کد خبر: ۹۴۴۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۰۰ - ۰۳ آبان ۱۴۰۵
روز صد و ششم جنگ سوم؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

ادعای ترامپ: باید کشتن مقامات ایران را متوقف کرد، زیرا باید بفهمم با چه کسی در حال مذاکره هستیم/ اوباما: ایران سلاح هسته‌ای نداشت؛ ترامپ جنگی غیر ضروری را آغاز کرد/ پرس تی‌وی: حمله پهپادی انصارالله به پایتخت عربستان

امروز ۳ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۳۹ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۰۱ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، العربیه مدعی شد ایران از طریق پاکستان پیشنهادی به آمریکا ارائه کرده که شامل بازگشایی تنگه هرمز در مقابل رفع محاصره آمریکاست، اما تسنیم اعلام کرد که این خبر دروغ است.
ترامپ و ایران
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز ۳ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۳۹ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۰۱ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، العربیه مدعی شد ایران از طریق پاکستان پیشنهادی به آمریکا ارائه کرده که شامل بازگشایی تنگه هرمز در مقابل رفع محاصره آمریکاست، اما تسنیم اعلام کرد که این خبر دروغ است.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز صد و پنجم جنگ سوم چه گذشت؟(۲ آبان ۱۴۰۵)/ تسنیم: خبر العربیه دروغ و خیالبافی است/ادعای العربیه: ایران از طریق پاکستان پیشنهادی به دولت آمریکا ارائه کرده؛ این پیشنهاد شامل بازگشایی تنگه هرمز در مقابل رفع محاصره آمریکا است/ادعای وال‌استریت ژورنال: پنتاگون طرح‌هایی برای هدف قرار دادن جزایر و تأسیسات هسته‌ای ایران آماده کرده/امارات تمامی سواحل رأس‌الخیمه را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرد

اخبار مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز جاری، ۳ آبان ۱۴۰۵ هم به شرح زیر است:

تایمز اسرائیل: بر اساس نظرسنجی‌ها، نه ائتلاف حاکم کنونی و نه اردوگاه موسوم به «تغییر»، قادر نخواهند بود پس از انتخابات در اسرائیل دولت تشکیل دهند/ در صورت وقوع این بن‌بست سیاسی، انتخابات مجدد برگزار خواهد شد
۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۹:۳۶

تایمز اسرائیل نوشت: نظرسنجی‌های منتشرشده از سوی شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل نشان می‌دهد حزب «یاشار» به رهبری گادی آیزنکوت در صدر قرار دارد و پس از آن حزب لیکود به رهبری نتانیاهو قرار می‌گیرد. حزب ذخیره‌نظامیان به رهبری یوآز هندل در یکی از سه نظرسنجی موفق به عبور از حدنصاب انتخاباتی شده، اما حزب اوفر وینتر از ورود به کنست بازمانده است.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: نظرسنجی‌های نهایی که روز جمعه، پیش از انتخابات سراسری هفته آینده اسرائیل منتشر شدند، از تداوم بن‌بست سیاسی حکایت دارند. بر اساس این نظرسنجی‌ها، نه ائتلاف حاکم کنونی و نه اردوگاه موسوم به «تغییر» قادر نخواهند بود پس از انتخابات دولت تشکیل دهند. همچنین پیش‌بینی می‌شود شمار زیادی از احزاب کوچک نتوانند از حدنصاب انتخاباتی عبور کنند.

انتشار نظرسنجی‌ها از روز شنبه ممنوع است و این ممنوعیت تا زمان انتشار نظرسنجی‌های خروجی در لحظه بسته‌شدن حوزه‌های رأی‌گیری در ساعت ۱۰ شب سه‌شنبه ادامه خواهد داشت.

نظرسنجی شبکه ۱۳: اردوگاه تغییر ۵۴ کرسی و ائتلاف نتانیاهو ۵۰ کرسی

نظرسنجی شبکه ۱۳ پیش‌بینی کرد که احزاب مخالف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در مجموع ۵۴ کرسی به دست آورند و احزاب وفادار به نخست‌وزیر نیز ۵۰ کرسی کسب کنند. هر دو اردوگاه از دستیابی به ۶۱ کرسی، یعنی حداقل کرسی لازم برای کسب اکثریت در کنست، بازخواهند ماند.

