arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۳۵۰۲
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۲۲ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۲

ممانعت مافياي خودرو از اعلام قيمت!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرارو- 15 ارديبهشت ماه گذشته پس از يك دوره سرگرداني، سرانجام خودروسازان و شوراي رقابت بر سر قيمت تعدادي از خودروها به توافق رسيدند، توافقي كه چندان به مذاق مصرف كنندگان خوش نيامد.  اعلام قيمت باقي خودروها هم به آينده موكول شد. روز گذشته قرار بود كه اين قيمت ها اعلام شود اما مافياي خودرو مانع از اين كار شد!

به گزارش فرارو، در حالي كه محمدعلی مددی عضو شوراي رقابت روز گذشته اعلام كرده بود: «در جلسه امروز تكليف قيمت باقي خودروها اعلام خواهد شد.» روز گذشته پس از اتمام جلسه شورا در خصوص تعيين نرخ تورم  تندر و مگان گفته است: «مافیای صنعت خودرو باعث شده تا نرخ تورم واقعی و قیمت واقعی خودروها مشخص نشود.»

يك هفته پيش نرخ تورم بخشی اين خودروها از سوی بانک مرکزی به شورای رقابت ارائه شد. شنيده ها حاكي از اين بود كه بانک مرکزی نرخ تورم اين خودورها را بین 52 تا 60 درصد اعلام کرده است. اما حالا اين نرخ در شوراي رقابت مورد ترديد قرار گرفته است.

در روزهاي گذشته در واكنش به اعلام بانك مركزي، داوود میرخانی مشاور انجمن خودروسازان ایران با انتقاد از ارقام اعلام شده گفته بود: «مشخص نیست در شرایطی که نرخ تورم خودروهای داخلی که ارزبری پایینی نیز دارند حدود 50 درصد اعلام شده چگونه نرخ تورم خودروهای دارای ارزبری بالا بین 52 تا 60 درصد تعیین شده است.»

همچنين مسئولين خودروساز در خصوص تصميم به بازنگري در نرخ تورم بخشی این خودروها معتقد بودند كه قطعات این خودروها به صورت CDK به کشور وارد می‌شود. به عبارت ديگر قطعات این خودروها پس از واردات، در داخل مونتاژ و رنگ‌آمیزی می‌شود و به همین دلیل، واردات آنها ارز‌بری بالایی دارد و با سایر خودروهای تولیدی متفاوت است.

به گفته خودروسازان براساس آخرین تغییرات نرخ ارز، شرکت رنو هم اکنون پک قطعات وارداتی هر دستگاه ال نود را 28میلیون تومان و مگان را 11 هزار دلار به خودروسازان داخلی می فروشد. بر اين اساس قیمت تمام شده تندر 90 حداقل 35 میلیون تومان و قیمت تمام شده مگان نیز حدود 85 میلیون تومان برآورد می شود.

جمشيد پژویان رئيس شوراي رقابت نيز در پاسخ به سوالي مبنی بر احتمال افزایش دوباره این خودروها در آینده گفته بود كه به دلیل وارداتی بودن تمام قطعات این خودروها و وابستگی بالایی که به ارز دارند، افزایش قیمت آنها ناگزیر و تحت‌تاثیر قیمت ارز است. با توجه به افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت خودروهای تولیدی به صورت CKD بیشتر از خودروهای داخلی خواهد بود.

با اين حال پيش از جلسه روز گذشته دو خودروساز بزرگ كشور پيشاپيش عنوان کرده‌ بودند که قیمت به دست آمده براساس نرخ تورم اعلام شده از سوی شورای رقابت حتی کمتر از قیمت تمام شده تولید این خودرو است. شورای رقابت براساس نرخ تورم به دست آمده با احتساب ارز مبادله‌ای، قیمتی را برای خودروی تندر 90 مشخص کرده که مورد موافقت ایران خودرو و پارس خودرو به عنوان دو تولیدکننده این محصول قرار نگرفته است.  اين اختلاف نظر شورای رقابت با خودروسازان در زمینه تعیین قیمت خودروی تندر 90 احتمال توقف تولید این خودرو را افزایش داده است.

اختلاف خودروسازن و شوراي رقابت بر سر تعيين قيمت ها در حالي جريان دارد كه روز گذشته مددي عضو شورای رقابت پیش‌بینی کرد با تعیین نرخ واقعی تورم، قیمت خودروها کاهش یابد که این میزان ممکن است بین 10 تا 20 درصد باشد.
نظرات بینندگان