پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بعد از کارت زرد مجلس به فرجی دانا، تعدادی از نماینگان با جمع شدن دور وزیر علوم به ادامه طرح گلایهها و انتقاداتشان پرداختند.
به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز (یکشنبه) سوال مشترک 23 نماینده از وزیر علوم در مورد برخی انتصابات مطرح شد که در نهایت به دلیل قانع نشدن نمایندگان از پاسخ وزیر، فرجی دانا اولین اخطارش را از مجلس گرفت.
بعد از مشخص شدن رای نمایندگان در مورد پاسخ وزیر، برخی از نمایندگان عمدتا از فراکسیون اصولگرایان دور فرجی دانا حلقه زدند و صحبتهایی مطرح کردند که در نهایت بعد از مکالمه کوتاه وزیر علوم با آنها، فرجی دانا از صحن علنی خارج شد.
فیاضی: سوالکنندگان از وزیرعلوم، حاضرند پشت سر او نماز بخوانند
عبدالوحید فیاضی نماینده نور در توضیح اتفاقات رخ داده بعد از اخطار نمایندگان به وزیر علوم گفت: نمایندگان این موضوع را به وزیر مطرح کردند که میدانند او فرد قابل قبولی است و حتی حاضرند پشت سرش نماز بخوانند اما متاسفانه دست افراد دیگری پشت قضیه است و آنها انتصابات را در وزارت علوم انجام میدهند.
وی با بیان این که آقای فرجی دانا این صحبتها را قبول نداشت گفت که اطرافیان وزیر نیز نسبت به پخش فیلم در مجلس انتقاد کردند.
گفتنی است در جریان طرح سوال از وزیر علوم توسط نبویان یکی از نمایندگان سوال کننده، فیلمی پخش شد که در زیر این فیلم این توضیح قید شده بود که فیلم مربوط به برنامه 16 آذر دانشگاه خواجه نصیر با حضور معاون رئیس جمهور و معاون وزیر علوم است. در فیلم نشان داده شده کلیپی برای دانشجویان به نمایش گذاشته شده بود که حاوی تصاویری از محمدرضا خاتمی و میر حسین موسوی بود که افراد حاضر در آن مراسم بعد از نشان دادن تصویر موسوی به تشویق میپرداختند.
فیاضی: افرادی غیر از وزیر، انتصابات را انجام میدهند
به گزارش ایسنا، مهدی کوچکزاده، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز در مورد اتفاقات بعد از دادن کارت زرد به وزیر علوم گفت: بنده بعد از اعلام نظر مجلس سمت وزیر رفتم و به او گفتم که در زمان رای اعتماد مدافعت بودم، به طوری که دفاعم از او در اخذ رای اعتماد موثر بود حداقل حدود 30 نماینده به من گفتند که به خاطر حرفهای من به وزیر رای داده بودند.
وی افزود: امروز به وزیر علوم گفتم یقین دارم که نسبت به انتصاباتش در مورد برخی از روسای دانشگاهها شناختی ندارد واین دستور تشکیلاتی است.
اینها کسانی هستند که مشخصا اهل به آشوب کشیدن دانشگاه در گذشته بودند و حال در کسوت ریاست به مسئولیتهای دیگر دانشگاهها درآمدند، پرسیدم که چرا وزیر این کار را کرده است.
کوچک زاده افزود: به وزیر گفتم واقعا بین افرادی که هستند متخصص،اهل علم و دانشیار یا استاد تمام وجود ندارد که سابقه چپ و راستی نداشته باشد که ریاست دانشگاه را عهدهدار باشد. این معلوم میکند که اگر شما هم نخواهید، دانشگاهها را به سمت شلوغی و آشوب میبریم و گفتم که دیگر کاری کردید که قابل دفاع نیست.
وی در مورد پاسخ وزیر نسبت به این اظهارات گفت: وزیر این موضوعات را انکار میکرد ولی من میدانم انکارش دروغ بود ایشان به هیچ دلیلی نمیتواند با برخی از این افراد منصوب شده سابقه آشنایی داشته باشد چون نه هم رشته و نه هم سن و نه همکلاس با هم هستند.
وی افزود: بنده با آقای فرجی دانا 35 سال سابقه آشنایی دارم و سوالم این است که چطور این افراد پیدا شده و آنها را منصوب کرده است، مشخص است که به آنها توصیه شده است.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بنده به اظهار نظر سایر نمایندگان کاری ندارم و به عنوان کسی که برای کسب رای وزیر در زمان رای اعتماد سرمایه گذاری کردم، حق داشتم بگویم که از رای و موافقتم با وزیر به دلیل انتصاباتش برگشتهام.
عباس مقتدایی عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز، در مورد مطالب مطرح شده بعد از دادن اولین اخطار به وزیر علوم گفت: مطالب مطرح شده بعد از دادن اولین کارت به وزیر علوم و در حلقه نمایندگان دور وی، عمدتا راجع به موضوع انتصابات بود.
وی بیتوجهی وزیر به نظرات نمایندگان بخصوص اعضای کمیسیون آموزش را مسبب اصلی طرح سوال، تذکر و حتی شکل گیری دیدگاهی برای استیضاح وزیر دانست و گفت: فرجی دانا قبل از کسب رای اعتماد در مجلس، مواردی را به عنوان قول در کمیسیون آموزش مطرح کرد که بلافاصله بعد از اخذ رای اعتماد به بخشی از آن مطالب بیان شده، بیتوجهی کرد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: با توجه به این پیشینه نمایندگان عمدتا این گلایه را مطرح کردند که روند پیش گرفته شده میتواند مسیر حرکتی دانشگاهها را به سمت محیط فارغ از آرامش پیش ببرد. عمده سوال نمایندگان در 9 دی هم حول همین محور میچرخید.
مقتدایی افزود: اگر وزیر به دغدغههای نمایندگان توجه لازم را نداشته باشد به سرعت اعتماد نمایندگان در حال سلب شدن است. این همان نکتهای است که باهنر نایب رئیس مجلس در صحن علنی به آن اشاره کرد و صراحتا از وزیر خواست تا به دغدغههای نمایندگان توجه کند.
وی تاکید کرد:همانطور که وزرا مسئولیت دارند نمایندگان نیز حق قانونی دارند تا به نمایندگی از مردم به وزرا تذکر بدهند و در صورت عدم توجه به تذکرات سوال بپرسند. سوالی که امروز پرسیده شد و بعد از پاسخهای وزیر نمایندگان رای به قانع نشدن دادند.
مقتدایی خاطر نشان کرد: اگر وزیر رویکرد سابق خود را ادامه دهد، او اولین وزیر استیضاحی دولت یازدهم در آینده خواهد بود.
وی در توضیح واکنش فرجی دانا نسبت به این مطالب گفت: آقای فرجی دانا در پاسخ در تصمیمگیریهایش در مورد انتصابات پافشاری کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزیر و اطرافیانش نسبت به پخش فیلم انتقادی را مطرح نکردند گفت که وزیر از پخش فیلم از مجلس گلایه داشتند.
این افراد این نکته را در نظر نمی گیرند که مردم اگه مدیریت قبلی را میخواستند که به ... رای می دادند.
مجموع رأی این مجلس از کل چقدر بوده که اینا اینقدر دم از نظر مردم میزنند؟
واللا ما که این مجلسو نمایندۀ خودمون نمیدونیم