رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: هنگامی که امام خمینی(ره) مکتب انقلاب اسلامی را ارائه کردند و مردم ایران آنرا پذیرفتند، یکی از تئوریسینهای انگلیسی اعلام کرد که ایران اسلامی امام خمینی را باید با تمام توان و از همه جهات مورد حمله قرار داد لذا آمریکا، اروپا و همه هم پیمانان آنها دست به دست هم دادند.
فیروزآبادی تاکید کرد: در همین قدم پایه اول راهبرد دفاع همهجانبه در مقابل تهدیدهای دشمن تعریف شد و امام خمینی (ره) و امام خامنهای فتوای دقیقی دادند و فرمودند وجود جهاد در برابر کسانی که قصد تجاوز به سرزمین های اسلامی و اشغال آنها دارند، واجب است.
وی خاطرنشان کرد: در فرهنگ کلاسیک و عمومی مطرح در راهبردهای دفاعی جهان و فرهنگ مادی امپراتورها دفاع همهجانبه به معنی استفاده کامل از تجهیزات نظامی است و حتی در سالهای اخیر به تهیه تجهیزات جنگ در فضا رسیدهاند، بنابراین در گذشته تئوری و نظریه راهبرد دفاع همهجانبه مطرح نبوده بلکه راهبرد یکجانبه مطرح بوده و همه چیز برای قدرت نظامی و حفظ رهبری نظامی در کشورهای بدبخت و یا پیشرفته بوده است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه در برابر حرکت مترقی اسلامی که توسط امام مطرح شد، یک جبهه تهاجمی از سوی استکبار و صهیونیسم باز شد، گفت: دفاع همهجانبه این نیست که همه چیز را در خدمت نیروهای مسلح جمع کنیم و با تجهیزات نظامی مقابل دشمن بایستیم چراکه برای استکبار، استعمار، سرمایهداری، طاغوتها، امیرها و ملکها هیچ چیز جز حفظ حاکمیت مطرح نیست.
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: برای طاغوتها، استعمار و ملکها مردم مطرح نیستند بلکه در آن حدی برای آنها مطرح هستند که حاکمیتشان متزلزل نشود.
وی با اشاره به اینکه نهضت اسلامی امام که اسلام ناب، علوی و زهرایی بود، ارزش اول را به انسان داده است، افزود: در نهضت اسلامی حقوق انسانها مهم است و اسلام برای رشد و تعالی و عبودیت انسان پیامهای زیادی دارد.
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: هیچ ترازی در اسلام برای برتری فردی بر فردی به خاطر مقام و ثروت و جایگاه حکومتی نیست و تنها تقوا عامل برتری در اسلام ناب است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: بسیاری از افراد و مقاماتی که در جمهوری اسلامی احساس میکردند در قدرت دائمی هستند، بخاطر عدم رعایت تقوا از نردبانی که بالا رفته بودند، پایین آمدند.
وی تاکید کرد: اسلام و حکومت جمهوری اسلامی به دنبال رشد و پیشرفت جامعه است و میخواهد همه چیز را برای انسانها فراهم کند و به نحوی انسان تراز اسلامی تربیت کند یعنی رشد مبتنی بر تزکیه و علم است.
سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی در ادامه سخنانش در همایش «دفاع ملی، دفاع همهجانبه» گفت: هر آجری که امام برای اسلام ناب گذاشتند، آن آجر سیبلی برای تیراندازی دشمنان شد، از این رو جهاد واجب است و ما هر آجری که امام گذاشته بودند، سنگر میگرفتیم و در مقابل دشمنان میایستادیم.
وی خاطرنشان کرد: در زمان خود امام لانه جاسوسی اشغال شد و استکبار از صدر به ذیل آمد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با اشاره به وقوع انقلاب فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران افزود: انقلاب فرهنگی نیز اتفاق افتاد منتهی تعداد سربازان آن کم بود اما با این حال با شکلگیری انقلاب فرهنگی شورای انقلاب نیز تشکیل شد و تعدادی از مؤمنین به مراکز آموزشی رفتند با این حال معتقدم انقلاب فرهنگی باید هنوز در حوزه و دانشگاه اتفاق بیفتد.
فیروزآبادی ادامه داد: در کشور هرکس هرجا که هست، باید جهتگیری خود را مقابل هجوم استکبار جهانی قرار دهد چراکه امام و مقام معظم رهبری اعلام کردند دشمن از همه زوایا به اسلام ناب محمدی حمله میکند بنابراین ما باید دشمن را بشناسیم و تهدید آن را ببینیم و در تهاجم دشمن فعالانه عمل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) در اواخر جنگ فرمودند بروید سراغ دفاع همهجانبه. چرا این موضوع را مطرح کردند؟ به دلیل اینکه جنگ را بر ما تحمیل کرده بودند و کشور مجبور شد همه امکانات را به جبهه ببرد، ضمن اینکه جنگ ما فقط جنگ نظامی نبود بلکه جبهه عاشقانه، عارفانه و دانشگاهی بود و جبهه مرکز تذکیه و رشد نیروهای انقلاب بود.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: شهدا شاگردان اول این دانشگاه بودند البته مابقی رزمندگان نیز رشد بسیار خوبی پیدا کردند و اینکه امام تاکید ویژهای داشتند که دفاع همهجانبه را پیگیری کنید، به دلیل آن بود که جبهه فیزیکی جنگ متوقف شده است اما هزاران جبهه در برابر ما فعال است و باید در برابر تمامی جبههها فعال باشیم، پس ما نیاز به دفاع همهجانبه داشتیم و باید دفاع همهجانبه را انجام میدادیم.
