پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ˈمحمد علی نجفیˈ روز چهارشنبه در پاسخ به پرسش ایرنا در نشست خبری در مادرید افزود: در باره جذب توریست خارجی، دو دسته از مشکلات وجود دارد. یکی از آنها مشکلات سیاسی و فضای عمومی بین المللی است که خوشبختانه با روی کار آمدن دولت جدید، این مشکلات در حال حل شدن است.
وی تصریح کرد: در دو یا سه ماه اخیر هم ، احساس می شود که از یک رشد تقاضا برای سفر به ایران برخوردار شدیم.
وی ادامه داد:دسته دوم، مشکلات مربوط به مدیریت و سازماندهی کار گردشگری است برای مثال تعیین بازار هدف و برنامه ریزی برای بازاریابی در این بازارها است یا بعضی از مشکلات مربوط به صدور ویزا برای گردشگران یا تامین امکانات رفاهی برای استفاده بیشتر آنان در ایران است.
به گفته معاون رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برای رفع مشکلات دسته دوم نیز، ایران برنامه هایی را شروع کرد که تدریجا آثار آن مشخص خواهد شد .
نجفی اظهار داشت: در حال حاضر 200 هزار سایت تاریخی در داخل کشور را شناسایی کردیم که رقم کلانی است و در مقایسه با کشورهای دیگر ازجمله اتریش که فقط 700مورد است، اهمیت آن مشخص می شود.
وی گفت: طبیعی است که رسیدگی به همه سایتهای تاریخی فرهنگی و نگهداری همه اماکن فرهنگی که ارزش تاریخی دارند ، کار بسیار مشکلی است و برخی از موارد هم ممکن است که به تخریب منجر شود ، اما من اطمینان می دهم که هم سازمان مورد تصدی من و هم فضای عمومی کشور برای حفظ آثار باستانی و تاریخی، بیشترین تلاش را می کند و حساسیت بسیار زیادی در این مورد وجود دارد.
وی یادآور شد: تعداد زیادی انجمنهای مردمی دوستداران میراث فرهنگی در کشورمان داریم و این اعضای انجمنها به صورت افتخاری در ارتباط با حفظ و نگهداری اماکن تاریخی و فرهنگی فعالیت دارد .
خبرگزاری اسپانیایی ˈ افه ˈ نیز در این نشست خبری از نجفی در باره کاهش تحریمها پرسید.
وی گفت: قطعا دولت جمهوری اسلامی، از کم شدن و در نهایت حذف کامل تحریم ها استقبال می کند. گامهایی که تاکنون گروه 1+5 و همینطور جمهوری اسلامی برداشتند گام های بسیار مثبت و بر اساس توافقات ژنو بوده است و ما انتظار داریم بر اساس توافقهایی که انجام شده، بخشی از تحریمها برداشته شود.
وی اعلام کرد :مرحله دوم کار هم از ماه فوریه آغاز خواهد شد و فکر می کنم در چند روز آینده ملاقاتی بین آقای دکتر ظریف و خانم اشتون برقرار خواهد شد که بر آن اساس برنامه حرکت بعدی روشن خواهد شد.
خبرنگارˈایسپان تی ویˈ با اشاره به جلسه ای که نجفی با ˈخوسه مانویل سوریا لوپزˈ وزیر صنعت ، انرژی و گردشگری اسپانیا و خانواده سلطنتی اسپانیا داشت پرسید که ایران چه رابطه ای با اتحادیه اروپا خواهد داشت و چه گامهایی باید برداشته شوند تا که روابط عادی شوند؟
معاون رئیس جمهوری پاسخ داد: همواره اسپانیا را جزو کشورهای دوست خود می دانستیم و خیلی خوشحالیم از اینکه در سالهای گذشته نیز هیچ وقت، رابطه دو کشور، یک رابطه خصمانه نبود. ما در این رابطه با آقای سوریا برای تقویت روابط در بخش های صنعت ، انرژی و گردشگری صحبت کردیم.
نجفی تصریح کرد :در بخش انرژی ، از قبل هم شرکت ˈرپسولˈ خیلی آمادگی برای سرمایه گذاری و همکاری مشترک در ایران داشته است، هم در ارتباط با بخش نفت و گاز و هم در ارتباط با پتروشیمی .در بخش صنعت ، در قسمت حمل و نقل ریلی ، امکان همکاری های خیلی زیادی وجود دارد ، به خصوص قطار سریع السیر و ما طرحی برای توسعه این حمل و نقل در حداقل یک هزار و 500 کیلومتر در داخل ایران داریم که شرکتهای اسپانیایی، هم از نظر تکنولوژیکی و هم از نظر سرمایه گذاری ، می توانند در این طرح شرکت بکنند .
