پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بختیاریها همواره در صحنه های سیاسی و دینی کشورمان ایران حاضر بوده و برای استقلال این کشور مبارزه کرده اند.
به گزارش انتخاب، محسن رضایی شامگاه شنبه با حضور در کنگره علی مردان خان در مسجد سلیمان عنوان کرد: باید همواره از مقام معظم رهبری به دلیل گفته هایی که در مورد قوم بختیاری فرمودند و آنان را یکی از وفادارترین اقوام ایرانی اعلام کردند تشکر و قدردانی کرد. وی افزود: من نزدیک به 36 تا 37 سال است که مقام معظم رهبری را به طور کامل می شناسم و می دانم نظرشان در مورد قوم بختیاری چیست و بر اساس گفته ای از ایشان بر شما لازم است که این قهرمانان بومی را شناسایی کرده و آنان را به مردم بشناسانید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: بختیاری ها همواره در صحنه های سیاسی و دینی کشورمان ایران حاضر بوده و برای استقلال این کشور مبارزه کرده اند از مبارزه آریو برزن در برابر لشکر های اسکندر گرفته تا دوران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و چگونگی دفاع آنها از اسلام و کشور که همه نشان از غیرت و دلاورمردی قوم بختیاری دارد. رضایی بیان کرد: سوابق گذشته را باید بررسی کنیم که متوجه شویم کمتر زمانی وجود داشته که مردم بختیاری در دفاع از اسلام و کشور نقش نداشته اند و این دفاع همواره و در طول تاریخ و حتی قبل از ورود اسلام به کشور وجود داشته است و بعد از ورود اسلام نیز اولین پاسدارانی که به پاسداری از اسلام مشغول شده اند همین قوم بختیاری بوده اند.
وی تصریح کرد: لازم نیست برای نشان دادن فداکاری های قوم بختیاری به 700 تا 800 سال پیش رجوع کنیم بلکه می توان به سال های مشروطه بازگشت که در آن زمان مردانی همچون حسین قلی خان بختیاری توانست طایفه های هفت لنگ و چهارلنگ را منسجم کرده و قدرتی واحد را در محدوده خود به وجود آورد به گونه ایی که ظل السلطان که در اصفهان حکومت می کرد تحت لوای او به حکومت کردن مشغول بود و مناطقی همچون یزد و اصفهان را نیز فتح کرد و بر آنها حکومت راند. پس از کشته شدن وی سردار اسعد در آن منطقه ظهور کرد و توانست در زمان انقلاب مشروطه به فکر فتح تهران بیفتد و از زاگرس و البرز گذشته اصفهان را تصرف کرد و هنگام رسیدن به دروازه بهجت آباد تهران در گیری در آن مکان صورت گرفت و در پی این درگیری موفق به این شد که تهران را فتح کرده و مجلس شورای ملی را به تسلط خود درآورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: از لوله تفنگ بختیاری همواره آزادی بیرون می آید و اگر آنان در لحظه های حساس این کشور حضور پیدا نمی کردند اکنون چیز دیگری بر سرنوشت کشور ما حاکم بود. وی افزود: از زنان قدرتمند و مبارز بختیاری نیز می توان به بی بی مریم که مادر علی مردان است اشاره کرد که ارتشی تشکیل داده و به مبارزه با روسها و سپس انگلیسی ها پرداخت. این مشاهیر حتی در بین اقوام عرب نیز وجود دارد و به عنوان نمونه باید از ام علیه دختر شیخ سلمان یاد کرد که با انگلیسی ها در خوزستان به مبارزه پرداخت.
