arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۷۱۴۹
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۰۷ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۲

همه چيز درباره زلزله هاي اخير

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کردیکصدو دو زمین لرزه طی 48 ساعته گذشته در کشور بوقوع پیوسته که بزرگای5 مورد آن بالاتر از 4 ریشتر بوده است.

به گزارش انتخاب ؛ موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران همچنین اعلام کرد دراین مدت زمانی (ساعت 14 روز 29 فروردین تا ساعت 14 امروز) ، بیست و پنج مورد زلزله بین سه تا چهار ریشتر گزارش شده است.

میرزایی رییس مرکز لرزه نگاری کشور موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در مصاحبه اختصاصی گفت رویداد زمین لرزه از نظر فراوانی یکنواخت نیست ، گاهی در اوج و گاهی هم آرامش نسبی را شاهد هستیم، اما رویداد زمین لرزه همواره در ایران قابل انتظار است.

وی درباره تاثیر عمق زمین لرزه در تخریب ساختمانها گفت هر قدر عمق زمین لرزه بیشتر باشد ،‌انرژی آزاد شده در گستره وسیعتری تخلیه می شود و اثر موضعی و میزان خرابی به نسبت کاهش پیدا می کند،‌اما در هنگامی که عمق زمین لرزه کم باشد انرژی آزاد شده منطقه محدودتری را تحت تاثیر قرار میدهند .

رییس مرکز لرزه نگاری کشور موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران افزود بزرگای زمین لرزه بوشهر و سیستان بلوچستان قابل قیاس نیستند وبه دلایل زمین ساختی در منطقه بوشهر زمین لرزه های کم عمق و در بخش های عرض 27 درجه شمالی به بالا زمین لرزه های نیم ژرف معمول تراست.

رییس مرکز لرزه نگاری دامنه خرابی های ناشی از زمین لرزه را باز هم به فاکتورهای متعدد و اثر گذار دیگری مرتبط دانست و گفت بجز عمق زمین لرزه ، بافت ساختمانها ،‌شرایط زمین شناسی محلی ،‌بلند مرتبه بودن یا یک طبقه بودن... تاثیر گذار هستند.

رییس مرکز لرزه نگاری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران همچنین افزود از سال 1900 میلادی برابر1279 خورشیدی تاکنون ، وقوع زمین لرزه ثبت شده با بزرگای 4و یک ریشتر در اصفهان بی سابقه بوده است.

میرزایی در پاسخ به این سوال که آیا باید انتظار زمین لرزه های بیشتری را داشت گفت از نظر فراوانی، در زاگرس بیشترین فراوانی زمین لرزه ها را شاهد بودیم اما هیچ منطقه ای در کشور ایمن نیست ،‌امیدواریم افزایش وقوع تعداد زمین لرزه در کشور ،‌بتدریج کاهش پیدا کند.

وی درباره امکان بروز زمین لرزه در اثر فعالیت های انسانی گفت زمین لرزه های القایی از فعالیت های معدن کاری ،‌ساخت سد ، تزریق گاز به چاههای نفت و غیره ناشی می شوند، اما دخالت های انسانی نقش اساسی در وقوع زمین لرزه ندارند و تنها می توانند در جلو انداختن وقوع زمین لرزه در گسلهایی که در آستانه تحریک و شکستن هستند موثر باشند .

رییس مرکز لرزه نگاری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران در مورد شایعه تاثیر آنتن های هارپ در وقوع زمین لرزه گفت اطلاعات ما در این مورد زیاد نیست ، تا جایی که میدانیم هارپ یک پروژه تحقیقاتی در حوزه موقعیت یابی است که در حوالی سیبری انجام می شود و در مقابل توان انرژی های داخل زمین برای وقوع زمین لرزه قابل قیاس نیستند. هارپ سوژه ای است که محققان امریکائی اجرا می کنند.
نظرات بینندگان