین اسرائیل گفت: نتانیاهو به‌جای آنکه ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کند، به او التماس کرد تا علناً از انتخاب مجددش به‌عنوان نخست‌وزیر حمایت کند.

ادعای وزیر خارجه آمریکا: اگر ایرانی‌ها سلاح هسته‌ای داشتند، می‌توانستند بگویند «تنگه هرمز متعلق به ما است و شما نمی‌توانید هیچ کاری در این باره انجام دهید؛ زیرا اگر کاری کنید، علاوه بر حمله به کشتی‌ها از سلاح هسته‌ای نیز استفاده خواهیم کرد»
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۲:۲۸

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا مدعی شد که اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، علیه این کشور به علت درگیری‌ها در تنگه هرمز استفاده خواهد کرد.

به گزارش انتخاب، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا درباره ایران ادعا کرد: آن‌ها تصمیم گرفتند تنگه را به گروگان بگیرند. در هر صورت، آن‌ها همین کار را انجام می‌دادند. تصور کنید اگر ایران سلاح هسته‌ای در اختیار داشت، چه می‌شد.

وی مدعی شد: در آن صورت، آن‌ها می‌توانستند بگویند: راستی، تنگه هرمز متعلق به ماست و شما نمی‌توانید هیچ کاری در این باره انجام دهید؛ چون ما فقط به کشتی‌ها حمله نخواهیم کرد، بلکه اگر بخواهید اقدامی انجام دهید، از سلاح هسته‌ای علیه شما استفاده خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه: وزیر خارجه روسیه امروز برای بررسی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به تهران سفر می‌کند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۰:۵۶

وزیر امور خارجه روسیه امروز برای رایزنی‌های مستمر دو طرفه و بررسی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به تهران سفر می‌کند و با رئیس‌جمهور نیز دیدار خواهد داشت. 

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه،این سفر در راستای پیگیری توافق‌های دوجانبه انجام می‌شود.

سردار نقدی، مشاور فرمانده کل سپاه: مراکز موشکی ایران با وجود بمباران‌های سنگین، هیچ آسیبی ندیده و ذخایر استراتژیک کشور کاملاً سالم مانده
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۰:۱۲

مشاور فرمانده کل سپاه، در اجتماع مردم بابل با تحلیل شکست‌های استراتژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی، تأکید کرد؛ دشمنان با وجود تمام توان نظامی و توطئه‌های ۴۷ ساله، در تحقق اهداف اصلی خود یعنی براندازی و تجزیه ایران ناکام ماندند و امروز هیمنه جهانی آمریکا در برابر انقلاب اسلامی فروپاشیده است.

وی همچنین تصریح کرد: مراکز موشکی کشور با وجود بمباران‌های سنگین، هیچ آسیبی ندیدند و ذخایر استراتژیک کشور کاملاً سالم مانده است. 

تحلیل برت اریکسون، مدیر ارشد یک شرکت مشاوره ریسک: آمریکا شناورها را مجبور می‌کند حوادث دریایی در تنگه هرمز را گزارش نکنند تا جنگ با ایران از تیتر اخبار دور بماند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۱۰:۰۰

مدیر ارشد یک شرکت مشاوره ریسک می‌گوید از آنجا که سازمان تجارت دریایی بریتانیا گزارشی از حوادث اعلام شده توسط ایران در تنگه هرمز نمی‌دهد، پس ایالات متحده شناورها را مجبور می‌کند این حوادث را گزارش نکنند تا جنگ با ایران از تیتر اخبار دور بماند. 

به گزارش انتخاب، برت اریکسون مدیر ارشد در شرکت مشاوره ریسک Obsidian Risk Advisors نوشت: ایران ویدئوی دیگری از یک شناور را منتشر کرده که در تنگه هرمز در میان شعله‌های آتش گرفتار شده است. این دست‌کم چهارمین ویدئویی است که ایران طی روزهای اخیر منتشر کرده و در آن شناوری به‌طور کامل از کار افتاده است.

وی افزود: چند گزارش سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) برای تأیید این حوادث منتشر شده است؟ درست حدس زدید؛ حتی یک گزارش هم منتشر نشده است.

