این در حالیست که بر اساس آمار رسمی بانک
مرکزی بدهیهای خارجی دولت را دارای روندی صعودی دانسته که در سال ۱۳۸۶
رکورد تاریخی ۲۸ میلیارد و ۶۴۷ میلیون دلار را ثبت کرده است.
بر اساس آمارهای بانک مرکزی، نقدینگی در شهریور سال ۹۱
نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۷ برابر شده و میزان بدهی دولت به بانکها
نیز نسبت به اسفند ماه سال ۸۴ سه برابر شده است.
دولت حسن روحانی از روز ۱۵ مرداد ماه امسال وارث چنین مشکلات و چالشهایی خواهد بود.
بیچاره دولت آینده!
همچنین محمد حسین عادلی رئیس پیشین بانک مرکزی ایران در گفتوگو با هفتهنامه تجارت فردا، گفته است: «فقط این را بگویم که دلم برای دولت منتخب خیلی میسوزد. دولت منتخب در شرایطی امور را در دست میگیرد که قابل مقایسه با هیچ دورهای نیست. من با اعداد و شاخصهای پایان جنگ زندگی کردهام اما به صراحت تاکید میکنم شرایط در مقایسه با دوره هشت سال جنگ نیز قابل مقایسه نیست. چالشها جدیتر است. دولت آینده کار بسیار سختی دارد اما به دلیل پشتوانه مردمی میتوان با تدبیر از این گردنه سخت عبور کرد».
مرتضی الویری شهردار سابق تهران نیز در گفتوگو با روزنامه آرمان، شرایط دولت جدید را شبیه خلبانی دانسته که باید هواپیمایی را که دچار نقص فنی است هدایت و هم زمان تعمیر کند. او گفته: «شرایط فعلی را آنقدر سخت میدانم که مدیریت در آن را مشابه تعمیر هواپیما حین پرواز میدانم؛ کسی که بتواند هواپیما را به علت نقصی که دارد، هم در هوا پرواز دهد و همزمان بتواند آن را تعمیر هم بکند. تصور بکنید چقدر به مدیر کاردان و با تجربه و کارکشته و با طمانینه نیاز داریم که از نگرانی مسافرین بکاهد. امروز مدیر اجرایی باید به گونهای مدیریت کند که هم زندگی مردم بچرخد و هم خطاها و اشتباهات هشت ساله را اصلاح کند. و از آن مهمتر مواجهه با انتظاراتی است که در بستر زمانی مناسب قابل تحقق است اما اکثرا عجله دارند و فکر میکنند فورا با شروع مدیریت جدید باید این انتظارات برآورده شود. کار دکتر روحانی به مثابه تعمیر هواپیمای در حال حرکت است».
الویری در این گفتوگو اولویت اول دولت یازدهم را انجام اصلاحات اقتصادی دانسته و عنوان کرده که این کار باید با احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی شروع شود.
قابل ذکر است، محمود احمدینژاد در تیرماه سال ۱۳۸۶، دو سال پس از آغاز ریاست جمهوریاش، سازمان مدیریت و برنامهریزی را که در سال ۱۳۲۷ تاسیس شده بود منحل کرد و وظایف آن را به دو معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سپرد.
معضل پشت معضل
از سوی دیگر، دولت روحانی با یک معضل و بحران بی سابقه ی دیگر به نام «ارزش ریال» رو به روست و این درحالیست که توقعات در جامعه به طرز شگفت انگیزی در حال افزایش است. مردم تصور می کنند قرار است با به سرعت قیمت دلار به قیمت های سال های قبل بازگردد.
شنیده های خبرنگار اقتصادی «انتخاب» حکایت از آن دارد که ثبات نسبی ارزش پولی ملی طی سالهای ٩٦-١٣٩٢ با تنظیم مناسب دیپلماسی بینالمللی و برنامههای سنجیده اقتصادی، هدفی است که "دولت تدبیر و امید" با قاطعیت آن را دنبال میکند.
از دیگر دغدغها یدولت آینده، مهار نقدینگی در جامعه، نحوه کسری جبران بودجه سال 92،
تامین یارانه های نقدی، کاهش قیمت زمین و ... خواهد بود ، اما آیا دولت
روحانی می تواند همانطور که جاکمعه تصور می کند این اقدامات را فوری منتیج
به نتیجه کند یا باید چند سالی منتظر بود تا شرایط به چند سال قبل
بازگردد!؟!
