arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۰۶۸۳
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۰ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۲

آغاز انتخابات پارلمانی در پاکستان

صندوق‌های اخذ رای در پاکستان از صبح امروز(شنبه) برای شروع انتخاباتی تاریخی که اولین انتقال قدرت از یک دولت غیرنظامی را در کشوری که بیش از نیمی از تاریخ خود را تحت حکومت نظامیان گذرانده بود، کار خود را آغاز کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت: این انتخابات یک روزه در حالی صورت می‌گیرد که پاکستان شاهد پایان رسمی و عادی اولین دولت غیرنظامی منتخب و تحویل قدرت به یک دولت دیگر است.
مردم پاکستان امیدوارند که این انتخابات بتواند اقتصاد نابسامان،‌ فساد گسترده و جنگ قدرت در این کشور را خاتمه دهد.

روند تبلیغات انتخاباتی به دلیل حملات طالبان که اغلب علیه احزاب سکولار لیبرال و حامی عملیات‌های ارتش علیه شبه نظامیان صورت گرفته با اختلالاتی مواجه شده است. در حال حاضر حزب مسلم لیگ نواز به ریاست نواز شریف که دو د وره نخست وزیر پاکستان بوده در نظرسنجی‌ها پیشتاز است اما این حزب با رقابت شانه‌ به شانه و نزدیک عمران خان بازیکن سابق کریکت که اکنون به یکی از رهبران سیاسی کشور تبدیل شده رو به روست.

انتظار نمی‌رود حزب مردم پاکستان پس از این دوره و یک کارنامه نه چندان خوب عملکردی بتواند آرای چندانی در انتخابات به دست آورد.

رای دهندگان 272 عضو مجلس ملی را انتخاب می‌کنند و برنده این انتخابات باید اکثریت یا 137 کرسی را از آن خود کند. به هر حال این انتخابات برای انتخاب 70 کرسی دیگر که اکثر آنها را زنان و اعضای اقلیت‌های غیر مسلمان اشغال می‌کنند با دشواری‌هایی رو به رو خواهد بود. این کرسی‌ها اغلب از آن افرادی می‌شود که در دوران گذشته عملکرد بهتری داشته‌اند.

از سوی دیگر پاکستان به رئیس دفتر روزنامه نیویورک تایمز در اسلام آباد دستور داده است که دفتر این روزنامه را در آستانه انتخابات ترک کند.

این روزنامه در بیاینه‌ای اعلام کرد: در نامه‌ای دو جمله‌ای که از سوی افسران پلیس به دیکلان والش، رئیس دفتر نیویورک تایمز ارائه شده آمده است: به شما اطلاع داده می‌شود ویزای شما به دلیل فعالیت‌های نامطلوب لغو شده است بنابراین به شما توصیه می‌شود ظرف 72 ساعت کشور را ترک کنید.

روزنامه نیویورک تایمز از اقدامات دولت پاکستان انتقاد کرده و از دولت خواسته بود که در عملکرد خود بازنگری کند.

جیم آبرامسون، دبیر اجرایی نیویورک تایمز در نامه‌ای برای وزیر کشور پاکستان نوشته است: ما با ا حترام از شما می‌خواهیم که در تصمیم خود تجدد نظر کنید و اجازه دهید آقای والش در پاکستان بماند.
نظرات بینندگان