اریکسون تأکید کرد: ایالات متحده شناورها را مجبور می‌کند این حوادث را گزارش نکنند تا جنگ با ایران از تیتر اخبار دور بماند.

واکنش کریس ون هولن، سناتور دموکرات به حمایت ترامپ از نتانیاهو: آن‌ها جنگ علیه ایران را با هم آغاز کردند و درباره همه‌ چیز با هم دروغ می‌گویند؛ مستبدان هم‌جنس دور هم جمع می‌شوند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۹:۵۲

یک سناتور دموکرات در واکنش به حمایت ترامپ از نتانیاهو در انتخابات اسرائیل، تأکید کرد: مستبدان هم‌جنس دور هم جمع می‌شوند.

به گزارش انتخاب، کریس ون هولن، سناتور دموکرات به حمایت ترامپ از نتانیاهو واکنش نشان داد و گفت: آن‌ها جنگ علیه ایران را با هم آغاز کردند. با هم آزادی مطبوعات را سرکوب می‌کنند. درباره همه‌چیز با هم دروغ می‌گویند.

وی افزود: مستبدان هم‌جنس، دور هم جمع می‌شوند.

دیوید میلر، مذاکره کننده پیشین آمریکا: نتانیاهو شریک ترامپ در باتلاق ایران است؛ اگر رئیس‌جمهور آمریکا به فکر وارد کردن ضربه‌ای سنگین به ایران در آینده‌ای نزدیک باشد، حمایت نکردن از نتانیاهو هیچ منطقی ندارد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۹:۵۱

دیوید میلر، مذاکره کننده پیشین آمریکا درباره نامه ترامپ در حمایت از نتانیاهو گفت: اگر ترامپ به فکر وارد کردن ضربه‌ای سنگین به ایران در آینده‌ای نزدیک باشد، حمایت نکردن از نتانیاهو هیچ منطقی ندارد. 

به گزارش انتخاب، آرون دیوید میلر، مذاکره کننده پیشین آمریکایی تاکید کرد: ترامپ چهار فرصت داشت که از نتانیاهو حمایت کند، اما از این کار خودداری کرد. چرا حالا؟ هرچه به انتخابات نزدیک‌تر شویم، چنین حمایتی تأثیر بیشتری خواهد داشت. اما آیا در ازای آن، توافق یا امتیازی متقابل وجود داشته است؟

وی عنوان کرد: واقعیت این است که چه به نفعشان باشد و چه به ضررشان، نتانیاهو شریک ترامپ در باتلاق ایران است. اگر ترامپ به فکر وارد کردن ضربه‌ای سنگین به ایران در آینده‌ای نزدیک باشد، حمایت نکردن از نتانیاهو هیچ منطقی ندارد.

خبرنگار اکسیوس: ترامپ در هفته‌های اخیر از نتانیاهو به‌ شدت ناراضی بوده/ او نخست‌وزیر اسرائیل را «بزرگ‌ترین دشمن» خود خوانده، اما تصمیم گرفته همچنان از نتانیاهو حمایت کند/ برخی از نزدیک‌ترین مشاوران ترامپ معتقد بودند که دستور کار او در خاورمیانه در صورت شکست نتانیاهو، بهتر پیش خواهد رفت
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۹:۱۸

خبرنگار اکسیوس خاطرنشان کرد: با وجود اینکه ترامپ، نتانیاهو را بزرگترین دشمن خود نامیده، تصمیم گرفت همچنان از او حمایت کند.

به گزارش انتخاب، باراک راوید، خبرنگار آکسیوس گفت: برخی از نزدیک‌ترین مشاوران ترامپ معتقد بودند که دستور کار او در خاورمیانه در صورتی بهتر پیش خواهد رفت که نتانیاهو در انتخابات شکست بخورد و دولت دیگری روی کار بیاید.

وی افزود: ترامپ شخصاً از نتانیاهو به‌شدت ناراضی بوده است؛ از جمله در هفته‌های اخیر. ترامپ در گفت‌وگوهای خصوصی، نتانیاهو را مسئول ناکامی اسرائیل در جلوگیری از حملات حماس در ۷ اکتبر دانسته است.

