arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۸۲۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۲۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳

وزیر راه: دولت عرصه را بر نهادهای مردمی تنگ کرده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر راه و شهرسازی گفت: نهاد دولت با ورود بیش از حد به مسایل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، جانشین نهادهای مردمی شده و عرصه را بر آنها تنگ کرده است.

به گزارش ایرنا ˈعباس آخوندیˈ عصر پنجشنبه در نشست با دانشگاهیان، پیمانکاران و فعالان حوزه مشاوره راه و شهرسازی در خراسان شمالی، اظهار کرد: این دخالت بیش از حد نهاد دولت در امر توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، موجب نهفته ماندن ظرفیت نهادهای مردمی در امر توسعه شده است.

وی افزود: وابسته کردن جامعه به نهاد دولت موجب رخوت و کندی توسعه می شود هر چند به ظاهر پروژه های عمرانی توسط نهاد دولت اجرا می شود.

وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی نهادهای مردمی و استفاده از ظرفیت بالای آنها برای توسعه، از دانشگاهیان خواست برای توسعه کشور بویژه در حوزه راه و شهرسازی پیشتار باشند.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص کیفیت زندگی شهری نیز افزود: متاسفانه در این بخش تمرکز نگاه ما به عمران شهرها معطوف شده و کمتر به جلب مشارکت اجتماعی و تشکیل هسته های محله ای که در ارتقای کیفیت زندگی موثر است، اندیشیده ایم.

آخوندی گفت: روابط اجتماعی ما عمودی شده و به صورت رشته ای به دولت وصل می شود و روابط اجتماعی افقی که کانون توسعه و کانون پرسشگری از دولت برای ارتقای کیفیت زندگی است، کمتر مشاهده می شود.

وی در خصوص رعایت معماری اسلامی در شهرسازی افزود: این مساله زمانی معنی پیدا می کند که فضای اداری، بازار و مسجد نزدیک هم باشند در حالی که در شهرهای ما ادارات در سطح شهر پخش شده اند و چیزی به عنوان مرکز شهر نداریم.

وی از نحوه برنامه ریزی و سرمایه گذاری در بخش مسکن مهر نیز انتقاد کرد و گفت: اگر با برنامه ریزی بهتر این طرح در بافت های فرسوده شهری اجرا می شد این همه هزینه برای دولت ایجاد نمی شد.

وزیر راه و شهرسازی با دفاع از سخت گیری این وزارتخانه در ساخت و سازهای حاشیه جاده ها گفت: اگر چنین نکنیم دیگر استان ها هم به معضل امروز مازندران، گرفتار می شوند که اکنون حاضرند میلیاردها تومان بدهند تا به حالت قبل برگشته و از آلودگی نجات یابند.

آخوندی افزود: پیشنهاد می کنم در استان خراسان شمالی نیز طرح جامع گردشگری تهیه شود و با رعایت استانداردها برای افزایش ماندگاری گردشگر در این استان مجتمع های خدماتی و فرهنگی ایجاد شود.

وی در خصوص توسعه حمل و نقل خراسان شمالی هم پیشنهاد داد: در این زمینه طرح جامع حمل و نقل آماده شود و از آن برای توسعه استان در این بخش استفاده شود.

وزیر راه و شهرسازی با گلایه از تولید انبوه دانش آموخته در حوزه راه و شهرسازی گفت: اکنون دانش آموخته های این بخش دانش دارند ولی قدرت حل مساله را ندارند و علت آن این است که در کنار دانشگاه ها به بخش حرفه آموزی کمتر توجه شده است.

آخوندی افزود: دولت حتما رفع معضل دانش آموختگان را با همکاری نمایندگان مجلس پیگیری خواهد کرد.

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، رازو جرگلان، جاجرم و گرمه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تاسف از آنچه که خلاء معماری اسلامی در ساخت و ساز ها خواند، گفت: باید توجه به این مهم در ساخت و سازها مورد عنایت ویژه قرار گیرد.

ˈقاسم جعفریˈ همچنین از وجود فاصله بین صنعت و دانشگاه انتقاد کرد و افزود: باید از ظرفیت دانشگاه ها در توسعه بخش های مختلف استفاده شود زیرا بی توجهی به این مساله خطرات جدی به دنبال دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بر تلاش وزارت راه و شهرسازی برای رفع خلاء موجود در الگوی مسکن، ایجاد زیرساخت ها در شهرهای اقماری ساخته شده، توجه به طرح جامع خطرپذیری و ایجاد رشته های میان رشته ای در حوزه راه و شهرسازی تاکید کرد.

40 واحد دانشگاهی در استان خراسان شمالی با 450 عضو هیات علمی، 45 هزار دانشجو دارند.
نظرات بینندگان