arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۲۱۸۹
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۲

آخرین اخبار از رايزني ها براي انصراف برخي کانديداها و تشکيل ائتلاف هاي جديد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
يک روز مانده به پايان مهلت شوراي نگهبان براي اعلام ليست کانديداهايي که صلاحيتشان براي انتخابات رياست جمهوري احراز شده است برخي نامزدها رويه «سکوت» در پيش گرفته اند و برخي هم از طريق سايت هاي اطلاع رساني و سخنگويان ستادهاي شان به صورت چراغ خاموش در لابه لاي خبرهاي انتخاباتي ديده مي شوند. در اين ميان اما تعدادي از کانديداها و فعالان سياسي در اظهارنظرهاي خود به نکاتي اشاره کرده اند که احتمال انصراف برخي کانديداها و تشکيل ائتلاف هاي جديد را قوت بخشيده است.

جمع آوري نامه درخواست انصراف ابوترابي در مجلس

در همين راستا از مجلس هم خبر رسيد که تعدادي از نمايندگان که تعدادشان بين 100 تا 120 نفر اعلام شده است، طي نامه اي که تا لحظه تنظيم گزارش جزئياتي از آن منتشر نشده است از «ابوترابي فرد» کانديداي ائتلاف فراگير اصولگرايان خواسته اند به مجلس برگردد و از کانديداتوري انصراف دهد. در اين باره مجيد جليلي سرقلعه يک عضو کميته وحدت اصولگرايان مجلس در گفت وگو با ايسنا گفت: جمعي از نمايندگان مجلس پاي نامه اي را امضا کرده اند که در اين نامه از حجت الاسلام و المسلمين ابوترابي درخواست شده است براي کمک به وحدت رويه در جريان اصولگرا از رقابت هاي انتخاباتي کناره گيري کند. وي تصريح کرد: نمايندگان امضا کننده اين نامه که در حال حاضر به حدود 120 رسيده اند، ضمن تجليل از حجت الاسلام و المسلمين ابوترابي بر اين موضوع تاکيد دارند که حضور ايشان در مجلس کارآمدي بيشتري براي نظام دارد. وي افزود: نمايندگان امضاکننده به وحدت رسيدن کانديداهاي اصولگرا را در پيروزي جريان اصولگرا در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري موثر مي دانند. به گزارش تسنيم علي لو از نمايندگان مجلس از احتمال انصراف حجت الاسلام ابوترابي فرد از ادامه حضور در رقابت هاي انتخاباتي خبر داد و گفت که وي احتمالا امروز يا فردا با صدور بيانيه اي رسما انصراف مي دهد. وي افزود: تاکنون 180 نماينده مجلس نامه را امضاء کرده اند که از ابوترابي خواسته شده سنگر مجلس را ترک نکند و مطمئناً تعداد اين امضاها بيشتر خواهد شد.

حدادعادل: حاضرم براي وحدت اصولگرايان کناره گيري کنم

همچنين به گزارش ايسنا، حداد عادل يکي از اعضاي ائتلاف پيشرفت نيز که ديروز به دانشگاه اميرکبير رفته بود در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينکه آيا به کنار رفتن خود از عرصه انتخابات فکر مي کند، يا نه؟ گفت: اگر در نهايت به توافق برسيم، من حاضرم براي وحدت اصولگرايان کناره گيري کنم، چراکه فلسفه ائتلاف ما همين بوده است. حداد عادل در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه آيا ائتلاف 1+2 به اجماع نظر رسيده يا نه، گفت: خير ما فعلا منتظر نظر شوراي نگهبان هستيم تا پس از مشخص شدن تعيين صلاحيت ها تصميم بگيريم که شايد زماني را نيز به تبليغات بپردازيم و پس از آن کانديداي نهايي خود را اعلام کنيم که البته هنوز تصميم قطعي گرفته نشده است. وي خاطرنشان کرد: احتمال اعلام يک کانديدا از بين اصولگرايان و جبهه پايداري نيز وجود دارد. اين عضو ائتلاف پيشرفت در پاسخ به اين سوال که آيا تاکنون با جليلي درباره انتخابات مذاکره اي داشته، اظهار کرد: از وقتي که آقاي جليلي ثبت نام کرده اند، ايشان را نديده ام اما قصد مذاکره داريم و اگر آقاي جليلي آراي بالايي داشته باشند، راي ايشان را هم در نظر مي گيريم، چراکه بناي ما اين است که از تکثر کانديداي اصولگرا جلوگيري کنيم.