فیروزآبادی با بیان اینکه دفاع همهجانبه یک هندسه فضایی میخواهد، تصریح کرد: این هندسه توپر است، نه توخالی یعنی اینکه داخلش پر از اسکلتهای مختلف است و همه آن برای تهاجم دشمن قرار میگیرد.
وی ادامه داد: بعد از اینکه امام خامنهای عزیز ادامه راه امام خمینی را بر عهده گرفتند، باز هیاهو از سوی کسانی که درک اسلامناب را نداشتند، شروع شد و عدهای گفتند جنگیدیم و الان باید سازندگی کنیم، باید به خودمان برسیم، جنگیدیم پس باید مدارک تحصیلیمان را کامل کنیم؛ همه اینها درست است اما با اشراف به اینکه شما در جنگ همهجانبه با استکبار هستید، باید نگاه رهبر عزیز به دفاع همهجانبه را مورد توجه قرار دهید.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: مقام معظم رهبری فرموده بودند من از زنان ایرانی خواهش میکنم به فکر پیشرفت انقلاب و مملکت باشند و این نشان میدهد که رهبر ما چگونه راهبردهای انقلاب را تبیین میکنند؛ چه امام خمینی (ره) و چه آقا مکتب دفاع اسلام را به خوبی تبیین کردهاند.
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: امام فرموده بودند باید بسیج 20 میلیونی و 20 میلیون تفنگدار داشته باشیم؛ ایشان این موضع را برای مقابله با جنگ تحمیلی اعلام کرده بودند، امروز نیز مقام معظم رهبری بر بسیج دهها میلیونی تاکید دارند و این بسیج برای دفاع در برابر استکبار جهانی است و منظور مقام معظم رهبری از بسیج دهها میلیون این است که دهها میلیون اعضای ملت ایران در هر جا که هستند، باید به فکر استقامت انقلاب، اسلام و پیشرفت جمهوری اسلامی باشند و عاشقانه به میدان بیایند.
وی با بیان اینکه امروز بسیجی بودن به میدان آمدن است، اظهار داشت: ما باید تهدیدات دشمن را ببینیم. حضرت آقا در دیدار با دانشجویان فرموده بودند که دشمنان از همهجا به ما حمله میکنند بنابراین ما باید مراقب این تهدیدها باشیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: دشمنان بخصوص استکبار از سازمان ملل، شورای امنیت، وزارتخارجه سایر کشورها، شبکههای تجاری جهان و شبکههای رسانهای جهان استفاده میکنند. آنها از جانب اسکتبار جهانی ماموریت دارند و ما باید این را بفهمیم.
فیروزآبادی اظهار داشت: برای دفاع همهجانبه باید سازوکارها و نهادهای مربوط سامان بگیرد. آیا این نهادها باید در نیروهای مسلح سامان بگیرد؟ خیر، در همه ارکان کشور و در همه قوا باید سازوکار و نهادی برای دفاع همهجانبه ایجاد شود.
وی گفت: یکی از جهات دفاع همهجانبه این است که دولت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را در زمینههای تجهیزات، ابتکارات، پژوهشها و سلاح هوشمند تقویت کند، البته سازوکارهای خوبی بوجود آمده است و تاکنون افراد مومن توانستهاند کارهای خوبی را انجام دهند و ما به موفقیتهایی دست یافتهایم اما این کافی نیست.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه دشمن در بعدهای اقتصادی، فرهنگی و ورزشی حمله میکند و باید سازوکارهای مناسبی برای این تهاجم صورت بگیرد، گفت: وظیفه دولت یعنی حاکمیت است که سیاستهای کلی را برای پشتیبانی در برابر این تهدیدات به کار گیرد اما ممکن است یک جاهایی مشکلی داشته باشیم و آن هم بخاطر عدم درک مناسب در دفاع از اسلام ناب است.
وی افزود: اصولاً کسانی که اسلام ناب را نمیفهمند، احساس خطر نمیکنند و وقتی هم به قدرت میرسند، میگویند کو، چی، کجا؟
فیروزآبادی با بیان اینکه دولت باید در ابعاد دیگر هم سازوکار مناسبی را در برابر تهدیدات اتخاذ کند، تصریح کرد: باید ساختارهای نظام به شکل مناسب برای دفاع در برابر استکبار جهانی شکل بگیرد و هدایت شود.
