arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۱۲۷۰
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۸ - ۲۶ تير ۱۳۹۲

درس‌هايي که ملاله يوسف‌زاي به جهانيان داد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ملاله یوسف زای، در سالگرد شانزده سالگی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، حضور یافت و در سخنرانی خود، درباره مبارزاتش برای آموزش همگانی در پاکستان، گفت:«طالبان فکر می‌کرد که یک گلوله می‌تواند ما را ساکت کند، ‌اما شکست خوردند. از سکوت، هزاران صدا، برمی‌خیزد.»

به گزارش انتخاب، نشریه فرانسوی لوموند، در مطلبی به قلم الکساندرا جنست، نوشت، نه ماه پس از نجات معجزه آسای این جوان پاکستانی، از سوء‌قصدی که در آن، از ناحیه سر مجروح شد، وی دیگر قصد فروخوردن سخنان خود را ندارد. او که به نمادی، برای مقاومت در برابر طالبان تبدیل شده است، لحنی قوی و نظامی دارد. او روز دوازدهم ژوئیه، در برابر صدها جوان، که از بیش از هشتاد کشور دنیا، برای گوش فرا دادن به سخنان وی آمده بودند، بیان داشت:«کتاب‌ها و قلم‌های ما، قدرتمندترین سلاح‌های ما هستند.» این دختر جوان، که لباسی صورتی پوشیده بود و همچون بی‌نظیر بوتو، نخست وزیر اسبق پاکستان که در سال 2007، در یک سوءقصد کشته شد، شالی سفید به سر داشت، در میان تشویق‌های حضار ادامه داد:«هر کودک، هر معلم مدرسه، هر کتاب و هر قلم می‌تواند، دنیا را تغییر دهد.»

ملاله، که از زمان خروجش از بیمارستان بیرمنگام در انگلیس، در ماه فوریه، در انظار عمومی ظاهر نشده بود، نهم اکتبر سال 2012، در اتوبوس مدرسه، از ناحیه سر و شانه، مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به شدت مجروح شده بود. این حمله که توسط مبارزان جنبش طالبان پاکستان، صورت گرفت، خشم همگان را در سراسر دنیا بر‌انگیخت و اخبار مربوط به آن به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. علت این اقدام نیز تلاش‌های ملاله، برای احقاق حقوق دختران جوان، برای تحصیل و آموزش در مدرسه بود. او از یازده سالگی، در وبلاگ خود، به بیان خشونت‌های طالبان بر ضد مدارس و شهروندان می‌پرداخت. در سال 2008، در منطقه محل سکونت وی در دره سوات، بیش از 150 مدرسه، براثر سیل ویران شد.

از ژانویه سال 2009، یک حکم مذهبی، دختران جوان را از رفتن به مدرسه منع کرد. پانزدهم ژوئن، نیز، چهارده دختر دانشجو درحالی که در اتوبوسی، به سمت دانشگاه می‌رفتند، در یک حمله انتحاری کشته شدند.

ملاله گفت: «من از طرف خودم سخن نمی‌گویم، بلکه از طرف کسانی سخن می‌گویم که دیگر صدایشان شنیده نمی‌شود.»

گوردون براون، نخست وزیر اسبق انگلیس، که نماینده ویژه سازمان ملل متحد، در زمینه آموزش شده است به همراه بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، از شخصیت‌های حاضر در سخنرانی وی بودند، که ملاله نامه‌ای با 300 هزار امضا به آنان داد و در آن از 193 کشور عضو سازمان ملل متحد، خواستار «سرمایه‌گذاری و تأمین مالی جهت مدارس، معلمان، و کتاب‌ شد تا در سال 2015، هر کودکی به مدرسه دسترسی داشته باشد.»

بر اساس آمار یونسکو، بیش از 57 میلیون، کودک در سراسر جهان، هنوز از رفتن به مدرسه محرومند.

این فعال جوان که می‌گوید، در مبارزات خود، از مارتین لوتر کینگ و نلسون ماندلا، الهام گرفته‌است، امسال در فهرست نامزدهای جایزه صلح نوبل قرار گرفته و جای تعجب نیست که نام وی در میان محبوب‌ ترین‌هاست.

نظرات بینندگان