حصر خانگي حداقل مجازاتي بود که مي توانست براي موسوي و کروبي در نظر گرفته شود

وي در نشست پرسش و پاسخ با دانشجويان دانشگاه اميرکبير نيز در ارزيابي خود از سخنان قاليباف درباره حوادث کوي دانشگاه گفت: اين را از خود آقاي قاليباف بپرسيد اما به عقيده بنده ايشان در آن زمان خوب عمل کرد. حدادعادل در پاسخ به سوالي درباره حصر موسوي و کروبي و اعتراض جمعي از دانشجويان به اين موضوع، اظهار کرد: از نظر بنده حصر خانگي حداقل مجازاتي بود که مي توانست براي آنها در نظر گرفته شود. يکي از دانشجويان در واکنش به اين پاسخ، اينگونه گفت که چرا قانون در رابطه با آنها اجرا نشده و دادگاهي برايشان برگزار نشده است که حداد عادل تصريح کرد: اگر در اين رابطه هم قانوني عمل مي کرديم، يک ايراد ديگر مي گرفتيد اما شايد خودشان هم اينطور راحت تر باشند. اين کانديداي احتمالي انتخابات رياست جمهوري همچنين بيان کرد: آقاي احمدي نژاد هيچ گاه خودشان را يک اصولگرا ندانسته و اگر ما در سال هاي قبل مدافع ايشان بوديم، به اين دليل بود که احمدي نژاد 84 با احمدي نژاد 88 به احمدي نژاد فعلي متفاوت بود. به گزارش ايسنا، يکي از دانشجويان در واکنش به اين موضوع اينگونه گفت که «پس بصيرت تان در آن زمان کم بوده است؟» اما حداد پاسخ داد: نه فقط شرايط عوض شده است.

احتمال مي دهم قبل از اعلام صلاحيت ها برخي انصراف دهند

همچنين به گزارش فارس، حداد عادل در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهي نيز در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه به نظر شما اصولگرايان در حال حاضر تفاهم لازم را دارند، گفت: احساس مي شود فهرست بلند بالايي از اصولگراياني که ثبت نام کردند، در حال حاضر به سمت وحدت پيش مي روند و بنده احتمال مي دهم تا قبل از اعلام صلاحيت ها برخي از کانديداها انصراف دهند.

زاکاني: پيشنهاد من تشکيل ائتلافي با حضور جليلي، لنکراني، حداد و بنده است

عليرضا زاکاني کانديداي جبهه حماسه سازان انقلاب اسلامي با بيان اينکه روز شنبه برنامه هاي خود را به شوراي نگهبان ارائه داده است افزود : شوراي نگهبان از من خواست تا خلاصه اي از برنامه هاي خود را نيز به اين شورا بدهم .وي همچنين از جلسه 10روز قبل خود با اعضاي شوراي نگهبان خبرداد و گفت : در اين جلسه دو ساعته برنامه ،تفکرات و فعاليتهاي خود را براي رياست جمهوري بيان کردم.زاکاني در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوالي در مورد پيشنهادش مبني بر تشکيل يک ائتلاف گفتماني اظهار داشت : مدل ذهني من حضور حداد عادل، جليلي ، لنکراني و بنده براي تشکيل يک ائتلاف در جهت رسيدن به يک کانديداي واحد است.وي با بيان اينکه هنوز با هيچ کدام از نامزدها جلسه ويژه اي نداشته ،ادامه داد : بايد پس از اعلام نظر شوراي نگهبان افرادي که بيشترين قرابت فکري را دارند اين اعتماد را به هواداران خود بدهند که درپايان کار تنها يک نفر باقي خواهد ماند البته در مورد آقاي لنکراني ايشان را در چارچوب گفتمان انقلاب مي دانيم اما اينکه جبهه پايداري حاضر شود در چارچوب قرار گيرد مشخص نيست.اين کانديداي رياست جمهوري در مورد احتمال احراز صلاحيت خود توسط شوراي نگهبان نيز گفت : هنوز نکته خاصي در اين خصوص براي من نرسيده است.وي همچنين در مورد احتمال عدم احراز صلاحيت هاشمي رفسنجاني به دليل کهولت سن خاطر نشان کرد :البته در اين مساله تشخيص شوراي نگهبان مهم است اما به نظر مي رسد در مورد مدير و مدبر بودن شرايط جسمي و فکري هم با توجه به اقتضائات رياست جمهوري و مشکلاتي که کشور دارد بايد در نظر گرفته شود.اين نامزد اصولگرا در بيان دلايل اقبال اصلاح طلبان به هاشمي ، باز کردن راهي به حکومت را مهمترين دليل اين کار دانست و افزود : مجموعه دوم خرداد به علت عدم اقبال مردم به خودشان به دنبال زمينه اي براي بازکردن مسير بازگشت بودند که در اين ميان بهترين گزينه را هاشمي دانستند تا همچون سال 76 بار ديگر با استفاده از هاشمي به قدرت برگردند.خبرنگار ايرنا از زاکاني در مورد پرداخت يک ميليارد تومان کمک سازمان تبليغات اسلامي به نشريه پنجره به مدير مسئولي زاکاني پرسيد که وي ضمن تکذيب چنين خبري گفت : اگر اسنادي داريد منتشر کنيد تا پاسخ لازم را بشنويد.

