arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۱۷۱۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۳۰ تير ۱۳۹۲

بيماران چشم انتظار داروهاي گمرکي، بانک مرکزي همچنان تعلل مي کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدتي است موضوع کمبود دارو به ويژه داروهاي مورد نياز بيماران خاص و صعب العلاج در کشور داغ است به ويژه داروهاي متوقف مانده در گمرک که با توجه به تغيير روند تخصيص ارز از مرجع به مبادله اي همچنان بلاتکليف است.

تلاش براي يافتن ريشه اصلي اين ماجرا که نتيجه آن نرسيدن دارو به دست بيماراني است که بعضي از آن ها در حال دست و پنجه نرم کردن با بيماري هستند، ما را با اظهاراتي گاه متناقض بين مسئولان مواجه مي کند.

اظهاراتي که بيشتر آن ها بازشدن گره را به دست بانک مرکزي حواله مي دهند. متاسفانه شرايط به گونه اي است که هر وزارتخانه، سازمان يا مسئولي توپ را به ميدان ديگري مي اندازد. هم اکنون وضعيت داروها در گمرک با وجود پي گيري هاي متعدد هنوز مشخص نشده است.

اين درحالي است که مسئولان گمرک از تعلل بانک مرکزي در اين زمينه و نيز طرح پيشنهادهايي سخن مي گويند که تلاشي است براي رسيدن دارو به دست بيماران.معاون فني امور گمرک در گفت وگو با خراسان گفت: پيش از اين به مراجع مختلف پيشنهادهايي داديم مبني بر اين که با پرداخت ۵۰درصد از کل آن چه واردکننده کالا بايد پرداخت کند، گمرک کالاي مربوطه را ترخيص کند تا هم هزينه تمام شده کالا کم شود و هم مدت ماندگاري کالا در مبادي ورودي کاهش يابد.

محمدرضا نادري تصريح کرد: گمرک آمادگي دارد در قبال ارائه حداقل اسنادي که براي ترخيص کالا ضروري است، کالاها و به ويژه محموله هاي دارو را با معرفي وزارت بهداشت و درمان و شرکت هاي دارويي ترخيص کند، ولي مشکل اين شرکت ها براي تکميل اسناد، مربوط به نامه اي است که بايد از نظام بانکي دريافت کنند.وي ادامه داد: ظاهراً واردکنندگان براي پرداخت مابه التفاوت ارز مشکل دارند؛ ولي ما به سهم خود آمادگي کامل داريم تا در صورت پذيرفتن پيشنهاد همراهي لازم را داشته باشيم.

نادري در توضيح بيشتر گفت: واردکنندگان وقتي که کالايي را با ارز مرجع وارد کرده اند، هم ارز ريالي آن‌را ۱۰۰درصد به بانک عامل پرداخت و ظاهراً ۳۰درصد هم بابت حسن انجام کار واريز کرده اند بنابراين براي تبديل به نرخ ارز مبادله اي صرفاً ۳۵درصد ديگر بايد پرداخت شود. در واقع در مقابل کالايي که وارد شده است براي تبديل نرخ ارز مرجع به ارز مبادله اي فقط ۳۵ درصد ديگر بدهکارند، پيشنهاد ما اين است که براي پرداخت ۶۵درصدي توسط آن ها، حداقل ۵۰درصد کالا را ترخيص کنيم تا به دليل۳۵ درصد بدهي، ۱۰۰درصد کالا در وثيقه باقي نماند.

اين مقام مسئول در پاسخ به اين پرسش که هم اکنون چه ميزان دارو در گمرک وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: براساس روال طبيعي کالا وارد و ترخيص مي شود، آن چه مسلم است بخشي از دارو در فرودگاه حضرت امام (ره) است، ولي چون گمرک مسئول نگهداري آن نيست، موجودي فعلي را هم نمي تواند اعلام کند و مسئول نگهداري مي تواند ميزان دقيق را بيان کند، اما از مراجعاتي که به ما مي شود و انتظاراتي که وجود دارد، به نظر مي رسد حجم قابل توجهي دارو وجود داشته باشد.

وي با اشاره به داروهاي خاص افزود: وقتي که داروهاي خاص وارد مي شود مسئولان وزارت بهداشت با ما تماس مي گيرند و ما نيز دارو را ترخيص مي کنيم . وي افزود: اغلب واردکنندگان نيز بانک مرکزي و بانک عامل را علت اين مشکلات مي دانند.

نظرات بینندگان