دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲.۴۰ : ۱۳
۸ ذی القعده ۱۴۴۴
- Monday 29 May 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲.۴۰ : ۱۳
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / فرار ناتمام دو خرس قهوه‌ای بازیگوش از پارک طبیعت قزوین / بچه خرس‌ها با صدای فیلمبردار، ترسیدند و به قفس برگشتند

ویدیو / فرار ناتمام دو خرس قهوه‌ای بازیگوش از پارک طبیعت قزوین / بچه خرس‌ها با صدای فیلمبردار، ترسیدند و به قفس برگشتند

ویدیو / تجمع گسترده هواداران اردوغان در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری ترکیه

ویدیو / تجمع گسترده هواداران اردوغان در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری ترکیه

ویدیو / هجوم مردم ترکیه برای جشن پیروزی اردوغان  به کاخ ریاست جمهوری

ویدیو / هجوم مردم ترکیه برای جشن پیروزی اردوغان به کاخ ریاست جمهوری

ویدیو / اردوغان از سرخوشی آواز خواند

ویدیو / اردوغان از سرخوشی آواز خواند

ویدیو /  جشن پیروزی طرفداران اردوغان

ویدیو / جشن پیروزی طرفداران اردوغان

ویدیو / دو مردی که انقلاب سودان را منحرف کردند

ویدیو / دو مردی که انقلاب سودان را منحرف کردند

کد خبر: ۹۸۳۵۳
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۴ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

شرط ایران برای توقف غنی‌سازی 20 درصد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
العالم: رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در ازای توقف غنی سازی ۲۰ درصد از سوی جمهوری اسلامی ایران، تمامی تحریم های تصویب شده علیه ایران باید لغو شود.

علا الدین بروجردی روز یک شنبه افزود: اگر قرار باشد برای توقف غنی سازی 20 درصد (با کشورهای گروه 1+5) مذاکره شود، باید ببینیم ما به ازای آن چه خواهد بود؛ هرچند در این زمینه شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیر است و ما در مجلس فقط گاهی که نیاز باشد ورود پیدا می کنیم، همان گونه که چند سال پیش تصمیم گرفتیم که اجازه ندهیم دولت اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را ادامه دهد. در هر حال نظر شخصی من، لغو تمامی تحریم ها در صورت توقف غنی سازی 20 درصدی است.

وی تاکید کرد: (غربی ها) نباید انتظار داشته باشند که با وجود ادامه تحریم ها و فشار بر مردم ایران غنی سازی 20 درصد هم متوقف شود، چرا که این اقدام کاملا غیرمنطقی است.

بروجردی که مهمان برنامه "من طهران" شبکه العالم بود، با تاکید بر حق ایران بر غنی سازی اورانیوم بر اساس نیاز گفت: ممکن است ما در آینده نیازمند درصد بیشتری ازغنی سازی باشیم، مثلا برای موتور کشتی های اقیانوس پیما؛ که باید ماه ها سوخت مصرف کنند. سوخت این کشتی ها 20 درصد نیست و ممکن است 40 یا 50 درصد باشد، در این صورت این حق باید برای ما محفوظ باشد.

وی تاکید کرد: البته اینها نظرات من است و نظر شورای عالی امنیت ملی ممکن است چیز دیگری باشد. اما به هرحال مابه ازای تعلیق 20 درصد نمی تواند چیزی مانند مجوز واردات طلا و امثال آن باشد.

بروجردی افزود: من فکر می کنم که واقع گرایی گروه 1+ 5 می تواند به موفقیت مذاکرات کمک کند، آنها باید واقعیت ها را بپذیرند، ایران امروز دیگر آن ایرانی نیست که "جک استراو" و "فیشر" بگویند که ما اجازه نمی دهیم ایران حتی دو دستگاه سانتریفیوژ داشته باشد.

به گفتۀ بروجردی، "توان موشکی ایران در دوران جنگ (عراق علیه ایران) صفر بود، ولی جمهوری اسلامی هم اکنون به قدرت موشکی تبدیل شده است. اگر آنها واقع بینانه رفتار نکنند و از موضع بالا و قدرت به ایران نگاه کنند، طبیعتا این مذاکرات به جائی نخواهد رسید.