مي خواهند بين اصول گرايان انشقاق ايجاد کنند

عليرضا زاکاني در گفتگو با خراسان درپاسخ به اين سوال که آيا شما هم اظهارات برخي اصولگرايان مبني براينکه هاشمي در ميان اصولگرايان پايگاه راي دارد را تاييد مي کنيد؟ با بيان اينکه در انتخاب هاشمي هم جريانات مخالف اصولگرايان و هم اصلاح طلبان و هم حاميان احمدي نژاد و هم مخالفان نظام به همگرايي رسيده اند گفت : اينها حتي اميد دارند تا در ميان اصولگرايان هم انشقاق ايجاد کرده و جمعي را داشته باشند که اميدوارم با تغييرات صحنه و روشنگري که صورت مي گيرد در باب نقد برنامه ها و عملکرد گذشته ما حداقل ريزش را در جريان اصولگرايي داشته باشيم.

حسين شريعتمداري: تعدد کانديداهاي اصولگرا راي ها را مي شکند

از ديگر سو «حسين شريعتمداري» مديرمسئول روزنامه کيهان نيز ديروز در جمع برخي از طلاب و حوزويان قم با بيان اين که «مي دانيم مردم حرف و منويات رهبري را گوش مي دهند و از آن سو هم لنکراني بچه حزب اللهي است و هم جليلي سوپر حزب اللهي است » گفت: بزرگواراني مثل ولايتي، حداد، زاکاني، جليلي و لنکراني همه حزب اللهي هستند؛ اما بايد توجه داشت که اين تعدد کانديداهاي اصولگرا، راي ها را مي شکند. به گزارش خبرگزاري دانشجو، وي تصريح کرد: الان صحنه انتخابات يک صحنه حساسي است و لذا ضرورت دارد که همه توان در راستاي وحدت جمع شود و از آن سو، پاشنه آشيل هاي حريف که زياد هم است و آنها مي خواهند آن را بپوشانند را نيز بيان و افشا کرد. وي همچنين درباره جزئيات ديدار با آيت الله مصباح يزدي در قم گفت: از محضر ايشان که حقيقتاً جزو ستون هاي موثر و مفيد براي نظام هستند، مثل گذشته بهره برده و کسب فيض کرديم و صحبت هاي ديگري نيز داشتيم که خوب است از کنار آن بگذريم. شريعتمداري بيان داشت: بنده معتقدم که دوستان اصولگرا هر چه سريعتر بايد يکي شوند و البته در اين ميان کسي هم نگفته است که بايد از اصول کنار بکشيم؛ بلکه روي سخن اين جاست که مي توان در سليقه ها تخفيف داد. وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص احتمال رد صلاحيت مشايي و واکنش احمدي نژاد نيز بيان داشت: هر چه بشود آنچه مهم است اين است که اين کشور به آن معنا، دچار بحران نمي شود.

