پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دنياي اقتصاد: دنياي تکنولوژي هر روز در حال تغيير و تحول است و محصولات و خدمات جديدي را به مردم سراسر جهان ارائه ميکند.
اين به روز و مدرن بودن که در واقع ماهيت اصلي تکنولوژي است، به دنبال نوآوري، خلاقيت و البته سرمايهگذاريهاي بزرگ و مستمر در اين عرصه امکان پذير ميشود. به اين ترتيب است که بخشهاي مختلف اين حوزه از موبايل و شبکههاي اجتماعي گرفته تا رايانش ابري در سالهاي اخير به خصوص با فعاليت شرکتهاي کوچک و نوظهور يا همان استارتآپها و سرمايهگذاري در آنها متحول شدهاند. سرمايهگذاريهايي که در حوزه تکنولوژي و براي استارتآپها انجام ميشود، اغلب به صورت سرمايهگذاري خطرپذير (Venture Capital) است. اين به معناي آن است که بسياري از شرکتهاي نوظهور تکنولوژي در دسته شرکتهايي با جذب سرمايه بالا قرار دارند و به همين دليل هم در زمان اندکي براي ورود به بازار بورس و سهام آماده ميشوند.
بد نيست بدانيد که سرمايه خطرپذير سرمايهاي است که با کمکهاي مديريتي در اختيار شرکتهاي نوظهور، کوچک، در حال رشد و با آينده اقتصادي روشن قرار ميگيرد. سرمايه خطرپذير از منابع مهم مالي شرکتهاي کوچک و نوپا است و به عبارت ديگر شرکتهاي سرمايهگذاري پول و تجربههاي مديريتي خودشان را در اختيار شرکتهاي در حال رشد قرار ميدهند و آنها هم اين امکانات را براي تبليغات، تحقيقات، ايجاد زيرساخت و توليد محصول استفاده ميکنند.
شرکتها سرمايه گذار يا سرمايهگذاران معمولا در شرکتهايي سرمايهگذاري ميکنند که به تکنولوژي جديدي يا روش کار تازهاي دست پيدا کرده باشند و اين سرمايهگذاران در برابر پولي که سرمايهگذاري ميکنند، سهام آن شرکت نوظهور را تصاحب ميکنند و از اين طريق توليد پول و درآمد ميکند. اين شرکتهاي نوظهور يا استارتآپها براي بقا در بازار پر خطري که کار ميکنند، بايد ساختار هوشمند و به روزي داشته باشند و شايد به همين دليل هم هست که اغلب شرکتهاي تکنولوژي نوپا به سرعت ميتوانند اين سرمايه گذاريهاي خطرپذير را جذب کنند.
البته سرمايهگذاران مختلف بهطور مساوي در يک شرکت سرمايهگذاري نميکنند و همچنين با وجود افزايش تعداد شرکتها تکنولوژي نوظهور، سرمايهگذاراني که حاضر به سرمايهگذاري خطرپذير باشند نسبتا کم است. در همين راستا مجله Business Insider به تازگي به بررسي و انتخاب بهترين سرمايهگذاران خطرپذير در حوزه تکنولوژي پرداخته است. در اين بررسي عواملي مانند موفقيتهاي گذشته، تجربه و ميزان استقبال موسسان استارتآپها از اين سرمايهگذاران در نظر گرفته شده است. به اين ترتيب بهترين سرمايهگذاران خطرپذير حوزه تکنولوژي عبارتند از:
بن هورويتز با شرکت Andreessen Horowitz
او يکي از موسسان و شريک اصلي شرکت سرمايه گذاري «اندرسن هورويتز» است که به خوبي در دنياي تکنولوژي شناخته ميشود. وبلاگ او يکي از پر خوانندهترين وبلاگهاي صنعت تکنولوژي است. يکي از شرکتهايي که او در آنها سرمايهگذاري کرده شرکت Nicira است که در زمينه نرمافزارهاي مجازيسازي فعاليت ميکرد. اين شرکت در سال گذشته ميلادي با قيمت 26/1 ميليارد دلار به شرکت VMware فروخته شد که رقم قابل توجهي در اين حوزه به حساب ميآيد و درآمد حدود 100 ميليون دلاري در سال را براي مديران آن فراهم ميکند. او در حال حاضر در شرکتهاي ديگري مانند Asana، Capriza، Jawbone، GoodData، Okta، SnapLogic و Tidwmark هم سرمايه گذاري کرده است. بن هورويتز به همراه «مارک اندرسن» شرکت Opsware را تاسيس کردند که در سال 2007 توسط HP خريده شد. قبل از آن هورويتز با کمک به اجراي اولين پلتفرم تجارت الکترونيک AOL به راهاندازي صنعت تجارت الکترونيک کمک بزرگي کرد.