** فتوای مقام معظم رهبری خط قرمز ماست

نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن ساخت و نگهداری سلاح هسته ای به عنوان خط قرمز جمهوری اسلامی است، افزود: ما به معاهده "ان پی تی" متعهدیم و بر اجرای فتوای حضرت آیه الله خامنه ای تاکید داریم و نه فقط بمب اتم نخواهیم ساخت، بلکه مخالف جدی وجود این سلاح مرگبار در هر کجای دنیا هستیم.

بروجردی افزود: ما معتقدیم که حتی وجود یک بمب برای صلح جهانی یک خطر بوده و دلیل آن هم روشن است چون ممکن می باشد یک "ترومن" دیگری پیدا شود که دوباره دستور استفاده از آن را صادر کند.

" به لحاظ روانی جامعه جهانی نگران تکرار حوادث هیروشیما و ناکازاکی است و باید این نگرانی را برطرف کرد."

** ما به دنبال غنی سازی 20 درصد نبودیم

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: رآکتور تهران را چهل و چند سال پیش کارشناسان آمریکایی ساختند و در مرحله آغاز بهره برداری سوخت آن 93 درصد بود که بعدها به 20 درصد تغییر پیدا کرد.

"این رآکتور داروهای 800 هزار تا یک میلیون بیمار سرطانی را در سال تولید می کند و برای ما حیاتی است و علی الاصول با ادعاهای حقوق بشری آمریکا و غرب، برای آنها هم باید مهم باشد."

وی افزود: سوخت این رآکتور در حال اتمام بود و ما رسما و طبق مقررات آژانس درخواست کردیم که آژانس سوخت مورد نیاز رآکتور تهران را تولید کند و تحویل ایران دهد؛ آنها هم این مساله را به روسیه و فرانسه واگذار کردند و آن قدر در گردونه مسائل مختلف چرخید که ماه های طولانی گذشت و ما نگران شدیم که سوخت رآکتور به اتمام برسد و سوخت جدید آماده نباشد و خطر انسانی که بسیار برای ما مهم است و از نظر حقوق بشری هم مساله بسیار مهمی است جان بیماران را تهدید کند، لذا ناگزیر شدیم به دلیل عدم انجام تعهدات از سوی آژانس که در واقع یک تخلف است، به سمت عنی سازی 20 درصد حرکت کنیم.

"تصور غربی ها این بود که ایران قادر به انجام این کار نیست ولی ما توانستیم."

بروجردی ادامه داد: بعد از آن هم پیشنهاد کردیم که صفحات سوخت را آنها برایمان تولید کنند چون در آن زمان تکنولوژی مربوطه را نداشتیم، اما دیدیم که غربی ها در این مساله هم بازی درآوردند؛ برای همین دانشمندان جوان ما صفحات سوخت را هم خودشان تولید کردند، در نتیجه مشکل خودمان را خودمان حل کردیم، همانگونه که نیروگاههای تولید برق را ساختیم؛ آن که دیگر بمب اتم نبود.

** ایران در 20 سال آینده به 20 هزار مگاوات برق هسته ای نیاز دارد

"آمریکا، اروپا، فرانسه و آلمان به شرکت های خود دستور داده اند که برای ایران نیروگاه برق هسته ای نسازند، در حالی که ما در مجلس تصویب کرده ایم که ظرف 20 سال آینده دولت باید 20 هزار مگاوات برق هسته ای تولید کند."

"وقتی که آنها برایمان نیروگاه برق نسازند ما هم کشوری نیستیم که دست روی دست گذاشته و بنشینیم و تماشا کنیم؛ امروز دانشمندان ما مشغول ایجاد یک نیروگاه 360 مگاواتی هستند، هرچند تجربه اول ماست اما وقتی ساختیم بر این دانش مسلط می شویم و یک معامله چندین میلیارد دلاری را غربی ها از دست می دهند و طبعا ضرر می کنند یا به روسیه می دهیم که بالاخره رفتارش منطقی تر است."

وی با اشاره به این که غربی ها در مساله هسته ای یک محیط بسته و غیر منطقی ایجاد کرده اند، اظهار داشت: مثلا همین که برای ما نیروگاه هم نمی سازند خب نتیجه اش این است که ما خودمان می سازیم و غنی سازی 20 درصد هم همین ماجرا را داشت و ما ناگزیر شدیم تا برای رفع نیازمان دست به غنی سازی 20 درصد بزنیم و این نیاز همچنان ادامه دارد پس دلیلی ندارد آن را متوقف کنیم.

