پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار گفت: قیمت پهنای باند در کشور ما با دلار سه هزار تومان، ۵ برابر کره جنوبی میشود که مانعی برای رشد صنعت ICT در کشور است.
به گزارش تسنیم ، ناصر یوسف پور در ششمین همایش ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به گزارشی از مراسم GSMA بارسلون اظهار کرد: در این گزارش آمده است که اپراتورهای تلفن همراه در سال ۲۰۱۸ نقش کلیدی خواهند یافت و ترافیک دیتا و عواید حاصل از آن برای آنها بیش از صوت خواهد شد.
وی گفت: به صورت موردی هم اشاره شده که کشورهایی چون آرژانتین برای سال ۲۰۱۳، آمریکا ۲۰۱۴ و کنیا در قاره آفریقا در سال ۲۰۱۷ این رویه را تجربه خواهند کرد و دیگر کشورها هم به ترتیب وارد این حوزه خواهند شد.
او با پیش کشیدن آینده حوزه ارتباطات، عنوان کرد: در بازه سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ بکارگیری سرویسهای M۲M (ماشین به ماشین) و بیشترین عایدی اپراتورهای موبایل از این بخش خواهد بود و پیش بینی میشود تا آن زمان ۵ میلیارد سیم کارت در دنیا توزیع شده باشد.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار با اشاره به اینکه پتانسیل این بخش بسیار بالاست، اظهار داشت: ظرف ۱۸ ماه تا ۲ سال آینده پیش بینی میشود حجم سرمایه گذاری تا هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار باشد که قابلیت اشتغالزایی برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را خواهد داشت.
یوسف پور با بیان اینکه صنعت اتومبیل، خوراک و پوشاک با حجم بالای سرمایهای به پای ارتباطات و فناوری اطلاعات نمیرسند، اذعان کرد: ICT بیشترین ارزش افزوده را دارد به گونهای که با رشد ۱۰ درصدی در حوزه تلفن ثابت، ۰.۵۵ درصد رشد در GDP را خواهیم داشت که به ترتیب برای کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ۰.۷ و ۰.۴ است.
او ادامه داد: در حوزههای موبایل هم با ۱۰ درصد رشد به ارتقای ۰.۷ درصدی در GDP، در زمینه اینترنت با رشد ۱۰ درصدی به توسعه ۰.۹۵ درصدی و در نهایت در حوزه Broad Band با رشد ۱۰ درصدی در معیار ۱۰۰ به رشد ۱.۳ درصدی در GDP میرسیم که رقم قابل توجهی است.
یوسف پور با تمامی این آمار و ارقام گریزی هم به وضعیت حال حاضر کشور در این بخشها زد و گفت: ضریب نفوذ Broad Band خطوط ثابت ۱ درصد است در حالیکه فرانسه و کره با آمار ۳۶ درصدی روبرو هستند؛ موبایل Broad Band هم در کشور ما جایگاه یک درصدی دارد که این آمار در کشورهای فرانسه و کره به ترتیب ۴۴ و ۱۰۶ درصد است.
وی افزود: سرعت دانلود در کشور ما میانگین، ۰.۵ مگا بیت بر ثانیه است که این آمار در کشورهای ذکر شده ۱۲ و ۳۳ مگابیت بر ثانیه است. با بررسی این آمار متوجه میشویم که جای کار در کشور ما بسیار است و پتانسیلهای بسیاری در این صنعت وجود دارد.
این عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار با تأکید بر اینکه پتانسیل توانایی دور زدن تحریمها در کشور وجود دارد و باید هرچه سریعتر خود را همسو با برنامه ۲۰ ساله توسعه کنیم، تصریح کرد: در کشور ما قیمت پهنای باند با دلار سه هزار تومان، باز هم ۵ برابر کره جنوبی است که موانعی را برای رشد صنعت ICT در کشور به وجود آورده است.
یوسف پور درباره سرعت اینترنت و محدودیتهای این بخش ابراز کرد: در محدوده سرعت، سازمان تنظیم مقررات تلویحا این موضوع را حل کرده است اما محدودیتهای زیرساختی همچنان باقی است که شرکت ارتباطات زیرساخت باید بر این مشکلات فائق آید.
وی اشارهای هم به نقش شبکه ملی اطلاعات برای توسعه محتوا در کشور داشت و اظهار کرد: دولت الکترونیک نیز از دیگر ارکان توسعه محتوایی به شمار میرود که در آینده میتواند محدودیتهای زیست محیطی را حل کرده، افزایش بهرهوری و ایجاد اشتغال را به دنبال داشته باشد.
او دانش و سواد ارتباطات و فناوری اطلاعات را در کشور در سطح کشورهایی چون انگلستان و آمریکا دانست و افزود: دانش ما از کشورهایی چون ترکیه بالاتر و در حد انگلستان و ایالات متحده است که البته با توجه به نرخ جمعیت جوان موجود در کشور ما باید سرمایهگذاریها در این حوزه بیشتر شود تا پتانسیلهای بالقوه به شکوفایی برسد.
یوسف پور با نقد انحصار در حوزههای ارتباطاتی گفت: علت عقب ماندگی ما در حوزه Broad Band همراه این است که اپراتور سوم میتوانست سال ۸۷ کار خود را به مرحله اجرا بگذارد و پهنای باند را عرضه عمومی کند اما انحصارهایی که تبعات خوبی ندارند مانع از این کار شد.
او در پایان گفت: چالش دیگر در این حوزه عدم توجه به زیرساخت و بسترهای ارتباطاتی است چرا که دولت از درآمدهای حاصل شده از اپراتورها در بخشهای ارتباطاتی هزینه نمیکند و مبالغی که از سوی اپراتورها به خزانه واریز میشود در بخشهای دیگر هزینه میشود.