arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۸۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۱

کیهان: بسته 1+5 پر از خالی است

این منبع اضافه کرد: در بسته آلماتی کاهش جزئی برخی تحریم ها در حوزه طلا، پتروشیمی و برخی موارد کم اهمیت بانکی به ایران پیشنهاد شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دور اول مذاکرات قزاقستان دیروز در حالی انجام شد که گمانه زنی‌های پیش از گفت‌وگوها پیرامون بی‌محتوا و تکراری بودن بسته پیشنهادی 1+5 به واقعیت پیوست.

روزنامه کیهان امروز چهارشنبه 09/12/91 نوشت: مذاکرات نمایندگان ایران و گروه 1+5 صبح دیروز ساعت 13 به وقت محلی در هتل ریکسوس شهر آلماتی قزاقستان آغاز و ساعت 16 پایان یافت و ادامه گفت وگوها به امروز (چهارشنبه) موکول شد.

«مایکل مان» سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از پایان دور نخست گفت وگوها در آلماتی در مصاحبه با خبرگزاری شینهوا از پیشرفت در مذاکرات خبر داد.

وی گفت: «مسائل به جلو پیش رفته و پیشرفت هایی حاصل شده اند.»

سخنگوی اشتون در عین حال افزود، ما پیشنهادهای خود را ارائه کرده ایم. اکنون منتظر واکنش ایران به این پیشنهادها هستیم.

وی افزود: ما گوش شنوایی برای شنیدن ایده های ایران داریم. اظهارات مان درخصوص ارائه پیشنهاد جدید به ایران در حالی مطرح شد که سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز پیش از برگزاری نشست آلماتی اعلام کرد که اعضای 1+5 در این نشست قصد دارند پیشنهاد جدیدی ارائه دهند که این پیشنهاد دارای عناصر قابل توجهی خواهد بود.

البته خبرگزاری رویترز بلافاصله گزارش داد که پیشنهاد 1+5 در نشست آلماتی همان بسته سال 2008 است. اما پایگاه اینترنتی المانیتور، دیروز به نقل از منابع آگاه فاش کرد که پیشنهاد آلماتی در واقع جدید نیست و صرفا برخی تغییرات جزئی نسبت به پیشنهاد بغداد در آن اعمال شده است.

این منبع اضافه کرد: در بسته آلماتی کاهش جزئی برخی تحریم ها در حوزه طلا، پتروشیمی و برخی موارد کم اهمیت بانکی به ایران پیشنهاد شده است.

« آلن ایر» سخنگوی فارسی زبان امور خارجه آمریکا نیز در گفت وگو با بی بی سی، درباره موضوعات این بسته پیشنهادی گفت: من نمی توانم جزئیات بسته پیشنهادی مان را توضیح بدهم و همانطور که هر دو طرف گفته اند مذاکره از طریق رسانه ها فایده ای ندارد.

این در حالی است که به نظر می رسد این پیشنهاد راهگشا نخواهد بود و مورد قبول ایران واقع نمی شود به اعتقاد تحلیلگران سیاسی اصلی ترین علت مخالفت ایران این است که در پیشنهاد 1+5 تناسبی میان موارد پیشنهادی با درخواست هایی که از تهران به عمل آمده وجود ندارد.

در واقع پیشنهاد آلماتی، همان درخواست های پیشنهاد بغداد است که شامل 3 موضوع تعطیلی تاسیسات غنی سازی فردو، توقف غنی سازی 20 درصد و ارسال ذخیره اورانیوم 20 درصد ایران به خارج می شود.

سخنگوی اشتون در حالی مدعی ارائه پیشنهادهای جدیدی به ایران شد که یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده کشورمان در آلماتی اعلام کرد که ایران هم با یک پیشنهاد جامع به آلماتی آمده است.

وی ادامه داد: پیشنهاد جدید با چارچوب پیشنهاد ایران در مسکو چندان تفاوتی ندارد، اما پیشنهاد مسکو هم نیست و تلاش دارد تا ابعاد مختلف مساله را در برگیرد و شامل طیفی از گزینه ها می شود.

این منبع گفت که بسته به پیشنهاد طرف مقابل نسخه های متفاوتی از پیشنهاد جدید ایران آماده شده است که ارائه می شود.

وی درباره هدف ایران از ارایه این پیشنهاد تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران می خواهد ببیند که طرف مقابل در ادعای خود که می گوید دنبال یک راه حل جامع و قابل مذاکره است صادق است یا نه؟

وی درباره درخواست ایران از 1+5 برای پاسخ به پیشنهاداتش که در بغداد و در مسکو به طور جامع ارایه شد، تاکید کرد: یکی از اصلی ترین بخش مذاکرات آلماتی مربوط به این است که ببینیم آنها در پاسخ به پیشنهاد ایران چه می گویند.

دیدار باقری با نماینده چین

علی باقری معاون امنیت بین الملل و سیاست خارجی دبیر شورای عالی امنیت ملی پیش از آغاز نشست قزاقستان با ماژائو شو نماینده چین در گروه 1+5 دیدار و گفت وگو کرد.

«ما ژائوشو» گفت: ما امیدواریم که طرفین با یکدیگر برای رسیدن به پیشرفت همکاری کنند و رویکرد عملی اتخاذ کنند.

ژائوشو پیش از آغاز مذاکرات به خبرنگاران گفت: گفت وگو و مذاکره تنها راه صحیح حل مساله هسته ای ایران است و این موضع ما است.

ژائوشو متذکر شد که پکن تلاش زیادی در این مذاکرات خواهد کرد و معتقد است که طرفین به رغم اختلافات باید سرانجام به یک نقطه مشترک برسند.

ابراز امیدواری روسیه به نتیجه مذاکرات قزاقستان

معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد:مسکو امیدوار است در این دور مرحله جستجوی سازش آغاز شود.

براساس گزارش خبرگزاری ایتارتاس، سرگئی ریابکوف افزود: برای چانه زدن باید اراده سیاسی ورود به این مرحله موجود باشد.

وی توضیح داد که دو طرف باید در مورد توازن منافع قرار بگذارند. از تمام طرف ها درخواست داریم که بیش از این نمی شود وقت تلف کرد.

معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: وقتی مکث در روند مذاکره به درازا کشیده و گاه به 8 و گاه به 15 ماه می رسد اوضاع نامفهوم می شود. این تصور بروز می کند که آمادگی و تمایل دو طرف برای مذاکره چندان زیاد نیست. باید به این غلبه شود.

ریابکوف افزود: ما سه دور تمام مشغول مبادله پیشنهاد بودیم. در تمام سال گذشته فقط همین کار در جریان بود. حالا باید قدم بعدی را برداشت یعنی سوال هایی- حتی اگر چند سوال مطرح باشد- را تعیین و مشخص کرد که در مورد آن ها می توان صحبت کرد. چه کسی، چه کاری و به چه ترتیبی باید بکند تا این مسائل از بخش امور بحث انگیز به بخش امور حل شده منتقل شود. ریابکوف تاکید کرد: تعداد این سوالات کم نیست. یکی از آن ها فعالیت ادامه یابنده ایران در بخش غنی سازی اورانیوم تا سطح 75/19درصد است.
نظرات بینندگان