بروجردی تولید اورانیوم را نیاز بازار دانست و بیان داشت: ما مثل هر کشور دیگری که تولید اورانیوم غنی شده را برای تولید سوخت انجام می دهد برای فروش نیز ارایه خواهیم کرد و این یک بازار فروش برای ماست که می توانیم به کشورهایی که نیاز دارند اورانیوم غنی شده بفروشیم؛ مثلا آلمان یا آرژانتین چطور حق دارند اورانیوم غنی سازی کنند و در این تجارت پردرآمد شرکت کنند و ما حق نداشته باشیم؟

** مذاکره با آمریکا موضوع جدیدی نیست

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین درباره مذاکره آمریکا و ایران هم گفت: این چیز جدیدی نیست و تقریبا در تمام مذاکرات گروه 1+5 ما شاهد درخواست مذاکره از طرف هیات آمریکایی هستیم. "ما با ملت آمریکا مخالفتی نداریم ما با سیاست های ظالمانه ای که دولت های آمریکا از گذشته های دور تاکنون علیه ایران در پیش گرفته اند، مخالف هستیم و تا زمانی که سیاست های آمریکا در قبال ایران تغییر نکند، زمینه مذاکرات به وجود نخواهد آمد."

"ما قبلا برای کاهش بحران عراق با آمریکا سه دور مذاکره کردیم که این مذاکرات نشان داد که مخالفت ایران با مذاکره با آمریکا مطلق نیست ولی بشرط ها و شروط ها."

به گفتۀ بروجردی، معمولا دکتر جلیلی در مذاکرات 1 + 5 به مسائل سوریه ، بحرین، فلسطین و دیگر مسائل منطقه هم اشاره ای می کند زیرا برای غرب باید مهم باشد که هزاران انسان در این بحران ها جان خود را از دست می دهند. مگر نه این که آنها مدعی حقوق بشر هستند و سیاست هایشان در منطقه ناموفق است؟

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
سرنوشت مادر بابک خرمدین چه شد؟

سرنوشت مادر بابک خرمدین چه شد؟

بریده شدن گلوی نوجوان ۱۶ ساله عمدی بود یا بر اثر تصادف؟

بریده شدن گلوی نوجوان ۱۶ ساله عمدی بود یا بر اثر تصادف؟

سرقت‌های سریالی باند «دو انگشتی» در ایستگاه آخر

سرقت‌های سریالی باند «دو انگشتی» در ایستگاه آخر

تتلو عاشق اجرا زنده در برج میلاد بود/ اگر جای او بودید، درباره بخش‌های دردناک زندگی‌تان صراحت به خرج می‌دادید یا پنهان کاری می‌کردید؟

تتلو عاشق اجرا زنده در برج میلاد بود/ اگر جای او بودید، درباره بخش‌های دردناک زندگی‌تان صراحت به خرج می‌دادید یا پنهان کاری می‌کردید؟

خانم مجری از آگهی بازرگانی تلویزیون سر درآورد!

خانم مجری از آگهی بازرگانی تلویزیون سر درآورد!

نظرات بینندگان
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور ایران از پادشاه عمان

تصاویر: مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور ایران از پادشاه عمان

۲/۴
تصاویر: روز آفریقا

تصاویر: روز آفریقا

۳/۴
تصاویر: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه

تصاویر: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه

۴/۴
تصاویر: برگزاری مسابقه آفرود چلنج کاپ امدادی کشور در رشت

تصاویر: برگزاری مسابقه آفرود چلنج کاپ امدادی کشور در رشت

ببینید!

