پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دانشمندان از درون بدن انسان راه حلی را برای کنترل قند خون و در حقیقت دیابت یافته اند که می تواند نیاز به تزریق روزانه انسولین را از بین ببرد.
به گزارش انتخاب به نقل از مهر، پژوهشگران موسسه سلول های بنیادی هاروارد هورمونی را به نام "بتا تروفین" یافته اند که تولید سلول های انسولین ساز لوزالمعده را 30 برابر میزان طبیعی افزایش می دهد.
این کشف نوید بخشی است چرا که این هورمون که توسط سلول های چربی و کبدی تولید می شود نه تنها کنترل قند خون را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد بلکه در واقع افراد مبتلا به دیابت را نیز درمان می کند
کارشناسان می گویند پیش از این هرگز درمانی را نیافته اند که موجب چنین جهش عظیمی در تولید سلول های بتا شود. این سلول های بتای جدید فقط زمانی که بدن بخواهد، تولید می شوند.
این امر می تواند شیوه مطلوبی را برای تنظیم طبیعی انسولین و کاهش شدید عوارض مرتبط با دیابت که مهمترین عامل قطعی عضو و نابینایی غیر ژنتیکی است، شود.
داگ ملتون مجری این تحقیقات؛ این مطالعه را بر روی موش ها انجام داده است اما می گوید این ژن در انسان نیز وجود دارد.
وی اظهار داشت: ایده ما نسبتا ساده است. احتمالا می توانیم با فراهم آوری این هورمون از بدن خود بیمار، روند بیماری را کند و یا متوقف کنیم.
ملتون، بتا تروفین را در وهله نخست درمانی برای دیابت نوع 2 می داند اما معتقد است این هورمون می تواند نقشی را در درمان دیابت نوع یک نیز ایفا کند و احتمالا این کار را با افزایش تعداد سلول های بتا و کندسازی روند پیشرفت این بیماری خود ایمنی در تشخیص اولیه آن انجام خواهد داد.
وی افزود: ما این کار را در بر روی موش ها انجام دادیم. البته اکنون می دانیم این ژن، یک ژن انسانی است. ما این ژن انسانی را شبیه سازی کردیم، علاوه بر این می دانیم این هورمون در پلاسمای انسانی وجود دارد؛ بتا تروفین قطعا در بدن انسان وجود دارد.
این گروه از محققان می گویند هنوز تا آزمایش و استفاده از این شیوه بر روی انسان راه زیادی باقی مانده است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Cell منتشر شده است.