arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۲۹۷۸
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۳ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۲

عابربانک ها از کار افتادند/ هر ایرانی با سه کارت بانکی سرگردان در خیابان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 درحالی که روزگذشته اعلام شد مشکل دستگاه های خودپرداز بانک ها برطرف می شود ولی گزارش ها نشان می دهد دستگاه های خودپرداز همچنان کار نمی کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از روزگذشته و همزمان با اوج گیری میزان استفاده از دستگاه های خودپرداز، شبکه شتاب از ارائه خدمات به مشتریان بانک ها بازمانده است. به گفته رئیس کل سابق بانک مرکزی هر ایرانی حداقل سه کارت بانکی در اختیار دارد هرچند که وضعیت نامطلوب فعالیت شبکه شتاب باعث می شود هر سه عابربانک ایرانی ها بی استفاده باقی بماند.

این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که 75 درصد از شرکت های اقتصادی کشورهای توسعه یافته تمامی مبادلات خود را از طریق خدمات الکترونیک انجام می دهند. سال گذشته میزان مبادلات این شرکت ها بیش از 2.141 میلیارد دلار بود. با این حال به نظر می رسد همچنان در ایران امکان بهره مندی از این خدمات به شکل فراگیر ایجاد نشده باشد.

در حال حاضر حدود 2.5 میلیون پایانه فروش در سراسر کشور وجود دارد. یعنی به ازای هر یک میلیون ایرانی 34 هزار پایانه‌ی نصب شده وجود دارد و هر ماه بیش از 500 میلیون تراکنش مالی در کشور انجام می‌شود و هر ایرانی بیش از سه بار از کارت‌اش استفاده می‌کند.

براساس گزارش بانک مرکزی حداقل 206 میلیون کارت بانکی در اختیار مردم قرار دارد. در حال حاضر پنج استان تهران، البرز،اصفهان، خراسان رضوی و فارس با سهم 45 درصدی در جمعیت کشور بالغ بر 50 درصد از کارتهای بانکی صادر شده را به خود اختصاص می دهند و 61 درصد از حجم مبادلات الکترونیکی انجام شده در کشور در محدود این استانها بوده است. با این وجود حتی مبادلات مالی شبکه شتاب در این استان ها نیز با دشواری هایی همراه شده است.

در روزهای عادی سال به طور متوسط طی یک ماه 150 هزار میلیارد تومان مبادلات الکترونیکی در کشور انجام می شود. به این تریب به ازای هر ایرانی حداقل 2 میلیون تومان پول به صورت الکترونیکی جابه جا می شود. این عدد در روزهای منتهی به نوروز به شدت افزایش می یابد. آمارها نشان می دهد حتی در استان محروم سیستان و بلوچستان نیز در حال حاضر سرانه کارتهای بانکی به ازای هر نفر 1.4 فقره کارت است و جالب آنکه سهم این استان در کل تراکنش های الکترونیکی بانکهای کشور بالغ بر 2.5 درصد بوده و سرانه حجم مبادلات الکترونیکی در استان سیستان و بلوچستان بالغ بر 1.4 میلیون تومان بوده است.

 با این حال بررسی میدانی خبرآنلاین از سطح شهر تهران نشان می دهد عابر بانک ها همچنان با افزایش میزان تقاضا از ارائه خدمات بازمانده اند. بانک مرکزی هنوز توضیحی در این مورد ارائه نداده است.
نظرات بینندگان