وی زاویه سوم در بخش دفاع همهجانبه را پشتیبانی مردمی عنوان و تصریح کرد: اگر پشتیبانی مردمی نباشد، نیروهای مسلح قوی نخواهیم داشت. در زمان جنگ هشت ساله اگر حمایت نیروهای مردمی نبود، ارتش و سپاه قادر به دفاع نبودند، من مسئول ارزیابی بودهام و از این موضوع خبر داشتم و حتی این امر از زبان رهبری هم بیان شده و یک حقیقت است.
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بسیج مردمی و سازوکارها و نهادهای مربوط به آن اعم از زن و مرد، دختر و پسر، نوجوان و جوان باید درست شود. ما الان بسیج قدرتمند داریم ولی سقف آن زیر 30 میلیون است، دهها میلیون 30 میلیون نیست، فقط زنها به تنهایی قادرند بسیج 30 میلیونی تشکیل بدهند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه در بسیج مردمی کوتاهی کردهایم، گفت: آنهایی که با ما مخالف هستند، به بسیج مردمی اعتقاد دارند چراکه میگویند اگر 50 درصد مردم پای صندوقها بیایند، رای میآورند و این حرف آنها به این خاطر است که ما بسیج را به صورت کامل تشکیل ندادهایم.
وی با تاکید بر حمایت حاکمیت، مجلس، دولت، قوه قضاییه بر ضرورت تشکیل بسیج مردمی تصریح کرد: زاویه دیگر در بسیج همهجانبه نظری حضرت امام (ره) است که بیان کردهاند امنیت جمهوری اسلامی ایران امنیت جهان اسلام است و امنیت جهان اسلام امنیت جمهوری اسلامی است بنابراین دفاع همهجانبه دفاع در داخل مرزهای جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه از زوایای جغرافیایی هم باید دفاع همهجانبه باشد یعنی از نظر جغرافیایی زمینی و ژئوپلتیکی هم باید حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی بخش دیگری از سخنانش را به بحث فرهنگسازی برای دفاع همهجانبه اختصاص داد و افزود: دفاع همهجانبه که امام و آقا تاکید دارند، با گفتمان ملی صورت میگیرد و همه مقامات و اعضای ملت از دفاع همهجانبه مطلع میشوند و میثاق میبندند و شاخص هم معلوم است.
"حضرت زهرا (س) بهترین شاخص و استراتژی را در خطبه فدکیه در مسجد پیامبر (ص) فرمودند که عدالت موجب وحدت جامعه میشود و ولی امر مسلمین نیز همین را میگوید ولایت فقیه به جامعه، نظام میدهد و همه را به هم وصل میکند."
وی اضافه کرد: باید هم نخبگان، هم خواص، هم مردم عادی و هم شیعه و سنی دل به ولایت بدهند؛ من بسیاری از برادران اهل تسنن را دیدم که پس از زیارت با آقا میگفتند الحمداله که ما امام زمان را شناختیم و جاهل از دنیا نرفتیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با انتقاد از کسانی که واژههای نامأنوس را در جامعه اسلامی بکار میبرند، تصریح کرد: نمونهاش همین کلمه توسعه است و توسعه فرهنگی، اقتصادی یا طرح توسعه را مطرح میکنند در حالی که آقا میفرمایند چرا نگویم رشد و پیشرفت بنابراین در بکار بردن الفاظ هم مراقب باشیم که به نفع دشمن عمل نکنیم و در برابر آن سپر بگیریم و مهاجم باشیم.
فیروزآبادی واژهگزینی در نیروهای مسلح را یکی از موفقترین برنامهها دانست و اضافه کرد: چرا باید واژههای انگلیسی را به کار برد؟ آقا بر این موضوع تاکید میکنند. تجهیزاتی را که غربیها با خود به همراه میآورند، فرهنگشان را نیز حاکم میکند لذا باید مراقب باشیم، نمیخواهیم مرتجع باشیم و به عقب برگردیم و گذشته را از نظر فیزیکی احیا کنیم بلکه میخواهیم عزت و اقتدار اسلامی صدر اسلام را زنده کنیم.
وی اظهار داشت: ما نمیخواهیم با الگو و هدایت دشمن و غرب پیشرفت کنیم لذا باید بر بومیسازی توجه کنیم و همانگونه که رهبر معظم انقلاب در طول 23 سال گذشته فرماندهی دفاع همهجانبه را بر عهده دارند، از آن الگو بگیریم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: آقا در درددلی به من فرمودند که "چرا برخیها میگویند فرمایشات، فرمایشات؟ این چه حرفی است؟ من دارم دستور میدهم، هیچ حرفی نمیزنم، مگر آنکه موضع و یا دستور باشد". من هم بر همین اساس در ستاد کل هر حرفی را که آقا میزنند، به دستور تبدیل میکنم و به دنبالش میروم که امیدوارم که این کار در همه شرایط صورت بگیرد.