پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سال گذشته جشن سی و سومین سالگرد انقلاب اسلامی در استان قم و در جوار شبستان حرم حضرت معصومه (س) با حرکات عده ای فرصت طلب و تندرو که همواره از هر مراسم یا برنامه ای به نفع مقاصد خود استفاده می کنند و حتی در رسیدن به این اهداف، ارز ش های دینی و انقلابی را نیز زیر پا می گذارند برهم خورد. پس از این ماجرا بود که سیل واکنش ها نسبت به آن آغاز شد و از گوشه و کنار کشور انتقادات مردم و مسئولان نثار مجریان و طراحان این موضوع شد. امروز یک سال از آن ماجرا می گذرد و هنوز مسببین این ماجرا و مشابه آن آنگونه که باید مورد عتاب قرار نگرفته اند. حجت الاسلام محسن غرویان از جمله کسانی است که همواره در مقابل تندروی ها و حرکت های افراطیون واکنش نشان داده است. عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در گفتگو با خبرنگار روزنامه ۱۹ دی منشا اصلی این رفتارها را تفکرات بسته و امنیتی دولت گذشته می داند.
۱۹ دی: یک سال از ماجرای برهم زدن مراسم جشن۲۲ بهمن در حرم حضرت معصومه می گذرد، به نظرتان منشا اصلی این حرکت چه بود؟
غرویان: من منشا اصلی اتفاق سال گذشته را یک نوع تفکر بسته و امنتی خاص در دولت گذشته می دانم، چرا که در هشت سال اخیر یک فضای امنیتی در کشور، دانشگاه ها و مجلس حاکم شده بود، درواقع یک عده خاص که مردم آن ها راتحت عنوان افراطیون می شناسند قدرت به گونه ای در دست گرفتند که خودشان را متوالی همه امور فکری و سیاسی می دانستند، این افراد قرائت خود از دین، انقلاب، ولایت و بصیرت تنها منحصر به خود دانسته و دیگران را غیرخودی می خوانند.
۱۹ دی: آیا این گروه ها به یک باره ایجاد شدند؟ به این معنی که روند حرکتی آن ها چگونه بود؟
غرویان: این افراد هراز چندگاهی تحت عنوان ولایت مداری یا بصیرت سخنرانی ها و مراسم های مختلف را به هم می زنند و به نوعی شلوغ کاری می کنند، درواقع به نظر می رسد این افراد گمان می کنند که رفتارهایشان درحمایت از انقلاب یا حمایت از ولایت است، حوادثی مانند ۲۲ بهمن در قم ادامه یک سلسله حرکت های زنجیره ای بود که این گروه از افراد سابقا در حرم حضرت امام خمینی(ره)، درمراسم گرامیداشت ایشان و با حضور مقام معظم رهبری از خود نشان دادند، همچنین در سایر سخنرانی ها مانند سخنرانی برخی افراد در مشهد مقدس نیز این روند ادامه داشت. البته پیش از وقوع حادثه ۲۲ بهمن در قم، مردم شاهد بروز مناقشه ای بین رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهور سابق بودند و آقای احمدی نژاد یک بار دیگر از شیوه بگم بگم استفاده کرده و دست به پخش فیلمی زدند و باقی ماجرا....
۱۹ دی: در گفته هایتان تاکید کردید که این افراد گمان میکنند چنین رفتارهایی در حمایت از انقلاب و ولایت است، آیا حقیقتا با این هدف انجام می شود؟
غرویان: همانطور که قبلا گفتم این رفتارها درواقع نه ولایت مداری و نه دفاع از آرمان های انقلاب است، این رفتارها حرکت های ناپسند و زشتی است که نه به خیال مرتکبین به آن بازی با شخصیت یک فرد یا سخنران، که بازی با شخصیت و جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی است، درواقع در این جلسه نه فقط به شخص آقای لاریجانی به عنوان سخنران یا رئیس مجلس شورای اسلامی که به انقلاب اسلامی و نظام و ملت ایران بی احترامی شد.