جليلي: ترويج گفتمان انقلاب فارغ از هر نتيجه اي در انتخابات يک پيروزي سترگ است

به گزارش ايسنا، سعيد جليلي يکي از کانديداهاي اين دوره از انتخابات نيز در جمع اعضاي "ستاد دانشجويي مقاومت رمز پيشرفت” با تاکيد بر اين که بايد تلاش ما در اين مسير اين باشد که در حد بضاعت خود الگويي بسازيم که سال ها ادعاي آن را داشته و شعارش را مي داديم، ترويج گفتمان انقلاب را فارغ از هر نتيجه اي در انتخابات يک پيروزي سترگ عنوان کرد و افزود: انتخابات و تبليغات انتخاباتي براي ما تنها طريقيت ندارد، بلکه موضوعيت هم دارد و رفتار ما در اين زمينه بايد نمونه باشد. وي اضافه کرد: باور ما بر اين است که تحقق چنين گفتماني، مي تواند حياتي را به وجود آورد و تجربه ۳۴ سال اخير نشان داده که هر چه به اين باور نزديک شده ايم، حيات تازه يافته ايم و در سياست خارجي، مسائل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي نيز اين موضوع تجربه شده است. اين نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري با بيان اين که هنر اين است که اين باور را بايد بر اساس يک موضوع اقناعي به خوبي تبيين کنيم، تصريح کرد: اگر اين موضوع را با مثال هاي مشخص و شواهد عيني در حوزه هاي مختلف تبيين کنيم تا ظرفيت هاي عمومي اقناع شود، فارغ از هر نتيجه اي خودش يک پيروزي است. وي اظهار داشت: اين که آيا امروز مقاومت مي تواند براي کشور پيشرفت به وجود آورد يا مصالحه، چيزي نيست که صرفا با شعار بلندتر به کرسي بنشيند، بلکه بايد با رويکرد اقناعي از گفتمان مقاومت دفاع کرد.

مبادا براي تبليغات آخرت خود را به دنياي ديگران بفروشيد

جليلي اولين گام در تبليغات انتخاباتي را نلغزيدن از آرمان ها برشمرد و خاطرنشان کرد: بنده به همه شما که با نگاه تکليف مدارانه وارد عرصه شده ايد، مي گويم مبادا در مسيري گام برداريد که آخرت خود را به دنياي ديگران بفروشيد. از اين رو تبليغات انتخاباتي بايد به گونه اي باشد که به يک گفتمان نمونه و شايسته تبديل شود و در حد خودمان الگويي براي دوره هاي بعد شود.

مهمان پرست از کانديداتوري انصراف داد

رامين مهمان پرست طي اطلاعيه اي از کانديداتوري در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري انصراف داد.به گزارش خبرگزاري فارس، در بخشي از اين اطلاعيه آمده است: اينجانب که در پاسخ به فرموده رهبر معظم انقلاب و با هدف توجه و اولويت به نسل جوان و آينده ساز کشور و تامين نيازهاي اساسي آنها پا به عرصه انتخابات گذاشتم، با توجه به حضور چهره هاي مختلف از گروه ها و سليقه هاي متنوع و شور به پا خاسته در اين مسير، به منظور رقابت هرچه پرشورتر ميان برگزيدگان نهايي و کاستن از تعدد داوطلبين همفکر و همسو، انصراف خود را از نامزدي انتخابات رياست جمهوري اعلام مي نمايم.به لطف و عنايت الهي رجاء واثق دارم و همچنان با افتخار در حد توان در خدمت رهبر فرزانه و مردم عزيزمان خواهم بود.

