پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شرق نوشت: میگویند «دلواپسند»! حالا بعد از ۹ ماه احساس میکنند باید تمامقد بیایند وسط و هشدار بدهند. یاران احمدینژاد نزدیک به ۹ ماه تحمل کردهاند و سکوت تا آنجایی که غلامحسین الهام دستبهکار شد و فرمان داد: همه به خط! حالا میخواهند همهشان دور هم جمع شوند. دور هم جمع شوند تا بگویند «دلواپسند»! اکنون «رایحه خوش خدمت»شان را میتوان بو کرد بهویژه در سیاستهای خارجی و هستهای دولت روحانی که شاید بیشترین محل منازعهشان باشد.
نزدیکان احمدینژاد پس از تشکیل موسسه هما (هواداران محمود احمدینژاد) و ایجاد سایتهای گوناگون و نشریه و حتی هیات مذهبی به نام «هیات منتظران بهار» اینبار به سراغ سیاستهای خارجی دولت روحانی و توافقنامه ژنو رفتهاند تا در لابهلای گلایهها و انتقادات دولتیان کنونی و کارشناسان از تبعات تحریمهایی که دولت پیشین باعث و بانی آن بود و انتقادات و گزارش از وضعیت اسفناک اقتصادی، به میدان بیایند و نسبت به توافقنامه هستهای ژنو ابراز «نگرانی» کنند.
هرچند در دو ماه اخیر شاهد افزایش فعالیتها و موضعگیریهای احمدینژاد و افراد وابسته به او و البته حامیان سعید جلیلی، دبیر سابق شورای امنیت ملی بودیم و انتقادات آنها از سیاست خارجی به ویژه مذاکرات هستهای از چندی پیش آغاز شده است اما به نظر میرسد آنها تصمیم دارند این خط را به صورت جدیتر و با مدیریت بزرگان خودشان پررنگتر و گستردهتر ادامه دهند.
منتقدان سیاستخارجی دولت روحانی قرار است امروز جمع شوند. «دلواپسیم» را برای عنوان همایش خود انتخاب کردهاند. همایش آنها مالامال از اسامی است که هرکدام به تنهایی بار دفاع از سیاستهای احمدینژاد را در چند سال گذشته و حتی اکنون بر دوش کشیدهاند و امروز قرار است در آستانه آغاز نگارش رسمی متن توافق نهایی میان ایران و گروه 1+5، همه این دلواپسان در تالار سیدالشهدای میدان هفتتیر با تمام قوا بیایند و از این توافقنامه که ضعیف میخوانندش، انتقاد کنند. آنگونه که در اخبار سایتهای منتقد دولت روحانی آمده است، مراسم بزرگی دارند.
از سخنرانیهای کوتاه جمع کثیری از احمدینژادیها تا شعرخوانی، پخش کلیپهای کوتاه پیرامون «توافق ضعیف» در گام نهایی توافقنامه «ژنو» و اعتراضات «دانشجویی سال ۸۲ به توافق ضعیف سعدآباد» و اهدای اولین جایزه سالانه شهید احمدیروشن به افراد شاخصی که به «خاطر حراست از دستاوردهای هستهای کشورمان متحمل هزینههای قابلتوجه شدهاند» از برنامههای همایش «دلواپسیم» است.
فهرست بلندبالای سخنرانان و نگاهی به اسامی آنان نشان میدهد که این همایش برایشان از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که گویی با تمام قوا میخواهند توافقنامه ژنو را زیر سوال ببرند و آن را «ضعیف» بخوانند. در خبر برگزاری این همایش نوشتهاند: در پی دعوت «تشکلهای دانشجویی و مردمی» از «استادان و چهرههای برجسته» برای شرکت در گردهمایی بزرگ منتقدان توافق «ضعیف» تاکنون چهرهای برجستهای از استادان حوزه و دانشگاه، برای شرکت در این برنامه اعلام آمادگی کردهاند. گزارشها حاکی از آن است که تاکنون ۴۱ نفر از افراد مدافع سیاستهای احمدینژاد برای سخنرانی در این مراسم اعلام آمادگی کردهاند و سایتها مدعی شدهاند که احتمال افزایش سخنرانان زیاد است! از محمدعلی رامین تا کوچکزاده و رسایی، از وحید یامینپور تا حسین فدایی و صادق محصولی و... . نگاهی به اسامی و سوابق سخنرانان میتواند به خوبی اهداف و مقاصد برگزارکنندگان همایش را نمایان کند و این گزارش تنها به برخی افراد بهعنوان نمونه و سوابق و کارنامه آنها میپردازد.
