پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس سازمان حفاظت و محیط زیست گفت: سیاستهای زیستمحیطی کشور نیاز به تحول اساسی و توسعه دارد.
به گزارش فارس، معصومه ابتکار عصر امروز در جلسه شورای اداری استان توجه به تمام مؤلفههای توسعهای محیط زیست را مورد تأکید قرار داد.
وی اظهار کرد: دولت روحانی در نخستین جلسه خود از تمام اعضای دولت میثاق گرفت که یک بند آن حفاظت از سرمایههای ملی و محیط زیست بود و همه مدیران دولتی بر اساس قانون اساسی مسئولیت حفاظت از محیط زیست را بهعهده دارند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه محیط زیست همه بخشها و سطوح مختلف اجرایی و بحث قانونگذاری را در بر میگیرد، گفت: مقوله محیط زیست از جنس حاکمیت است و باید در رأس تصمیمگیریها قرار گیرد.
وی ادامه داد: در گذشته سیاستهایی در پیش گرفته شده بود که به مباحث زیستمحیطی توجه نداشت.
ابتکار میزان برداشت از منابع زیستی را 3.5 برابر توان زیستی ایران عنوان کرد و گفت: تاکنون از منابعی مانند آب و خاک برداشت بیرویه صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ما نیازمند یک چرخش اساسی در سیاستها هستیم، خاطرنشان کرد: ما توسعهای را میخواهیم که با مدیریت محیط زیست همسو باشد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما در بخش کشاورزی توسعه داشتیم، تصریح کرد: اما این توسعه به قیمت تخریب محیط زیست انجام شد.
وی با بیان اینکه در کتابهای درسی ما همواره از ایران به عنوان کشوری ثروتمند به خاطر داشتن منابع طبیعی صحبت میکنیم، متذکر شد: اما نمیدانیم که با برداشت بیرویه از این منابع آنها را به طرف نابودی سوق دادهایم.
ابتکار سیاستهای ابلاغیه اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری را به معنای تغییر اساسی در تمام حرکات و بهرهبرداریها توصیف کرد.
وی اضافه کرد: اکنون بیماریها در منابع طبیعی ما دیده میشود و سواحل دریای خزر، جنگلهای طبیعی هیرکانی و ... نشاندهنده این هشدار هستند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بحث پسماند در برخی از استانهای کشور از حد هشدار گذشته است، گفت: اکنون این موضوع به یک بحران تبدیل شده است.
وی گفت: در برخی کشورهای توسعه یافته دنیا مانند ژاپن موضوعی با عنوان پسماند وجود ندارد.
ابتکار با اشاره به اینکه در تهران اتفاقهای خوبی در بحث پسماند خانگی رخ داده است، یادآور شد: امیدواریم با مدیریت و همگام شدن تمام عناصر مربوطه شاهد این اتفاقهای خوب در گیلان نیز باشیم.
وی درباره مدیریت سواحل و آمایش سرزمین افزود: در این راستا نیازمند برنامهریزی دقیق هستیم و نباید اجازه دهیم به سواحل ما آسیب وارد شود.
معاون رئیس جمهور از برگزاری اجلاس کنوانسیون محیط زیست دریای خزر در سال آینده خبر داد و یادآور شد: این مهم است که کشورهای منطقه با حضور در این کنوانسیون آمادگی خود را برای بهبود بخشیدن به وضعیت زیستمحیطی دریای خزر اعلام کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر موضوع آبهای مجازی را بتوانیم بهخوبی در سیاستهای خود دخالت دهیم بخشی از کمبودهای آبی کشور قابل جبران است.
ابتکار با تأکید بر اینکه استانهایی مانند گیلان باید بحرانهای زیستمحیطی خود را مدیریت کنند، یادآور شد: امیدواریم با حمایتهای دولت و بخشخصوصی شاهد تحقق برنامههای خوب در عرصه محیط زیست باشیم.