وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين جمله که سياستم از روز ابتدا استفاده از همه سلايق در تمامي حوزه ها بوده است تاکيد کرد: بايد تحمل نقد و سخن مخالف را داشته باشيم.
علي جنتي در ديداري نوروزي با کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: بايد بگذاريم ديگران نيز حرف خود را بزنند و ما نقش پدري را به خوبي ايفاد کنيم.
عضو کابينه دولت تدبير و اميد در ادامه با يادآوري نامگذاري سال نو (93 ) به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ ؛ با عزم ملي و مديريت جهادي اظهار داشت: درباره اين نامگذاري هم افتخار مي کنم و هم احساس مسئوليت بيشتر دارم.
جنتي افزود: نام سال جاري از جهت توجه ويژه به حوزه فرهنگ باعث افتخار است اما از سوي ديگر وظيفه سنگيني را بر دوش اين وزارتخانه گذاشته است.
رييس شوراي فرهنگ عمومي کشور تصريح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تنها متولي فرهنگ کشور نيست بلکه دستگاه ها و نهادهاي ديگري نيز در اين زمينه مسئول هستند که در راس آنها سازمان صدا و سيما قرار دارد.
جنتي با يادآوري اينکه صدا و سيما هم اکنون 50 شبکه ملي و استاني دارد، گفت: اين رسانه به طور شبانه روزي در حال توليد و پخش برنامه در همه خانه هاست و همه مردم با آن سر و کار دارند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين در ادامه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، آموزش و پرورش به همراه نهادهايي از جمله سازمان تبليغات اسلامي، حوزه هاي علميه و دانشگاهها و همچنين شخصيت هاي حوزوي، دانشگاهي و فرهنگي را از جمله ديگر متوليان فرهنگ در کشور عنوان کرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با يادآوري خلق حماسه سياسي در سال گذشته و انتخاب حجت الاسلام دکتر حسن روحاني به عنوان رييس جمهوري و رييس دولت يازدهم گفت: شعار منتخب دکتر روحاني در انتخابات تدبير و اميد بود و انتظار مي رفت که با پيروزي وي اميدي در دل ها ايجاد شود.
جنتي افزود: حوزه فرهنگ و هنر نيز يکي از حوزه هايي بود که در گذشته افراد با دلسردي در آن مشغول به فعاليت بودند اما هم اکنون شعله هاي اميد در دل هاي آنها روشن شده است.
وي تصريح کرد: زماني که به وزارت ارشاد آمدم با برخي اهالي فرهنگ و هنر ديدار داشتم؛ برخي مي گفتند 4 يا 8 سال است که قدم به وزارت ارشاد نگذاشته اند اما امروز خوشحالم که در دل آنها اميد ايجاد شده و اين اولين گام براي کار است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي به برگزاري موفق جشنواره فيلم فجر اشاره کرد و افزود: فيلم هاي حاضر در جشنواره محصول تلاش مديران دولت گذشته بود ولي با جهت گيري هاي صحيح صورت گرفته، تلاش شد تا همه سليقه ها در اين جشنواره حضور داشته باشند.
جنتي با بيان اينکه سيستم بيش از 170 سالن سينما ديجيتالي شده است، گفت: سايرسالن هاي سينمايي نيز ديجيتالي خواهد شد تا از اين طريق بتوانيم فيلم ها را به طور همزمان در تهران و ساير شهرستان ها اکران کنيم.
وي روز سلام سينما را عاملي براي افزايش فروش فيلم ها و حضور مردم در سينماها عنوان کرد و اظهار داشت: نتيجه حضور مردم در روز سلام سينما اين بود که ميزان فروش به طور ناگهاني افزايش يافته و در طول تعطيلات نوروز به حدود 10 ميليارد تومان رسيد.
جنتي در ادامه سخنان خود به ساير حوزه هاي فرهنگي اشاره کرد و افزود: تلاش ما در هفت ماهه گذشته اين بود تا از اعمال سليقه فردي پرهيز شده و فقط قانون اجرا شود؛ بسياري از کتاب هايي که از گذشته بدون مجوز مانده بود، با اصلاحات جزيي مجوز گرفت و امروز در بين نويسندگان نوعي از نشاط را احساس مي کنيم.
وي با بيان اينکه در حوزه چاپ و نشر تحولات خوبي رخ داده که آثار آن نمايان خواهد شد، تصريح کرد: در 2 سال گذشته هيات نظارت بر کتاب نداشتيم اما با تاييد شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم اکنون بيش از 20 نفر فرهيخته براي نظارت بر کتاب کودک و بزرگسال انتخاب شده اند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: از سال 1385 سيلي از درخواست ها براي کسب مجوز نشريه يا روزنامه باقي مانده بود ولي تا زمان کنوني تمامي اين درخواست ها تا ماه هاي پاياني سال 1392 بررسي شده است.
جنتي تاکيد کرد: مجوزهاي لازم براي مطبوعات صادرشده تا آنها ضمن رعايت قانون، فضا براي اظهار نظر داشته باشند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينکه يارانه مطبوعات شفاف است، اظهار داشت: براي يارانه مطبوعات ضوابطي تدوين شده و براساس آن يارانه پرداخت مي شود؛ سعي کرده ايم در پرداخت يارانه به مطبوعات نگاه به همه برابر باشد.
وي درباره ثبت موسسات فرهنگي نيز گفت: گاهي ثبت اين موسسات تا شش ماه طول مي کشيد اما بسياري از موانع را برطرف کرده ايم و به جز برخي استعلامات که ممکن است 15 تا 20 روز طول بکشد، ساير موارد به سرعت بررسي مي شود.
