با وجود غیرمنطقی بودن اقدام وزارت خزانه داری آمریکا در افزودن نام 19 شرکت و شخص ایرانی به فهرست مصادیق نقض کنندگان تحریم ایران، صداوسیما که از هفته گذشته با پوشش جهت دار سخنان اوباما و کری، خط تضعیف دستگاه دیپلماسی و توافقنامه ژنو را پی گرفته بود، با بزرگنمایی این اقدام آمریکا، تلاش کرد این گونه القا کند که توافقنامه ژنو زیر سوال رفته است.
به گزارش خبرنگار "آینده"، امروز که جمعه بود و برخی از مردم صرفا به اخبار صداوسیما دسترسی داشتند، با چنان فضاسازی و معرکه گیری از سوی رسانه ملی مواجه شدند که گویی در ماه اول توافقنامه ایران و 1+5 متوقف شده است.
البته اقدام عراقچی، معاون وزیر خارجه در انتقاد شدید از این اقدام و هشدار به آمریکا و اروپا در این زمینه منطقی و لازم بود و اگر صداوسیما در رسانه های برون مرزی خود، بتواند این اقدام آمریکا را به زیر سوال ببرد، مفید است.
با این حال به نظر می رسد بزرگنمایی اعلام این 19 شرکت، در شبکه های داخلی صداوسیما و در جهت ناکارآمد نشان دادن اصل توافقنامه ژنو پی گرفته شد.
اگرچه از نظر ایران کلیه تحریم های انجام شده علیه کشورمان در پرونده هسته ای، از تحریم های شورای امنیت تا تحریم های یکجانبه اروپا و آمریکا غیرقانونی و فاقد جایگاه حقوقی است، اما قاعدتا توجیه آمریکایی ها در اعلام 19 شرکت جدید این است که آنها مصادیق شرکت های نقض کننده تحریم ایرانند و سطح تحریم ها علیه کشورمان بالا نرفته است.
از همین رو از نگاه آنها، نمی توان این موضوع را نقض توافقنامه ژنو به حساب آورد.
در این شرایط اگرچه دستگاه دیپلماسی باید با قاطعیت پاسخ طرف مقابل را داده و آنها را به پاسخگویی فرا خواند، اما به نظر نمی رسد بتوان این اقدام را بالا بردن سطح تحریم ها دانست.
عراقچی:اقدام آمریکا خلاف روح توافقنامه ژنو است
سید عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در واکنش به اقدام دولت آمریکا مبنی بر افزودن اسامی افراد و شرکت های جدیدی به فهرست تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران، از این اقدام بشدت انتقاد کرد و گفت: این اقدام خلاف روح توافقنامه ژنو است.
معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه صبح جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در پاسخ به این سوال که با توجه به اعمال این تحریم ها، تهران چه تصمیمی خواهد گرفت؟ افزود: در حال ارزیابی شرایط موجود و اتخاذ عکس العمل مناسب هستیم.
وزارت دارایی آمریکا روز گذشته اسامی 19 فرد و شرکت های ایرانی و خارجی را به فهرست تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران افزود.
بر اساس بیانیه روز پنجشنبه وزارت دارایی آمریکا، شرکت های عیوض تکنیک، مارو صنعت، نگین پرتو خاور، صنایع هوایی قدس و سازمان صنایع هوایی ایران تحریم شده اند.
شرکت مید اویل آسیا، شرکت سنگا تانکر که در سنگاپور به ثبت رسیده اند و شرکت فرلاند نیز که گفته می شود در انتقال تانکر به تانکر نفت ایران فعالیت داشته است، تحریم شده اند.
این تحریم ها در حالی است که بر اساس توافق نامه ژنو که سوم آذر ماه جاری میان ایران و 1+5 صورت گرفت، ایران متعهد شد بخشی از فعالیت های هسته ای خود را با حفظ ماهیت آنها، کند یا متوقف سازد و 1+5 نیز نه تنها در 6 ماه آینده تحریمی علیه این کشور اعمال نکند بلکه بخشی از تحریم ها را نیز رفع کند.
عراقچی: بازی های دوگانه به نفع فضای مذاکراتی نیست
معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه همچنین در گفت و گوی تلفنی با بخش خبر ساعت 14 سیمای جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اعمال تحریم علیه چند شرکت ایرانی گفت: ما در چند روز گذشته پس از توافق ژنو، به نوعی با یک سردرگمی و عدم تصمیم گیری به ویژه توسط دولت آمریکا مواجه بودیم بطوری که از یک سو در کنگره تلاش می کردند جلوی تحریم های جدید را بگیرند و از سوی دیگر با حرکتی که دیشب انجام دادند، خزانه داری آمریکا تعدادی شرکت های جدید را به لیست تحریم ها اضافه کرد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر ما این بازی دوگانه یا سردرگمی که مشاهده می شود اصلا به نفع فضای مذاکراتی که داریم نیست و خلاف روح تفاهم نامه توافق ژنو است.
معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه گفت: البته آمریکایی ها مدعی هستند که این اقدام، اجرای تحریم های گذشته است و این شرکت ها را به دلیل این که تحریم های گذشته را نقض کرده اند، به لیست تحریم ها اضافه می کند ولی به نظر ما در شرایط فعلی و در شرایطی که قرار است در یک فضای همکاری حرکت کنیم، چنین اقدامی اصلا سازنده نیست.
وی گفت: ما به شدت انتقاد داریم و این را یک رویکرد غیرسازنده و خلاف حسن نیت می دانیم و در حال حاضر در حال ارزیابی هستیم و ان شاءالله عکس العمل مناسب را هم انتخاب خواهیم کرد.
اقدامات و سخنان طرف آمریکایی تضعیف دیپلماسی نیست؟ فقط غیرمنطقیه؟ بعد انعکاس این حرفها دنبال کردن خط تضعیف دستگاه دیپلماسیه؟!!!!!!!!
ببخشید اگه انتخاب حق ماست بدانید دانستن نیز حق ماست پس نبایستی معترض اطلاع رسانی سایر رسانه ها بشوید مگر اینکه آن خبر کذب باشد
شما که به حق انتخاب و فهم وشعور مردم احترام میذارید بذارید خود مردم قضاوت کنند چون این مردم فهمیمند مگر اینکه خدای ناخاسته مردم رو .... فرض کنید شما هم میتوانید نقاط قوت را بیان کنید ولی از آزادی استفاده گزینشی نکنید