arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۰۵۰۰
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۰۸ - ۱۹ آذر ۱۳۹۲

جهانگیرزاده: به مرتضوی نمی‌شود اعتماد کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
\
هنوز ماجرای کارت‌های هدیه سعید مرتضوی در مجلس داستان‌ساز است، گروهی اصل ماجرا را زیر سوال برده و می‌گویند از کجا معلوم که مرتضوی این بار هم دروغ نگفته باشد و گروهی دیگر هم معتقدند شاید هم ماجرا صحت داشته باشد. اما از انتشار خبر دریافت کارت هدیه که بگذریم، ماجرای حمایت نمایندگان از مرتضوی درست در دشوارترین روزهای سوال و پرسش از تامین اجتماعی و وزارت کار، کماکان بی‌پاسخ مانده.

تقدیر از مرتضوی به هر بهانه‌ای که در‌ آن روزها صورت گرفته باشد، با توجه به عزم «بهارستان» برای خروج مرتضوی از سازمان تامین اجتماعی اتفاق خوبی نبوده. حالا «جواد جهانگیرزاده» علاوه بر نقد آنچه در آن روزها بر نمایندگان گذشته، رفتار حمایتی گروهی از نمایندگان از مرتضوی را زیر سوال برده و می‌گوید: «بارها از آنها خواستیم که چنین کاری نکنند اما به هر شکل هر نماینده‌ای حق دارد حرفش را بزند، هرچند موافق میل ما نباشد.»

شهریور 91 در پی تلاش‌های رییس‌دفتر و مدیرکل امور مجلس سازمان تامین اجتماعی، 164 نماینده مجلس در حمایت از دولت برای اصلاح اساسنامه «صندوق تامین اجتماعی» و تبدیل آن به «سازمان» - که می‌توانست ابقای مرتضوی به ریاست این سازمان را در پی داشته باشد - نامه‌ای تشکر‌آمیز امضا کردند.

 نظرتان درباره دریافت هدیه از سوی برخی نماینده‌ها چیست؟
اگر هدایا شخصی بوده که خب استفاده از مبالغ هدیه در زندگی شخصی نمایندگان، حرام است. مگر اینکه نماینده بخواهد از «کارت هدیه» برای کمک به برخی افراد در حوزه انتخابیه استفاده کند.

 آیا دادن «کارت هدیه» یا هدیه به نماینده‌ها امر متداولی است؟
در این سه دوره‌ای که نماینده مجلس بودم، ندیدم که دستگاهی، به خود شخص نماینده هدیه داده باشد. امکان دارد کتاب یا مثلا هدیه‌ای برای یادگاری داده شود، اما «کارت هدیه» و پول را سراغ ندارم.

 خاطرتان هست که درست وقتی نمایندگان مجلس – احمد توکلی و حداد عادل و بسیاری دیگر – دنبال برکناری مرتضوی از ریاست سازمان تامین اجتماعی بودند، برخی نمایندگان به خاطر اصلاح اساسنامه «صندوق تامین اجتماعی» و تبدیل آن به «سازمان» و ابقای سعید مرتضوی از او تقدیر کردند. تحلیل‌تان از رفتار آن روز نمایندگان چیست؟
خب کار خوبی نبود، یادتان هست که استیضاح وزیر کار به خاطر آقای مرتضوی و ریاست او بر تامین اجتماعی اتفاق افتاد. مرتضوی آن روزها به شدت از سوی مجلس در فشار بود.

 شما خودتان که نامه را امضا نکرده‌اید؟
خیر، من و برخی نمایندگان دنبال رفتن مرتضوی از تامین اجتماعی بودیم.

 البته حتما شما هم یادتان هست که ریاست مرتضوی بر تامین اجتماعی همان موقع هم زیر سوال رفته بود و از اینها گذشته مرتضوی در ماجرای «کهریزک» هم مسوول بود. خب آن موقع چرا به همکاران نماینده‌تان همین حرف‌ها را نگفتید؟
چرا ما بارها گفتیم، اما هر نماینده‌ای رای خودش را دارد، به هر حال دموکراسی یعنی همین. البته ماهیت برخی امضاهای آن روز، سیاسی بود، نوعی حمایت از دولت محمود احمدی‌نژاد. به هر حال آن حمایت، خطای سیاسی بود.

 و آن وقت تکلیف حقوق ملت چه می‌شود، آنها از فردی تقدیر کرده‌اند که در همین گزارش تفحص، میلیاردها تومان پول مربوط به او بلاتکلیف مانده؟
نماینده در پیشگاه خود و وجدان جمعی پاسخگو است، به هر حال همه آنهایی که آن روز نامه را امضا کردند، حالا گزارش تفحص از تامین اجتماعی را خوانده‌اند و قطعا پیش وجدان خود به این مساله فکر می‌کنند.

 فکر می‌کنید چرا مرتضوی حاضر نیست اسامی را افشا کند؟
شاید فکر می‌کند که افشای اسامی نماینده‌ها عاقبت خوشی نداشته باشد، شاید هم اصلا اسامی‌ای در کار نباشد و همه کدها دروغ باشد.

 مرتضوی با نماینده‌ها چقدر در تماس بود؟
آن را نمی‌دانم ولی مرتضوی بارها برای دیدار با علی لاریجانی تماس گرفته بود، به واسطه. می‌خواست تلفنی یا حضوری با ایشان حرف بزند.

 دیدار برای چه؟
آن را باید از خودش بپرسید؛ شاید می‌خواسته پیش از پخش آن فیلم – فیلم گفت‌وگوی مرتضوی و فاضل لاریجانی (برادر علی لاریجانی) – او را در جریان مساله بگذارد و شاید خیلی چیزهای دیگر.

 پاسخ آقای لاریجانی چه بود؟
آقای علی لاریجانی گفتند دیدار نخواهند کرد.

 حالا فکر می‌کنید مجلس دنبال افشای اسامی 37 نماینده خواهد بود؟
اگر نماینده‌ای، غیرقانونی «کارت هدیه» گرفته، افشای آن حق افکار عمومی است. اما باید همه واقعیت‌ها برای ما روشن شود. به این سادگی نمی‌شود به آقای مرتضوی و حرف‌هایش اعتماد کرد.

 روزنامه شرق
نظرات بینندگان