بر اساس این نظرسنجی، احزاب عمدتاً عرب نیز ۱۶ کرسی به دست خواهند آورد.

پس از این احزاب، فهرست مشترک احزاب عمدتاً عرب با ۹ کرسی قرار دارد.

* حزب صهیونیسم دینی: ۶ کرسی

 حزب رَعَم: ۵ کرسی

منصور عباس، رهبر حزب رَعَم، گفته است که برای پیوستن به ائتلاف اردوگاه تغییر آمادگی دارد؛ بااین‌حال، چند حزب عضو این اردوگاه مخالفت خود را با حضور این حزب در دولت اعلام کرده‌اند.

نظرسنجی شبکه ۱۲ نیز نشان داد که احزاب اوفر وینتر، یوآز هندل و موتی لایتنر موفق به عبور از حدنصاب انتخاباتی و ورود به کنست نخواهند شد.

در نهایت، نظرسنجی شبکه عمومی کان نیز نتیجه‌ای مشابه را نشان داد؛ با این تفاوت که بر اساس این نظرسنجی، حزب ذخیره‌نظامیان به رهبری یوآز هندل موفق خواهد شد با کسب ۴ کرسی وارد کنست شود.

هندل تاکنون به‌صورت علنی اعلام نکرده است که از کدام‌یک از دو اردوگاه سیاسی حمایت خواهد کرد.

بنابراین، نظرسنجی کان برای اردوگاه تغییر تنها ۵۲ کرسی، برای ائتلاف حاکم کنونی ۵۰ کرسی، برای احزاب عرب ۱۴ کرسی و برای حزب ذخیره‌نظامیان ۴ کرسی پیش‌بینی کرد.

این نظرسنجی نیز مانند دو نظرسنجی دیگر نشان داد که احزاب اوفر وینتر و موتی لایتنر از حدنصاب انتخاباتی عبور نخواهند کرد. هر دو حزب اعلام کرده‌اند که تا پایان رقابت‌ها در انتخابات باقی خواهند ماند و فشارهای نتانیاهو و متحدانش برای کناره‌گیری را رد کرده‌اند.

نظرسنجی شبکه ۱۳ را شموئل روزنر و نوآ اسلپکوف از مؤسسه نظرسنجی «مداد» انجام داده‌اند. این نظرسنجی شامل ۱۸۷۵ پاسخ‌دهنده بوده و حاشیه خطای آن ۲.۳ درصد اعلام شده است.

نظرسنجی شبکه ۱۲ را مانو گِوا از مؤسسه «میدگام» با مشارکت ۱۰۱۸ نفر انجام داده و حاشیه خطای آن ۴.۴ درصد بوده است.

نظرسنجی شبکه کان نیز به‌وسیله دودو حسید از مؤسسه «کانتار» انجام شده است. در این نظرسنجی ۱۱۰۶ نفر شرکت کرده‌اند و حاشیه خطای آن ۳ درصد بوده است.

این نظرسنجی‌ها یک روز پس از آن منتشر شدند که وب‌سایت «زمان اسرائیل»، خواهر رسانه‌ای تایمز اسرائیل، آخرین نظرسنجی خود پیش از انتخابات را منتشر کرد. بر اساس آن نظرسنجی، هر یک از دو اردوگاه اصلی تحت رهبری احزاب یهودی ۵۱ کرسی، احزاب تحت رهبری عرب‌ها در مجموع ۱۴ کرسی و حزب ذخیره‌نظامیان ۴ کرسی به دست می‌آورند.

با توجه به اینکه تمامی نظرسنجی‌ها از بن‌بست سیاسی پس از رأی‌گیری روز سه‌شنبه حکایت دارند، تنها راه دستیابی یکی از دو اردوگاه اصلی به اکثریت، عقب‌نشینی از وعده‌های انتخاباتی مبنی بر همکاری‌نکردن با برخی احزاب دیگر خواهد بود.

