پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس انجمن مددکاری از شیوع بیماری خطرناکی به نام زگیل تناسلی خبر داد. به گفته وی؛ تاکنون حدود یکمیلیون ایرانی به آن مبتلا شدهاند و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.
«مصطفی اقلیما»، مددکار اجتماعی و رییس انجمن علمی مددکاران اجتماعی، در مورد این مساله که چه بیماریهای مقاربتیای بهجز ایدز در بین مردم رواج دارد، گفت: بیماریهای عفونیای وجود دارند که قابل درمان هستند، بیماریهایی مانند سفلیس هم که دیگر تقریبا ریشهکن شدهاند. بیماریای که امروز بسیار رواج پیدا کرده و از ایدز هم خطرناکتر است بیماری زگیل تناسلی است. وی ادامه داد: در این بیماری زگیلهایی روی آلت تناسلی ایجاد میشود و در حین مقاربت جنسی به سرعت منتقل میشود.
به گزارش روزنامه شرق ؛ این زگیلها باعث عفونت و سرطان میشوند و افراد مبتلا همچنین نمیتوانند بچهدار شوند. اقلیما افزود: این بیماری درمان سختی دارد و تنها راه مقابله با این بیماری پیشگیری است و آن هم فقط توسط واکسن انجام میشود. البته حتی یک عدد هم از این واکسن در ایران موجود نیست و افراد باید آن را از خارج از کشور تهیه کنند. این مددکار اجتماعی گفت: بعضی آقایان برای درمان این بیماری لیزردرمانی میکنند اما فایدهای ندارد و پس از ۱۰روز تا یکماه دوباره بازمیگردد. بعضی از متخصصین طب سنتی هم میگویند که شاید سهبار استفاده از داروی نظافت باعث درمان آن شود که این امر از لحاظ علمی ثابت نشده است. اقلیما ادامه داد: ظرف یکسال گذشته این بیماری بهشدت شیوع یافته و چون از راه مقاربت انتقال پیدا میکند سرعت شیوع آن بسیار زیاد است.
سال گذشته روزانه یک تا دونفر مبتلا به من مراجعه میکردند در حالی که امسال روزی ۱۰ تا ۱۵نفر مرد که به این بیماری مبتلا هستند به من مراجعه میکنند. شاید حداقل یکمیلیوننفر به این بیماری مبتلا شده باشند. این بیماری در آستانه اپیدمیشدن است. وی افزود: باید سریعا از خارج کشور واکسن تهیه شود و مثل فلجاطفال به همه زده شود زیرا همه در معرض خطر هستند، همچنین تاکنون در اینباره اطلاعرسانی نشده و باید هرچه زودتر آموزش و اطلاعرسانی شروع شود. رییس انجمن علمی مددکاران در آخر گفت: من از وزیر بهداشت استمداد طلب میکنم و هشدار میدهم که برای این مساله کاری انجام دهد زیرا در آینده خیلی دیر خواهد شد و دیگر هیچکاری نمیتوان کرد.
آنچه درباره اِچپیوی (زگیل تناسلی) باید بدانید
ویروس پاپیلومای انسانی (اِچپیوی) یکی از شایعترین بیماریهای آمیزشی در دنیاست. این ویروس بیش از صدنوع دارد که ۴۰نوع آن در ناحیه تناسلی ایجاد بیماری میکند. این ویروس بهقدری شایع است که میتوان گفت تقریبا هر مرد یا زنی در طول عمر خود با این ویروس در تماس قرار میگیرد. بسیاری انواع این ویروس بیخطر هستند و در بسیاری از موارد (۹۰درصد) بدون ایجاد هیچ آسیبی خودبهخود در طی دوسال از بین میروند. این ویروس هم مرد و هم زن را مبتلا میکند اما مثل بسیاری از بیماریهای آمیزشی، ختنه احتمال ابتلا را کم میکند. راه انتقال این ویروس پوست و مخاط (پوشش مرطوب اعضای داخلی بدن) است.
مهمترین راه، تماس جنسی است. برای پیشگیری از این بیماری، شستوشوی مناسب نواحی تناسلی پیش و بعد از رابطه جنسی با آب و صابون، استفاده از کاندوم از ابتدای رابطه جنسی مهم است. در کسانی که به این ویروس آلوده شدهاند به ویژه خانمها آزمایش موسوم به پاپ اسمیر باید بسیار جدی گرفته شود. تست HPV را میتوان همراه پاپ اسمیر انجام داد. در تحقیقی در ایران بر روی والدینی که کودکان مدرسهای دارند، ۷۶درصد پدران و مادران درباره اِچپیوی هیچ اطلاعی نداشتند. جمعیت جوان و آموزش ناکافی در شیوع بیماریهای آمیزشی نقش مهمی دارد بنابراین میتوان حدس زد در نبود آموزش همگانی کافی، اچپیوی هم مثل دیگر بیماریهای آمیزشی شیوع بیشتری پیدا کند.