کد خبر: ۹۴۵۰۷۹
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۰۰ - ۰۴ آبان ۱۴۰۵
روز صد و هفتم جنگ سوم؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

رویترز به نقل از دو منبع آگاه: مقام‌های ارشد کشور‌های عضو پیمان مکه روز دوشنبه در تهران با مقام‌های ایرانی دیدار می‌کنند/ باقری: هدف این جلسه، گفت‌وگو با سرلشکر محسن رضایی درباره «امنیت منطقه‌ای» است/ وزیر دفاع عربستان، عاصم منیر و رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در این دیدار شرکت خواهند کرد/ حملات چندگانه به نفتکش‌های متخلف در تنگه هرمز ۳۰ دقیقه پیش از بازگشایی بازارهای نفت

امروز ۴ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۴۰ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۰۲ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، رسانه‌ها خبر دادند که میانجیگران قطری به ایران سفر کرده‌اند؛ رویترز می‌گوید قطری‌ها با هماهنگی آمریکا در تهران حضور یافته‌اند.
نتانیاهو
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز ۴ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۴۰ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۰۲ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، رسانه‌ها خبر دادند که میانجیگران قطری به ایران سفر کرده‌اند؛ رویترز می‌گوید قطری‌ها با هماهنگی آمریکا در تهران حضور یافته‌اند.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز صد و ششم جنگ سوم چه گذشت؟ (۳ آبان ۱۴۰۵)/ مقام امریکایی: ازسرگیری حملات آمریکا علیه ایران، بیش از پیش به مسئله «چه زمانی» تبدیل شده، نه اینکه انجام خواهد شد یا خیر/شبکه ۱۲ اسرائیل: درگیری لفظی رئیس ستادکل ارتش اسرائیل با نتانیاهو بر سر ایران/رویترز: میانجیگران قطری با هماهنگی آمریکا در تهران حضور دارند/فارس: تهران به آلمان درباره ورود به مناقشه نظامی علیه ایران هشدار داده

اخبار مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز جاری، ۴ آبان ۱۴۰۵ هم به شرح زیر است:

تصویر هواپیمای ترابری هرکولس C 130 عربستان سعودی در فرودگاه مهرآباد تهران
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۹:۰۶

رویترز به نقل از دو منبع آگاه: مقام‌های ارشد کشور‌های عضو پیمان مکه روز دوشنبه در تهران با مقام‌های ایرانی دیدار می‌کنند/ باقری: هدف این جلسه، گفت‌وگو با سرلشکر محسن رضایی درباره «امنیت منطقه‌ای» است/ وزیر دفاع عربستان، عاصم منیر و رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در این دیدار شرکت خواهند کرد/ حملات چندگانه به نفتکش‌های متخلف در تنگه هرمز ۳۰ دقیقه پیش از بازگشایی بازارهای نفت

ادعای ترامپ در پیام حمایت مجدد او از نتانیاهو: به بی‌بی برای نخست‌وزیری رأی دهید؛ ما باید کاری را که آغاز کرده‌ایم، به پایان برسانیم/ اسرائیل از سوی برخی افراد «شیطان کوچک» و ایالات متحده «شیطان بزرگ» خوانده می‌شد؛ دیگر نباید در هیچ نقطه‌ای از جهان شعار «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل» شنیده شود
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۹:۰۵

دونالد ترامپ بار دیگر پیامی در حمایت از نتانیاهو در آستانه انتخابات در اسرائیل منتشر کرد.

