پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ولی نصر در نیویورک تایمز نوشت: گرچه بحران اوکراین پایان یافت، اما معلوم شد روسیه آن شریکی نیست که آمریکا انتظار داشت. هر دو کشور دل را به دریا زده اند و هیچ راه برگشتی برای آنها وجود ندارد. بنابراین، آمریکا برای مهار روسیه، به نقشه جدیدی نیاز دارد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این یادداشت آمده است: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا [در قبال روسیه] به جبران از دست رفتن جایگاه کرملین به عنوان یک ابرقدرت، رفتاری نیکوکارانه با این کشور داشت. وقتی آمریکا با مقاومت [کشورهای دیگر] در برابر نقشه های خود برای جنگ با عراق در سال 2003 میلادی روبرو شد، کاندولیزا رایس سفارش کرد: «فرانسه را تنبیه کنید، آلمان را نادیده بگیرید، روسیه را ببخشید.»
اما پس از اقدامات روسیه در کریمه، رفتار سابق آمریکا تغییر کرده است. گر چه این آغاز جنگ سرد دیگری نیست، اما آمریکایی ها اکنون می دانند در سال های آینده، با روسیه ای دردسرساز روبرو خواهند بود؛ روسیه ای که تهدیدی برای ورود آمریکا به قلمرو مسکو در شرق اروپا، قفقاز، و آسیای میانه است و مطمئن است که می تواند در برابر غرب ابراز وجود کند.
اما شاید ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بیش از توانش خود را به خطر انداخته باشد. اگر آن گونه که به نظر می رسد انتظار دارد، راه خود را در اوکراین ادامه دهد، وارد بازی باخت- باخت شده است؛ آمریکا در رقابت گسترده تر پیش رو برای قدرت و نفوذ، دست بالاتری دارد؛ گر چه بی توجهی آمریکا به تنش اوکراین، به نفع روسیه است.
اکنون نگرانی کنونی آمریکا باید وارد شدن به این بحران باشد؛ ترکیب کنونی فشار دیپلماتیک و تحریم های اقتصادی، در کنار حمایت کامل از دولت کی یف، شروع خوبی است. اما آمریکا برای تغییر محاسبات راهبردی پوتین، باید با غرور او برخورد کند و او را از پرداخت هزینه های کلان برای سیاست خارجی روسیه مطمئن کند.
نخست، باید با اعتماد به نفس بیش از حد روسیه در وابستگی فزاینده اروپا و آسیا از نظر منابع گسترده انرژی به خود مقابله شود. اروپا برای آینده خود، روی گاز طبیعی سرمایه گذاری کرده است و روسیه به تنهایی می تواند آن را از نظر قیمت و میزان طوری تأمین کند که حالت رقابت آمیز بودن اقتصادهای اروپا حفظ شود. اما آمریکا می تواند قوانین خود را بازنویسی کند، به طوری که صادرات انرژی امکان پذیر شود و روی حمل گاز مایع طبیعی با استفاده از کشتی های حامل سوخت به اروپا سرمایه گذاری کند. گاز آمریکا گران تر از روسیه خواهد بود؛ اما وجود یک جایگزین، اهرم باج گیری روسیه از اروپا با افزایش قیمت یا قطع صادرات را، از این کشور می گیرد.
ایران، پس از روسیه دومین منابع ذخیره گاز در جهان را دارد و ممکن است با روسیه برای تأمین گاز اروپا و آسیا رقابت کند. پوتین این را می داند. پوتین به هیچ وجه نمی خواهد که دوری ایران از اقتصادهای غربی پایان یابد.
در واقع، ایرانی درگیر با غرب، برای او یک موهبت راهبردی خدادادی است. تا زمانی که منابع غنی گاز ایران از دسترس اروپا دور بمانند، روسیه می تواند اروپا را گروگان داشته باشد. در همین حال، این کشور می تواند در ازای همکاری در مسائلی مانند برنامه هسته ای ایران، بر سر تأمین منافع روسیه، با غرب معامله کند.
غرب باید این معادله را تغییر دهد و در عوض، از ایران استفاده کند. حتی اشاره کوچکی به این که گاز ایران ممکن است به زودی به اروپا و آسیای مرکزی سرازیر شود، این فرایند را آغاز می کند. اگر گفتگوهای هسته ای در بازگرداندن کامل ایران به اقتصاد جهانی موفق شود، تاریخ مصرف تسلط روسیه بر اروپا به سر خواهد رسید.
آمریکا هرگز ادعای روسیه را درباره "مناطق نزدیک به مرز" خود نپذیرفته است؛ از دهه 1990 میلادی، واشنگتن اتحادیه اروپا و ناتو را به حرکت به سمت شرق واداشته است. واشنگتن باید اکنون آن اصل را برای قفقاز و آسیای میانه به کار برد و در پی همکاری نزدیک تر در آنجا باشد. روسیه مقاومت خواهد کرد، همان گونه که در سال 2008 میلادی در گرجستان این کار را انجام داد؛ اما هزینه های این کار بسیار زیاد است؛ به ویژه اگر ایران دیگر با روسیه همکاری نکند.