ویدیو / حمله طالبان به پاسگاه مرزی ایران

ویدیو / افزایش فعالیت رسانه‌ای ضد ایران از سوی حامیان طالبان

ویدیو / تهدیدات یک مقام پیشین طالبان: اگر بزرگان طالبان اجازه دهند، به‌زودی ایران را فتح می‌کنیم

ویدیو / اولین ربات انسان‌نمای جهان به‌عنوان نگهبان در دنیای واقعی به کار گرفته شد

ویدیو / اولین تصاویر از درگیری طالبان با مرزبانان ایرانی در مرز

ویدیو / شما شاسی بلند گرفتید؟ / نماینده مجلس: من نگرفتم ولی برخی با واسطه گرفتند

دستگیری یکی از کارکنان دفتر زاکانی به علت خرید اسلحه

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

اولین واکنش احمد مسعود به درگیری طالبان با ایران

تولید ۷ خودرو در ایران خودرو متوقف شد

تصاویر: عروسی بختیاری

قیمت طلا و سکه، امروز ۷ خرداد ۱۴۰۲

ساعت میرسلیم دوباره سوژه شد

دبیر سابقه ستاد امر به معروف: لایحه عفاف و حجاب، لایحه ترکمن چای فرهنگی است / نهادهای فرهنگی ما در حال عقب نشینی هستند / حجاب را به کشف حجاب، برهنگی و نیمه برهنگی و لباس بدن نما تعریف کرده اند

تصاویر: مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور ایران از پادشاه عمان

طالبان شعر احمد مسعود را با شعر پاسخ داد

روایتی از چگونگی شهادت ۵ مرزبان در سراوان/ نماینده مجلس: تروریست‌ها برجک را تخریب کردند / یک ساعت درگیر بودند / تروریست‌ها از مرزبانان خواسته بودند که تسلیم شوند، اما مرزبانان شهادت را بر تسلیم شدن ترجیح دادند / مشخص است که سرویس‌های بیگانه آن سوی مرز با گروهک تروریستی ارتباط تنگاتنگ داشتند

اطلاعیه مرزبانی سیستان و بلوچستان: مرزبانان‌هنگ مرزی زابل با افراد مسلح ناشناس که قصد ورود به خاک ایران را داشتند، در نقطه صفر مرزی درگیر شدند / مرزبانان با برتری آتش سنگین و تحمیل تلفات، خسارات جدی را به آنان وارد کردند

ویدیو / رونمایی از نخستین قطار هوایی با خط مغناطیسی معلق در چین

نگاهی به سوابق دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی / علی اکبر احمدیان، از دندانپزشکی تا ریاست مرکز راهبردی سپاه

کارمند هندی برای نجات موبایل آب مخزن سد را خالی کرد

ویدیو / حمله طالبان به پاسگاه مرزی ایران

ویدیو / سردار سلامی: سپاه هرگز ماهیت خود را از دست نمی‌دهد / ارتش نوین جمهوری اسلامی ایران محصول جنگ است / نمی‌توان بدون یک اراده و فکر قوی پیروز شد

ویدیو / اولین تصاویر از درگیری طالبان با مرزبانان ایرانی در مرز

روایتی از چگونگی شهادت ۵ مرزبان در سراوان/ نماینده مجلس: تروریست‌ها برجک را تخریب کردند / یک ساعت درگیر بودند / تروریست‌ها از مرزبانان خواسته بودند که تسلیم شوند، اما مرزبانان شهادت را بر تسلیم شدن ترجیح دادند / مشخص است که سرویس‌های بیگانه آن سوی مرز با گروهک تروریستی ارتباط تنگاتنگ داشتند

اطلاعیه مرزبانی سیستان و بلوچستان: مرزبانان‌هنگ مرزی زابل با افراد مسلح ناشناس که قصد ورود به خاک ایران را داشتند، در نقطه صفر مرزی درگیر شدند / مرزبانان با برتری آتش سنگین و تحمیل تلفات، خسارات جدی را به آنان وارد کردند

قیمت مصوب ۱۷ خودروی مونتاژی اعلام شد / فیدیلیتی ۷۲۸ میلیون، تیگو ۸ یک میلیارد و ۴۸۳ میلیون

آغاز پرداخت مستمری اردیبهشت‌ماه بازنشستگان / اعمال افزایش حقوق‌ها و واریز مابه‌التفاوت فروردین

اظهارات نگران‌کننده مسئولان سپاهان درباره وضعیت سلامتی آرات حسینی: این بچه گناه دارد؛ او با فشار تمرینات پدرش صفحات رشدش بسته شده / هنگام تمرین سینه‌اش را می‌گیرد / پدر آرات به پسرش نگاه بیزینسی دارد

