arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۶۰۵۶
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۶ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۲

اعزام ظریف به مذاکرات هسته ای چه نتایجی را به بار خواهد آورد؟

به طور سنتی، چهارمین مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا که معاون وزیر خارجه در امور سیاسی است، عهده دار مسئولیت مذاکرات در پنج بعلاوه یک است. اگر ایران ظریف را به دور جدید مذاکرات اعزام کند امریکا هم باید وزیر خارجه خود یعنی جان کری را بفرستد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :



دیپلمات در گزارشی تحلیلی نوشت: ایران در اقدامی که در قبال آمریکا آشتی جویانه نگریسته می شود،وزارت خارجه را مسئول مذاکرات با پنج بعلاوه یک خواهد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، قرار دادن پرونده هسته ای در دست وزارت خارجه باعث تغییرات زیادی نخواهد شد. اما با وجود این اقدام، ایران مشخص ساخته است که شورای امنیت ملی همچنان مسئول تصمیم گیری های استراتژیک در امور هسته ای و مذاکرات است.

تصمیم به انتقال پرونده هسته ای به وزارت خارجه  کاملا بی اهمیت نیست. در حقیقت، تصمیم ایران در این خصوص در جهت سیگنالی به غرب و بویژه آمریکا بود.

با وجود اینکه ایران دل خوشی از سیاست های آمریکا ندارد اما بسیاری از سران آن از جمله وزیر خارجه در آمریکا تحصیل کرده اند.

آنها گفتگو و بحث ها در مورد ایران و خاورمیانه در امریکا را به شدت مورد بررسی قرار می دهند و بر اساس آن تصمیم گیری می کنند.

از زمان پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری،بدبینی ها در غرب، سطح توقعات از توافق احتمالی بر سر پرونده هسته ای را پایین آورده است.

ایران با قدرت بخشیدن به وزارت خارجه در خصوص مذاکرات با غرب، به دنبال انتقال این پیام به غرب است که روحانی قدرت مانور وسیعی در مذاکرات دارد.

البته احتمال دارد که ایران انگیزه دیگری در تقویت وزارت خارجه داشته باشد مانند ارتقا سطح مذاکرات با پنج بعلاوه یک. این تصمیم می تواند برای امریکا دردسرساز باشد.

با وجود اینکه هنوز تصمیم ایران در این موارد حتمی نشده، انتخاب وزیر خارجه به عنوان مذاکره کننده هسته ای ایران بعید است.

منابع می گویند، این اقدام ایران به نوعی نشانه ی مثبت برای غرب محسوب می شود چراکه ظریف به عنوان فردی پراگماتیک شناخته می شود که رابطه ی کاری خوبی با بسیاری از همتایان غربی اش دارد.

اما این وضعیت، امریکا را در شرایط سختی در خصوص اعزام مذاکره کننده قرار می دهد.

به طور سنتی، چهارمین مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا که معاون وزیر خارجه در امور سیاسی است، عهده دار مسئولیت مذاکرات در پنج بعلاوه یک است. اگر ایران ظریف را به دور جدید مذاکرات اعزام کند امریکا هم باید وزیر خارجه خود یعنی جان کری را بفرستد.

این تصمیمات منجر به ارتقا سطح مذاکرات می شود و مسئله ای است که دولت اوباما سعی در احتناب از آن دارد. اما اگر دیگر کشورهای پنج بعلاوه یک، وزرای خارجه خود را بفرستند، اجتناب از چنین اقدامی برای واشنگتن دشوار خواهد بود.

نظرات بینندگان