به گزارش انتخاب، ترامپ در پیام حمایت خود از نتانیاهو، در تروث سوشال نوشت: به مردم اسرائیل، و به کسانی که این پیام را ندیده‌اند، تأییدیه حمایتی‌ای را که یک هفته پیش از نخست‌وزیر شما، بی‌بی نتانیاهو، اعلام کردم، پیوست می‌کنم. همان‌طور که همه، حتی دشمن نیز، می‌دانند، من و بی‌بی در پیروزی‌های مشترکمان رابطه‌ای عالی داشته‌ایم. من حمله به ونزوئلا را انجام دادم؛ یکی از موفق‌ترین عملیات‌های نظامی تاریخ. اما پیش از آن، عملیات «چکش نیمه‌شب» را انجام دادیم و مانع شدیم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

وی مدعی شد: سپس عملیات «خشم حماسی» را انجام دادیم و اکنون ایران دیگر هیچ نیروی دریایی و هیچ نیروی هوایی ندارد و هم ارتش و هم اقتصاد این کشور درهم‌شکسته‌اند؛ از جمله اینکه نرخ تورم ایران به ۳۰۱ درصد رسیده است. محاصره دریایی مانع از آن شده است که ایران نفت دریافت کند.

ترامپ ادعا کرد: وقتی برای رأی دادن به پای صندوق‌های رأی می‌روید، لطفاً به یاد داشته باشید که بی‌بی نخست‌وزیری جنگاور و برجسته بوده است! اسرائیل از سوی برخی افراد، «شیطان کوچک» نامیده می‌شد و ایالات متحده نیز «شیطان بزرگ» خوانده می‌شد. دیگر نباید در هیچ نقطه‌ای از جهان شعار «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل» شنیده شود و چنین چیزی هم نخواهد شد.

وی افزود: به بی‌بی نتانیاهو برای نخست‌وزیری رأی دهید؛ ما باید کاری را که آغاز کرده‌ایم، به پایان برسانیم

خبرنگار اکسیوس: نتانیاهو به طور مداوم به ترامپ فشار می‌آورد تا پیش از برگزاری انتخابات در اسرائیل، دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند/ نتانیاهو همچنین با التماس از ترامپ خواسته در آستانه این انتخابات، حمایت علنی بیشتری از او انجام دهد؛ رئیس‌جمهور آمریکا هم به این درخواست پاسخ مثبت داده
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۸:۵۳

خبرنگار اکسیوس می‌گوید نتانیاهو مدام به ترامپ فشار می‌آورد تا پیش از برگزاری انتخابات به ایران حمله کند.

به گزارش انتخاب، باراک راوید خبرنگار آکسیوس گفت: نتانیاهو با التماس از ترامپ خواسته بود در آستانه انتخابات، حمایت علنی بیشتری از او اعلام کند. ترامپ نیز به این درخواست پاسخ مثبت داد و پیام حمایتی دیگری منتشر کرد.

راوید افزود: تمام این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که نتانیاهو به‌طور مداوم به ترامپ فشار می‌آورد تا پیش از برگزاری انتخابات، دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند؛ اقدامی آشکار یا مخفیانه.

او ادامه داد: ما در یکی از خطرناک‌ترین مقاطع قرار داریم.

حملات چندگانه به نفتکش‌های متخلف در تنگه هرمز ۳۰ دقیقه پیش از بازگشایی بازارهای نفت
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۸:۳۸

فارس: پایگاه مولومانیتور از حملات چندگانه به نفتکش‌های متخلف در تنگه هرمز خبر داد.

کمتر از ۳۰ دقیقه تا بازگشایی بازارهای جهانی نفت زمان باقی‌مانده است.

هفته گذشته نفت با جهش قابل توجه تا ۱۱۷ دلار بر هر بشکه معامله شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که نفتکش‌های متخلف در کریدور جنوبی تنگه هرمز هدف قرار گرفته است.

باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی: برگزاری نشست مشترک مقام‌های ارشد ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در تهران/ هدف این جلسه، گفت‌وگو با سرلشکر محسن رضایی درباره «امنیت منطقه‌ای» است/ وزیر دفاع عربستان، ژنرال عاصم منیر و رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه، در این نشست حضور خواهند یافت
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۸:۲۱

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی از برگزاری نشست مشترک مقام‌های ارشد ایران، عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان در تهران با محوریت امنیت منطقه‌ای خبر داد.

علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به سفر هفته گذشته فرمانده ارتش پاکستان به جمهوری اسلامی ایران گفت: در جریان دیدار فرمانده ارتش پاکستان با سردار سرلشکر رضایی، پیشنهاد سفر مقام‌های عالی‌رتبه سه کشور عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان به تهران و برگزاری نشست مشترک با دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران مطرح شد.

وی با بیان اینکه این نشست دو هدف اصلی را دنبال می‌کند، افزود: هدف نخست این سفر، تبریک به سردار سرلشکر رضایی به مناسبت احراز این مسئولیت مهم و هدف دوم، گفت‌وگو با دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل امنیت منطقه‌ای است.

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به آنچه ایستادگی ملت ایران و نیروهای مسلح در برابر تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی و ناکامی آنها در تحقق اهدافشان خواند، اظهار کرد: با توجه به موفقیت‌های ملت ایران و نیروهای مسلح کشور، الگوی جمهوری اسلامی ایران در دفاع مبتنی بر توانمندی‌های درونی و داخلی، به الگویی موفق برای امنیت‌سازی ملی تبدیل شده است.

باقری ادامه داد: از سوی دیگر، سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران همواره این بوده است که امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه تأمین و تضمین شود.

وی با تأکید بر مخالفت ایران با مداخله و نفوذ قدرت‌های خارجی در منطقه تصریح کرد: هرگونه دخالت و نفوذ بیگانگان، به‌ویژه رژیم آمریکا، و همچنین نقش‌آفرینی رژیم صهیونیستی در هر سطحی در منطقه، مخل امنیت و ثبات منطقه است.

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اهمیت همکاری کشورهای منطقه در تأمین امنیت خاطرنشان کرد: با بهره‌گیری از تجربه موفق جمهوری اسلامی ایران در امنیت‌سازی ملی و در چارچوب ایده مؤثر این کشور برای امنیت‌سازی منطقه‌ای با مشارکت بازیگران منطقه‌ای، این نشست چهارجانبه در تهران می‌تواند گامی مؤثر و مهم در فرایند شکل‌گیری امنیت درون‌زای منطقه‌ای باشد.

وی در ادامه درباره سطح مقام‌های شرکت‌کننده در این نشست گفت: بر اساس توافق انجام‌شده، امیر خالد، وزیر دفاع عربستان سعودی، ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان و ابراهیم کالین، رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه، در این نشست حضور خواهند یافت.

رویترز به نقل از دو منبع آگاه: مقام‌های ارشد کشور‌های عضو پیمان مکه روز دوشنبه در تهران با مقام‌های ایرانی دیدار می‌کنند / خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان، عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان و رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در این دیدار شرکت خواهند کرد
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۸:۲۰

رویترز نوشت: دو منبع آگاه به رویترز گفتند که مقام‌های ارشد کشورهای عضو پیمان مکه، شامل عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان، قرار است روز دوشنبه در تهران با مقام‌های ایرانی دیدار کنند تا درباره هماهنگی‌های منطقه‌ای گفت‌وگو کنند.

به گزارش انتخاب، به گفته این منابع، عربستان سعودی در این دیدار با خالد بن سلمان، وزیر دفاع، و پاکستان با فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش، نمایندگی خواهد شد.

یکی از این منابع گفت که رئیس سازمان اطلاعات ترکیه نیز در این دیدار شرکت خواهد کرد.

دفتر رسانه‌ای دولت عربستان سعودی و بخش رسانه‌ای ارتش پاکستان به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این باره پاسخ ندادند.

این گفت‌وگوهای برنامه‌ریزی‌شده، نخستین تماس در سطح عالی میان ایران و تمامی اعضای این بلوک سه‌جانبه از زمانی خواهد بود که حملات حوثی‌های یمن، گروه همسو با ایران، به عربستان سعودی شدت گرفته است.