راوی تأکید کرد: به گفته دو نفری که مستقیماً درباره این موضوع با رئیس‌جمهور آمریکا گفت‌وگو کرده‌اند، ترامپ نخست‌وزیر اسرائیل را «بزرگ‌ترین دشمن خودش» خوانده و این پرسش را مطرح کرده است که آیا نتانیاهو به اعتبار بین‌المللی اسرائیل لطمه می‌زند یا نه. با این حال، ترامپ تصمیم گرفت همچنان از نتانیاهو حمایت کند.

ادعای ترامپ: روسیه در مقایسه با آنچه توانایی‌اش را دارد، کمک بسیار اندکی به ایران می‌کند؛ من می‌خواهم اوضاع به همین شکل باقی بماند/ تصمیم من درباره مسکو بسیار ساده است؛ نمی‌خواهم کاری انجام دهم که باعث شود روس‌ها میز مذاکره را ترک کنند/ با وجود حملات زلنسکی، روسیه میلیون‌ها بشکه گازوئیل را عرضه می‌کند، ولی بازار ایالات متحده از این حملات آسیب می‌بیند
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۹:۰۸

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید او نسبت به تحریم‌ها علیه روسیه اقداماتی را اخذ کرده است، زیرا نمی‌خواهد مسکو میز مذاکره با اوکراین را ترک کند.

به گزارش انتخاب، دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «تصمیم من درباره روسیه بسیار ساده است. من در حال مذاکره برای برقراری صلح در جنگ میان روسیه و اوکراین هستم و نمی‌خواهم کاری انجام دهم که به‌طور احمقانه باعث شود روسیه میز مذاکره را ترک کند. پیشرفت‌های زیادی حاصل شده است و این پیشرفت‌ها شامل مذاکرات جاری درباره گروگان‌ها نیز می‌شود! امضای آن سند در این مقطع زمانی چنین پیامدی خواهد داشت؛ من می‌توانم آن را بعداً یا هر زمان دیگری که بخواهم امضا کنم!»

ترامپ مدعی شد: «شاید مهم‌تر از همه این باشد که روسیه در مقایسه با آنچه توانایی انجامش را دارد، کمک بسیار اندکی به جمهوری اسلامی ایران می‌کند، اگر اصلاً کمکی بکند. من می‌خواهم اوضاع به همین شکل باقی بماند و اجازه خواهم داد همین‌طور بماند، مگر اینکه افراد احمق مانع این کار شوند.»

وی افزود: «در نهایت، زلنسکی پالایشگاه‌های گازوئیل در روسیه را هدف حملات خود قرار داده است؛ آن هم با علم به اینکه این حملات به‌شدت به بازار جهانی گازوئیل، از جمله بازار ایالات متحده، آسیب می‌زنند. کشاورزان، دامداران و کسب‌وکارهای مختلف از این وضعیت به‌شدت متضرر می‌شوند؛ با این حال، روسیه همچنان میلیون‌ها بشکه گازوئیل را با قیمت پایین به بازار جهانی عرضه می‌کند.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده تصریح کرد: «زلنسکی اهمیتی به این موضوع نمی‌دهد و صادقانه بگویم، با وجود تمام پولی که اروپا، آن‌طور که همه می‌دانند، در اختیار او قرار می‌دهد و همچنین پول‌هایی که جو بایدنِ فاسد در گذشته به او داده است، او نمی‌خواهد به این جنگ پایان دهد و احتمالاً از ابتدا هم هرگز چنین قصدی نداشته است. او می‌توانست دو سال پیش به توافقی بهتر از توافقی که اکنون می‌تواند به دست آورد، برسد.»

او ادامه داد: «کشورش ویران شده است، بخش بزرگی از سرزمینش را از دست داده، دریاها و آب‌هایش را از دست داده است و جمعیت مردانش کاهش یافته؛ بسیاری از آن‌ها زخمی شده‌اند یا جان باخته‌اند. من می‌خواهم این جنگ پایان یابد! از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم. دونالد جی. ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده»

شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت به مسیر دیپلماسی برای عبور از بحران میان آمریکا و ایران شد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۸:۵۳

وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه در بیانیه پایانی نشست صد و شصت‌ و هشتم شورای وزرای این شورا که به ریاست عبداللطیف الزیانی وزیر خارجه بحرین و با حضور سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در منامه برگزار شد، خواستار بازگشت به مسیر گفت‌ وگو و دیپلماسی برای عبور از بحران کنونی میان آمریکا و ایران شدند.