بيانيه جمعي از نمايندگان مجلس در حمايت از کانديداتوري هاشمي رفسنجاني

در همين حال جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در حمايت از کانديداتوري آيت الله هاشمي رفسنجاني در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بيانيه اي صادر کردند.به گزارش ايسنا در بخشي از اين بيانيه آمده است:نمايندگان مردم در مجلس حمايت خود را از آيت الله هاشمي رفسنجاني که با درک شرايط خطير کشور، در عرصه انتخابات حضور يافتند، اعلام مي دارند.بي شک يکي از عوامل موثر بر مشارکت گسترده مردم در انتخابات و خلق حماسه سياسي مورد تاکيد رهبري معظم انقلاب اسلامي و رفع تهديدات بين المللي و کاهش مسائل داخلي حضور فداکارانه اين شخصيت انقلابي، مدير، مدبر وکاردان در عرصه انتخابات است.ما اين حضور را ارج مي نهيم و از همه سياست گذاران و دست اندرکاران نظارتي و اجرائي انتخابات و مسئولان رسانه ملي مي خواهيم که مراحل بعدي انتخابات را نيز تنها با اتکا به قانون پيش برند. همچنين جبهه مردمي اصلاحات با صدور بيانيه اي از نامزدي هاشمي رفسنجاني در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري حمايت کرد.

محسن رضايي:نوبت ديگران است که به نفع من کنار بروند

در همين حال به گزارش خبرگزاري فارس محسن رضايي در دانشکده صدا و سيماي قم در پاسخ به سئوال يکي از دانشجويان که چرا در بين اصولگراها به قاعده منطقي و واحدي نمي رسيد گفت: پيشنهاد مجمع 400 نفره از نخبگان سياسي، اقتصادي، نمايندگان مجلس و اساتيد حوزه را دادم که اصولگرايان در جمع اين نخبگان که از هر گروه 100 نفر خواهند بود به سئوالات نخبگان پاسخ دهند و نمره بگيرند و منتخب نخبگان محور شده و بقيه از او پيروي کنند.وي اين پيشنهاد را براي جلوگيري از هزينه کردن از نظام و رهبري براي امري مثل رياست جمهوري مناسب خواند.وي هدف نظام جمهوري اسلامي ايران را توليد جامعه آرماني در همه جوانب زندگي و سياست خواند و افزود: دو بال سياست و زندگي بايد توأم باشند. بايد به عقب ماندگي هايمان اعتراف کنيم تا راه پيشرفت باز شود.وي در پاسخ به سوال يکي از دانشجويان درباره اينکه آيا به نفع کسي کنار مي رود يا خير گفت: من به نفع هيچ کس کنار نمي روم و نوبت ديگران است که به نفع من کنار روند.

راهکارهاي عارف براي توسعه مناطق مرزي و توسعه پذير

همچنين محمدرضا عارف کانديداي احتمالي انتخابات رياست جمهوري که اخيرا در سلسله يادداشت هايي در سايت شخصي اش مهمترين اولويت هاي "ايران آينده" را تبيين مي کند در مطلبي با عنوان"ايران براي همه،همه براي ايران" راهکارهايي براي توسعه مناطق مرزي و توسعه پذير مطرح کرد. به گزارش ايسنا در بخشي از يادداشت او آمده است: «... ما شهروند درجه يک و دو نداريم... دولت آينده بايد در راستاي دستيابي به هدف شريفِ عدالت، به جاي نگاه صرفاً عمراني، نگاه فعال سازي سازوکارهاي رشد پايدار و پاينده را در پيش بگيرد و با نصب مديران شايسته بومي، مقتدر و باثبات که اختيارات کافي براي توسعه مناطق را دارند، زمينه رشد مناطق هدف را فراهم کند. اگر مديريت بر مبناي عقلانيت باشد شک ندارم که سال هاي بعد واژه مناطق محروم را فقط مي توان در کتاب هاي تاريخ پيدا کرد...»

رونمايي از برنامه هاي کواکبيان براي رياست جمهوري

در مراسمي با حضور اعضاي دفتر سياسي حزب مردم سالاري، از ۵۰ برنامه مصطفي کواکبيان، کانديداي اختصاصي اين حزب در انتخابات رياست جمهوري رونمايي شد.به گزارش تسنيم، اين برنامه ها که در چارچوب يک برنامه ريزي مدون حزبي و براساس اصول قانون اساسي و قانون برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز بيست ساله ايران 1404 طراحي شده، تحت عنوان «50 گل بايد شکفته شود»، صبح روز يکشنبه 29 ارديبهشت ماه در دفتر مرکزي حزب مردم سالاري رسما رونمايي شد.

*منبع: روزنامه خراسان
نظرات بینندگان