آمریکا مدت ها به مشکلات خود با روسیه اهمیت نداده است. اما روسیه اکنون چالش راهبردی مشخصی برای آمریکا است که دست کمی از مشکل این کشور با چین و ایران ندارد. سیاست خارجی آمریکا نیاز به قبول این چالش و توجه به روسیه دارد.
از این خبر متشکرم
خدایا شر روسیه رو از سر ایران کم کن آمین.
دنیای غرب چشمتونو کور کرده؟ کجا دارین میرین؟؟
ولی این بین مهم اینه که ما به عنوان یک کشور مهم و قدرت منطقه ای مثل همه کشورهای عاقل دیگه منافع ملیمون رو دنبال کنیم .
بهترین کار برای ما اینه که با حفظ استقلالمون و توجه به شعار نه شرقی و نه غربی در تعاملاتمون با ابرقدرتها تعادل برقرار کنیم تا از قبل تضاد اونها منافع خودمون رو تامین کنیم .
البته تاریخ نشون داده که آمریکائیها از روسها بهترن ولی اونها هم بدیهای خودشون رو دارن .
آمریکا مثل دزدی میمونه که جیبتو میزنه ولی از روبرو میاد و همه پولاتو نمیبره و یه کمی به خودت میده تا از هستی ساقط نشی . ولی روسیه مثل راهزنی میمونه که علاوه براینکه همه پولاتو میبره از پشت هم یه خنجر بهت میزنه و از هستی ساقطت میکنه و اگه بدردش بخوره حتا لباساتو هم میبره .
اینو از برخورد مستقیم با یه آمریکائی و یه روسی و یا بررسی وضعیت کشور های تحت نفوذ دو طرف می تونین بفهمین .
تا اونجا که ما یادمون میاد میگفتن نه شرقی نه غربی، اما نمیدونیم یکهو چی شد که شرق شد دوست و برادر و همسایه بزرگ و از این مزخرفات ! غرب رو هرروز دشمن و دشمن تر نشون دادن ... .ما میگیم اگر غرب به هزار دلیل بده شرق به هزاران دلیل مستند و مستدل بد هستش پس بیایم و واقعا اگر میخواهیم صادق باشیم از این روسیه کثیف دورتر باشیم،نه که هرکاری میکنیم یک ماه قبل و تا شش ماه بعدش بشینیم و یا این روسها مشاوره کنیم.مطمئن باش خیری ازشون به مانمیرسه ! دوست شرقگرای من!!!!!
دنیای شرق چشمتو کور کرده؟(البته اگر شرق رو بشه دنیا نامید!چون بیشتر به زندان شبیه).کجا داری میری؟؟
ارتباط اقتصادی ما با اروپا به منزله حل تمام مشکلات اقتصادیست
وسلام
پاشنه اش روی اوکراینه جلوش روی سوریه است تازه روی بعضی کشورهای دیگه هم هست!
دوستان و بزرگواران، بحثی مطرح میشه در مورد تفاوت ، دوستی و حسن نیت غرب و شرق نسبت به ایران، همه میدونیم که تمام کشورها مخصوصا ابرقدرت ها تمام تلاششون معطوف به تامین منافع ملت و مملکت خودشونه، مسلما هیچ قدرتی محض رضای خدا کاری نه تنها برای ایران بلکه برای هیچ کشوری نمیکنه، بیاید یکبار برای همیشه دست از ساده انگاری برداریم، مرور تاریخ و یادآوری جفا کاری غرب و شرق نسبت به ایران بد نیست ولی دوستان هر اتفاقی رو باید با توجه به مقطع زمانی خاص خودش بررسی کنیم، من فکر می کنم اکثریت مردم ایران خواستار ارتباط حسنه با تمام کشورها بویژه قدرت های بزرگ هستند بدور از جنگ طلبی، ما اعتقاد داریم دولت مقتدری با آرا اکثریت مردم روی کار اومده که میتونه با سیاست های درست و بجا با کشورهای بزرگ ارتباط برقرار کنه و از حقوق مسلم ایران و ایرانی دفاع کنه، مطمئن باشید ارتباط دوستانه با شرق و غرب و با اتخاذ سیاست های درست میتونه برای مملکت و ملت ما مفید و مثمر ثمر باشه، اینکه امریکا و روسیه چه خیانت ها در حق ایران کردند نباید دغدغه زمان حال ما باشه، قطعا برقراری ارتباط با غرب برای آینده ایران مفیده، امیدوارم دولت به عنوان نماینده ملت ایران در برقراری ارتباط با غرب موفق باشه...
با سپاس
شرق : استخر آب جوش
غرب : استخر آب یخ
بحث انتخاب بین بد و بدتر است.
با تشکر