رضایی عنوان کرد: چرا همواره استان خوزستان و قوم بختیاری باید از اسطوره کردن مشاهیر خود سرباز زنند. این مظلومیت از کجا ناشی شده است. در کشورهای دیگر مانند الجزایر چندین کتاب در مورد جمیله بو پاشا نوشته و چه اندازه آن را در بین جامعه شناسانده اند این زن شخصی بود که در زمان استعمار فرانسه با آنان به مبارزه پرداخت و اماکنی را که تحت مراقبت شدید فرانسوی ها بودند منفجر می کرد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: من با افتخار لباس بختیاری خود را می پوشم و افتخار می کنم که از دامن مردان و زنانی بیرون آمده ام که اشخاصی همچون شیر علی مردان خان و شهید بهنام محمدی را پرورانیده اند.
وی اظهار کرد: شیر علی مردان خان از سال 1308 ارتشی تشکیل داد و مناطقی از شمال خوزستان و چهار محال بختیاری را کاملا تحت تسلط خود قرار داد و هنگام فتح چهار محال بختیاری با پرچم های اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمد رسول الله و اشهد ان علی ولی الله در این شهر وارد شد و به مردم آزادی داد که به حجابی که رضا شاه آنان را از آن محروم کرده بود برگردند و کلاه های پهلوی را کنار بگذارند و به همین جهت در بین روحانیون از اعتبار و محبت خاصی برخوردار شد.
رضایی بیان کرد: رضا شاه از چند جهت و منطقه از جمله فارس و اصفهان و یزد و خوزستان به شیر علی مردان حمله کرد اما نتوانست وی را شکست دهد و به هواپیماهای جنگی متوسل شد به دنبال این شیر علی مردان که هدفش آسایش مردم بود از شهر عقب نشینی کرده و به کوه ها پناه برد و در آنجا دستگیر شده و به تهران فرستاده شد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: منش و رفتار شیر علی مردان خان در زندان مثال زدنی و شاخص بود و تا روزی که او را در زندان تهران به دار آویختند بر این منش پایبند بود و با کار خویش ثابت کرد که بختیاری ها مثل شیر در دامنه زاگرس زندگی خواهند کرد.
وی افزود: من از روشنفکران، شاعران و تاریخ نویسان بختیاری این تقاضا را دارم که این اشخاص را فراموش نکرده و در مورد آنها قلم زنند من از کسی درخواست بزرگ نمایی نمی کنم و فقط می خواهم حقیقت این اسطوره ها هرچه بیشتر به مردم شناسانده شود. رضایی در مورد نام گذاری سال 93 تصریح کرد: نیت رهبر معظم انقلاب از این نام گذاری این است که به ما بفهماند اقتصاد و فرهنگ بدون یکدیگر معنا نمی دهند و همواره با هم خواهند بود و هرکسی بخواهد این دو را از هم جدا کند سرنوشتش همچون سرنوشت رژیم پهلوی ننگ خواهد شد و با برگزاری جشن هایی همچون جشن های دو هزار و 500 ساله نمی تواند فرهنگ و هویت را به جامعه باز گردانند و ایشان حس کردند چون خواسته هایشان در خصوص اقتصاد در سال گذشته به وقوع نپیوسته است در جهت تأکید امسال را نیز به این موضوع اختصاص دادند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: اقتصاد و فرهنگ ما باید بومی و دینی باشد و از نظر منابع مادی و طبیعی پیشرفت داشته باشیم از استانداران محترم می خواهم که به وضعیت مردم استان های خود توجه ویژه ایی داشته باشند و با یک جهش فرهنگی ندای رهبر معظم انقلاب را لبیک گوییم.
در ادامه این مراسم فرماندار شهرستان مسجد سلیمان نیز گفت: سالی سرشار از امید را برای مردم مسجد سلیمان وعده می دهم و روشن است که آینده این استان با اتحادی که وجود دارد و با تقویت و هم دلی که وجود دارد شکوفایی را به بار خواهد داشت. در این مراسم آیت الله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان، سید خلف موسوی شهردار اهواز، رامین علاسوند رییس شورا شهر اهواز و قاسم دشتکی سلیمانی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز حضور داشتند و بیانات مقام معظم رهبری نیز در این کنگره پخش شد.