جنتي با يادآوري مشکلات و بدهي هاي صندوق حمايت از هنرمندان، نويسندگان و روزنامه نگاران گفت: سعي کرديم با بهره گيري از بهترين اقتصاددانان کشور، برخي مديران بانک هاي خصوصي و مديران اجرايي، هيات مديره اي قوي براي اين صندوق تشکيل دهيم.
وي ابراز اميدواري کرد صندوق حمايت از هنرمندان، نويسندگان و روزنامه نگاران بتواند رشد کرده و به هنرمندان کمک کند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: صندوق حمايت از نظر قانوني جايگاه خوبي دارد و در تلاش هستيم تا آن را به موسسه مالي تبديل کنيم؛ با اين حال اميدواريم که هنرمندان روي پاي خود بايستند و بي نياز از کمک دولت باشند.
تاکيد رهبر معظم انقلاب درباره رخنه فرهنگي
جنتي با يادآوري ديدار خصوصي خود با رهبر معظم انقلاب اسلامي پس از اخذ راي اعتماد از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي گفت: رهبري در اين ديدار به بنده گفتند ما در معرض تهاجم فرهنگي هستيم و بايد مراقب رخنه فرهنگي بود.
وي افزود: رهبري در طول سال هاي گذشته نسبت به تهاجم ، شبيخون و ناتوي فرهنگي ، همچنين رخنه فرهنگي هشدار داده اند زيرا دشمنان با توجه به استقلال طلبي فرهنگي ايران به دنبال تغيير فرهنگي در کشورمان هستند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاکيد کرد: راهبردهاي فرهنگي کشور در سال جديد را در شوراي معاونين تعيين خواهيم کرد و نقشه راهي را که براي فرهنگ و هنر کشور داريم، تکميل و اجرا خواهيم کرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با يادآوري تشکيل معاونت قرآن و عترت در اين وزارتخانه در يک سال گذشته گفت : اميدوارم با توجه به اشراف حجت الاسلام محمدرضا حشمتي در اين حوزه شاهد افزايش ترويج فرهنگ قرآني بوده و به سمت داشتن 10 ميليون حافظ قرآن برويم.
وي همچنين از ايجاد يک هزار و 900 کانون فرهنگي و هنري در مساجد سراسر کشور در سال 1392 خبر داد و افزود: هم اکنون 18 هزار کانون فرهنگي و هنري در مساجد ايجاد شده و براساس قانون بايد هر ساله تعدادي از مساحد را مجهز به کانون فرهنگي و هنري کنيم.
جنتي با بيان اينکه بعد از انتخاب سعيد اوحدي به عنوان رييس سازمان حج و زيارت شاهد رشد قابل توجه در بين عمره گذاران بوديم، گفت: در سال جاري 850 هزار نفر حج عمره مي روند که در طول سال هاي اخير رقم بي نظيري است و به حمدالله با صرفه جويي هاي صورت گرفته رضايتي نسبي در بين حجاج به وجود آمده است.
وي همچنين با تاکيد بر تقويت ديپلماسي فرهنگي اظهار داشت: بخشي از ديپلماسي فرهنگي برعهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است اما بخشي از توافقات انجام شده تنها مرکب بر روي کاغذ است و بايد اجرايي شود.
عضو کابينه تدبير و اميد خاطرنشان کرد: بايد فرهنگ، هنر و تمدن ايران را به دنيا معرفي کنيم و در اين زمينه رايزني هاي فرهنگي ، سرمايه خوبي هستند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه سخنان خود گفت: بايد به اقتصاد فرهنگ و هنر رونق بخشيد؛ من با تمامي مديران عامل بانک هاي خصوصي کشور ديدار داشتم و آنها از سرمايه گذاري در فرهنگ و هنر استقبال کردند.
وي توليد فيلم، چاپ کتاب و خريد تابلوهاي نقاشي را از جمله حوزه هاي علاقمند بانک هاي خصوصي براي سرمايه گذاري عنوان کرد که داراي ارزش افزوده فراواني هستند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينکه نخبگان فرهنگي بارز و برجسته اي در دانشگاه ها، مراکز پژوهشي و حوزه هاي علميه هستند، گفت: در هر حوزه اي نياز به يک اتاق فکر از افراد داراي متخصص در آن زمينه داريم ؛ اين اتاق ها بايد جايي باشد تا آنها فکر کنند و ما فکر آنها را اجرا کنيم.
وي براستفاده از استعدادها و تخصص هاي خارج از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در زمينه اين اتاق هاي فکر تاکيد کرد.
جنتي با بيان اينکه بايد شاخص هاي مديريت جهادي تعيين شود، اظهار داشت: استفاده از نيروهاي جوان و انقلابي همواره مورد تاکيد رهبر معظم انقلاب بوده و اگر قرار باشد جهادي، مديريت کنيم حتما يکي از شاخص هاي آن استفاده از نيروهاي جوان است.
عضو کابينه تدبير و اميد همچنين ادامه داد: در حوزه داخلي وزارت ارشاد بايد به مسايل مالي انضباط بخشيم که بخشي از آن سامان بخشيدن به فصل پنجم بودجه ماست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين خصوص توضيح داد: فصل پنجم مربوط به اعطاي يارانه است اما در عمل احساس مي کنيم پول هاي هزينه شده براساس اولويت ها نبوده و بايد مقداري انضباط مالي جدي گرفته شود.
پيش از سخنان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، علي اصغر کارانديش مروستي معاون مالي و اداري و خانم عفت شريعتي مشاوروزير در امور بانوان مطالبي را بيان کردند.