arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۶۲۵۹
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۱ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۲

اصولگرایان به دنبال وحدت در دقیقه 90

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سایت الف نوشت:

هرچه به انتخابات نزدیک تر می شویم، با توجه به اتفاقات اخیر صحنه رقابتها، تلاش برای اجماع اصولگرایان نیز رو به افزایش است، وحدتی که به قول مجتبی رحماندوست، گرچه هنوز قضا نشده است، اما الآنش بهتر از یک ساعت دیگر و امروزش بهتر از فرداست. اما ظاهراً برخی از نامزدها گوش خود را با دقت گرفته اند تا این درخواستها را نشنوند و یا خود را به نشنیدن می زنند. در ادامه مروری خواهیم داشت بر برخی از دیدگاه ها و نظراتی که با نیت وحدت اصولگرایان ابراز شده است.

یکی از افرادی که همیشه داعیه دار وحدت در سطح ملی بوده، و از قضا تلاش زیادی هم برای به صحنه آمدن اصلاح طلبان داشت، حبيب‌الله عسگر اولادي می باشد. او این بار نیز برای وحدت اصولگرایان پا جلو گذاشته است و با اشاره به اجماع اصلاح‌طلبان بر نامزدي واحد براي انتخابات ۲۴ خرداد، در این باره گفته است: اصولگرايان براي پيروزي در انتخابات آتي بايد به يک کانديداي واحد برسند و تحقق اين موضوع ضروري است. وي در پاسخ به اين سوال که آيا فعاليت‌هايي براي اجماع اصولگرايان تا به امروز انجام شده است يا خير تصريح کرد: فعاليت‌هايي از سوي برخي جريان‌ها و شخصيت‌هاي اصولگر‌ا‌ براي رسيدن به يک کانديداي واحد از ميان كانديدا‌هاي اصولگرايان صورت پذيرفته است که اکنون نمي‌توان در مورد جزئيات آن بيشتر از اين صحبت کرد.

آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران با اشاره به انصراف دو تن از کاندیدای انتخابات تصریح کرد: با انصراف آقایان حداد و عارف شاهد تجمیع آرا خواهیم بود‌.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تعدد کاندیداها متذکر شد: آقایان هر‌چه سریع‌تر تصمیم بگیرند و روی یک نفر به توافق برسند تا ضمن جلوگیری از تشتت آرا، رئیس جمهور منتخب با رأی بالا انتخاب شود. آقایان کاندیداها همان طور که احساس مسئولیت کردند و در انتخابات نام‌نویسی کردند، ‌امیدوارم امروز تا فرصت هست احساس وظیفه و اعلام انصراف کنند تا یک نفر با رأی بالا انتخاب شود.

از دیگر شخصیتهایی که با قاطعیت و تاکید فراوان، اصولگرایان را به وحدت دعوت کرد، آیت الله سیداحمد خاتمی بود که در سخنانی اینگونه به تشریح شرایط پرداخت: مقطع حساس و سرنوشت‌ساز انتخابات، نیاز به بصیرت و عملکرد بصیرت محور دارد. در شرایط کنونی وحدت اصولگرایان بر یک کاندیدا، ضرورتی قطعی و واجب سیاسی است.

این استاد دانشگاه و حوزه علمیه در ادامه به شرایط خطیر کنونی اشاره و بر وحدت اصولگرایان تاکید کرد و گفت: مهم کاندیدای اصولگرا نیست، مهم ماندن جریان اصولگرایی است که به نظر ما تضمین‌کننده اصالت و شفافیت و تداوم راه شهیدان است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه تاکید کرد: اگر اصولگرایان چنین نکنند، مطمئن باشند نزد خداوند جوابی نخواهند داشت و این مساله از دیدگاه اصولگرایی یک نقطه منفی آشکار در تاریخ خواهد ماند.

احمد توکلی نیز به عنوان اصولگرایی که در این انتخابات، تا کنون رسماً از نامزدی حمایت نکرده است، اصولگرایان را به وحدت فرا خواند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، پیش از انصراف حداد عادل با تاکید براینکه اگر اصولگرایان وحدت نکنند در معرض اتهام قدرت طلبی قرار خواهند گرفت، گفت: توقع این است که دوستان اصولگرا، روش حضور خود در صحنه انتخابات را اصلاح کنند و با وحدت خود پیروزی اصولگرایان در انتخابات ۹۲ را رقم زنند.

