پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مخالف جدی در بین مسوولان وجود داشت توافق ژنو شکل نمیگرفت و نظرات مختلف به معنی آن نیست که این تصمیمات اشتباه بوده است.
علاءالدین بروجردی در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم ختم دیپلمات ایرانی که هفته گذشته در اقدام تروریستی در یمن به شهادت رسید درباره انتقادات مجلس از تیم مذاکرهکننده و توافق ژنو با بیان اینکه «این انتقادات و بحثها طبیعی است» اظهار کرد: با توجه به ساختار نظام و حضور همه مسوولان عالیرتبه در شورای عالی امنیت ملی و تصمیماتی مهمی که در این چارچوب رقم میخورد و همچنین سیاست گذاری کلان که توسط رهبری نظام صورت میگیرد، مجموعه تصمیمگیریها در بحث هستهای که به توافق ژنو منجر شد، مورد توافق است.
وی در رابطه با طرح تشکیل کمیته نظارت بر مذاکرات هستهای از سوی مجلس تصریح کرد: یکی از دو رکن وظایف مجلس نظارت است؛ چراکه مجلس چشم بینای ملت در بحث منافع ملی است و اگر کجی و کاستی وجود داشت در مسیر اصلاح قرار میگیرد.
وی در رابطه با بحث سوریه اظهار کرد: تحولات چند ماه گذشته در سوریه نشاندهنده شکست سیاستهای آمریکا در این کشور است در عین حال جمهوری اسلامی ایران از روز اول اعلام کرده بود که بحث سوریه راه حل نظامی ندارد و معتقد به گفتوگوی سوری- سوری است اما متاسفانه این راهحل دنبال نشده است و بعد از سه سال هزینههای انسانی زیادی را در سوریه شاهد هستیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: بعد از سه سال آمریکاییها به این نتیجه رسیدند که اتخاذ برخی سیاستها نه تنها نشانه پیروزی نیست بلکه نشانه ضعف و شکست است، اقداماتی از جمله انفجار مقابل سفارت ایران در بیروت یا حرکت پستی که توسط تروریستها نسبت به شهادت دیپلمات ایرانی صورت گرفته نشاندهنده شکست این سیاستهاست.
وی در رابطه با نشست ژنو2 خاطرنشان کرد: ما قبل از تشکیل این نشست هم اعلام کردیم که اجلاس موفق نخواهد شد؛ امروز دولت سوریه بیش از هر زمان دیگر قدرتمند است و میدان رزم تحولات سیاسی را رقم میزند. معتقدم بدون نظر دولت سوریه هیچ راه حلی موفق نخواهد بود.
وی درباره پس گرفته شدن دعوت ایران برای شرکت در نشست ژنو2 گفت: متاسفانه دبیرکل با این اقدام خود بیش از آنکه برای کشور و یا گروهی نقطه ضعف ایجاد کند برای سازمان ملل نقطه ضعف ایجاد کرد و این اقدام قابل پذیرش نیست.
بروجردی درباره توافق ژنو یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران اصل و محور و چشماندازش به توافق ژنو را براساس منافع ملی خود میداند و تلاش میشود انرژی صلحآمیز هستهای را برای خود حفظ کند و جایگاه طبیعی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی یکبار دیگر محقق شود و از سویی تحریمها علیه کشور برطرف خواهد شد و ایران کشوری دارای توانمندی صلحآمیز هستهای در عرصه جهان خواهد بود.
وی در رابطه با تعرض به سفارتخانههای ایران خارج از کشور در چند ماه اخیر تاکید کرد: با توجه به این اتفاقات باید در مجلس رقم بودجه حفاظت از سفارتخانهها را افزایش دهیم و تمهیدات بیشتری در این رابطه اتخاذ شود.
وی در رابطه با عوامل اقدام تروریستی علیه دیپلمات کشورمان در یمن گفت: دولت یمن باید این مسوولیت را تقبل کند و پاسخگوی این اتفاق باشد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با نقش عربستان در ترور دیپلمات کشورمان در یمن اظهار کرد: عربستان بدون شک سرمنشا جنایتهای تکفیریهاست و تا زمانی که عربستان سیاست خود را در حمایت از تکفیریها تغییر ندهد منطقه روی آرامش به خود نمیگیرد.