arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۹۳۲۲
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۰۸ - ۱۱ آذر ۱۳۹۲

استیضاح ناکام وزیر کشور

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزی که رحمانی‌فضلی از بین 284نماینده حاضر در صحن علنی مجلس موفق شد 256رای موافق کسب کند و رسما سکان وزارت کشور را در دست گیرد، کسی فکر نمی‌کرد کمتر از چهارماه بعد، سخن از استیضاح او به میان آید؛ استیضاحی که 20امضا داشت و برخی پارلمان‌نشینان یک‌ماه به‌دنبال آن بودند. البته این موضوع، روز گذشته منتفی شد با این حال منتقدان رحمانی‌فضلی می‌گویند هنوز به‌دنبال استیضاح وزیر کشور هستند.

رحمانی‌فضلی چهره‌ای اصولگراست که به سبب یک دوره نمایندگی مجلس و ریاست دیوان محاسبات کشور ارتباط خوبی با بهارستان داشت؛ موضوعی که آنطور که اطرافیان رییس‌جمهوری می‌گویند سبب شد تا از بین گزینه‌های موجود برای تصدی وزارت کشور، اقبال بیشتری نسبت به سایرین داشته باشد، اما چرا زمزمه‌های استیضاح او در مجلس مطرح شده است. «محمد دامادی»، نماینده ساری و فتاحی، نماینده قائمشهر از جمله نمایندگانی هستند که استیضاح رحمانی‌فضلی در بهارستان را دنبال می‌کنند اما دلایل استیضاح وزیر کشور چیست؟ این پرسشی است که سیدمحمدسادات ابراهیمی، نماینده شوشتر به آن پاسخ می‌گوید.

سادات ابراهیمی: نمایندگان نظر مشورتی می‌دهند
سادات ابراهیمی با بیان اینکه «استیضاح حق قانونی نمایندگان مجلس است و هر زمانی که صلاح بدانند می‌توانند از این حق به‌عنوان ابزار نظارتی استفاده کنند» به «شرق» می‌گوید: «نباید فراموش کنیم دولت یازدهم در شرایط خاصی قرار دارد. روحانی در حالی کشور را تحویل گرفته که مشکلات دولت قبل کار را برای او سخت کرده است از طرفی شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی و اقتصادی اجازه نمی‌دهد برخی امور به راحتی انجام پذیرد بنابراین نمایندگان باید به دولت فرصت بدهند اگر در فرصتی که می‌دهند دولت به وعده‌هایش عمل نکرد آن زمان از این ابزار استفاده کنند.»

 سادات ابراهیمی با اشاره به اینکه «مجمع نمایندگان استان خوزستان تعامل خوبی با وزارت کشور دارد» گفت: «وزارت کشور با مجمع نمایندگان استان تعامل دارد درمورد خوزستان نظر نمایندگان و وزارت کشور هماهنگ بود اما در مورد برخی از استان‌ها نظریات متفاوت بود. نمایندگان باید در نظر داشته باشند به دولت نظر پیشنهادی بدهند نه اینکه مسوولان را تحت فشار قرار بدهند تا نظر آنها را اعمال کنند.»

حسین فتاحی: اغلب استانداران اصلاح‌طلب هستند
برخی پارلمان‌نشینان اما معتقدند وزیر کشور مشی اعتدال را دنبال نمی‌کند چراکه انتخاب مدیران و استاندران با نظر مجلس نبوده و به همین سبب کار برای نمایندگان استانی سخت می‌شود و اگر استیضاح اکنون هم به نتیجه نرسد هر زمان دیگری می‌توان این موضوع را دنبال کرد. یکی از نمایندگانی که استیضاح رحمانی‌فضلی را دنبال می‌کند حسین فتاحی، نماینده شهربابک است.

او با بیانی تند پاسخ پرسش‌های «شرق» را داد و قبل از پایان مکالمه ارتباط را به‌صورت یکطرفه قطع کرد؛ اما آنچه در مورد دلایل استیضاح وزیر کشور گفت مبنی بر یک مورد بود: «عدم‌تامین نظر نمایندگان مجلس درخصوص استانداران.» نماینده «شهربابک» افزود: «با وجود گفته روحانی درباره اعتدال، متاسفانه اکثر استان‌ها به استاندارانی رسیده که مشی تند اصلاح‌طلبانه دارند و مشخص است این جناح به اسم حمایت از احمدی‌نژاد از مدیران انتقام می‌گیرند در حالی که باید در هر شرایطی مشی اعتدال را حفظ کرد. حامیان احمدی‌نژاد هم افرادی انقلابی هستند اگر از یک رییس‌جمهوری دفاع کردند امروز نباید به این جرم از صحنه سیاسی و مدیریتی کشور حذف شوند.» او گفت: «وزارت کشور درباره استان کرمان به نظر نمایندگان اهمیتی نداد بنابراین مدیران انتخاب شده در استان با نظر نمایندگان هماهنگ نیستند و این امر کار را برای نمایندگان استان سخت می‌کند.»