وی در توصیه ای به کاندیداهای اصولگرای انتخابات گفت: در شرایط انتخابات دو قطبی اصولگرایان و اصلاح طلبان، اگر نامزدهای اصولگرایی به وحدت برسند و فردی را از میان خود که مورد توجه و عنایت بیشتری است، برگزینند قطعا به پیروی خواهند رسید.

توکلی افزود: وحدت اصولگرایان و نیروهای وفادار به انقلاب موجب وحدت ملی خواهد شد و این وحدت جناح رقیب را هم به فعالیت بیشتری در انتخابات تحریک خواهد کرد.

آیت الله سید محمد غروی شخصیت دیگری بود که به این مسئله ورود پیدا کرد. وی در مورد اینکه درحال حاضر ضرورت اصل وحدت اصولگرایان و اینکه روی کاندیدایی اجماع کنند چیست، اظهار کرد: اگر اصولگرایان واقعاً معتقد هستند که باید سکان اجرایی کشور را به یک فردی بدهند که شرایط لازم را دارا باشد و از قوتی برخوردار باشد و در عین حال از خودشان باشد مستلزم این است که بالاخره این آرای کاندیداهای متشتت نیروهایشان را بسیج کنند و در سبد کسی که شانس و ظرفیت بیشتری برای رأی آوردن دارد بریزند و بقیه به نفع او کنار بروند.

عماد افروغ نیز  با انتقاد از اصلاح طلبان که فضای انتخابات را از "طیفی" به "دو قطبی" تغییر داده اند، تاکید کرد: زمانی که اصلاح‌ طلبان قطبی‌ شدگی را در جناح خود ایجاد کرده، نهایت بی‌درایتی خواهد بود که جناح مقابل یعنی اصولگرایان واقعیت طیف‌گونه را در اردوگاه خود حفظ کرده و اجماع نکنند. وقتی جناحی فضا را قطبی می‌کند نهایت بی‌درایتی جناح مقابل خواهد بود که کماکان واقعیت طیف‌گونه را در اردوگاه خود حفظ کند. اگر آنها (اصولگرایان) هم به وحدت نرسند مشخص است که نسبت به کنش سیاسی آگاهی ندارد. ما دوست داشتیم که هر دو جناح طیف‌گونه باشند وقتی جریانی فضا را قطبی می‌کند خواه ناخواه جریان دیگر را هم به سمت قطبی‌شدگی می‌کشاند و به نظرم عقل سیاسی اقتضاء می‌کند که این اتفاق بیفتد.

حسین شریعتمداری نیز در این زمینه مقاله ای نوشته و با تشریح آرایش اصلاح طلبان، وحدت اصولگرایان را به این شکل مطرح می کند: اکنون باید از نامزدهای محترم اصولگرا با حفظ احترام کامل آنها، پرسید، اگر حضور و ادامه گفتمان اصولگرایی که ترجمان دیگری از گفتمان امام و انقلاب و رهبری است را به حضور خود بر کرسی ریاست جمهوری ترجیح می‌دهید - که باید بدهید وگرنه اصولگرا نیستید - چرا و با کدام توجیه منطقی، شرعی و انقلابی صورت مسئله را از حالت «چندکاندیدایی» به تک‌کاندیدا تغییر نمی‌دهید؟ آیا حضور پررأی یک نامزد اصولگرا، بر پراکندگی آرای اصولگرایان ترجیح ندارد؟!

در نهایت با توجه به زمان اندک باقی مانده به انتخابات، و با توجه به برخی از نظر سنجی ها که حکایت از احتمال راه یابی یک اصولگرا و کاندیدای رقیب به دور دوم دارد، به نظر می رسد، اصولگرایان برای جلوگیری از ریسک شکست، باید درایت به خرج دهند و تصمیمی بگیرند که بعدها لازم نباشد انگشت پشیمانی به دهان بگیرند و همدیگر را مورد شماتت قرار دهند.
نظرات بینندگان