پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سیدحسن خمینی با تاکید بر اینکه «یکی از وظایف قرآنپژوهان مراقبت از رفتار در عمل و گفتار است» گفت: متاسفانه جامعه ما به هر علتی بیادب شده در حالی که یکی از خصلتهای بزرگ ایرانیها ادبشان است.
به گزارش «انتخاب»، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی صبح امروز(پنجشنبه) در همایش بانوان قرآن پژوه در سالن همایشهای برج میلاد با اشاره به اینکه «پژوهش در همه علوم برای یافتن یک نتیجه علمی است و انسانها به این قصد پژوهش میکنند» گفت: در حوزه پژوهشهای قرآنی یک تفاوت وجود دارد و آن این است که پژوهشگر به دنبال یافتن یک نتیجه علمی نیست بلکه به دنبال یافتن نتیجه عملی است.
وی خاطرنشان کرد: در پژوهشهای قرآنی انسان به این سمت حرکت میکند که دری بر روی جان و روح خود باز کند، لذا باید مراقب باشیم تعلیم و تعلم و پژوهشهای قرآنی را برای این هدف مهم قرار دهیم.
سیدحسن خمینی با تاکید بر اینکه «کسانی که در پژوهشهای قرآنی گام برمیدارند هدفشان صرفا تلاش برای یافتن نتیجه علمی نیست» تصریح کرد: برای اینکه به پژوهشهای عملی در زمینه پژوهشهای قرآنی برسیم ابتدا باید احساس فقر و نیاز کنیم وگرنه وارد آب میشویم و با لب خشکیده بیرون میآییم.
به نوشته ی ایسنا، وی ادامه داد: دومین نیاز این است که انسان باید دائما مراقب اعمال و رفتار خود باشد و این مراقبت هم در رفتار است و هم در گفتار. لذا نباید کاری کنیم که در جامعه انگشتنما شویم.
وی در این باره با اشاره به مقوله عفاف و حجاب به عنوان یکی از رفتارها و ارزشهای عمده دینی خطاب به بانوان قرآن پژوه گفت: شما باید نسبت به خود و سایرین این حساسیت را داشته باشید، لذا بحث حجاب و عفاف از مسائلی است که باید جامعه قرآنی نسبت به آن حساسیت داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: جامعه دیندار، جامعهای است که خود را در مسیر تمول قرآن قرار میدهد و به تمام عرصهها توجه دارد. در نگاه انسان دیندار هم، غیبت و تهمت گناه دارد و هم انسان دیندار نسبت به نماز و حجاب و... بیتوجهی نمیکند.
سیدحسن خمینی در ادامه مراقبت از گفتار را دیگر وظیفه قرآن پژوهان دانست و افزود: یکی از مسائل مهم در این زمینه رعایت ادب است در حالی که یکی از خصلتهای بزرگ ایرانیها ادبشان بوده است، امروز متاسفانه به هر علتی جامعه ما بیادب شده است که انگار باید نهضتی برای بازگشت به همان ادب گذشته درست کنیم.
وی یادآور شد: مراقبت دیگر که باید مورد توجه قرآن پژوهان باشد، مراقبت در افکار است که ما ذهن و دلمان را پاک کنیم و حسادت و کینه را از آن بیرون کنیم که در این زمینه روایات فراوانی از پیامبر(ص) و ائمه(ع) آمده است.
وی با اشاره به اینکه «برای اصلاح جامعه من و شما باید از خودمان شروع کنیم» گفت: حامل قرآن در نگاه پیامبر(ص) دارای ویژگیهای زیادی است که باید در پژوهشهای قرآنی آنها را مورد توجه قرار دهیم.
حال باید دید، چهار سال دیگه در مورد دولت روحانی چه نظراتی نوشته میشه.
ولی مطمئنن الان هیچ ادعایی نمیتوان داشت
باور بفرمایید بر من هم تاثیر داشته!
وباعث تاسف است که روند بداخلاقی ها با گذشت زمان بیشتر و بیشتر شده است و نقطه اوج آن را در مناسبت های انتخابات مشاهده می کنیم
درحال حاضر متاسفانه انواع و اقسام تهمت ها و دادن نسبت های ناروا بیکدیگر به یک " گفتمان عادی" تبدیل شده است درحالیکه نسل گذشته بخوبی بیاد دارد که یکی ازافتخارات بزرگ نسل اول انقلاب و سران آن این بود که " بارفرهنگی " انقلاب بر عناصر دیگر آن ازقبیل مبارزه و... چربش داشته است.