استاندار زنجان: نظر 20نفر نظر مجلس نیست
در حالی‌که برخی پارلمان‌نشینان موضوع استیضاح را جدی می‌دانند، استانداران معتقدند نظر 20نماینده امضا‌کننده طرح استیضاح با نظر مجلس متفاوت است و جمشید انصاری استاندار زنجان در این‌باره به «شرق» گفت: ‌مجلس 296نماینده دارد و اگر 20نفر به موضوعی معترض بودند نمی‌توان گفت مجلس به این موضوع معترض است. او با بیان اینکه وزیر کشور اختیارات مشخصی دارد و درباره تصمیماتش پاسخگوست، گفت: ‌بعید می‌دانم این امضاها جدی باشد. واضح است که استانداران نمایندگان عالی دولت در استان‌ها هستند بنابراین این افراد باید کسانی باشند که سیاست‌های دولت را قبول داشته و توان اجرای آن را هم داشته باشند.

او افزود: استانداری که مشی متفاوت با دولت دارد نمی‌تواند مجری سیاست‌های دولت باشد بنابراین امری طبیعی است که دولت در این خصوص وسواس به خرج دهد.  انصاری با بیان اینکه نمی‌توان نظر همه را تامین کرد، گفت: ‌هر نظری موافق و مخالف دارد و باید به نظر اکثریت و مصالح ملی توجه شود بنابراین نمایندگان می‌توانند نظر مشورتی به دولت بدهند و دولت هم با بررسی نظرات آنها می‌تواند به انتخاب درستی برسد. خوشبختانه در زنجان مشکلی وجود ندارد و استانداری، نمایندگان و مدیران تاکنون با رفتار قانونی به مشکلی برنخورده‌اند.

قائم‌مقام وزیر کشور: فرآیند انتخاب استانداران تکمیل شد
شب گذشته استانداران کرمان و کردستان انتخاب شدند. حسنعلی امیری قائم‌مقام وزیر کشور هم به «شرق» خبر داد که تا هفته آینده وضعیت چهار استان باقیمانده هم مشخص خواهد شد. به گفته امیری گزینه‌های استانداری مشخص هستند و در هیات‌دولت درباره آنها تصمیم‌گیری خواهد شد. به گفته قائم‌مقام وزیر کشور تا هفته آینده فرآیند انتخاب استانداران تکمیل خواهد شد.

میرلوحی: استیضاح خواست اقلیت است
محمود میرلوحی، معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت هشتم درباره زمزمه‌های استیضاح وزیر کشور به «شرق» گفت: اقلیتی در مجلس وجود دارد که در هشت‌سال گذشته عادت داشت با صدای بلند حرف بزند و حالا عادت ندارد به نرمی ملاحظه اطراف را بکند. این ماجرا در رای به وزرا هم مشاهده شد. اینها همان‌هایی هستند که بیشترین حمایت را از احمدی‌نژاد داشتند، حتی وقتی نواقص را می‌دیدند و گاهی همراهی بی‌چون و چرا با دولت احمدی‌نژاد را تداعی می‌کردند.

او افزود: کاملا مشخص است که مجلس در غیاب رقبای اصلاح‌طلب تشکیل شد و اکثریت آنها با اصولگرایان است اما خوشبختانه همین مجلس رای خوبی به دولت روحانی داد هرچند چالش‌هایی هم وجود داشت. معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات افزود: با توجه به تجربه‌ای که در وزارت کشور و همکاری با پارلمان دارم معتقدم نمی‌توان همیشه نظری یکسان داشت به هر حال اختلاف‌نظر پیش خواهد آمد اما آنچه مسلم است نمایندگان اگر می‌خواهند نماینده ملت باشند باید خود را با رای مردم در خرداد92 هماهنگ کنند بنابراین باید به دولت اعتماد کرده و نظر مشورتی خود را ارایه کنند، اما دست دولت در انتخاب وزرا و مدیران باید باز باشد. به گفته میرلوحی استیضاح خواست اکثریت نیست و بعید است به نتیجه برسد چراکه 20نفر صدای همه مجلس نیست.

سوال، نه استیضاح
در حالی برخی نمایندگان از امضای 20نفر برای استیضاح وزیر کشور خبر می‌دهند نایب‌رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس می‌گوید استیضاحی در کار نیست اما رحمانی‌فضلی برای پاسخ به سوالات نمایندگان به مجلس خواهد آمد. محمدجواد کولیوند، نایب‌رییس کمیسیون شوراها در ادامه گفت: به هیچ‌وجه استیضاح وزیر کشور در دستور کار مجلس و نمایندگان قرار ندارد و ما چنین موضوعی را فعلا به صلاح تعامل دولت و مجلس نمی‌دانیم.

