arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۲۰۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۰ - ۳۰ آذر ۱۳۹۲

سردار نقدی: جوایزی که اروپایی‌ها می‌دهند، نشان بردگی است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس بسیج مستضعفین گفت: در هنر اختلاف سلیقه یک مساله بسیار طبیعی است. باید از این اختلاف نظرها در این میدان بزرگ صرف‌نظر شود و همه هنرمندان آزادیخواه کنار یکدیگر جمع شوند و وحدتی را در برابر این جریان ظالمانه در جهان داشته باشند.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مراسم اختتامیه سومین جشنواره جهانی مقاومت، عصر روز شنبه سی‌ام آذرماه، در محل فرهنگستان هنر با حضور مرتضی گودرزی دیباج مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی، مسعود شجاعی طباطبایی مدیر انجمن کاریکاتور، سردار کارگر، طاهره شیخ‌الحکمایی، غلامعلی طاهری، سیدعباس هاشمی و هنرمندان دیگر برگزار شد.

در این مراسم، سردار محمدرضا نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: اسطوره بی‌نظیر هنر مقاومت، حضرت زینب کبری (س) است.

هنر بیان خلاقانه حقیقت است و چه حقیقتی بالاتر از عدالت و زبان گویای احساس و عاطفه و فطرت. اندازه موفقیت هنر را در میزان تاثیرگذاری بر مخاطب می‌سنجند. مشاهده کنید به خطبه کوتاه حضرت زینب کبری (س) در برابر مخاطبانی که ساعت‌های طولانی به کاروان آن حضرت سنگ‌پرانی کرده و هر زشتی و دشنامی که قابل تصور است، در حق این کاروان انجام داده است.

در محضر شاه و طاغوت روزگار و در پرده هوادارانش چنان با بیان بلیغ و شیوا و هنرمندانه حقایق را بیان می‌فرمایند که در چند دقیقه این جمع حامی طاغوت که با تمام وجود علیه اوست، منقلب می‌شوند.

وی افزود: این جمع با همه جوانمردانگی‌هایش به خود می‌آیند و گریه می‌کنند و ابراز ندامت می‌کنند تا جایی که طاغوتی که خود دستور این جنایات را داده است، همان‌جا از همه سردارانش ابراز برائت می‌کند. همه هنرمندان عالم باید در برابر مکتب این بانوی بزرگوار زانو زده و درس یاد بگیرند. این هنر امروز دستاویز قدرت‌های شیطانی و ابزاری برای سلطه و وسیله‌ای برای استسمار قرار گرفته است.

نقدی تصریح کرد: آمریکا را همه می‌شناسند. برای تمامی دنیا، ماهیت آشنایی دارد و منفورترین واژه‌ها در میان مردم دنیا این رژیم است. دولت‌های اروپایی نیز نماد وحشی‌گری، خشونت و جنایت علیه بشریت هستند. جنگ جهانی اول را چه کسی با 70 میلیون کشته به راه انداخت؟ جنگ جهانی دوم را با 73 میلیون کشته جنگی چطور؟ جنگ‌های طولانی در آفریقا از الجزایر تا آفریقای جنوبی، تجاوز به کره، فیلیپین، ویتنام و جنگ‌های شبه‌قاره هند.

رییس بسیج مستضعفین ادامه داد: کارشناسان جمعیت‌شناسی ثابت کرده‌اند که اگر سرخپوستان و صاحبان اصلی سرزمین آمریکا کشتار نمی‌شدند، امروز بیش از نیمی از جمعیت آمریکا را سرخپوستان تشکیل می‌دادند، در حالی که اکنون فقط یک درصد این جمعیت را تشکیل می‌دهند، ولی با استسمار هنر و رسانه خودشان را حق به جانب جلوه می‌دهند و می‌خواهند به دیگران جایزه هنری بدهند. شک نداریم آن جایزه و نشانی که دولت‌ استعمارگر اروپایی می‌دهد، نشان بردگی است نه آزادگی. امروز هم ژست حقوق بشر می‌گیرند. همان کسانی که دست‌شان به خون میلیون‌ها نفر آلوده است و هرجا منفعت‌شان در خطر باشد، مدافع حقوق بشر خواهند بود.

وی نظرش را به عنوان یک مخاطب درباره نمایشگاه گفت: این دوره از جشنواره نسبت به دو دوره قبل فاصله ملموسی داشت و بسیار قوی‌تر و بالاتر بود. من از همه هنرمندان درخواست می‌کنم نگذارید این آثار در گالری‌ها محفوظ بماند. آنها را در میان مردم شهرها و شهرستان‌های دیگر ببرید تا آنها هم از آنها الهام بگیرند.

همچنین حبیب‌الله صادقی دبیرکل سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت درباره این جشنواره گفت: امروز دفتر جشنواره جهانی هنر مقامت در سومین مقامش بسته می‌شود اما این معنا همچنان نستوه و بزرگ، یاران و دلستگانی در ایران و جهان به همراه دارد چراغ امید و راستی و باورمندی نسلی که در انقلاب 1357 و 8 سال دفاع بزرگ و شکوهمند بیرق سرافرازی ما را بر قله آزادی و شرف و صداقت و ایثار در راه خدای بزرگ برافراشتند روشنایی راه جدید برای انسان معاصر که آمده است، جلوه شریف و مصلحانه قرآن نورانی را با انگشتان هنرآفرین و نقش‌آوران هنرمندی که برای شرف و شجاعت در قلب‌شان و قلم‌شان جوانه‌های ارجمند و شکوفه‌های بهاری دلنشین به همراه دارد به تصویر آورند.