آنيل هوسيري با شرکت Greylock
او در دنياي سرمايهگذاري به خوبي شناخته ميشود. هوسيري هم يک سرمايه گذار و هم يک موسس است. شرکت WorkDay يکي از شرکتهايي است که او سهم زيادي در سرمايهگذاري آن داشته است که با ورود به بورس در سال 2012، بزرگترين ورود اوليه يک شرکت تاسيس شده با سرمايهگذاري خطرپذير به بورس را رقم زد. اگرچه او يکي از مديران اصلي شرکت سرمايه گذاري Greylock است، اما در فهرست بلندي از استارتآپهايي که در آنها سرمايهگذاري کرده است مانند Cloudera، Okta، Pure Storage، Tidemark و Zuora، حضور دارد. او قبلا در شرکتهايي مانند ServiceNow (که يک ورود بزرگ به بازار بورس را در سال گذشته داشت)، PolyServe (که با قيمت 200 ميليون دلار به HP فروخته شد)، OutlookSoft (که توسط شرکت SAP خريداري شد) و Data Domain (که به تازگي وارد بازار بورس شده است) هم سرمايهگذاري کرده است.
وينود کوسلا با شرکتKhosla Ventures
او به عنوان سرمايه گذار افسانهاي شناخته ميشود، چون در پشت تمام شرکتهاي موفق از دهه 1980 تا حالا قرار داشته است. او يکي از موسسان شرکت Sun Microsystems بود و در سال 1986 در شرکت Kleiner Perkins سرمايهگذاري خطرپذير انجام داد. يک سرمايهگذاري سودآور در يک شرکت تکنولوژي کوچک در سال 2004 منجر به تاسيس شرکت Khosla Ventures شد. او در شرکتهاي مختلفي مانند Contrail (که در سال 2012 با قيمت 176 ميليون دلار توسط شرکت Juniper خريداري شد) و Xsigo Systems (که توسط شرکت Oracle) خريده شد) هم سرمايهگذاري کرده است.
پيتر لوين با شرکتAndreessen Horowitz
بهترين لحظه لوين در زمان خريد شرکت XenSource که او مدير عاملش بود، با قيمت 500 دلار توسط شرکت Citrix در سال 2007 رخ داد. شرکت Andreessen Horowitz اولين حضور او در يک شرکت به عنوان سرمايهگذاري خطرپذير نبود، بلکه او قبل از پيوستن به XenSource يکي از مديران Mayfield بوده است. او در حال حاضر در استارتآپهايي مانند Actifio، Bromium، Convergent، DataGravity، GitHub، Instart Logic و Mixpanel هم سرمايهگذاري خطرپذير کرده است.