ویدیو / رونمایی از نخستین قطار هوایی با خط مغناطیسی معلق در چین

نگاهی به سوابق دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی / علی اکبر احمدیان، از دندانپزشکی تا ریاست مرکز راهبردی سپاه

انتشار فیش حقوقی ۱۰۶ میلیونی کارمند شهرداری تهران

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

ویدیویی که پلیس از مهسا امینی منتشر کرد

۱۲ حقیقت شگفت انگیز درباره قوم باستانی آزتک که ثابت می کند جلوتر از زمان خود بودند

بازگشت ملوانان ایرانی از جهنم یک کشور آفریقایی بعد از ۱۰ سال: غذا‎ فقط روزی یک وعده ذرت کوبیده بود و یک تُشک برای خوابیدن۶ مرد

ویدیوی کامل حادثه حمله به حرم شاهچراغ در ۴ آبان ۱۴۰۱ (۱۸+)

خواندنی ها
دانشمندان با ساخت یک ژاکت پیشرفته، به ربات‌ها حس لامسه می‌دهند

دانشمندان با ساخت یک ژاکت پیشرفته، به ربات‌ها حس لامسه می‌دهند

مردان سلبریتی که بیشترین تعداد فرزند را دارند؛ از رابرت دنیرو تا ادی مورفی و مل گیبسون

مردان سلبریتی که بیشترین تعداد فرزند را دارند؛ از رابرت دنیرو تا ادی مورفی و مل گیبسون

توهمات دردسرساز ChatGPT؛ یک وکیل به‌خاطر استناد به دروغ‌های هوش مصنوعی به دادگاه می‌رود

توهمات دردسرساز ChatGPT؛ یک وکیل به‌خاطر استناد به دروغ‌های هوش مصنوعی به دادگاه می‌رود

مدیرعامل سابق گوگل: هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از مردم را با خطر آسیب یا مرگ مواجه کند

مدیرعامل سابق گوگل: هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از مردم را با خطر آسیب یا مرگ مواجه کند

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

پیشگیری از مصرف سیگار با آموزش امکانپذیر است

زندگی کارگرانه از نمای نزدیک: ۶ میلیون تومان پول خوراک ساده در ماه؛ حقوق حداقل‌بگیران: ۹ میلیون تومان

سال گذشته ۲۳۰ مورد حیوان گزیدگی در اردستان ثبت شد

سلطان عمان تهران را ترک کرد

اهدای اعضای جوان مشهدی مرگ مغزی نجات‌بخش جان سه بیمار شد

 ۶ فوتی بر اثر گازگرفتگی در قهوه‌خانه‌ای در قرچک

مصرف خودسرانه غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها باعث کمبود شده است

کاهش ۵۱ درصدی بارش‌های بهاره تهران/ پیش‌بینی تابستانی «گرم و خشک»

شیوع بیماری چشمی «ماکولا» بعد از ۵۵ سالگی/ افراد سیگاری مراقب باشند

مسکو: خطر تنش جدی در مرز ایران و افغانستان را محتمل نمی‌دانیم

قیمت طلا و سکه، امروز ۸ خرداد ۱۴۰۲

پیشنهاد ۲ برابر شدن وام خرید مسکن روی میز شورای پول و اعتبار

برنامه هفتم توسعه در دولت تصویب شد

فارس: بازنگری‌ در لایحه حجاب آغاز شده

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: تغییر قیمت بنزین و سهمیه‌بندی جدید صحت ندارد / بیش از یک‌سال است که سهمیه آزاد ۱۵۰ لیتر است

ادعای مشاور رئیس دفتر زلنسکی: تهران به متحد کلیدی مسکو در جنگ تبدیل شده؛ عمداً روسیه را با تسلیحاتی برای حمله به شهرها تجهیز می‌کند

قیمت دلار در مرکز مبادلات، امروز ۸ خرداد ۱۴۰۲

بیانیه پایانی سفر سلطان عمان به ایران؛ دو طرف ضمن تبادل نظر درباره برخی موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی، از ادامه رایزنی‌های سیاسی میان دو کشور استقبال کردند

آمار تکان دهنده رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: مهاجرت ۱۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در ۲ سال گذشته

دفاع نخست‌وزیر بلژیک از تبادل زندانی با ایران

امام جمعه سمنان: اینکه افرادی برای تماشای آسمان شب به کویر بروند اما اتفاقات دیگری رخ دهد، پذیرفتنی نیست

