اعتراضات خیابانی در ترکیه در سه روز گذشته ادامه داشت و دولت ترکیه تاکنون 1700 نفر را بازداشت کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، اعتراضات اولیه به شهرداری و درخصوص تخریب فضای سبز میدان تقسیم و پارکی در اطراف آن انجام شده بود مربوط بود ، که به مرور با حضور گروههای مختلف به اعتراض علیه دولت رجب طیب اردوغان تبدیل شده است.
نخست وزیر ترکیه که شاید علت اصلی متوجه شدن اعتراضات علیه وی دخالتش در ریزترین مسائل حکومتی می باشد ، همچنان نظر خود را در مورد تغییر بافت میدان تقسیم عوض نکرده و بر انجام آن نیز تاکید کرده، در عین حال اعتراضات به شهرهای دیگر، از جمله آنکارا کشیده شده است.
صبح یکشنبه فضا در میدان تقسیم در استانبول آرام بود اما در آنکارا، پایتخت ترکیه، پلیس به سوی معترضانی که راهی دفتر نخستوزیری بودند گاز اشکآور پرتاب کرده و با ماشینهای آبپاش راهپیمایان را متفرق کرده است.
عصر یکشنبه گزارشهای تازهای در مورد بازگشت معترضان به خیابانهای استانبول و درگیری میان آنها و پلیس منتشر شد.
رجب طیب اردوغان نیز در این زمان به گروههای مخالف دولت تاخته و آنها را متهم کرده است که در پی فراهم کردن زمنیه مداخله علیه دمکراسی در آن کشورند.
نخست وزیر ترکیه میگوید، مخالفان دولت او، معترضان را تحریک میکنند.
وی افزود: اگر این افراطیون هزار نفر به خیابان بیاورند، من 10 هزار نفر می آورم، اگر بخواهند با وسایل خرابکاری بیایند من با تانک می آیم!
اردوغان در این فرصت به شبکههای مجازی اجتماعی نیز حمله کرده و گفته است به نظر او در توئیتر «بهترین نمونههای دروغگویی» را میتوان پیدا کرد.
او روز گذشته در تلویزیون ترکیه گفت شبکههای اجتمای فیس بوک و توئیتر را "بدترین تهدید برای جامعه" هستند.
طی چند روز گذشته معترضان ترکیهای به طور گستردهای برای انتشار دیدهها و شنیدههای خود و نیز عکس و اخبار به شبکههای اجتماعی روی آوردهاند.
نخست وزیر ترکیه در سخنان تلویزیونی خود معترضان را «حاشیهای افراطی» خطاب کرد.
اردوغان در این سخنان زنده تلویزیونی گفت «ما تسلیم مشتی غارتگر نمیشویم که به میدان آمدهاند و با اطلاعات غلطی که دارند میخواهند مردم ما را تحریک کنند».
از سوی دیگر مخالفان نظر دیگری در مورد دولت ترکیه دارند. روزنامه گاردین از قول کورای چالیکسان، محقق علوم سیاسی در دانشگاه بغازیچی استانبول، نوشته است که "اردوغان به حرف هیچکس، حتی اعضای حزب خود نیز گوش نمیدهد، ولی پس از اعتراضات اخیر او باید بپذیرد که نخست وزیر یک کشور دمکراتیک است و نمیتواند هر طور که دلش خواست عمل کند".
خبرگزاریها و رسانههای مختلف میگویند گروهی از معترضان همینک از نخستوزیر و دولت ترکیه خواستهاند که استعفا بدهند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر در مورد رفتار پلیس ترکیه در مواجهه با معترضان ابراز نگرانی کردهاند.
دولت ایالات متحده نیز شب گذشته از طرفها خواست که آرامش را به فضای آن کشور بازگردانند.
مخالفان متاسفانه جوانان رو تحریک میکنن. اردوغان و حزب عدالت و توسعه کارنامه بسیار موفقی دارن.
اردوغانی که توطئه علیه مردم مظلوم و مسلمان سوریه می کند حالا باید بچشد (آنهم ذره ای ولی اصل عذابش به قیامت!)