واکنش عراقچی به ادعا‌های نتانیاهو: آخرین باری که می‌خواستید «کار را تمام کنید»، ایران قدرتمندتر از قبل شد/ می‌خواهید بار دیگر بخت خود را امتحان کنید؟ بفرمایید، اما مراقب باشید؛ ما نیز کار‌های ناتمامی داریم/ نتانیاهو برای گریز از زندان، آمریکا را به سوی جنگی دیگر سوق می‌دهد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۸:۴۸

عراقچی در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: آخرین باری که می‌خواستید «کار را تمام کنید»، ایران قدرتمندتر از قبل شد. می‌خواهید بار دیگر بخت خود را امتحان کنید؟ بفرمائید، اما مراقب باشید؛ ما نیز کارهای ناتمامی داریم!

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: نتانیاهو برای گریز از زندان، آمریکا را به‌ سوی جنگی دیگر سوق می‌دهد؛ بی‌اعتنا به پیامدهای آن برای اسرائیل، چه رسد برای رئیس‌جمهور آمریکا.

هشدار امنیتی سفارتخانه‌های آمریکا در کویت، بحرین، اردن و قدس اشغالی به شهروندان خود در پی احتمال تشدید تنش میان انصارالله و عربستان/ در لبنان، عراق و قطر هم هشدارهای مشابه به دنبال احتمال بسته شدن حریم هوایی این کشورها بر اثر تشدید تنش‌ها در منطقه صادر شد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۸:۳۹

تسنیم: سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای منطقه با صدور بیانیه‌های امنیتی، به شهروندان خود درباره خطرات ناشی از تشدید تنش‌های منطقه‌ای هشدار دادند.

سفارتخانه‌های آمریکا در کویت، منامه و امان و قدس اشغالی با صدور هشدارهای امنیتی به شهروندان آمریکایی ساکن این کشورها آماده‌باش دادند.

بر اساس ادعای منابع آمریکایی، این هشدارها به دنبال احتمال تشدید جنگ میان ائتلاف سعودی و یمن و تحولات مرتبط با آن صادر شده است.

 سفارتخانه‌های آمریکا در لبنان، عراق و قطر با صدور هشدارهای امنیتی جدید از اتباع خود خواستند جوانب احتیاط را رعایت کنند.

این هشدارها به دنبال احتمال بالای بسته شدن حریم هوایی این کشورها بر اثر تشدید تنش‌ها و تحولات جاری در منطقه صادر شده است.

سپاه: تکذیب شنیده شدن صدای انفجار در شرق تهران/ هیچ حادثه امنیتی گزارش نشده
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۸:۲۸

روابط عمومی سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران طی بیانیه‌ای اعلام کرد که این ادعاها از اساس صحت نداشته و هیچ‌گونه صدای انفجار یا حادثه امنیتی تا کنون در شرق تهران گزارش نشده است.

بر همین اساس، از شهروندان تقاضا می‌شود به فضاسازی رسانه‌های جعلی توجهی نکرده و اخبار رویدادها را صرفا از طریق مراجع رسمی معتبر پیگیری کنند.

رایزنی وزیر خارجه عمان با همتایان اماراتی، مصری و فرانسوی درباره تحولات منطقه/ تأکید بر ضرورت توافق از طریق مذاکرات مسالمت‌آمیز
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۸:۲۰

منابع خبری گزارش دادند که وزیر خارجه عمان با همتایان اماراتی، مصری و فرانسوی خود درباره مسائل منطقه‌ای و بین المللی گفت وگو و تبادل نظر کرده است.

به نقل  از خبرگزاری العمانیه، بدر بن حمد البوسعیدی در تماس های جداگانه با عبدالله بن زاید آل نهیان، بدر عبدالعاطی و ژان نوئل بارو گفت وگو کرده است.

بنا بر این گزارش، روابط دوجانبه و راه‌های توسعه و گسترش آن، تحولات منطقه‌ای و بین المللی و هماهنگی در زمینه مسائل مورد اهتمام دو طرف موضوع گفت وگوی البوسعیدی و آل نهیان بوده است.

