arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۹۸۰۳
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۶ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۱

تاثير كاهش قيمت ارز بر بازار مسكن

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با كاهش نسبي قيمت ارز و سكه در بازار برخي تحليل ها براين است كه اين كاهش مي تواند نقدينگي اين بازارها را به سمت بازار مسكن سوق دهد. اما در عين حال برخي بر اين اعتقادند كه به دليل مقطعي بودن كاهش قيمت ارز و سكه اين بازار همچنان جذابيت سرمايه گذاري را در خود دارد. از سوي ديگر برخي از كارشناسان معتقدند كه كاهش قيمت ارز و سكه مي تواند انتظار كاهش قيمت در بازار مسكن را به دنبال داشته باشد و اين شرايط مستعد افزايش ركود در بازار مسكن است.

دکتر علی نوذرپور رييس كميته مسكن و شهرسازي دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت در خصوص اين پيش بيني ها  در گفتگو با فرارو  گفت: «شرايطي كه در بازار ارز و سكه حاكم است به نظر نمي رسد كه ريشه هاي اقتصادي داشته باشد و به همين دليل نمي توان چندان به تداوم آن خوشبين بود.»

دكتر علي نوذرپور افزود: «اخباري كه از مذاكرات هسته اي به گوش مي رسد چندان روشن نيست و به نظر مي رسد كه كاهش نرخ ارز و سكه بيشتر مبتني بر جو رواني در بازار باشد. تاثير كوتاه مدت اين كاهش نمي تواند بر قيمت مسكن تاثير داشته باشد چرا كه كاهش قيمت مسكن به يك زمان پنج تا شش ماهه احتياج دارد.»

رييس كميته مسكن و شهرسازي دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت ادامه داد: «لغو ترحيم ها يك فرايند طولاني مدت است و با توجه به اينكه تاكنون خبري رسمي در اين خصوص منتشر نشده است نمي توان نسبت به كاهش يا رفع آنها در كوتاه مدت و تاثير آن بر بازار مسكن دل خوش كرد.»

وي در پاسخ به اين سوال كه تزريق ارز در آستانه انتخابات از سوي دولت و كاهش قيمت ها علاوه بر جو رواني مذاكرات چه تاثيري بر بازار مسكن خواهد گذاشت گفت: «سابقه تصميمات اقتصادي دولت در اين خصوص اين گمان را تقويت مي كند كه بناست با كاهش قيمت ارز و سكه، جمع آوري آن و سپس افزايش دوباره قيمت ارز و سكه نقدينگي از بازار جمع شده و به صورت يارانه تزريق شود.»

اين كارشناس بخش مسكن ادامه داد: «بنابراين من فكر مي كنم كه افزايش قيمت مسكن به راه خود ادامه خواهد داد و شاهد كاهش قيمت ها در بازار مسكن نخواهيم بود. اما كاهش نرخ ارز و سكه ممكن است در كوتاه مدت ترديدي در متقاضيان مسكن ايجاد كند و اين كاهش منجر به انتظار كاهش قيمت در بازار مسكن شود. اين موضوع مي تواند به ركود در بازار مسكن دامن بزند. اما جابجايي نقدينگي از بازار سكه و ارز به بازار مسكن به زمان احتياج دارد و در كوتاه مدت ميسر نيست.»

وي در پاسخ به اين سوال كه شرايط كنوني و مقطعي بازار سكه و ارز تا چه اندازه بر جذابيت سرمايه گذاري در اين بازار خواهد افزود و مانع از جابجايي نقدينگي به بازار مسكن خواهد شد گفت: «بر اساس تجربيات گذشته خريداران در ايران معمولا هنگام افزايش قيمت به سمت بازار هجوم مي آورند و خريد ارز و سكه در اين شرايط تنها مختص حرفه اي هاي اين بازار است. بنابراين در شرايط كنوني انتظار مي رود كه نقدينگي از اين بازار به سمت بازار هاي ديگر از جمله مسكن برود.»

به گفته دكتر نوذر پور ادامه ركود در بازار مسكن و ادامه يافتن فاصله قدرت خريد و نرخ عرضه تنها مي تواند به ثبات قيمت ها در بازار مسكن منجر شود. اگرچه از نظر صاحبان املاك و سازندگان مسكن اين بازار هنوز رنگ قيمت هاي واقعي را به خود نديده است.
نظرات بینندگان