arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۷۶۲۹
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۴ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۲

ممانعت انگلیس از تسویه بدهی «شل» به ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دولت انگلیس با هدف تحت فشار قرار گذاشتن ایران و اجبار تهران به کوتاه آمدن در مذاکرات هسته‌ای از ارسال غله و دارو در برابر بدهی شرکت نفتی شل به ایران خودداری کرد.
 
به گزارش فارس به نقل از رویترز، منابع آگاه انگلیسی خبر دادند که دولت این کشور مانع تلاش‌های شرکت نفتی شل برای پرداخت بدهی 2.3 میلیارد دلاری خود به ایران در قالب غلات یا دارو شده است.

این درحالی است که رستم قاسمی وزیر نفت ایران، چند روز پیش اعلام کرد که اخیرا توافقاتی با شرکت شل صورت گرفته است و مجوزهایی در این زمینه از اتحادیه اروپا و سازمان ملل برای تسویه بدهی شل دریافت شده است.

بر اساس این گزارش، شرکت شل، ماه‌ها در پی یافتن راهی است تا بتواند پول نفتی را که پیش از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران در جولای 2012 از شرکت ملی نفت ایران خریداری کرده است با این شرکت تسویه کند.

منابع انگلیسی اعلام کردند: دولت انگلیس تمایلی ندارد تا با موافقت برای تسویه این بدهی به بهبود وضعیت اقتصادی ایران کمک کند.

یکی از این افراد مطلع توضیح داد: اعتقاد دولت انگلیس بر این است زمانیکه دولت تلاش می‌کند تا با تحت فشار قرار دادن ایران، تهران را مجبور به مذاکره در مورد مسئله هسته‌ای کند، تسهیل راه چنین پرداختی بی‌معنی است و نباید صورت گیرد.

سخنگوی دولت انگلیس از اظهارنظر در مورد مسئله شرکت شل خودداری کرد اما تاکید کرد: دولت انگلیس کاملا از تحریم‌های سختگیرانه اتحادیه اروپا علیه ایران حمایت می‌کند.

به گفته منابع آگاه انگلیسی، شرکت شل در ماه فوریه، امکان ارسال دارو از طریق شرکت داروسازی «جی‌اس‌کی» به ایران در مقابل تسویه بدهی نفتی خود به این کشور را با دولت انگلیس مطرح کرد.

شرکت داروسازی «جی‌اس‌کی» در این‌باره گفت: هیچ درخواستی دراین‌باره دریافت نکرده و هیچ مذاکره‌ای نیز صورت نگرفته است. شرکت شل از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرد.

بر اساس این گزارش، شرکت انگلیسی- هلندی شل در اکتبر سال گذشته تلاش کرده بود تا مجوز ارسال غله شرکت آمریکایی «کارگیل» به ایران را دریافت کند.

فرانس تیمرمانز وزیر امور خارجه هلند با ارسال نامه‌ای به پارلمان از حمایت دولت هلند از این طرح خبر داده و نوشته بود: ازآنجا که در تمام رژیم‌های تحریمی، استثناهایی وجود دارد، دولت هلند از این مورد حمایت می‌کند؛ اما در نهایت، دولت انگلیس مانع اجرای این معامله تهاتری شد.

منابع آگاه در مورد تلاش‌های شل گفتند: این شرکت تلاش می‌کند تا با تسویه بدهی خود به شرکت ملی نفت ایران روابط خود با این کشور به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اوپک را همچنان حفظ کند.

یکی از این افراد آگاه گفت: سیاست می‌آید و می‌رود اما به نفع شل و سهامداران آن است که بدهی‌های خود را بپردازند و رابطه خود با ایران را حفظ کنند.

به نوشته این گزارش، بدهی 2.3 میلیارد دلاری شرکت شل به ایران مربوط به خرید نفت از تهران در سال‌های 2011 و 2012 است.

مواد غذایی و دارو ازجمله کالاهای بشردوستانه است و آمریکا و اتحادیه اروپا نمی‌توانند آنها را در فهرست‌های تحریمی خود قرار دهند از این‌رو مخالفت دولت انگلیس با تسویه بدهی شرکت شل با ایران در قبال غله و دارو می‌تواند ادعاهای لندن در حمایت از حقوق بشر و مردم ایران را به چالش بکشد.
نظرات بینندگان