تصمیم مهم و غیرمنتظره کمیته داوران؛ قضاوت دربی با هفت داور

‏‌مرکز پژوهش‌های مجلس: ‌مستاجران⁩ کمتر از حداقل کالری مورد نیاز یک انسان زنده غذا مصرف می‌کنند

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته‌است / هیثم بن طارق: هنوز تا سطح مطلوب روابط فاصله داریم

قلیچداروغلو: این ناعادلانه‌ترین انتخابات در سال‌های اخیر بود؛ به مبارزه برای دموکراسی ادامه دهید

سخنگوی قلیچداراوغلو: دولت و مردم ترکیه آرامش خود را حفظ کنند

سپیده رشنو به دادسرای اوین احضار شد

همسر برناکی (ورزشکار): خودکشی همسرم را تایید می کنم/ او دچار فشار روحی ناشی از کار شده بود

الهام علی اف: ایست بازرسی مرزی در لاچین درس عبرت برای ارمنی‌های قره باغ است / آنها فکر می‌کنند در آینده کسی آنها را نجات می دهد؛ چه کسی قرار است بعد از آنکه ما همه این زمین‌ را فتح کردیم علیه ما و برای ارمنی‌ها بجنگد؟

دیدار دوجانبه رئیسی و هیثم بن طارق

دبیر سابقه ستاد امر به معروف: لایحه عفاف و حجاب، لایحه ترکمن چای فرهنگی است / نهادهای فرهنگی ما در حال عقب نشینی هستند / حجاب را به کشف حجاب، برهنگی و نیمه برهنگی و لباس بدن نما تعریف کرده اند

صالحی: امیدهای زیادی به نتایج سفر سلطان هیثم به تهران داریم

مسکو شروط خود را برای «مذاکرات صلح» اعلام کرد / تعهد به بی‌طرفی، پذیرفتن «واقعیت‌های مرزی جدید» و اعلام زبان روسی به‌عنوان یکی از زبان‌های رسمی

مرگ مشکوک قهرمان تیراندازی / پلیس: زهرا برناکی احتمالا خودکشی کرده / او با همسر خود اختلافات خانوادگی داشته

اوکراین: روسیه دیشب با پهپاد‌های «شاهد» ساخت ایران، گسترده‌ترین حمله خود را به شهر کی‌یف انجام داد / این حمله ۵ ساعت طول کشید / از ۵۴ پهپاد پرتاب شده در کل کشور، ۵۲ فروند از آن‌ها سرنگون شدند

کوثری، نماینده مجلس درمورد درگیری دیروز ایران و طالبان: از این اتفاقات برای بچه‌هایی که در یک خانه باهم هستند می‌افتد؛ اختلافی به وجود می‌آید و دعوا می‌شود

سلطان عمان وارد تهران شد

عکس/ نحوه‌ی پوشش خبری شهادت دو مرزبان ایرانی در روزنامه دولت: مقابله مرزبانان با دست اندازی مرزی

یک مقام کارگری: «داروگر» به کما رفت / این برند قدیمی نفس‌های آخر را می‌کشد / از ۱۱۰۰ کارگر داروگر حدود ۵۰ کارگر باقی مانده؛ قصد دارند آنها را هم بیکار کنند / چهار ماه است که یک ریال هم به کارگران حقوق نداده‌اند / اگر کاری نکنند، از داروگر هم مثل ارج و آزمایش نام و نشانی باقی نمی‌ماند

آرشیو
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۹۸۳۵۳
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۴ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

شرط ایران برای توقف غنی‌سازی 20 درصد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
العالم: رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در ازای توقف غنی سازی ۲۰ درصد از سوی جمهوری اسلامی ایران، تمامی تحریم های تصویب شده علیه ایران باید لغو شود.

علا الدین بروجردی روز یک شنبه افزود: اگر قرار باشد برای توقف غنی سازی 20 درصد (با کشورهای گروه 1+5) مذاکره شود، باید ببینیم ما به ازای آن چه خواهد بود؛ هرچند در این زمینه شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیر است و ما در مجلس فقط گاهی که نیاز باشد ورود پیدا می کنیم، همان گونه که چند سال پیش تصمیم گرفتیم که اجازه ندهیم دولت اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را ادامه دهد. در هر حال نظر شخصی من، لغو تمامی تحریم ها در صورت توقف غنی سازی 20 درصدی است.

