پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عصر روز جمعه و بعد از اینکه جناب آیت الله جنتی در خطبه های نماز جمعه تهران افاضاتی در مورد حجاب و شیوه نهادینه کردن حجاب و عفاف مطرح نمودند، که ناخودآگاه یکی از علل مهم نهادینه نشدن فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه را چنین نگاه های غیر منطقی و برآمده از نشناختن ماهیت حجاب از یک سو و دوری از جامعه و جوانان از سوی دیگر، را می شود در بند بند سخنان ایشان بوضوح دید.
جای بسی تأسف است اگر ایشان در جلسه شورای انقلاب فرهنگی نیز چنین عباراتی افاضه کنند: «دانشجو در دانشگاه به دنبال نمره است و هرچه استاد بگوید، گوش خواهد داد. اگر استاد به دانشجو بگوید برای دادن نمره، حجاب و عفاف خود را رعایت کن، دانشجو این کار را انجام میدهد چراکه برایش هزینهای ندارد»، وکسی جوابگوی چنین سخنانی از ایشان نباشد! لذا در این جا از سر خیرخواهی چند کلامی را خدمت آیت الله جنتی عرض می نمایم:
1. جناب آیت الله، مظلومیت حجاب در همین نوع نگاه هایی است که حجاب را گرو می گیرند و آنرا با مطاعی ناچیز قابل معامله می داند؛ نگاهی که در آن دردمندی از بد حجابی و بی حجابی دیده نمی شود که توهین به حجاب و با حجابان فریاد می زند. جناب آیت الله اگر فردا روزی عده ای مغرض و مریض حجاب دختری را وسیله ای برای گرفتن نمره یا هر چیز دیگری خواندند و تمسخرش نمودند، شما پاسخگوی قلب حساس و پر احساس او هستید؟! [هر چند که او حجاب را افتخار خود و طعن را با لبخند رضایت خدای خود ندید بگیرد.]
2. جناب آیت الله، مشکل نهادینه نشدن حجاب در اینست که نگاه مسؤولانه شما آنرا در حصار قانون و با اجبار قانونی در آورده ، در حالی که نابسامانی هایی از این قبیل، محتاج نگاه جامعه شناسانه و فرهنگ محورانه است که راه را از طریق اقناع و افهام می دانند نه اجبار و زور!
3. حضرت امام جمعه محترم، مشکل را در کلامتان بیابید که چنین می گویید: «خیلیها به ما میگویند دانشجو با حجاب وارد دانشگاه میشود اما بعد از مدتی تغییر میکند .... اگر کسی را جلوی در بگذارند و بگویند اگر حجابتان را رعایت نکنید در نمرهتان اثر خواهیم داد، مسلما به آن عمل خواهد کرد». شما خود راهی را پیشنهاد می دهید که نقض غرضتان است؛ و نتیجه تأسف بارش در مقابل درب دانشگاه ها به وضوح دیده شده و می شود.
4. جناب آیت الله، شمایی که عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هستید چرا در مقابل دوستانتان در «صدا و سیمای ملی» که با عملکرد خود روز به روز مخاطبین خود را از دست داده و می دهد، چنین عتاب نمی کنید که در راه فرهنگ سازی حجاب عملکردشان هیچ گاه به نحو شایسته و کاملی نبوده و بالعکس سراسر از تناقضات رفتاری و گفتاری است که جوانان پاک طینت را در تحیر و سرگردانی فرو می برد!
5. جناب آیت الله، شما قانونی را مصوب نموده اید که حتی رئیس جمهوری که رأی شما به او بود هم حاضر به اجرایش نشده است؛ شما عیب یابی کنید که مشکل از کجاست! چرا دوستان نزدیکتان هم حاضر به اجرا کردنش نبودند؟ حال شما انتظار دارید که آقای دکتر روحانی سمعاً و طاعتاً مجری این قانون باشد؟! آنهم به شیوه ای که شما افاضه نموده اید: «دانشجو در دانشگاه به دنبال نمره است و هرچه استاد بگوید، گوش خواهد داد. اگر استاد به دانشجو بگوید برای دادن نمره، حجاب و عفاف خود را رعایت کن، دانشجو این کار را انجام میدهد چراکه برایش هزینهای ندارد»؛ هیهات! شما نیک می دانید که دکتر روحانی هرگز چنین نگاه گروکشانه ای به مسأله حجاب نداشته و ندارند.
6. جناب آیت الله، مشکل حجاب ستیزی برخی که امروزه می بینیم در نگاهی است که حجاب را با عفاف یکی می داند [همان نگاهی که رئیس جمهور محترم در سخنان خود از آن انتقاد نمود]؛ این نگاهی است که باید اصلاح شود تا گام نخست در فرهنگ سازی حجاب برداشته شود، زیرا در این صورت است که جوان سهل انگار در حدود شرعی حجاب باور می کند که نگاه فرد ناهی از منکر به او نگاه هرزه گی و بی عفتی نیست، لذا نفس لجوج جوان نرم تر می شود. و طینت پاکش پذیراتر خواهد بود.
