پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شرق نوشت:
وزارت بهداشت پس از سالها از شیوع مصرف روانگردانها و مصرف موادمخدر، نسبت به تاثیر مصرف این مواد بر افزایش جنون جنسی در کشور هشدار داد. هشدار دیرهنگام مسوولان در وزارت بهداشت گرچه در نوع خود برای کنترل هرچه بیشتر مصرف روانگردانها و موادمخدر صنعتی میتواند امیدوارکننده باشد، اما این هشدار دیرهنگام با تحمیل تبعاتی همچون افزایش ابتلا به ایدز همراه شده است. بهطوریکه روز گذشته محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نسبت به مصرف مواد روانگردان در جامعه هشدار داد و گفت: «مصرف این مواد باعث جنون جنسی شده و اولین پیامد مصرف این مواد که تردیدی در آن نیست، انتقال بیماری ایدز است.»
گویا در مورد تاثیر استفاده از قرصهای روانگردان بر رفتارهای پرخطر جنسی گفت: مطالعات اولیه نشان میدهد که مصرف قرصهای روانگردان در ایجاد رفتارهای پرخطر جنسی و بیماری ایدز تاثیر قطعی دارد و این مساله بهشدت خطرناک است. وی ادامه داد: مصرف مواد صنعتی و قرصهای روانگردان اولین چیزی که به انسان میدهد جنون است و در درجه اول، این جنون از نوع جنسی است. رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: متاسفانه موادمخدر صنعتی به اسم موادمخدر شناختهشده به مردم عرضه نمیشود و گاهی با عنوانهای مختلفی همچون قرصهای لاغری عرضه میشود.
گویا با خطرناک عنوان کردن عرضه این مواد در سطح جامعه افزود: عدهای ناآگاهانه و نادانسته به قصد دیگری این مواد را استفاده میکنند و اگر بدانند که این مواد چقدر خطرناک است، ممکن نیست به سمتش بروند اما در ابتدا به اشکال گوناگون به آنها عرضه میشود که باورکردنی نیست.
ایدز، پیامد جنون جنسی
سالهاست که پژوهشگران اجتماعی در ایران نسبت به افزایش مصرف روانگردانها و موادمخدر صنعتی بهخصوص در میان جوانان هشدار میدهند و حالا که این پدیده تبدیل به بحرانی اجتماعی شده است، وزارت بهداشت با زبان هشدار پا به میدان گذاشته است. رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در اینباره میگوید: تجربه نشان داده مصرفکنندگان این مواد دچار جنون جنسی میشوند و پیامد این جنون جنسی بیماری ایدز است و در آن تردیدی وجود ندارد. گویا گفت: مساله اساسی این است که روانگردانها آنقدر خطرناکند که متاسفانه بسیاری از ابعاد و عوارض مصرف این مواد برای مردم ناشناخته است. وضعیت مصرف مواد روانگردان به شکلی در جامعه درآمده که بیش از بیماری ایدز مشکلساز شده است. رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا میتوان بین موج دوم ایدز که ناشی از اعتیاد و موج سوم که ناشی از رفتارهای پرخطر جنسی است موج دیگری را بر اثر این مواد صنعتی تعریف کرد، گفت: انتقال ایدز از طریق اعتیاد و رفتارهای پرخطر جنسی از یکدیگر قابل جدا کردن نیست چراکه یکی تمام و دیگری آغاز میشود. وی افزود: این موجهای ایدز کنار یکدیگر تشکیل میشوند و کسی که اعتیاد دارد به سمت مصرف روانگردانها میرود و کسی که این مواد را مصرف میکند دچار جنون جنسی میشود، این فرد میتواند مبتلا به ایدز شود و در نتیجه این بیماری را
به دیگران منتقل کند.
