arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۵۳۷۸
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۵ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۲

انتخاب كابينه؛ دو بر صفر به زیان افراطیون

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ينده نوشت: دیروز و امروز دکتر حسن روحانی در اقداماتی تحسین برانگیز دکتر نجفی را به معاونت خود و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و توفیقی، فانی و صالحی امیری را بعد از رای نیاوردن میلی منفرد، نجفی و سلطانی فر به سرپرستی وزارتخانه های علوم، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان منصوب کرد.

این انتصاب ها که بعد از اقدام غیرمنتظره مجلس در رای عدم اعتماد به گزینه های اعتدالی روحانی بود، نشان داد هرچند روحانی در گام اول تعامل و احترام به مجلس را برگزید و حتی از برخی گزینه های حداکثری خود برای تامین نظر مجلس چشم پوشید؛ اما او نشان داد زمانی که پاسخ این تعامل با تنگ نظری داده می شود، او نیز می تواند قاطعانه عمل کند و افراطیون را در عمل انجام شده قرار دهد و حتی گزینه هایی را به کابینه دعوت کند که مواضعی صریح تر نیز دارند.

بنا بر این گزارش، مجلس نهم در حالی سه تن از اعضای کابینه فراجناحی روحانی را از رسیدن به وزارت بازداشت که 16 سال قبل، مجلس اصولگرای پنجم به ریاست ناطق نوری، به کل اعضای کابینه اصلاح طلب خاتمی رای اعتماد داد و طبیعی است روحانی که این کابینه را در تعامل و توافقی نانوشته با اصولگرایان و مدیران مجلس و بخشهای دیگر چیده و انتظار رای اعتماد به کل آنان را داشت، از این عدم تعامل مجلس دلگیر باشد.

از نظر روحانی و دستیارانش، معرفی کابینه به مجلس،حاصل مشورت، هماهنگی و توافق نانوشته ای میان او و نهادهای قدرتمند کشور بود و به عنوان نمونه، او رحمانی فضلی، پورمحمدی، خانم امین زاده و .. را به این دلیل معرفی کرده بود تا دیگران به نجفی و زنگنه و میلی منفرد و .. رضایت دهند. رئیس جمهور برای تامین دیدگاه های نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای نظام درباره ترکیب کلی کابینه و حفظ اعتدال، از تعدادی از گزینه های نخست و حداکثری خود برای تصدی وزارتخانه ها چشم پوشیده و درواقع گام نخست تعامل با مجلس را برخلاف هشت سال گذشته با حسن نیت برداشته بود و در برابر، نوبت مجلس شورای اسلامی بود که در زمانه ای که مشکلات خارجی و داخلی بیشماری در برابر دولت جدید صف بسته اند، این حسن نیت را پاسخی متقابل دهد و با حمایت از دولت اعتدال فضای افراطی سال های گذشته که بر کشور حاکم شده بود را به میدانی نوین برای حل مسایل مردم تبدیل کند.

اما حال که دیگران به توافق نانوشته و این تعامل به درستی عمل نکرده اند، او هم با انتصاب نجفی، توفیقی و فانی نشان می دهد به راه خود ادامه خواهد داد و مقابل افراطیون منفعل نمی شود، بلکه افراطگری های این گروه، به زیان آنها تمام می شود. شاید همین امر است که باعث عصبانیت افراطیون از انتصاب های تازه شده و باعث شده در روز اول، برخی سرپرستان منصوب شده را فتنه گر بخوانند.
نظرات بینندگان