پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرکل کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: بر اساس آمار سال گذشته سه هزار و ۵۶ نفر به علت سوء مصرف موادمخدر جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش ایسنا، بابک دینپرست تصریح کرد: این آمار نسبت به سال ۹۰ کاهش ۱۵ درصدی را نشان میدهد و میتوان گفت روزانه هشت نفر در کشور به علت سوءمصرف موادمخدر جان خود را از دست میدهند. به گفته او بر اساس این آمار، بیشترین مرگ و میر ناشی از سوءمصرف موادمخدر را تهران، اصفهان و کمترین مرگ و میر را استانهای خراسان جنوبی و هرمزگان به خود اختصاص دادهاند. این مقام مسئول همچنین بیان کرد: پس از سالها توانستیم تابوهای آموزش و پرورش را شکسته و اجازه طرح شیوع شناسی اعتیاد دانشآموزان را از این وزارتخانه بگیریم که به زودی این طرح اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه پس از سوانح رانندگی بیشترین عامل مرگ و میر در ایران را سوء مصرف موادمخدر تشکیل میدهد، افزود: بر اساس طرح شیوع شناسی، در سال گذشته ۵۳ درصد معتادان را شاغلان تشکیل دادند، همچنین از این تعداد ۶۳ درصد متاهل و ۷۵ درصد با تحصیلات دیپلم به بالا بودند. به گفته دینپرست با توجه به اینکه تحصیلات، شغل و تأهل سه امر محافظتی در برابر اعتیاد است، وجود این تعداد از معتادان با هیچ نرمی سازگاری ندارد و این نشان میدهد که افراد از عواقب خطرناک اعتیاد اطلاع دارند اما آن را باور ندارند که دلیل آن، اطلاعات دروغی است که به آنها میدهیم.
دین پرست با اشاره به سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد به عنوان بالاترین سند اجرایی کشور، گفت: هدف نهایی از تدوین این سند، کاهش میزان بروز اعتیاد به مواد اعم از گرایش به مصرف، مصرف آزمایشی، مصرف کارگاهی و سوءمصرف و وابستگی است و مقرر شده حداقل ۴۰ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش برنامههای استاندارد پیشگیری در طول برنامه پنجم توسعه یعنی از سال ۹۰ تا ۹۴ قرار بگیرند. مدیرکل کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر این سند جامع را بهعنوان نقشه راه فعالیتهای فرهنگی و پیشگیری، عنوان کرد و ادامه داد: در کانونهای هدف، خانواده، مدارس و دانشگاهها، محلهها و محیط کار و رسانهها تعریف شدهاند که باید در طول برنامه پنجم توسعه اجرایی شود.