انتهای پیام/
«انتخاب» طی روزهای آینده به بررسی مشکلات پیش روی دولت آینده در حوزه های بین الملل، فرهنگی و اجتماعی خواهد پرداخت
اینهارافراموش نکنید که ازقحطی هم خطناکترند
میدونیم کار سختی داری ، میدونیم ویرانه ای تحویلت میدن اما بدون که پشت سرت ایستادیم کمکت میکنیم .8 سال حکومت نادانان از 8 سال دفاع مقدس برای ما ضررش بمراتب بیشتر بود ، اگر در دفاع مقدس 1 میلیون شهید دادیم وشهرهامون داغون شد ، در 8 سال حکومت نادانان ورویا پردازان عزت ایرانی بودن رو از دست دادیم ، اما تا اخرش پای شما ایستادیم وبه رای خودمون احترام میزاریم .
وگرنه منم ميتونستم رئيس جمهور باشم .....
اين حرفارو بزاريد كنار و تمام تلاشتونو بكنيد
تو هر جايگاهي كه هستين
از کی خط گرفتید.
ایشا ا... که از اون ور ابها نیست.
والله اعلم
نه آن زمان کسی باور میکرد که 100 روزه مشکلات حل شود و نه الان کسی دلش به حال دولت جدید میسوزد. در حال حاضر انتظار فقط کار طاقت فرسا بدون اظهار عجز و لابه است. مردم هم عجله دارند.
دست به دست هم دهیم میهن خویش کنیم آباد
ترسوهاااااااااااااااااا
می دونم منتشر نمی کنید تا الان نزدیک 20 تا کامنت گذاشتم ولی چون در جهت سیاست های سایت محترم انتخاب نبوده منتشر نشده.
چرا خیلی از مردم ایران فکر نمی کنند؟
جر زنی نباشه دیگه.
حاج حسن روحانی خودشون با آگاهی از تمام این معضلات داوطلب شدند و به مردم هم قول دادند با کلیدی که در دستشون دارند تمامی این مشکلات را حل و فصل نمایند.
خواهشا هنوز وارد عرصه نشده عقب نکشید و مشکلات و گردن این و اون نذارید.
مردم اگر به شما رای دادن به خاطر این بوده که شما قول بهشون دادید تمامی مشکلاتشونو حل کنید.چ
انتخاب جون لطفا اگه جراتشو داری سانسور نکن و منتشرش کن البته اگه جراتشو دارشتی که میدونم نداری.
از ساین وزینی مثل شما بعید است که مثل بعضی آدم های کم سواد به توهین و شانتاژ دست بزنید.. اگر مدرکی دارید بفرمایید ما روشن شویم...
متاسفانه برنامه شما و بعضی دیگر سایت ها همین بوده که بدون ارائه آمار به نقد دولت می پرداختند و فقط می گفتند واویلا!.. همین.. منتظر هستیم. عزت زیاد
ممنون بابت مقاله خوب و مفیدتون
بهره مند شدیم
با آرزوی موفقیت
امیدوارم مارو از این بحران ها و مشکلات دور کنه
شما دارید اوضاع رو به قدری آشفته نشون می دید که اگه یک موقع دولت روحانی نتونست وعده هاش رو عملی کنه بگید که اوضاع مملکت خیلی مساعد نبود بود و کاری نمی شد انجام داد و این توجیهی باشه بر عملکرد دولت
به این میگن دست پیش رو گرفتن
ولي نميگيد مهمترين مقوله پس از امنيت وجود زيرساخت براي توسعه است و نگفتيد دولتهاي نهم و دهم چه كارهاي عمراني براي رشد ايران انجام نداده اند و نگفتيد دولت يازدهم با اين زيرساخت ها و يك همكاري در انرژي هسته اي هلويي از اقتصاد را تحويل خواهد گرفت
زنده باد مخالف من رو
يادت رفته
بيشتر نظرات مخالف در اين سايت منتشر نميشن در حالي كه من به طرفداران دكتر روحاني تبريك گفتم و آرزوي موفقيت براي ايشان داشتم ولي شما منتشر نكرديد
استبداد و فيلتر در سايت شما بيشتر از هر اصولگرايي است
واقعا افرادی که به شکل مستقیم یا با حمایتهای خود، مسبب رسیدن مملکت به چنین وضعیت فاجعه باری هستند، چگونه پاسخگوی مردم خواهند بود؟ اگر به دین اعتقاد دارند، چگونه پاسخگوی خدا خواهند بود؟
امیدوارم دولت روحانی واقعا در عمل و نه حرف به فکر مردم باشد و با استفاده از بهترین ها و اتخاذ بهترین تصمیمات حال و هوای کشور رو به بهبودی رود...
به نظر بنده برای اصلاح کامل اوضاع ، ایشان باید یک دولت تکانی (خونه تکانی) درست و حسابی انجام بده. چون در صورت ابقای بعضی از بقایای این دولت ، نمی توان در بعضی بخشها روند اصلاحی رو طی کرد، مانند حوزه اقتصاد، صنایع ،تجارت ، مخصوصاً خودروسازی که باید همه مدیران این صنعت رو پاک سازی کنه و یک تیم لایق و دلسوز مردم بیاره.