۱۹ دی: در حال حاضر یک سال از آن ماجرا می گذرد و هم اکنون در آستانه سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، با وجود اینکه برخورد خاصی با خاطیان حادثه ۲۲ بهمن قم نشد آیا می توان این را دلیلی بربسته شدن این پرونده بدانیم؟
غرویان: به نظرم این عدم برخورد از آن مداراهایی است که نظام برای حفظ مصالح کشور انجام میدهد، چراکه در غیر این صورت نمی توان هیچ توجیه دیگری برای آن در نظر گرفت، به هر حال پرونده ای برای این موضوع تشکیل شد و از آنجاییکه این حادثه در یک روز ملی رخ داد مردم نیز قطعا انتظار دارند که مسئولان با یک سری تصمیمان مانع از بروز چنین رویدادهایی شوند، به خصوص اینکه مقام معظم رهبری نیز طی فرمایشاتی به شدت از این ماجرا انتقاد کردند و حتی بنده اطلاع دارم که برخی اشخاص را ایشان مورد عتاب و سرزنش قرار دادند و این موضع گیری ایشان تا حدودی اثرگذار بود و این قبیل حرکات کمتر رخ داد اما با بعد از مدتی در جریان بازگشت رئیس جمهور منتخب مردم ایران و مورد تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی حرکت زشت دیگری در فرودگاه روی داد که به حیثیت نظام لطمه وارد کرد، درهرصورت مردم منتظر پاسخی منطقی و مسئولانه در این خصوص هستند از مسئولان ذی ربط قوه قضاییه انتظار دارند.
۱۹ دی: گاها دیده می شود که برخی بزرگان در برابر چنین حوادثی سکوت می کنند و واکنشی که از آن ها توقع می رود نشان نمی دهند، آیا این خود موجب تکرار این رفتار می شود؟
غرویان: یکی از وظایف علما طبق روایات این است که اگر زمانی بدعت هایی درجامعه پدید بیاید آن ها وظیفه دارند که در مقابل آن بایستند و الا مورد نفرین خدا خواهند بود، البته علما خودشان قطعا وظایفشان را تشخیص می دهند، اما به هرحال مردم توقع دارند که بزرگان نظراتشان را که اکثرا اطلاع دارم با رفتارهای افراطی مخالف اند علنا در رسانه ها، کلاس های درس، سخنرانی ها و مصاحبه ها بیان کنند، به هر حال این موضوع خود باعث می شود که مردم سایرمناطق ایران و حتی سایرکشورها بدانند که مردم قم و بزرگانشان از هرحرکت تند و افراطی تنفر دارند.
۱۹ دی: با توجه به انتخاب حجت الاسلام صالحی منش به عنوان استاندار جدید قم و گفته های ایشان مبنی بر اینکه تصمیماتشان تحت فشار هیچ گروهی گرفته نمی شود، آیا به این معنی است که پیگیری ایشان و تیم اجراییشان مانع از بروز چنین حوادثی خواهد شد؟
غرویان: جناب صالحی منش تا امروز در یک مسیر اعتدالی و با یک روش اعتدالی حرکت کردند و درکنار این اکثریت مردم قم نیز به دکتر روحانی رای دادند، این خود نشان می دهد که مردم قم مانند مردم سایر استان ها خواهان اعتدال و مخالف هرگونه حرکت های تند و افراط گرایانه هستند، مشی اعتدالی جناب صالحی منش نیز تا اینجای کار بسیار مناسب بود و امیدواریم در زمینه های مختلف و مسائلی اینچنین ادامه داشته باشد تا در آینده شاهد برگزاری مراسم های ملی به صورت عزتمندانه و افتخارآفرین و امیدوارانه و همچنین بروز یک همکاری ملی در قم باشیم، نه اینکه افراطیون روزنه هایی پیدا کنند که البته درحال حاضر نیز درصدد برگزاری نشست هایی برای برگشت دوباره به صحنه هستند تا این رفتارهای ناپسند را تکرار کنند، بنابراین درایت و مدیریت استاندار محترم و تیم همراهشان اقتضا می کند که قم یک محیط امن و با آرامش و در عین حال پرتحرک باشد تا فعالان سیاسی بتوانند با آزادی همراه با منطق، عقلانیت و اخلاق فعالیت کنند.