صادقی ادامه داد: عزیزان در ورک شاپ روز پنجشنبه چندین اثر در بخش نقاشی و نیز 40 اثر در ورک شاپ گرافیک با حضور و مدیریت خانم دکتر بارتلت انجام شد، جشنواره چهارم را در حالی برگزار خواهیم کرد که پیام و تلاش ارجمند هنرمندان بزرگ ایرانی و سه نسل عزت‌ها فداکاران پیروز در دوران دفاع مقدس فرزندان و نسل سومی که پیام عزت‌گونه و زینب‌وار یاران و شهدای انقلاب را به زیبایی روایت می‌کنند.

پروفسور جان نت آمریکایی هم در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم که بار دیگر به ایران آمدم و فرصتی پیدا کردم تا در جشنواره منحصربه فرد هنر مقاومت شرکت کنم و خوشحالم که این رویداد بزرگ در حال جریان است، زیرا چیزهای زیادی در جهان وجود دارد که باید در برابرشان مقاومت شود. استبداد، شکنجه، ظلم، آزار و اذیت نیروهای معاند با شعار آزادی و دموکراسی، افزایش روز افزون نظام سرمایه‌داری فاسد، بیشتر شدن فاصله بین دارا و ندار، سلطه رسانه‌های اجتماعی و ارتباطات و تصویری، جایگزینی دنیای مجازی با دنیای واقعی، همچنین رشد بی‌اعتمادی و سوءظن میان دولت‌ها، شروع مادی‌گرایی و مصرف‌گرایی در میان طبقه‌های متوسط و مرفه جوامع، سنج هر شخص با میزان دارایی‌هایش. راه‌های زیادی برای مقاومت است و یکی از آنها می‌تواند هنر باشد. از جمله هنرهای تجسمی، پوستر، کاریکاتور، نقاشی و... هنر مقاومت سبقه طولانی دارد و در اکثر کشورهای دنیا موجودیت دارد. هرچند در جشنواره‌ها حضور پررنگی نداشته‌اند به همین دلیل است که این جریان که در اینجا صورت گرفته است، بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل آمد:

برگزیدگان بخش حجم: رتبه اول فرزانه وزیری‌تبار (ایران)، رتبه دوم میتسو نوری کویکه (ژاپن)، رتبه سوم زهرا شیخ‌الحکماء (ایران).

برگزیدگان بخش خط و نقاشی: رتبه اول محمد سعید نقاشیان (ایران)، رتبه دوم عظیم فلاح (ایران)، رتبه سوم هادی قاسمی (ایران).

برگزیدگان بخش پوستر: رتبه اول مهدی رحیمی (ایران)، رتبه دوم مهدیه قاسمی (ایران)، رتبه سوم ماریو فونتس (اکوادور).

برگزیدگان بخش پژوهش‌های علمی: تقدیر از مریم ماهی، منصوره کلاه‌کج، جواد علی‌محمدی - مریم علی‌نژاد، مسعود وحیدنیا - فاطمه عراقیه‌فراهانی - محمد کرمی، فاطمه فراهانی - محمدعلی پرویزیان، نجیبه رحمانی، ماه منیر شیرازی.

برگزیدگان بخش کاریکاتور موضوعی: رتبه اول مهدی عزیزی (ایران)، رتبه دوم ولادیمیر زانوسکی (اوکراین)، رتبه سوم پروین محمدی (ایران).

برگزیدگان بخش کاریکاتور چهره: رتبه اول شانکار پامارتی (هند)، رتبه دوم حسین صافی (ایران)، رتبه سوم علیرضا باقری(ایران).

برگزیدگان بخش طراحی: رتبه اول به طور مشترک محمود حضرتی و شهباز سلمانی (ایران)، رتبه دوم به طور مشترک هانی انصاری و علی‌اکبر شریفی (ایران)، رتبه سوم به طور مشترک امیرمهدی انصاری و خدیجه همرنگ (ایران).

برگزیدگان بخش نقاشی: رتبه اول کریم زارعی (ایران)، رتبه دوم هیلدا هیلاری (اردن)، رتبه سوم مونا هنرمند (ایران).

برگزیدگان بخش عکس: رتبه اول کایویدن هافر (آلمان)، رتبه دوم حسن نیکزاد (ایران)، رتبه سوم حسن قائدی (ایران).

برگزیدگان بخش نگارگری: رتبه اول زهرا پایکار (ایران)، رتبه دوم مجید اقوام‌اسی (ایران)، رتبه سوم نغمه مولایی‌مقدم (ایران).

برگزیدگان بخش تصویرسازی: رتبه اول مهدیه قاسمی (ایران)، رتبه دوم هاجر سلیمی نمین (ایران)، حسین یوزباشی (ایران).

تقدیرشدگان بخش انیمیشن: محمد لطفعلی، مونا عبدالله شاهی، امیر مهران.

نظرات بینندگان