پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در ۸ سال اخیر درآمد ۷۰۰ میلیارد دلاری داشتیم که بیشتر در بخش جاری مورد استفاده قرار گرفت و درست مصرف نشد.
علی لاریجانی عصر امروز (دوشنبه) طی سخنانی در همایش روز ملی مهندس که در سالن همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: کاملا مکشوف است که جامعه مهندسی کشور از یک قدرت فکری مناسب در توسعه برخوردار است و این نعمتی برای کشور است که 1400 نفر از مهندسان کشور برای دفاع از نظام و کشور جانانه در سنگرهای مختلف حضور داشتند.
وی افزود: در این سالها مهندسان کشور به خاطر خدماتشان در خارج از کشور و گرفتاریهایی که به خاطر افراطیون تندرو در جهان داشتیم، در همه سنگرها از کشور دفاع کردند، بسیاری از عالمان دینی ما از حوزه تعالیم مختلفی برخوردار بودند، این موضوع هم علاقمندی و روشمندی تفکر اسلامی را نشان میدهد و هم فکری که در گذشته وجود داشت، حکیم در گذشته مقام والایی داشت و همه به او احترام میگذاشتند.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: اینکه مبانی متافیزیکی تمام علوم از یک مبنا برخوردار بود اما در دوره جدید علوم به ناچار از یکدیگر متمایز شدند، این طراوت فکری مهندسی و ریاضیات با نظر علمای گذشته مقداری مربوط به ریشههای عقلانی تفکر اسلامی میشود، در جوامع دیگر این شدت علاقه به علوم مهندسی مشاهده نمیشود و این موضوع مربوط به تعبد خاطر فوقالعاده فکری است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: البته در ایران فراز و فرودهای مختلفی داشتیم و ایران در دورههایی دچار دیکتاتوریهای وابسته شده بود اما پس از انقلاب اوج گرفت و مهندسان در عرصههای مختلف حضور جدی داشتند، چه در جنگ و چه در عرصه سازندگی و بازسازی کشور.
رئیس مجلس متذکر شد: مهندسان در مواجهه با مسائل سیاسی از ورزیدگی ذهنی خوب خودشان استفاده میکنند و دارای روحیه امیدواری و مثبتاندیشی هستند، مهندسانی که به عالم سیاست ورود کردهاند، غالبا روحیه مثبتی دارند که این موضوع در عالم سیاست بسیار مفید است لذا ما آن را قدر میدانیم، امروز در شرایط تحریمی قرار داریم و رهبر معظم انقلاب نیز سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند که اگر این سیاستها به درستی پیگیری شوند، میتواند برای کشور راهگشا باشد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در بودجه سال 93 که در مجلس تصویب شد، اتکا به نفس جدی است، حداقل 40 درصد از درآمدهای سال 93 از طریق نفت تأمین خواهد شد، 35 درصد از طریق مالیات و حدود 25 درصد هم از طریق سایر منابع مانند فروش اوراق مشارکت؛ این میزان اتکا به نفت آسیب بزرگی برای کشور دارد.
وی تصریح کرد: برخی بیسلیقگیها معضل ما را دوچندان کرده است، در حالی که حدود 700 میلیارد دلار در 8-7 سال گذشته درآمد داشتیم ولی کشور رشد و توسعه زیادی نداشت چون از این درآمدها به درستی استفاده نشده است و بیشتر درآمدها در بخش جاری مورد استفاده قرار گرفته است، به همین دلیل همچنان گرفتاری داریم، این مشکلات به خاطر بیترتیبی در استفاده از منابع است، این شرایط در حال حاضر وجود دارد که اگر بخواهیم راه علاجی برای آن بیابیم باید به توان داخلی و رونق تولید داخلی تکیه کنیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه باید شرایط سرمایهگذاری را تسهیل کنیم، تأکید کرد: باید شرایط کارآفرینی برای فارغ التحصیلان مهندسی در کشور فراهم شود، وقتی شرایط اقتصادی بهتر میشود، مسئولان نباید سریع به سمت واردات رو آوردند و سوق یابند، باید به شرکتهایی توجه کرد که میتوانند زمینههای کارآفرینی را تهیه کنند تکیه کردن به توان داخلی کشورمان از دیگر نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم خارج از شعارها بیندیشیم یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد، اراده مسئولان است که باید به شرکتها و مهندسانی که دارای توانمندی هستند تکیه کنیم، ما نباید به محض اینکه مهندسان اشتباهی کردند، آنها را از خط خارج کنیم، باید زیر بغلشان را بگیریم و کمک کنیم، ما باید روی شرکتهای دانش بنیان سرمایهگذاری و کمک کنیم که رشد کنند که این موضوع مقداری منوط به ایجاد فضای رقابتی در اقتصاد میگذارد.
رئیس مجلس تصریح کرد: در صنعت خودروسازی سبقه طولانی داریم اما خودروسازی ما رشد فنی لازم را نداشت که علت اصلی آن به عدم توجه و سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه بازمیگردد، چون رقابت وجود ندارد، توسعه جدی پیدا نمیکند.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه ما به چشم خواستگاری با شما صحبت میکنیم، تصریح کرد: باید دید چطور میشود ظرفیت لازم را برای ارائه خدمات مهندسان به کشور سامان داد، در این زمینه به یک کار جدی احتیاج داریم اینکه شرکتهای دانش بنیان چطور میشود فعال شوند باید مورد بررسی جدی قرا گیرد تا مهندسان جذب این شرکتها شوند که نوآوری و ابتکاراتشان را به وجود آورند و خلق کنند.
رئیس مجلس در پایان گفت: اگر موسساتی ایجاد شود که بتواند به قوه مقننه در حوزه قانونگذاری کمک کند، میتواند کار مفیدی باشد، میشود موسساتی با ترکیب مهندسان و حقوقدانان در رشتههای خاص ایجاد کرد تا در حوزه تقنین کمک کنند که در این صورت هم از تجربه مهندسی خودشان استفاده میکنند و هم در کار تقنین کمک میکنند تا فعالیت نسبتا حرفهای انجام شود.