arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۵۵۹۹
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۴ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۲

انتقاد مسجدجامعی از بی‌توجهی صدا و سیما به انتخابات شورای شهر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مسجدجامعی گفت: امروز علاوه بر دستگاه‌های اجرایی و قوه مقننه، رسانه ملی نیز به شوراها کم‌اهمیتی می‌کند.

به گزارش ایسنا ، احمد مسجدجامعی در نشست خبری که صبح امروز در محل خبرگزاری ایلنا برگزار شد، با انتقاد از تاخیردو ساله در برگزاری چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، اظهار کرد: متاسفانه این وقفه دو ساله اتفاق مثبتی نبود، چرا که تاکنون یکی از دستاوردهای ارزشمند، نظام انتخابات مکرر و به موقع بود ولی برای اولین بار ما شاهد بودیم وقفه‌ای 2 ساله در برگزاری انتخابات شوراها ایجاد شد.

وی با تاکید بر لزوم وجود شوراها بر کارآمد بودن این شوراها، خاطرنشان کرد: در قانون اساسی، شوراها از جایگاه بسیار بالایی برخوردار هستند. همان‌طور که ما می‌بینیم بیش از صد بار از کلید واژه شوراها در کاربردهای مختلف در این قانون استفاده شده است و در بعضی قسمت‌های قانون اساسی مشاهده می‌کنیم که شوراهای محلی را حکومتی فراگیر می‌دانند و آن را یکی از ارکان اصلی نظام می‌دانند که وظیفه برنامه‌ریزی و نظارت بر فعالیت‌های محلات را دارد.

این عضو شورای شهر تهران افزود: تفاوت قانون اساسی امروز با قانون اساسی دوره مشروطه در توجه ویژه‌ای است که این قانون به شوراهای شهر و روستا داشته است. در قانون اساسی مکررا به شوراها تاکید شده است چنانچه از پنج و یا شش آیه‌ای که در قانون اساسی آمده است دو آیه آن مربوط به شوراها و لزوم وجود شوراهاست که این حاکی از نگرانی قانونگذار نسبت به لزوم وجود شوراها و همچنین تاکید بر اینکه شوراها از ارکان اصلی نظام هستند، است.

مسجدجامعی با بیان اینکه همزمانی برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری با انتخابات شوراها کار درستی نبوده است، اظهار کرد: ماهیت شوراها ماهیتی نظارتی و قانونگذاری است و در این حالی است که ریاست‌جمهوری کاری اجرایی است. چنانچه قرار بر این بود تا بین دو انتخابات تلفیقی صورت بگیرد باید بین انتخابات‌های شوراها و مجلس این تلفیق صورت می‌گرفت.

وی افزود: همزمانی برگزاری این دو انتخابات این حس را القا می‌کند که شوراها در حوزه نظام اجرایی مزاحم هستند؛ همچنین شوراها از طرف دستگاه‌های اجرایی و همچنین دستگاه‌های قانونگذاری نیز یک رقابت را حس می‌کنند، چرا که قانونگذار این احساس را دارد که یک دستگاهی که پایگاه مردمی دارد در کنار خود ایجاد شده است و دستگاه‌های اجرایی نیز در برخی موارد می‌گویند که دولت باید شهردارها را انتخاب کنند نه شوراها.

این کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای شهر با بیان اینکه صداوسیما تاکید دارد تا شوراها دیده نشوند، افزود: متاسفانه در صداوسیما آنطور که باید به شوراهای اسلامی شهر و روستا و اقدامات آنها پرداخته نمی‌شود و این اقدام نه از روی غفلت بلکه از روی عمد صورت می‌گیرد.

این عضو کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای شهر با بیان اینکه افزایش کیفیت زندگی از رویکردهای سومین دوره شورای شهر تهران بود، خاطرنشان کرد: فعالیت در حوزه افزایش کیفیت زندگی از جمله مسائلی بود که در این دوره مورد توجه شورای شهر تهران قرار گرفت. در این دوره بیشترین مصوبات فرهنگی تصویب شد. ما در این دوره نگرشی آسیب‌شناسانه نسبت به فعالیت‌ها داشتیم.

وی افزود: در جهت انضباط مالی در حوزه‌ مسائل فرهنگی نیز تلاش‌های بسیاری انجام دادیم. در این زمینه سعی کردیم برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی که در سطح شهر برگزار می‌شود را برنامه‌محور کنیم. برای این برنامه‌ها شاخص‌هایی نیز تعیین کردیم و معتقدیم تعیین این شاخص‌ها منطق افزایش اعتبارات را امکان‌پذیر کرده است.

وی با بیان اینکه در شهری همچون تهران تصمیم‌گیری خیلی دشوار است، اظهار کرد: اولین اقدامی را که برای تصمیم‌گیری راجع به شهر بزرگ تهران انجام دادیم این بود که ابتدا به پژوهش می‌پرداختیم، اما متاسفانه نتایج این پژوهش‌ها که برخی از آنها ارزشی فراملی داشتند علاوه بر اینکه منتشر نشدند، بلکه آنگونه که باید نیز مورد توجه قرار نگرفتند.

این عضو کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای شهر با بیان اینکه توجه به عدالت در شهر از دیگر برنامه‌های سومین دوره شورای شهر تهران بود، گفت: بحث عدالت در شهر شامل مباحثی از قبیل عدالت در توزیع فضای سبز، همچنین فضاهای فراغتی و ورزشی است.

نظرات بینندگان