وزیرخارجه عمان همچنین با عبدالعاطی وزیر خارجه مصر درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه در سایه تنش‌های موجود و راه‌های ادامه هماهنگی با طرف‌های مرتبط برای تقویت تلاش‌ها به منظور مهار تنش‌ها و فراهم شدن شرایط برای آرامش و اولویت دادن راه‌های سیاسی و دیپلماتیک گفت وگو کرده است.

همچنین بررسی روابط دوجانبه میان مسقط و پاریس، تبادل نظر درباره تحولات منطقه‌ای و تاکید بر اهمیت و ضرورت تفاهم و توافق از طریق گفت وگو و مذاکره مسالمت آمیز درباره همه مسائل، موضوع رایزنی البوسعیدی و وزیر خارجه فرانسه بوده است.

پاسخ عراقچی به اظهارات مکرون در مورد علت ناآرامی‌ها در فرانسه: زمانی زمینه را برای این وضعیت فراهم کردید که به ترامپ اطمینان دادید از جنایات علیه ایرانیان استقبال می‌کنید/ دیگر برای فرافکنی و مقصر دانستن جنگی که در ایجاد آن نقش داشتید، خیلی دیر شده
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۸:۱۹

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران با انتشار پیامی در شبکه ایکس نسبت به اظهار نظر اخیر رییس جمهور فرانسه که علت ناآرامی‌های اخیر در این کشور را قیمت بالای سوخت ناشی از جنگ امریکا علیه ایران دانست، نوشت: آقای مکرون زمانی زمینه را برای این وضعیت فراهم کرد که به رئیس‌جمهور آمریکا اطمینان داد از جنایات علیه ایرانیان استقبال می‌کند.

او ادامه داد: دیگر برای فرافکنی و مقصر دانستن جنگی که امثال او در ایجاد آن نقش داشتند، خیلی دیر شده است. مردم فرانسه خواهان تغییرات بنیادین، از جمله تضمین آزادی تجمعات، هستند.

عراقچی در پایان تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور، به صدای آینده فرانسه گوش بدهید.

سخنگوی سپاه: در صورت تعرض به زیرساخت‌های انرژی ایران، سرزمین‌های اشغالی را برای همیشه به زمین سوخته تبدیل و غاصبان آن را آواره صحرای سینا خواهیم کرد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۰:۱۴

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حساب کاربری خود در یکی از شبکه های اجتماعی نوشت: سردار محبی: دنیا خواهد دید چه خواهد شد!

سردار حسین محبی، معاون روابط عمومی و سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حساب کاربری خود در یکی از شبکه های اجتماعی نوشت: هرگونه تعرض به زیرساخت‌های انرژی ایران اگرچه بلافاصله توسط جوانان دانشمند ما ترمیم خواهد شد اما سرزمین‌های اشغالی را برای همیشه به زمین سوخته تبدیل و غاصبان آن را آواره صحرای سینا خواهد کرد.

وی افزود: دنیا خواهد دید چه خواهد شد!

سپاه: یک نفتکش متخلف پس از اصابت به یک مین دریایی در جنوب تنگه هرمز دچار انفجار شد/ در صورتی که کشتی ها سامانه های شناسایی خود را خاموش کنند، با آنها به شدت برخورد خواهد شد
۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۰۰:۱۲

نیروی دریایی سپاه اعلام کرد: یک فروند نفتکش متخلف با اصابت به یک مین دریایی در محدوده جنوب تنگه هرمز دچار انفجار و آتش سوزی در موتورخانه گردید.

این کشتی که قصد خروج از تنگه هرمز را داشت تمامی سامانه های موقعیت یاب و ناوبری خود را از مبداء حرکت خاموش کرده و بدون توجه به مقررات تنگه هرمز در تلاش برای عبور از مسیر غیر مجاز جنوبی تنگه، دچار این سانحه گردید. 

نیروی دریایی سپاه اعلام می کند: در صورتی که کشتی های متردد در محدوده تنگه هرمز و خلیج فارس سامانه های ناوبری و شناسایی خود را خاموش کنند، با آنها به شدت و قاطعیت برخورد خواهد شد.

نظرات بینندگان
captcha