اگر هیچ‌یک از دو اردوگاه نتواند ائتلافی برای تشکیل دولت ایجاد کند، انتخابات مجدد برگزار خواهد شد؛ انتخاباتی که قرار است در اوایل سال ۲۰۲۷ برگزار شود. در این فاصله، بنیامین نتانیاهو همچنان به‌عنوان نخست‌وزیر دولت موقت در قدرت باقی خواهد ماند.

ادعای ترامپ: باید کشتن مقامات ایران را متوقف کرد، زیرا باید بفهمم با چه کسی در حال مذاکره هستیم/ به دلیل وجود نفت فراوان، در تنگه هرمز کشتی‌هایی منتظر ورود هستند که خیلی سریع آن‌ها را خارج می‌کنیم/ کشور ما به دلیل اتفاقاتی که در خاورمیانه افتاده، صدها میلیارد دلار درآمد دارد/ گرینلند و ونزوئلا را به قیمت صفر گرفتیم
۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۹:۳۵

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که کشورش از تحولات در خاورمیانه صدها میلیارد دلار درآمد به دست آورده است.

به گزارش انتخاب، ترامپ ادعا کرد: باید کشتن مقامات ایران را متوقف کرد، چون باید بفهمم با چه کسی داریم مذاکره می‌کنیم.

وی مدعی شد: در حالی که قیمت نفت موقتاً بالاست و در مدت کوتاهی به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت، به محض پایان جنگ، به دلیل وجود نفت فراوان، همه در تنگه هرمز، کشتی‌هایی منتظر ورود هستند. ما آنها را خیلی سریع خارج می‌کنیم.

او ادعا کرد: کشور ما به دلیل اتفاقاتی که در خاورمیانه افتاده، صدها میلیارد دلار درآمد دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه لیبی، یمن، هائیتی، سومالی را من کشورهای کثیف می‌نامم، گفت: چرا ما همیشه باید از کشورهای کثیف آدم قبول کنیم؟ چرا نمی‌توانیم از نروژ، سوئد، دانمارک آدم قبول کنیم؟

او ادامه داد: ۹۸ درصد از مردم سومالی که الان اینجا هستند کار نمی‌کنند. آنها مجبور نیستند کار کنند چون خیلی دزدی می‌کنند. همه آنها مرسدس بنز دارند. ضریب هوشی پایینی دارند و از شما بهتر زندگی می‌کنند.

رئیس‌جمهور آمریکا اضافه کرد: دانمارک آنقدر عالی بود که گرینلند را به ما داد! 

گرینلند و ونزوئلا، ما هر دو را به قیمت صفر گرفتیم.

ترامپ همچنین گفت: برای اینکه عالی باشیم، باید دینمان را خیلی قوی‌تر از الان برگردانیم.

اوباما: ایران سلاح هسته‌ای نداشت؛ ترامپ جنگی غیر ضروری را آغاز کرد/ من نیازی نبود حتی یک موشک شلیک کنم؛ تنها کاری که باید انجام می‌دادم، ورود به مسیر دیپلماسی بود/ می‌گفتند: «اوه، این بهترین جنگ تاریخ است»، اما پس از ۷ ماه متحدان و پایگاه‌های ما مورد حمله قرار گرفته‌اند، آمریکایی‌ها کشته شده‌اند، ذخایر موشکی‌ را تا حد زیادی مصرف کرده‌ایم و تهران اکنون بر تنگه هرمز قدرت وتو دارد
۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۸:۲۶

باراک اوباما درباره ایران گفت: ترامپ تصمیم گرفت جنگی غیرضروری را آغاز کند؛ جنگی که هیچ‌کس خواستار آن نبود و هیچ‌کس هم به آن رأی نداده بود. استدلال اولیه این بود که می‌خواهیم وارد عمل شویم و ایران را وادار کنیم از برنامه هسته‌ای و سلاح‌های هسته‌ای خود دست بکشد.

وی افزود: اما مسئله این بود که ایران سلاح هسته‌ای نداشت؛ چون من توافقی را به اجرا گذاشته بودم که همه اذعان داشتند مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شد و برای این کار نیازی نبود حتی یک موشک شلیک کنم؛ تنها کاری که باید انجام می‌دادم، ورود به مسیر دیپلماسی بود.

رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده اظهار کرد: «یادتان باشد، می‌گفتند: «اوه، این بهترین جنگ تاریخ است! همه‌چیز عالی پیش می‌رود.» خب، حالا که هفت ماه گذشته، اوضاع این جنگ چطور پیش می‌رود؟

اوباما تأکید کرد: متحدان ما و پایگاه‌های ما مورد حمله قرار گرفته‌اند. آمریکایی‌ها کشته شده‌اند. صدها آمریکایی زخمی شده‌اند. ذخایر موشکی‌مان را هم تا حد زیادی مصرف کرده‌ایم.

او گفت: ایران اکنون بر تنگه هرمز، که نفت از طریق آن به بازار جهانی منتقل می‌شود، قدرت وتو دارد. این دلیل افزایش قیمت نفت است. هیچ‌کس در این مورد اختلاف‌نظری ندارد. این دلیل افزایش قیمت گازوئیل است. این دلیل افزایش قیمت تقریباً همه‌چیز است.

پرس تی‌وی: حمله پهپادی انصارالله به پایتخت عربستان
۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۸:۲۶

پرس‌تی‌وی گزارش داد: پایتخت عربستان مورد حمله قرار گرفت.

به گزارش انتخاب، انصارالله حمله‌ای پهپادی به ریاض، پایتخت عربستان سعودی، انجام دادند.

ادعای جدید ترامپ
۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۰:۳۶

ادعای ترامپ:

این احتمال وجود دارد که من دوباره به ایران حمله کنم.

همچنین این احتمال وجود دارد که ما یک توافق خوب، بزرگ و زیبا داشته باشیم. 

آنها می‌خواهند معامله کنند. مشکل این است که آیا آنها به توافق پایبند خواهند ماند؟ 

عموی من، دکتر جان ترامپ، رادار را اختراع کرد! باورتان می‌شود؟

احتمالاً از دست من عصبانی خواهد شد، اما من رادار ایران را از کار انداختم/ انتخاب

 

تسنیم: خبر العربیه درباره پیشنهاد ایران به آمریکا دروغ و خیالبافی است
۱۴۰۵/۰۸/۰۲ - ۲۳:۵۱

تسنیم نوشت: یک منبع مطلع گفت: خبر رسانه سعودی العربیه مبنی بر اینکه ایران پیشنهاد بازگشایی تنگه هرمز در برابر رفع محاصره دریایی را به آمریکا داده، مانند بسیاری دیگر از اخبار این شبه‌رسانه درباره ایران، دروغ و خیالبافی است. 
 
وی افزود: اساساً ایران هیچ معادله‌ای مبنی بر تنگه هرمز در برابر محاصره را نمی‌پذیرد؛ بلکه ایران از طریق روشهای خود محاصره را دور می‌زند و نهایتاَ آن را خواهد شکست. 
 
این منبع مطلع خاطرنشان کرد: همچنانکه مقامات ایران به صراحت اعلام‌ کرده‌اند، موضع قاطع ایران ۷ شرطی است که رسماً از طریق میانجی‌ها اعلام کرده است و هرگونه گمانه زنی یا خیالبافی رسانه‌ای دیگر در این باره ارزشی ندارد.

ادعای العربیه به نقل از منابع آگاه: ایران از طریق پاکستان پیشنهادی به دولت آمریکا ارائه کرده / این پیشنهاد شامل بازگشایی تنگه هرمز در مقابل رفع محاصره آمریکا علیه بنادر ایران است / تهران اعلام کرده که برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا آمادگی دارد
۱۴۰۵/۰۸/۰۲ - ۲۲:۲۵

العربیه به نقل از منابع آگاه نوشت: ایران از طریق پاکستان پیشنهادی به دولت آمریکا ارائه کرده است.

به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این پیشنهاد شامل بازگشایی تنگه هرمز در مقابل رفع محاصره آمریکا علیه بنادر ایران است.

ایران به پاکستان اعلام کرده که برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا آمادگی دارد. 

نظرات بینندگان
captcha