7. جناب آیت الله، شما نیک می دانید که در شریعت محمدی هماره نهی از منکر مسبوق به امر به معروف است، شما از مسؤولان امر بپرسید که معروفی را که بجای منکری که نهی می کنند چیست؟! فریادها را باید بر سر دست اندرکاران مسأله حجاب زد که بعد از سالها هنوز نتوانسته اند لباسی زیبا و با شئونات اسلامی و قیمتی مناسب! جایگزین، لباس های موجود در بازار کنند. آنهایی که همّ شان در نهی از منکر است آنهم به شیوه گشت ارشاد و پلیس و زور! در حالی که ماهیت نهی از منکر بر شیوه تذکر عمومی مردم است نه نیروی اجبار و زور!
8. جناب آیت الله، شما که در خطبه خود از امام رئوف به نیکی یاد می کنید که « هیچ گاه با غلامان و کنیزان خود تندی نمیکردند». و همین نوع نگاه معصومان علیهم السلام است که همگان را مجذوب کرده است؛ پس چرا شما به چنین نگاه هایی سفارش نمی کنید بجای گرو کشی نمره توسط استاد! و ... همان نگاه هایی که امام موسی صدر، بهشتی شهید، طالقانی عزیز و امام (ره) را ساکن بر قلوب جوانانمان نمود که امروزه عاشقانه دوستشان دارند، و متأسفانه امروزه رفتار و گفتار ماها را جدای از آنان می دانند!
9. جناب آیت الله، جوان ما عزت و احترام و کرامت می خواهد نه نمره معامله ای! جوان ما خدا دوست و دین باور است، او منطق سخن می داند نه زبان زور و قانون [هر چند قانون بجا و درست باشد]؛ جوان ما روحانی ستیز و دین گریز نیست، که روح لطیف و قلب پاکش از رفتارهای غیر منطبق با دین و گفتار و غیر محترمانه رنجیده شده و لذا حرفمان را حمل بر بدخواهی می کند؛ لذا ما باید خیرخواهی و دوست داشتنمان را نسبت به آنها نشان دهیم تا ما را باور کنند نه از ما دور و دور تر شودند؛ شما خود به گفته هایتان بیندیشید جوانی که چنین سخنانی را می شنود، احساس کرامت و عزت می کند یا دلگیر و غمین و ... ؟ آیا او به دین و مبلغان دین رویگردان می شود یا گریزان؟ آیا حق را به او نمی دهید که سخنمان را نشنود یا نخواهد که بشنود؟
10. حضرت آیت الله، انتظار می رود که در سخنان خود تامل نمایید و اگر آنرا مبهم یا دارای اشکال می دانید! اصلاح نمایید و راه کارهایی اجرایی که فرمودید را پس بگیرید، که موجب بزرگی شما می شود. و الا شما که به جوانان ما یاد می دهید که برای گرفتن نمره از استاد با حجاب شوند، اگر فردا روزی برای امری مهم تر کسی از او بی حجابی یا ... را خواست، او چه می کند و شما چه پاسخی می دهید؟!
* رشید داودی
این قسمتش حرف همه ملته:
« جناب آیت الله، جوان ما عزت و احترام و کرامت می خواهد نه نمره معامله ای! جوان ما خدا دوست و دین باور است، او منطق سخن می داند نه زبان زور و قانون»
ای وای بر ما ای وای
الحق و الانصاف که خیلی قشنگ و زیبا ایراد ها را بیان کردید و امیدوارم که گوش شنوائی هم باشد
ای کاش به شئونات دینی به دیده فرهنگی نگاه می کردیم و اینقدر از افراط رفتاری سخن به میان نمی آوردیم در ترویج و تثبیت فرهنگ دین باید از این تکنولوژی پیشرفته استفاده کرد. نسل امروز دیگر پای سخنان دیگران نمی نشیند ....بلکه پرسشهای خود را در شبکه مجازی جستجو می کند . رسانه ملی که توان خود را در ترویج فرهنگ نشان داده است !!!!!! چرا توانمندی عاقلانه را در شبکه مجازی به معرض دید دیگران نگذاریم .البته سخنان باید از روی صداقت و بر اساس تفکر امروزی باشد تا از انحراف جوانان جلوگیری کرد
وقتي اين سخنان را شنيدم از تعجب شوکه شده بودم
دانشجو به جبر نمره حجاب را رعايت کند؟؟؟؟؟
کارمند جيره خوار؟؟؟!!!!
لطف کنند عذرخواهي کنند
این یک مورد از همه مهمتر است.
این یعنی چی؟؟؟
من به شخصه نفهمیدم مردم ولی نعمت هستند یا جیره خوار لطفا یکی به این سوال من جواب بده . خواهشا کامنتم رو بزار رو سایت
"هدف وسیله را توجیه نمی کند"
ضمن تشکر از آقای داودی
فقط کاش درباره راهکار دوم آقای جنتی که فرموده بودن بوسیله(جیره!!!)کارمندان هم میشه حجاب رو نهادینه کرد هم مینوشتید