مصرف آگاهانه روانگردانها برای افزایش قوای جنسی
هشدار وزارت بهداشت و درمان نسبت به افزایش مصرف روانگردانها و تاثیر آن بر افزایش جنون جنسی در حالی است که بر اساس پژوهش صورتگرفته در دانشگاه علوم انتظامی (به سفارش ستاد مبارزه با موادمخدر ریاستجمهوری)، مصرف این مواد بعضا با آگاهی و بهدلیل افزایش قوای جنسی در افراد صورت میگیرد. بهطوریکه محققان در این پژوهش آوردهاند که: افزایش قوای جنسی ناشی از مصرف مواد صنعتی و شیمیایی؛ تبلیغات مسموم در جامعه دلالت بر این موضوع دارد که مصرف مواد صنعتی سبب افزایش قوای جنسی خواهد شد. در حالی که نتایج بررسیهای صورتپذیرفته، حکایت از آن دارد که در درازمدت همزمان با وابستگی روانی به مواد صنعتی، میل جنسی در مصرفکننده کاهش پیدا میکند و سبب تضعیف قوای جنسی خواهد شد.
روانگردانها چه حالتی برای مصرفکنندگان ایجاد میکند؟
مصرف کوتاهمدت روانگردانها بر اساس پژوهش صورتگرفته در سال 1391 در دانشگاه علومپزشکی تهران موجب افزایش انرژی، چابکی زیاد و احساس سرخوشی، توهم حسی، پرحرفی، گشادی مردمک چشم، هیجان و بیقراری، رعشه و لرزش، تصورات و خیال باطل، افزایش ضربان قلب، تپش قلب و فشار خون، عرق کردن، از دست دادن اشتها، خشکی بینی و لب و دهان، اختلال در تنفس، احساس قدرت زیاد و برتر بودن، ایجاد حالات تهاجمی و پرخاشگرانه و بالا و پایین پریدن میشود. همین احساسات باعث میشود افراد اقدام به مصرف این مواد بکنند. اما در بلندمدت میتواند علاوه بر آن اثرات و عوارض دیگری نیز از جمله حالت تشویش، کابوسهای وحشتناک شبانه، شوریدگی فکری، رفتار بیباکانه، افسردگی شدید توام با تمایل شدید به خودکشی، عدم تمرکز فکری، بیاعتمادی به دیگران، بیحالی و خستگی بسیار شدید، ترس، عدم شناخت زمان و مکان، گیجی، سرگردانی، آسیب به کلیهها و ایجاد مشکلات ریوی را بهدنبال داشته باشد.
افزایش 166درصدی حملات قلبی بر اثر مصرف روانگردانها
تازهترین تحقیقات در آمریکا نشان میدهد که مصرف ماده روانگردان غیرقانونی «مت آمفتامین» خطر حمله قلبی را در جوانان افزایش میدهد. محققان با بررسی سهمیلیون نوجوان و جوان 14 تا 24ساله در آمریکا دریافتند که مصرف ماده محرک غیرمجاز مت آمفتامین موجب شده است تا این افراد 61درصد بیشتر از سایر بیماران دچار حمله قلبی شوند. به گفته این محققان میزان حملات قلبی مرتبط با آمفتامینها طی این دوره تحقیقاتی چهارساله 166درصد افزایش نشان میداد.
خطرناکترین حالت برای مصرفکنندگان شیشه و روانگردانها
از سوی دیگر نتایج پژوهش صورتگرفته در سال 1391 در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی روی مصرفکنندگان شیشه و روانگردانها نشان میدهد خطرناکترین وضعیت برای مصرفکننده شیشه «تویکینگ» است. این حالت وقتی روی میدهد که شخص 3 تا 15 روز نخوابیده باشد و دچار علایمی چون تحریکپذیری و بدبینی باشد. چنین حالتی را تویکینگ و شخص را اصطلاحا تویکر میگویند. شخص تویکر اشتیاق شدید به مصرف هرچه بیشتر شیشه دارد و این حالت در اصل میتواند خطرات زیادی برای فرد مصرفکننده داشته باشد.