وزیر کشور هفته گذشته برای پاسخ به سوال هشت‌نفر از نمایندگان در کمیسیون شوراها حضور یافت اما نمایندگان سوال‌کننده از پاسخ‌های رحمانی‌فضلی قانع نشدند بنابراین سوالات نمایندگان با امضای سوال‌کنندگان تقدیم هیات‌رییسه مجلس شد. به گفته کولیوند «رسیدگی و جلوگیری از ورود موادمخدر به کشور»، «بررسی علل توزیع موادمخدر در کشور»، «تاخیر در انتخاب استانداران» از جمله موارد و محورهای سوال از وزیر کشور است؛ که بر اساس اولویت و صلاحدید، در دستورکار قرار می‌گیرد.

قضاوت‌های 100روزه
چندروز از صدروز فعالیت دولت می‌گذرد و هنوز وزارتخانه‌ها گزارش خود را به مردم ارایه نکرده‌اند اما در بهارستان شایعه استیضاح چند وزیر قوت گرفته است آن هم در شرایطی که هنوز وزرای دولت یازدهم وزارتخانه خود را به درستی نشناخته‌اند و برای اینکه حتی مجلس به فکر استیضاح باشد بسیار زود است شاید انتصابات وزرا به مذاق برخی از نمایندگان خوش نیاید اما صدروز برای قضاوت زود است. با منتفی‌شدن استیضاح وزیر کشور باید دید بهارستان برای استیضاح وزرای دیگر هم تجدید نظر خواهد کرد یا نه؟

روزنامه شرق
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
78
75
دوره احمدی نژاد تا رده دهم استانداریها اصولگرا گذاشته بود، همه هم که انقلابی و به فکر مردم.
نمی بینید چقدر حال مردم خوب است...
به قول شاعر:
اینجا خوب جائیه
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
11
62
آقای فتاحی "جیک جیک مستونت بود ، فکرزمستونت بود؟" وقتی همین کاررو باگروه رقیب میکردین دیگه فکرامروز نبودین .نه؟!!!!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
1
73
پس همه استیضاحها واسه اینه که نظر نمایندگان در انتصابات تامین نشده؟؟؟؟

...چون فامیل و رفیق غار شما استاندار نشده وزیر کشور باید استیضاح بشه؟؟؟؟
موفق باشین
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
1
57
چقدربرای خودشون نوشابه باز می کنند
نماینده مردمممممممممممممم!!!!!!!!!!!!!!!

اون 8 سال نماینده هرکسی که بودید حالا هم هستید
مردم ازشما اعلام برائت کردند
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
1
52
این مجلس دیگه آخر بی تدبیریه
دارم مطمئن میشم احمدی نژاد تنها نبوده
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
1
55
پروردگارا شر این بلاهای زمینی را از سر ما کم کن..
افرادی که به اسم نماینده مردم چوب حراج به زندگی و آینده مردم می زنن!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
27
12
اقای رحمانی فضلی آدم منطقی نیست حداقل در موضوع با برخورد با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
27
29
الان برای استان مازندران یه معاون عمرانی در نظر گرفتن که طرفدار دو آتیشه احمدی نژاد بوده...
چرا آخه؟!! :(
بابک
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
0
13
فتاحی نماینده قائمشهر نیست!! حسینی و علیپور نماینده های قائمشهر هستند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
18
61
واقعامردم خواهش میکنم این دوره انتخابات مجلس دقت کنید.وضع مجلس خرابه
majid
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
0
22
مگه قراره دولت به ساز همه برقصه ؟ هر دولتی خط مشی و برنامه خاص خودش رو داره حالا نماینده ای که با 10 تا 15 هزار رای وارد مجلس شده نباید به خودش اجازه هر کاری رو بده .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
2
15
هم قوه قضائیه و هم آقای روحانی باید ریشه ... فساد و فتنه را در کشور بخشکاند و همه ارازل و اوباش را به دست قانون بسپارد تا اندکی از آلام این ملت مظلوم و ستم دیده کاسته شود!
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
0
19
با سلام. من اهل قائم شهر هستم. ولی آقای فتاحی نماینده ی شهر ما نیست. اشتباه شده جانم
پـــرســـه
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
0
32
رحمانی فضلی وصله ی نارنگ کابینه ی دکتر روحانی است و هیچ نقطه س مشترکی با کابینه و مشی فکری دکتر روحانی ندارد؛ مطمئنا اگر دخالت آقایان جهانگیری و ترکان نبود حتی 1 استاندار اصلاح طلب و اعتدالگرا هم نداشتیم!!!
هنوز هم دلیل انتخاب ایشون بعنوان وزیر کشور رو درک نمی کنم!!!
نظرات بینندگان