arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۲۳۳۶
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۹ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۲

روایت واشنگتن پست از اختلاف روحانی و ضرغامی: تلویزیون ایران به شدت تحت نفوذ فیلم و سریال های خارجی است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واشنگتن پست نوشت: یک مبارزه بر سر کنترل دولت بر رسانه ها در ایران شدت گرفته است و نیروهای سیاسی جناح مخالف بر سر این مساله که خطوط محدود کننده دسترسی به اطلاعات کجاست، به مبارزه مشغولند.

به گزارش «تیک» Tik.ir، حسن روحانی - رئیس جمهور ایران - و هواداران او معتقدند که محدودیت های مطبوعاتی باید کاهش یابد و باید به مردم اعتماد کرد و دسترسی اینترنتی و تلویزیونی بیشتری را برای آنها فراهم نمود.

این بحث هفته گذشته و هنگامی تشدید شد که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد بسیاری از سیاست هایی را که ایران  برای کنترل بر جریان اطلاعات اتخاذ کرده است، « مضحک» توصیف کرد.

وزارت خانه او با صدور مجوز برای تقریباً تمام رسانه ها در ایران از جمله روزنامه ها ، فیلم ها و کتاب ها بر عملکرد آن ها نظارت می کند و همچنین مسئولیت بازنگری و سانسوربالقوه محتوای آثار را پیش از عرضه آنها به عموم بر عهده دارد.

جنتی – که پدرش یکی از روحانیون بسیار قدرتمند در ایران است – یک اصلاح طلب تلقی می شود و بسیاری از افراد در این جا، انتصاب او را نشانه تعهد روحانی به درخواست های عمومی برای فضای آزاد رسانه ای تفسیر می کنند.

از هنگام انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهور، بهبودی تدریجی در چشم انداز مطبوعاتی احساس می شود، ولی همچنین واکنش هایی در برابر این کار به وجود آمده است.

 روحانی با رئیس صداوسیما نیز دراختلاف به سر می برد. رئیس جمهور ایران روز شنبه در مراسم پایانی جشنواره سالانه مطبوعات داخلی ضمن موضع گرفتن در برابر تعطیلی روزنامه های منتسب به سیاستمداران اصلاح طلب، گفت:«دولت حامی آزادی بیان مسئولیت پذیر است.»

رقبای روحانی درون ایران شاید بزرگ ترین مانع او در خصوص انجام تغییرات هستند.

محمد علی موحدی کرمانی –امام جمعه- گفت :«مقام های فرهنگی باید مراقب باشند و اجازه ندهند که دشمن ما فرهنگ خطرناک خود را به جامعه ما تزریق کند.»

میلیون ها خانه در ایران دارای آنتن های غیر قانونی ماهواره هستند که برای ساکنان دسترسی به طیف گسترده ای از شبکه ها از سرتاسر جهان رافراهم می کند و جنتی برآورد کرده است که حدود 4 میلیون کاربر فیس بوک در ایران وجود دارد.

شاید شگفت آور تر از همه، میزان نفوذ عمیق سریال ها و فیلم خارجی در شبکه های تلویزیون دولتی استو

شبکه یک تلویزیون دولتی ایران ، روز دوشنبه اعلام کرد که فیلم های برنده جایزه اسکار «دوازده سال بردگی» و «جاذبه» را در طول تعطیلات سال نو- که از هفته آینده شروع می شود - پخش خواهند کرد.
مهدی فرجی – رئیس شبکه یک – فیلم «دوازده سال بردگی» را «با اهداف و سیاست های نظام همسو» توصیف کرد.

هیچ یک از این فیلم ها در ایالات متحده تولید نشده اند و گفته می شود که فرجی آنها را فیلم هایی توصیف کرده است که انعکاس دهنده «نگرش های سیاسی» هالیوود نیستند.


نظرات بینندگان