باري اگرز با شرکت Lightspeed Venture Partners
او يک شهروند کاليفرنيايي نسل چهارمي است که در سيليکون ولي يا دره تکنولوژي بزرگ شده است. او در دهه 1990 وارد شرکت بزرگ Cisco شد و به يکي از کارمندان کليدي اين شرکت براي توسعه استراتژي معروف M&A اين شرکت کمک کرد که به خريد استارتآپهاي کوچک توسط اين شرکت کمک زيادي کرد. او در شرکتهايي مانند Calista Technologies (که توسط مايکروسافت خريداري شد)، Arbor Networks (که توسط Danaher خريداري شد)، Growth Networks (که توسط Cisco خريداري شد) و Metasolv Software (که توسط Oracle خريداري شد) سرمايه گذاري کرده است.
اسکات ساندل با شرکت NEA
او قبل از آنکه يک سرمايهگذار خطرپذير باشد، در شرکت مايکروسافت کار ميکرد و در آن زمان کمک زيادي به ارائه ويندوز 95 هم کرد. او يکي از اولين سرمايهگذاران شرکت WorkDay بود که بزرگترين ورود اوليه به بورس يک شرکت تاسيس شده با سرمايهگذاري خطرپذير را رقم زد. او همچنين در شرکتهايي مانند Nicira (که با قيمت 26/1 ميليارد دلار توسط شرکت VMware خريده شد)، Tableau Software، CloudFlare، Blue Jeans Network، BloomReach و MuleSoft سرمايهگذاري کرده است.
جيم گوئتز با شرکت Sequoia Capital
او يکي ديگر از سرمايهگذاران خطرپذير شناخته شده در صنعت تکنولوژي است. او در تعداد زيادي از شرکتهاي نوظهور فعال در عرصه لوازم مصرفي الکترونيک سرمايه گذاري کرده است. او همچنين در شرکتهايي مانند AdMob(که در سال 2010 با قيمت 750 ميليون دلار به گوگل فروخته شد)، Jive (که در سال 2011 وارد بازار بورس شد)، Plus Ruckus Wireless و Palo Alto Networks (که هر دو در سال 2012 وارد بازار بورس شدند) سرمايهگذاري کرده است. او همچنان به سرمايهگذاري خطرپذير در استارتآپهاي تکنولوژي علاقه دارد و فعاليت اين شرکتهاي نوظهور را دنبال ميکند.
ماتئو هوارد با شرکت Norwest Venture Partners
او در اغلب حوزههاي تکنولوژي که اين روزها با سرمايهگذاريهاي خطرپذير متحول ميشوند مانند موبايل، امنيت، رايانش ابري و ذخيره سازي سرمايهگذاري کرده است. او يکي از سرمايهگذاران مهم در شرکتهايي مانند Airespace (که توسط Cisco خريده شد)، Reconnex (که توسط McAfee خريده شد)، Spinnaker Networks (که توسط Network Appliance خريده شد)، Summit Microelectronics (که توسط Qualcomm خريده شد)، Swan Labs (که توسط F5 Networks خريده شد) و Webstacks (که توسط Extreme Networks خريده شد) بوده است.
پيتر فنتون با شرکت Benchmark
او بيشتر به خاطر سرمايهگذاري خطرپذير در شبکه اجتماعي بزرگ و مشهور Twitter وقتي اين شرکت تنها 25 نفر کارمند داشت، شناخته ميشود. او هنوز يکي از اعضاي هياتمديره Twitter است و به عنوان يکي از سرمايهگذاران اصلي شرکت Yelp هم در هياتمديره آن حضور دارد. او همچنين در شرکت SpringSource هم سرمايهگذاري کرد و به فروش 420 ميليون دلاري آن به شرکت VMware هم کمک زيادي کرد.
پينگ لي با شرکت
Accel Partners
او به عنوان يک موسس يا مهندس با تجربه در سيليکون ولي شناخته ميشود. او با سرمايهگذاري 100 ميليون دلاري به تاسيس شرکت Accel Partners در سال 2011 کمک کرد. او در بسياري از شرکتهاي نوظهور و استارتآپهاي موفق و پر سود تکنولوژي سرمايه گذاري کرده است.