وی ادامه داد :همینطور در بخش خودروسازی و قطعات خودرو ، صحبت کردیم که امکان همکاریهای زیادی وجود دارد .در بخش گردشگری هم اسپانیا یکی از کشورهای بسیار قوی و با تجربه در این صنایع است و من فکر می کنم که ما می توانیم از تجربه اسپانیا برای توسعه گردشگری در کشورمان استفاده بکنیم و در این مورد قرار شد برنامه عملیاتی همکاریهایمان را تنظیم بکنیم .
نجفی افزود :حدود 12 سال پیش ، یک قرارداد همکاری در بخش گردشگری بین ایران و اسپانیا منعقد شده ، اما آن قرارداد هیچوقت به طور جدی دنبال نشد و با آقای وزیر به این توافق رسیدیم که آن قرارداد را احیا و عملیاتی کنیم. من از ایشان دعوت کردم که به همراه فعالانی از بخش های صنعت، انرژی و گردشگری ، بازدیدی از ایران داشته باشند و ایشان نیز خوشبختانه، برای این سفر ابراز علاقه و آمادگی کردند.
شبکه خبر ایران به زبان انگلیسی در رابطه با سفر احتمالی ˈخوسه مانوئل گارسیا مارگالوˈ وزیر خارجه اسپانیا به ایران ، پرسید که آیا این سفر تاریخ معینی دارد و ملاقات با وزیر صنعت اسپانیا در رابطه با راه آهن یک هزار و 500 کیلومتری، آیا مورد اجرائی به وجود آمده و یا فقط مربوط به قسمت طرح اجرائی است؟
معاون رئیس جمهوری گفت: در مورد سفر وزیر خارجه اسپانیا به ایران ، توافقاتی انجام شده ولی هنوز زمان معینی تعیین نشد.
در مورد مساله سرمایه گذاری و همکاری در راه آهن وی تصریح کرد :من خدمت آقای سوریا ، برنامه خودمان را اعلام کردم و ایشان نیز ابراز علاقه کردند که در این زمینه شرکت کنند ، البته ایشان اشاره کردند که شرکتهای اسپانیایی علاقه مند به این کار هستند و حتی اشاره کردند که راه آهن سریع السیر بین مکه به مدینه را در حال حاضر ، شرکت های اسپانیایی انجام می دهند .به هر حال ما علاقه همکاری با اسپانیا در زمینه های مختلف را داریم .
معاون رئیس جمهوری در باره پرواز تهران – مادرید نیز گفت: برقراری این پرواز از نظر اقتصادی، کاملا قابل دفاع است و من دقیقا نمی دانم که علت تصمیم گیری برای قطع این پروازها چه بود اما امیدواریم این پرواز ها از سر گرفته شود .
خبرنگار ˈورلد اینوستیمنت نیوزˈ از رئیس سازمان میراث فرهنگی سووال کرد که چرا یک سرمایه گذار، باید برای سرمایه گذاری ایران را انتخاب کند و به کشورهای دیگری نظیر قزاقستان و یا ازبکستان نرود ؟
نجفی گفت: دلیل نخست آن این است که همانطوری که همه می دانند ، منطقه ما دستخوش درگیریها و نا آرامیهایی است و در این منطقه ، یکی از کشورهایی که طی سالهای اخیر ، هیچ مشکلی از نظر امنیت نداشت ، ایران است.
وی افزود: از نظر دلایل اقتصادی ، سرمایه گذاری در ایران ، اولا کشور ما از نظر انرژی یک منبع عظیمی در اختیار دارد هم در بخش گاز و هم در بخش نفت و انرژی ارزان قیمت را می تواند برای سرمایه گذاری ها تامین کند. دوم اینکه ، کشور بسیار وسیعی با جمعیت 75 میلیونی است و بنابر این خودش یک بازار بزرگ مصرف را در دل خودش دارد.
ˈدلیل سوم این است که ما یک قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی داریم که طبق این قانون، خیلی حمایت های قابل توجهی که در مقایسه با کشورهای اطراف خودمان داریم، جنبه بهتری دارد ، موجود است .چهارمین دلیل این است که ایران از نظر اقتصادی ، نفوذ قابل توجهی در کشورهای اطراف خود نظیر عراق ، افغانستان و پاکستان دارد و بنابراین سرمایه گذاری در ایران ، می تواند به راحتی به آن بازارها نیز دسترسی پیدا کند.ˈ
به گفته نجفی، کشور ایران از نظر جذابیت های توریستی ، خیلی کشور پر ظرفیتی بوده و دارای تنوع اقلیمی و آب هوایی بسیار زیادی است. کشوری است که دارای چهار فصل مجزا از هم است و در ایامی از سال تفاوت دما بین جنوب ایران و نقاط شمالی ایران، 40 درجه سانتیگراد است البته نه همیشه و برخی اوقات می شود در شمال ایران اسکی کرد و در جنوب ایران در دریا شنا کرد .