اما بعد. اگر به دنبال اصلاح جامعه هستید، ابتدا باید ابزار آنرا داشته باشید یا به دنبال ایجاد آن باشید.
اگر نبود خون خمینی بزرگ در رگهای شما هرگز چنین پیشنهادی را به شما نمیکردم. در سال 1366 بنا به ضرورت به پایتخت اتریش یعنی وین سفر کردم. تابستان بود و هوا گرم. در کنار یکی از خیابان ها، فردی بساط میوه فروشی پهن کرده بود و هندوانهها را بصورت قاج کرده میفروخت.
من نیز با زبان بینالمللی قطعه ای هندوانه خریدم. و در ذهنم این بود که چگونه باید بفهمم که چقدر باید پول بدهم. که فروشنده یک فاکتور کوچک به من داد. در آن فاکتور وزن، قیمت واحد، قیمت کل و حتی مالیات آن نیز محاسبه شده بود.
این خاطره را عرض کردم که بدانیم در خداقل 26 سال قبل در کشور اتریش که نه با ما جنگ داشته و نه مردمش خیلی تحت فشارهایی مانند آنچه که در دیگر کشورها شاهد آن هستیم، بودند.
این نظام نظارت بر معاملات و مراودات پولی مردم، اصلی ترین کلید نجات مردم از این بدبختیها است. البته ذکر این نکته ضروری است که در ایران هیچ کس از این کار خوشش نمیآید. اما لازمة حکومت کردن که عبارت است از هدایت، حمایت و نظارت بر کار مردم، داشتن چنین ابزارهایی است. وگرنه باید هر روز شاهد قاچاق، احتکار، رشوه، زیر میزی و . . . باشیم و از طرفی دیگر بیکاری، وابستگی، افسردگی و . . .
اگر فقط یک دولت تمام عظم خود را در مدت هشت سال فرصت خدمت گزاری خود، بکارگیرد تا این سیستم را که در بسیاری از کشورهای پیشرفتة دنیا ساری و جاری است، در ایران عزیز راهاندازی کند ( اعم از ایجاد زیرساختها و سختافزاری و نرمافزاری ) کاری ابدی برای این کشور اسلامی کرده است.
متأسفانه رئیس دولت فعلی هیچ عظمی برای این موضوع ندارند، و تنها بهانه خود را نیز به پای اسلام نوشته و معتقدند " سر کشی به حساب و کتاب مردم اشکال دارد".
والله اگر این راه کار در کشور ساری و جاری نشود، هیچ برنامه و سند چشماندازی به نتیجه نخواهد رسید، چون هیچ اطلاعات درستی در زمینههای نیازها، توانمندیها و . . . کشور ثبت و ضبط نخواهد شد. و بدون اطلاعات درست، برنامهریزی جهت پیشرفت ناممکن خواهد بود.
شما که از سلالیه پیامبر هستید، برای رضای خدا، آبروی خود را برای راهاندازی اینکار بگذارید، تا زحمات خمینی کبیر به نتیجه برسد. ایشان به علت درگیریهای آغاز انقلاب، هرگز فرصت چنین کاری را پیدا نکردند، ضمن اینکه در آن زمان توان کشور از نظر زیر ساخت های انسانی و تکنولوژیکی در سطح فعلی نبود.
در پایان برای اینکه جنابعالی متوجه سادگی کار بشوید، این نکته را یادآور میشوم که در سالهای پایانی عمر با برکت ایشان، آقای هاشمی رفسنجانی طی نامهای از ایشان در مورد حل مشکلات اقتصادی درخواست راهنمایی و کمک کردند. که حضرت امام در جواب فرموده بودند حل مشکل اقتصادی خیلی مشکل نخواهد بود.
به نظر حقیر اگر این ساز و کار در کشور راهاندازی شود، بیش از 70 درصد مشکلات ( اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و . . . ) حل خواهد شد.
طول عمری با عزت و توفیق خدمت به اسلام و مسلمین را برای شما آرزو میکنم. در مورد 30% سایر مشکلات نیز مطالبی برای فکر کردن میتوان تقدیم نمود.
التماس دعا
جمله شما خودش توهين آميزه!