پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
المانیتور نوشت: خبر سفر خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس گفتگوهای پشت پرده سیاسی در فلسطین را تحت الشعاع خود قرار داده است. تصمیم گیران در غزه،دوحه،تهران و دمشق پیام های غیرمستقیمی در مورد این سفر رد و بدل کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، امیر موسوی به روزنامه الرساله متعلق به حماس گفت که تدارکات برای جلسه بین مشعل و پرزیدنت روحانی در هفته های اینده در جهت تقویت روابط دوجانبه صورت گرفته است.
این سفر به دلایلی نامشخص توسط ایران به تعویق افتاد. احمد یوسف مشاور سابق سیاسی حماس عامل تعویق این سفر را اشتغال ایران به مسائل داخلی و مذاکرات با جامعه بین المللی دانست.
او ادعا کرد که یک هیاتی از سوی حماس ماه گذشته به صورت محرمانه به ایران سفر کرد تا اختلافات را کاهش و به رویکردی آشتی جویانه در جهت مدیریت روابط استراتژیک دست پیدا کند.
در همین حال، عزت الرشق عضو دفتر سیاسی حماس به المانیتور گفت: هیچگونه تدارکاتی برای سفر به مشعل به تهران انجام نشده و تمامی اخبار در این خصوص تنها گمانه زنی در جهت تحریف مواضع حماس است.
رشق اضافه کرد که سفری رسمی به تهران از سوی محمد نصر عضو دفتر سیاسی حماس صورت گرفت که از طرف رهبری حماس ماموریت یافته بود تا به حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به خاطر درگذشت مادرش تسلیت بگوید.
این مقام حماس همچنین در ادامه درخواست کسب اجازه برای سفر مشعل به ایران توسط نصر را تکذیب کرد.
برخی از روزنامه نگاران لبنانی نزدیک به حزب الله اشاره کرده اند که پذیرفتن مشعل از سوی ایران بدون شرط و شروط نخواهد بود. ایرانی ها از حماس می خواهند که رفتار دو سال گذشته خود را اصلاح کنند.
بنابرگزارش رسانه های لبنانی، برخی در ایران تهدید کرده اند که با سازماندهی تظاهرات در فرودگاه از ورود مشعل به ایران جلوگیری کنند. در همین حال، دیگر محافل ایرانی معتقدند که سفر مشعل می تواند ورق را برگرداند.
المانیتور در ادامه از مقام ارشد و سابق ایران که اکنون به محافل تصمیم گیری ایران نزدیک است سئوالاتی در مورد این اخبار پرسید.
وی گفت: محور متشکل از سوریه، ایران و حزب الله در مورد ادامه روابط با حماس کاملا با یکدیگر موافق نبودند چراکه هریک منافع و محاسبات خاص خود را دارند.
وی اضافه کرد که سوریه طرح آشتی با حماس را پیش از آنکه این گروه شرایطی را پیش رو بگذارد که شامل عذرخواهی از سوریه و خروج مبارزانش از این کشور می شود
بشار اسد رئیس جمهور سوریه زمانیکه خواستار دوری حماس از اخوان المسلمین شد به این مسئله اشاره داشت.
اسماعیل هنیه نیز در سخنرانی ماه گذشته خود گفت که حماس هرگز از هیچکس عذرخواهی نمی کند و از مواضع خود در سیاست خارجی پشیمان نیست.
منبع ایرانی به المانیتور در مورد شرط سوری ها گفت که بموجب آن، حزب الله و ایران خواستار دور نگه داشتن مشعل از حماس شده اند. این به معنای انزوای او از رهبری حماس است و و همچنین تلقی آنکه او کسی است که تصمیم به انتقال حماس از دمشق را گرفت.
این مقام ایرانی در پایان گفتگوی خود چنین نتیجه گیری کرد: با وجود آنکه سفر مشعل به ایران به تعویق افتاد اما ایران مصمم به حفظ روابط خود با حماس است.
همین چند وقت قبل دست رد به سینه ایران اسلامی که همه حیثیتش را برای آرمان قدس داده بود زدو دست دوستی به قطر داد که در آن هم ناکام ماند.
ومکروا ومکرالله والله خیرالماکرین
درود بر حزب الله و حسن نصرالله درود بر ایران و ایرانی
حماس دگه تو ایران و بین ما جایگاه ندارد
بعید نیست غیر مستقیم نتانیاهو فرستاده باشش تا بعدش جو سازی کنه...
ما حقیقت مظلومیت فلسطین رو باور داریم ولی اگر قرار بود این آقایان مسئله فلسطین رو حل بکنند تا حالا اصولا یا شرافتمندانه همانند خیلی از حزب اللهی های لبنان شهید شده بودند و یا کشورشون رو آزاد کرده بودند نه اینکه هر روز فربه تر و خوش گذرانتر از قبل دنبال پول و پله این و آن بیافتند.
البته شاید بشه به اینها حق داد چون اینها امام حسینی ندارند که راه زندگی و مرگ شرافتمندانه را بهشون یاد داده باشد.
پول بیت المال این مملکت و این مردم رو میخورن و بعدشم علیه ما اقدام میکنن و حرف میزنن
نمیدونم تا کی باید از یه سوراخ صد بار گزیده بشیم
فردا هم که این مشعل خائن قصد کنه بیاد ایران زیر پاش فرش قرمزم پهن میکنن
اونهمه به مردم سوریه ظم کرد نمک نشناس
1 -حماس نمک خورده و نمکدان شکسته است .
2- در شرایط فعلی به نفع سیاست خارجی ایران نیست که از مشعل میزبانی کند.
3 - مشعل فقط دنبال کسب منابع مالی است در حالی که ما خودمان با کسری بودجه مواجه هستیم.
درود بر ولایت فقیه درود بر ایرانی
بالاخره فرق دولت اعتدال وتدبیر با دولت قبل دراین موارد مشاهده می شود این گروه فاقدثبات سیاسی واستراتژی است و دوباره نباید آنها را تحویل گرفت.