عربستان سعودی روز یکشنبه موج دیگری از موشک‌ها و پهپادها را رهگیری کرد؛ در حالی که درگیری‌ها با این گروه مسلح بدون وقفه ادامه داشت.

وزیران کشورهای عضو پیمان مکه در اوایل ماه جاری میلادی نشستی اضطراری در ریاض برگزار کردند و توافق کردند که از «استقرار سریع» نیروها و توانمندی‌های نظامی در عربستان سعودی اطمینان حاصل کنند.

این درگیری به عاملی تبدیل شده است که به‌طور فزاینده‌ای به بی‌ثباتی در جریان حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران دامن می‌زند و عربستان سعودی، متحد آمریکا، را به نقطه‌ای برای اعمال فشار در جنگ گسترده‌تر تبدیل کرده است.

ترکیه، پاکستان و عربستان سعودی در ماه اوت توافق‌نامه دفاع مشترک مکه را امضا کردند. بر اساس این توافق، حمله مسلحانه به هر یک از اعضا، حمله به همه اعضا تلقی می‌شود.

بر اساس متن این توافق‌نامه که رویترز آن را مشاهده کرده است، در ماده نخست آمده که طرف‌ها باید از «تمامی ابزارهای لازم» برای از میان بردن تهدیدها علیه تمامیت ارضی، حاکمیت یا مرزهای به‌رسمیت‌شناخته‌شده بین‌المللی یکدیگر استفاده کنند.

تلاش‌های پارلمان ترکیه برای تصویب این توافق‌نامه از هفته گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد؛ در حالی که پاکستان هفته گذشته این پیمان را تصویب کرد.

درگیری بی سابقه رییس ستاد ارتش اسرائیل و نتانیاهو درباره ایران
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۰:۳۲

کانال ۱۲ اسرائیل خبر داد که درگیری بی‌سابقه میان رئیس ستاد کل ارتش و نخست‌وزیر که در شبانه‌روز گذشته به اوج خود رسید.

به گزارش «انتخاب»، این رسانه می گوید موضوع پس‌زمینه این درگیری مسئله ایران است.

بر این اساس زامیر [رئیس ستاد کل ارتش] است که نتانیاهو و سطح سیاسی ممکن است به سناریوی محاسبه‌ی نادرست در قبال ایران درست پیش از انتخابات منجر شوند.

یک مقام امنیتی می گوید این اقدامي است که می‌تواند به درگیری برق‌آسا با ایران در زمان‌بندی حساس و دراماتیک منجر شود و محاسبه‌ی نادرست ایجاد کند.

منابع آگاه به جزئیات از نگرانی سطح نظامی از تلاش برای بهره‌برداری از مسئله ایران برای جهش سیاسی خبر می دهند؛ ادعایی که منابع سیاسی آن را تکذیب می‌کنند و می‌گویند کاملاً دروغ است.

به هر حال، دو منبع می‌گویند که این موضوع به سطحی رسیده که امروز در بازدید از پالماخیم، فضای بحث بسیار تیره و سنگین بود.

در روزهای اخیر زامیر دستورالعمل‌هایی از سطح سیاسی دریافت کرده بود، اما پیش از اجرا درخواست بحث و بررسی عمیق کرد.

او همچنین درخواست مستندات قانونی و امضاشده از سوی سطح سیاسی درباره این اقدام را کرد.

یک مقام ارشد امنیتی می گوید تاریخ نقش زامیر را در روزهای اخیر فراموش نخواهد کرد.

و در یک کلام درگیری غیرعادی و استثنایی میان زامیر و نتانیاهو، پیرامون مسئله ایران، درست پیش از موعد انتخابات رخ داده است.

تأکید می‌کنیم: تمام جزئیات این گزارش تأییدیه سانسور نظامی را دریافت کرده است.

نظرات بینندگان
captcha