وی تاکید کرد: (غربی ها) نباید انتظار داشته باشند که با وجود ادامه تحریم ها و فشار بر مردم ایران غنی سازی 20 درصد هم متوقف شود، چرا که این اقدام کاملا غیرمنطقی است.

بروجردی که مهمان برنامه "من طهران" شبکه العالم بود، با تاکید بر حق ایران بر غنی سازی اورانیوم بر اساس نیاز گفت: ممکن است ما در آینده نیازمند درصد بیشتری ازغنی سازی باشیم، مثلا برای موتور کشتی های اقیانوس پیما؛ که باید ماه ها سوخت مصرف کنند. سوخت این کشتی ها 20 درصد نیست و ممکن است 40 یا 50 درصد باشد، در این صورت این حق باید برای ما محفوظ باشد.

وی تاکید کرد: البته اینها نظرات من است و نظر شورای عالی امنیت ملی ممکن است چیز دیگری باشد. اما به هرحال مابه ازای تعلیق 20 درصد نمی تواند چیزی مانند مجوز واردات طلا و امثال آن باشد.

بروجردی افزود: من فکر می کنم که واقع گرایی گروه 1+ 5 می تواند به موفقیت مذاکرات کمک کند، آنها باید واقعیت ها را بپذیرند، ایران امروز دیگر آن ایرانی نیست که "جک استراو" و "فیشر" بگویند که ما اجازه نمی دهیم ایران حتی دو دستگاه سانتریفیوژ داشته باشد.

به گفتۀ بروجردی، "توان موشکی ایران در دوران جنگ (عراق علیه ایران) صفر بود، ولی جمهوری اسلامی هم اکنون به قدرت موشکی تبدیل شده است. اگر آنها واقع بینانه رفتار نکنند و از موضع بالا و قدرت به ایران نگاه کنند، طبیعتا این مذاکرات به جائی نخواهد رسید.

** فتوای مقام معظم رهبری خط قرمز ماست

نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن ساخت و نگهداری سلاح هسته ای به عنوان خط قرمز جمهوری اسلامی است، افزود: ما به معاهده "ان پی تی" متعهدیم و بر اجرای فتوای حضرت آیه الله خامنه ای تاکید داریم و نه فقط بمب اتم نخواهیم ساخت، بلکه مخالف جدی وجود این سلاح مرگبار در هر کجای دنیا هستیم.

بروجردی افزود: ما معتقدیم که حتی وجود یک بمب برای صلح جهانی یک خطر بوده و دلیل آن هم روشن است چون ممکن می باشد یک "ترومن" دیگری پیدا شود که دوباره دستور استفاده از آن را صادر کند.

" به لحاظ روانی جامعه جهانی نگران تکرار حوادث هیروشیما و ناکازاکی است و باید این نگرانی را برطرف کرد."

** ما به دنبال غنی سازی 20 درصد نبودیم

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: رآکتور تهران را چهل و چند سال پیش کارشناسان آمریکایی ساختند و در مرحله آغاز بهره برداری سوخت آن 93 درصد بود که بعدها به 20 درصد تغییر پیدا کرد.

"این رآکتور داروهای 800 هزار تا یک میلیون بیمار سرطانی را در سال تولید می کند و برای ما حیاتی است و علی الاصول با ادعاهای حقوق بشری آمریکا و غرب، برای آنها هم باید مهم باشد."

وی افزود: سوخت این رآکتور در حال اتمام بود و ما رسما و طبق مقررات آژانس درخواست کردیم که آژانس سوخت مورد نیاز رآکتور تهران را تولید کند و تحویل ایران دهد؛ آنها هم این مساله را به روسیه و فرانسه واگذار کردند و آن قدر در گردونه مسائل مختلف چرخید که ماه های طولانی گذشت و ما نگران شدیم که سوخت رآکتور به اتمام برسد و سوخت جدید آماده نباشد و خطر انسانی که بسیار برای ما مهم است و از نظر حقوق بشری هم مساله بسیار مهمی است جان بیماران را تهدید کند، لذا ناگزیر شدیم به دلیل عدم انجام تعهدات از سوی آژانس که در واقع یک تخلف است، به سمت عنی سازی 20 درصد حرکت کنیم.

