arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۰۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۲

گوشی چینی نخرید!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرزانه غلامی - با این که قلب طرفداران تکنولوژی‌های ارزان همچنان در تسخیر گوشی‌های چینی است، اما ظاهراً انتقادها نسبت به کیفیت اندک و نبود گارانتی در این گوشی‌ها تمامی ندارد.

گوشی‌های ارزان قیمت و فاقد گارانتی چینی (والبته در بسیاری از موارد فاقد کیفیت) به واسطه امکانات متنوع و جذابی که در آن تعبیه شده همچنان گوی سبقت را از گوشی‌های حداقل 2 تا 3 میلیون تومانی برندهای شناخته شده ربوده اند و با این که تقلبی بودن این تولیدات در موارد زیادی خریداران را متضرر می‌کند، اما خیلی‌ها مناسب بودن قیمت را در انتخاب این گوشی‌ها مهم ترین عامل می‌دانند و حاضرند ریسک بالای استفاده از این محصولات را به جان بخرند.
به گفته مسوولان نظارتی، تولیدات چینی بی‌کیفیت در حوزه تلفن همراه از مبادی مختلف به کشور وارد می‌شود!

تحریم گوشی‌های چینی
به گفته یکی از خریداران این گوشی‌ها گسترش روز افزون گوشی‌های چینی که گاه نسخه‌ای ناموفق از روی محصولات اصلی کشورهایی نظیر کره جنوبی، ژاپن، فنلاند و آمریکا هستند، گارانتی ندارند و در ظاهر تفاوتی بین آنها و محصولات اصلی دیده نمی شود، باعث شده مردم از محل چنین خریدهایی متضرر شوند. وی به این نکته اشاره می‌کند که بیشتر تولیدات چین در حوزه تلفن همراه با کیفیت هستند، اما این وارد کنندگان ایرانی هستند که با انگیزه کسب سود حداکثری اقدام به واردات گوشی‌های بی‌نام و نشان و یا تقلبی می‌کنند! یکی دیگر از شهروندان به گوشی هایی با نام Huawei U636 ،Game Bluetooth Tv وTv mobile اشاره می‌کند که به گفته وی نه تنها این نامها به گوش مردم جهان و ایران آشنا نیست، بلکه استانداردهای لازم جهت حفظ سلامت مردم را ندارند.
هموطن دیگری که تجربه استفاده از این گوشی‌ها را دارد به خبرنگار ما می‌گوید: بسیاری از گوشی‌های چینی که در ایران وجود دارند یا با برند‌های جعلی مانند NEC توسط شرکت «چایناترونیک» و یا توسط شرکتی کوچک تر که حتی یک وب سایت هم ندارد، تولید می‌شوند! او توصیه می‌کند که مردم به هیچ عنوان گوشی چینی نخرند، چون بیشتر گوشی‌های چینی در بازار حتی آنهاییکه گارانتی دارند، کیفیت لازم را ندارند.
شهروند دیگری هم خاطر نشان می‌سازد: روی برخی گوشی‌های چینی موجود در بازار ایران مارک شرکت‌های معتبر مانندSAMSUNG ،SONY ،NOKIA حک شده که کیفیت فوق العاده پایینی دارند و یا NECهای 5 یا 7 یا 9 بلندگو دار که به ندرت سالم کار می‌کنند. به گفته وی راه جدیدی که بدلکاران چینی در پیش گرفته‌اند این که مدار و تجهیزات داخل گوشی را خودشان می‌سازند و آخر کار از یک قاب اصل نوکیا یا حداقل با کیفیت آن استفاده می‌کنند، در نتیجه ظاهر گوشی تقلبی با اصل هیچ تفاوتی ندارد.
شهروند دیگری هم به خبرنگار ما می‌گوید: سیستم تلویزیون گوشی‌های متفرقه چینی بسیار با کیفیت است، اما با خرید این گوشی‌ها باید قید آنتن دهی، باتری باکیفیت، استفاده از سیستم GPRS و یا اضافه کردن برنامه جدید را زد. یکی از فروشندگان هم با بیان این‌که گوشی‌های چینی جز زیان برای مصرف‌کننده ارمغان دیگری ندارد، افزود: بیشتر این گوشی‌ها پس از مدت کوتاهی غیرقابل استفاده می‌شوند.

تخلفات آشکار و سکوت سازمانهای نظارتی
رئیس مجمع عالی واردات در پاسخ به این انتقادهای گسترده به خبرنگار ما می‌گوید: خوشبختانه با تخصیص ارز مبادله‌ای به واردات تلفن همراه بازار تلفن همراه ساماندهی خواهد شد، چون واردات غیرقانونی به خاطر نبود صرفه اقتصادی به حداقل می‌رسد. محمد حسین برخوردار اضافه می‌کند: سازمان‌های نظارتی که مجری طرح شبنم هستند باید به بازارهای موبایل سر بزنند و با بررسی کارت سبز و اصالت ورود کالا مانع ورود این اجناس بی‌کیفیت به کشور شوند.
وی اظهار می‌دارد: متاسفانه بخشی از این گوشی‌های بی‌کیفیت به صورت قانونی وارد می‌شود، چون به خاطر ارزان قیمتی، در داخل کشور متقاضیان زیادی دارد، اما سازمان‌های متولی نظارت و بازرسی باید وجود کد شبنم را روی این کالاها تأیید کنند. برخوردار ادامه می‌دهد: در بسیاری موارد مانند گوشی (ABESTNOKIA) دیده می‌شود گوشی تولید کشور چین است، اما روی جعبه آن نام کشور دیگری حک شده که این موارد یقینا تقلب محسوب می‌شود، چرا که نباید بین نام کشور مبدا و تولید کننده در داخل و بیرون جعبه گوشی تفاوتی وجود داشته باشد.
رئیس مجمع عالی واردات تاکید می‌کند: خریداران باید از فروشندگان نام کشور تولید کننده را سؤال کنند و چنان چه خلاف گفته آنها ثابت شود یا این که در فاکتور صادر شده نام کشور دیگری نوشته شده باشد، مراتب را به مراجع نظارتی اطلاع دهند و نسبت به این تخلفات آشکار، بی‌اعتنا نباشند.
نظرات بینندگان