پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : موضوع توقف مذاکرات هیأتهای کارشناسی ایران و گروه ۱+۵ در وین و بازگشت هیأت ایرانی به تهران، در ۲۴ ساعت گذشته محل بحث و گمانهزنیهای بسیاری بوده است؛ اما امروز یک منبع آگاه جزئیاتی جدید از روندی را بیان کرده که منجر به بازگشت هیأت ایرانی شده است.
جزئیات جدید از دلایل بازگشت مذاکرهکنندگان ایرانی به تهرانموضوع توقف مذاکرات هیأتهای کارشناسی ایران و گروه ۱+۵ در وین و بازگشت هیأت ایرانی به تهران، در ۲۴ ساعت گذشته محل بحث و گمانهزنیهای بسیاری بوده است؛ اما امروز یک منبع آگاه جزئیاتی جدید از روندی را بیان کرده که منجر به بازگشت هیأت ایرانی شده است.
به گزارش «تابناک»، مذاکرات هیأتهای کارشناسی ایران و گروه ۱+۵ که چهار روز در شهر وین جریان داشت، اواخر وقت شب پنجشنبه متوقف شد و هیأت ایرانی به تهران بازگشت.
در این میان، هرچند مقامات ایرانی تأکید کردند که دلیل بازگشت هیأت ایرانی، افزودن نام افراد و شرکتهای جدید به لیست سیاه تحریمهای ایران بوده، مقامات غربی مدعی شدند بازگشت هیأتها صرفاً به منظور مشورتهای بیشتر بوده و مشکل خاصی بروز نکرده است.
با این حال، امروز یک منبع آگاه در گفتوگو با «تابناک» جزئیاتی از روند منجر به بازگشت هیأت ایرانی را تشریح کرد. به گفته وی، روز پنجشنبه و در جریان نشست کارشناسی، طرف غربی به هیأت ایرانی اطلاع داد که قرار است تا ساعاتی دیگر، افراد و شرکتهای جدیدی به لیست سیاه تحریمی آمریکا علیه ایران افزوده شوند.
در پی اعلام این موضوع، اعضای هیأت ایرانی بلافاصله جلسه را ترک کرده و برای کسب تکلیف با تهران تماس گرفتند. پس از بیان این موضوع، وزارت خارجه صلاح را در آن دیده که مذاکرات فعلاً ادامه پیدا نکند و اعضای هیأت ایرانی به تهران بازگردند.
این منبع آگاه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد که از منظر حقوقی، افزودن افراد و شرکتهای جدید به لیست سیاه، به معنای «نقض توافقنامه ژنو» نیست، زیرا بر پایه تحریمهایی که پیش از این موجود بوده، انجام گرفته و تحریم جدیدی علیه ایران تصویب نشده است. با این حال، این کار کامل با «روح توافق ژنو» در تضاد است و به فضای حسن نیت متقابل که حفظ آن در توافقنامه مورد تأکید قرار گرفته بود، آسیب جدی وارد میکند.
گفتنی است، پیش از این نیز نماینده دائم ایران در سازمان ملل، طی سخنانی به همین موضوع اشاره و گسترش دامنه لیست سیاه آمریکا را کاری منفی در ادامه مذاکرات توصیف کرده بود که بدگمانیها درباره حسن نیت آمریکا را تشدید میکند.
محمد خزاعی در این باره گفته بود: «با وجودی که مقامات آمریکا، اقدامات اخیر را به تحریمهای وضع شده پیش از مذاکرات ژنو مرتبط میدانند، به هر حال این اقدامات میتواند در شرایط کنونی، تأثیرات جدی منفی بر روند مذاکرات بگذارد».
سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران نیز روز گذشته در این زمینه ضمن انتقاد شدید از اقدام آمریکا در افزودن نوزده فرد و شرکت به لیست تحریمهای ضد ایرانی این اقدام را خلاف روح توافقنامه ژنو دانست و گفت: در حال ارزیابی شرایط و انجام واکنش مناسب هستیم».
اینها چه کسانی هستند
وقتی رهبر معظم انقلاب با درایت خاصش خیلی چیزها را پیش بینی کرده و مدیریت می کنند چرا یک عده قلیل بدون توجه به این امر به دنبال بی اهمیت جلوه دادن و خدای نکرده شکست مذاکرات هستند
ایا توجه نمی کنند که همه ما در یک قایق نشسته ایم و خدای نکرده اتفاقی برای قایق رخ دهد همه صدمه خواهیم دید