"تصور غربی ها این بود که ایران قادر به انجام این کار نیست ولی ما توانستیم."

بروجردی ادامه داد: بعد از آن هم پیشنهاد کردیم که صفحات سوخت را آنها برایمان تولید کنند چون در آن زمان تکنولوژی مربوطه را نداشتیم، اما دیدیم که غربی ها در این مساله هم بازی درآوردند؛ برای همین دانشمندان جوان ما صفحات سوخت را هم خودشان تولید کردند، در نتیجه مشکل خودمان را خودمان حل کردیم، همانگونه که نیروگاههای تولید برق را ساختیم؛ آن که دیگر بمب اتم نبود.

** ایران در 20 سال آینده به 20 هزار مگاوات برق هسته ای نیاز دارد

"آمریکا، اروپا، فرانسه و آلمان به شرکت های خود دستور داده اند که برای ایران نیروگاه برق هسته ای نسازند، در حالی که ما در مجلس تصویب کرده ایم که ظرف 20 سال آینده دولت باید 20 هزار مگاوات برق هسته ای تولید کند."

"وقتی که آنها برایمان نیروگاه برق نسازند ما هم کشوری نیستیم که دست روی دست گذاشته و بنشینیم و تماشا کنیم؛ امروز دانشمندان ما مشغول ایجاد یک نیروگاه 360 مگاواتی هستند، هرچند تجربه اول ماست اما وقتی ساختیم بر این دانش مسلط می شویم و یک معامله چندین میلیارد دلاری را غربی ها از دست می دهند و طبعا ضرر می کنند یا به روسیه می دهیم که بالاخره رفتارش منطقی تر است."

وی با اشاره به این که غربی ها در مساله هسته ای یک محیط بسته و غیر منطقی ایجاد کرده اند، اظهار داشت: مثلا همین که برای ما نیروگاه هم نمی سازند خب نتیجه اش این است که ما خودمان می سازیم و غنی سازی 20 درصد هم همین ماجرا را داشت و ما ناگزیر شدیم تا برای رفع نیازمان دست به غنی سازی 20 درصد بزنیم و این نیاز همچنان ادامه دارد پس دلیلی ندارد آن را متوقف کنیم.

بروجردی تولید اورانیوم را نیاز بازار دانست و بیان داشت: ما مثل هر کشور دیگری که تولید اورانیوم غنی شده را برای تولید سوخت انجام می دهد برای فروش نیز ارایه خواهیم کرد و این یک بازار فروش برای ماست که می توانیم به کشورهایی که نیاز دارند اورانیوم غنی شده بفروشیم؛ مثلا آلمان یا آرژانتین چطور حق دارند اورانیوم غنی سازی کنند و در این تجارت پردرآمد شرکت کنند و ما حق نداشته باشیم؟

** مذاکره با آمریکا موضوع جدیدی نیست

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین درباره مذاکره آمریکا و ایران هم گفت: این چیز جدیدی نیست و تقریبا در تمام مذاکرات گروه 1+5 ما شاهد درخواست مذاکره از طرف هیات آمریکایی هستیم. "ما با ملت آمریکا مخالفتی نداریم ما با سیاست های ظالمانه ای که دولت های آمریکا از گذشته های دور تاکنون علیه ایران در پیش گرفته اند، مخالف هستیم و تا زمانی که سیاست های آمریکا در قبال ایران تغییر نکند، زمینه مذاکرات به وجود نخواهد آمد."

"ما قبلا برای کاهش بحران عراق با آمریکا سه دور مذاکره کردیم که این مذاکرات نشان داد که مخالفت ایران با مذاکره با آمریکا مطلق نیست ولی بشرط ها و شروط ها."

به گفتۀ بروجردی، معمولا دکتر جلیلی در مذاکرات 1 + 5 به مسائل سوریه ، بحرین، فلسطین و دیگر مسائل منطقه هم اشاره ای می کند زیرا برای غرب باید مهم باشد که هزاران انسان در این بحران ها جان خود را از دست می دهند. مگر نه این که آنها مدعی حقوق بشر هستند و سیاست هایشان در منطقه ناموفق است؟

ارسال به تلگرام
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"