arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۳۶۶۳
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۹ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۲

يادواره مرحوم ابوترابي و آزادگان شهيد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در آستانه سالروز رحلت سيد ازادگان مرحوم حجت الاسلام و المسلمين سيد علي اكبر ابوترابي و به پاس گراميداشت و تجليل از خدمات ارزنده آن عزيز و آزادگان شهيد دفاع مقدس يادواره درخشان‌ترين الماس در چهارشنبه همين هفته ساعت 17 در تالار انديشه حوزه هنري برگزار مي شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پیام آزادگان، فريبرز خوب نژاد، قائم مقام موسسه فرهنگی پیام آزادگان در گفت‌وگويي به تشریح برنامه های اين يادواره پرداخت.

وجود چه ويژگي‌هاي بارزي در شخصيت آقاي ابوترابي موجب شده است كه شما طي چند سال متوالي به مناسبت سالگرد وفات ايشان، يادواره‌اي براي شهداي غريب آزاده داشته باشيد؟

حاج آقاي ابوترابي در تأسيس و گسترش فرهنگ آزادگي و اسارت نقش بسزا و پررنگي داشتند. فرهنگ دفاع مقدس، فرهنگي قوي و داراي شاخه‌هاي متفاوتي است؛ اما بخشي كه ما در گسترش و شناسايي آن فرهنگ به مردم عزيزمان تلاش مي‌كنيم، حوزة دلاوري‌ها و مقاومت آزادگان گرامي در طول سال‌هاي سخت اسارت مي‌باشد كه مؤسس اين فرهنگ و اين حركت حاج آقاي ابوترابي بودند. ايشان با توجه به اينكه در يكي از خانواده‌ها و خاندان مرجعيت پرورش يافته بودند، با تهذيب نفس و اخلاق، در درجه‌اي قرار گرفتند كه هم در زمان حضورشان در جبهه‌هاي نبرد به عنوان فردي رزمنده و فرمانده شجاع و هم در زمان اسارتشان در زندان‌هاي رژيم بعث توانستند از لحاظ فكري و عملي، رزمنده‌ها و اسرا در راه و سيره امام راحل حفظ كنند و حتي تعالي ببخشند. بعد از اسارت هم فعاليت‌هاي فرهنگي ايشان همچنان پا بر جا بود. مثلاً راهپيمايي‌هايي كه ايشان به همراه آزادگان به طرف حرم مطهر امام رضا (عليه‌السلام)، حرم حضرت معصومه (سلام‌الله عليها) و همچنين به سمت مرز خسروي داشتند،‌ چراغ راهي بود براي راه‌اندازي «راهيان نور» كه امروز به صورت چشمگير در كشور وجود دارد. به طور كلي سراسر عمر پربركت ايشان، سرشار از درس‌ها و عبرت‌هايي بود كه امروز مي‌بايست الگو قرار گيرد.

ضرورت يادواره شهداي غريب آزاده را در چه حدي مي‌بيند؟

متأسفانه در معرفي شهداي آزاده به نسل جديد اغماض و چشم‌پوشي‌هاي بسياري صورت گرفته است. هر ساله كنگره، همايش و برنامه‌هاي زيادي براي شهداي حوزه‌هاي متفاوت برگزار مي‌شود. براي مثال شهداي بسيجي، شهداي كارگر،‌ شهداي كارمند و اصناف متفاوت ديگر. اما متأسفانه ما تاكنون كنگره شهداي آزاده به طور مجزا نداشته‌ايم. به همين دليل تصميم گرفته‌ شد سالگرد حاج‌ آقاي ابوترابي را با يادواره شهداي آزاده ادغام كنيم.

ضرورت دوم و مهم ديگر اينكه برخي از آزادگاني كه بعد از سال‌ها اسارت به ايران بازگشتند و پس از مدتي با چهل، پنجاه درصد جانبازي در ميانسالي يا حتي جواني از دنيا رفتند، از طرف بنياد شهيد به عنوان شهيد قلمداد نشده‌اند و به تبع اين موضوع خانواده‌اي اين عزيزان هم از تسهيلات بنياد خارج شده‌اند. لذا در اين برنامه ما سعي داريم كه توجهي به اين مسأله مهم نيز بشود.

به چه منظوري عنوان «ابوترابي درخشان‌ترين الماس» براي اين يادواره انتخاب شده است؟

سال گذشته در ديداري كه آزادگان بعد از بيست سال با مقام معظم رهبري داشتند، ايشان جمله‌اي را فرمودند كه من تاكنون درباره هيچ كس ديگري نشنيده بودم. ايشان فرمودند كه آزادگان الماس‌هاي درخشان هستند و توضيح دادند كه در الماس فعل و انفعالات متعددي صورت مي‌گيرد كه درخشان مي‌شود. منظور ايشان اين بود كه آزادگان همچون الماس‌هايي هستند كه سختي‌هاي بسياري كشيده‌اند تا به درخشش برسند و در هنگام شهادت اين درخشش بسيار روشن‌تر مي‌شود. لذا با استعانت از كلام گرانقدر مقام معظم رهبري و تمجيدهاي مكرر ايشان از آن سيد بزرگوار، سيد آزادگان حاج آقاي ابوترابي را درخشان‌ترين الماس ناميديم.

اجراي چه برنامه‌هايي را در اين برنامه در نظر گرفتيد؟

از آنجايي كه رهبر معظم انقلاب در ديدار سال گذشته، تأكيد بسياري در گسترش و انتشار كتب در خصوص فرهنگ آزادگان داشتند، ما تصميم گرفتيم تا در اين برنامه از كتاب «سيره ابوترابي» كه در خصوص سيد آزادگان است، رونمايي كنيم. همچنين پخش سرودي براي اولين بار در مورد آزادگان كه توسط «خانه سرود انقلاب اسلامي» تهيه شده است، از برنامه‌هاي ديگر ماست. علاوه بر اين يكي از نمايندگان صليب سرخ كه در سال‌هاي اسارت از آزادگان ديدار مي‌كردند و حتماً خاطراتي شنيدني از آن دوران به همراه دارند، در اين مراسم شركت خواهند داشت.
نظرات بینندگان