مهدی کوچکزاده
مهدی کوچکزاده از «دلواپسان» توافقنامه ژنو است! او که همواره در مجلس شخصیتی «دلواپس» از خود نشان داده، امروز در بین هواداران خویش سخنرانی میکند و نگرانیاش را مانند همیشه نشان خواهد داد. هرچند نگرانیهای این نماینده تهران همواره با صدایی رسا و بلند از مجلس شنیده میشود اما گویا او به این تریبون اکتفا نکرده و میخواهد بلندتر نظراتش را بگوید. او عضو فراکسیون جبهه پایداری در مجلس است و از منتقدان سرسخت اصلاحطلبان. آنچنان سرسخت که گاهی هم نگرانیها و دلواپسیهایش با ادبیاتی عجیب آمیخته شود و مخاطبان را متعجب میکند. او در انتخابات ریاستجمهوری از سعید جلیلی حمایت کرد و اکنون نیز میخواهد از سیاست خارجی دولت کنونی انتقاد و ابراز نگرانی کند.
غلامحسین الهام
الهام هم «دلواپس» است! ابوالمشاغل دولتهای نهم و دهم که چندی پیش فراخوانی برای جمعشدن احمدینژادیها داده بود، در جمع «دلواپسان» حضور پیدا خواهد کرد. سخنگوی دولت احمدینژاد احتیاجی به معرفی بیش از این ندارد چراکه همواره حضوری پرشور در صحنه داشته است. از عضویت در شورای نگهبان تا وزارت دادگستری و ریاست مبارزه با قاچاق کالا و... کارنامه قابل توجهی از خود بهجا گذاشته است. او را میتوان فردی کلیدی در بین سیاستورزان حامیان احمدینژاد و جلیلی دانست و هرچند با جبهه پایداریها زاویه داشت اما به نظر میآید که رقیب مشترک میتواند آنها را به هم نزدیک کند.
محمدعلی رامین
دیگر فرد نگران آینده کشور، فردی نامآشناست. محمدعلی رامین مبدع بحثهای مربوط به انکار هولوکاست بود، با سخنرانی امروز خود نشان میدهد که نگرانیهایش زیاد است. او معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد دولت احمدینژاد و دبیر کمیته سیاسی ائتلاف رایحه خوش خدمت بود. تئوری انکار هولوکاست وی باعث برخی فشارها به ایران و سالها درباره آن صحبت شد. در دوران معاونت مطبوعاتی رامین، به دلیل نگرانیهای وی چند روزنامه توقیف شد.
مرتضی آقا تهرانی
معلم اخلاق کابینه احمدینژاد هم «دلواپس» است. او که اکنون نماینده مجلس و از اعضای جبهه پایداری است، از شاگردان آیتالله مصباحیزدی محسوب میشود. ماجرای گرینکارت آمریکایی وی چندی به سوژه رسانهها تبدیل شده بود و وی نیز این موضوع را انکار نکرد. آقاتهرانی سه هفته در این مورد سکوت کرده، در واکنش به این افشاگری گفته بود: «باید از افرادی که درباره گرینکارت داشتن من سخن گفتند، پرسید که آیا اصلا کارت باطلشده من را دیدهاند یا خیر؟» همچنین آقاتهرانی اعتراف کرد زمانی که استاد اخلاق دولت دهم بود گرینکارت داشته است.
وحید یامینپور
نام یامینپور چند سالی است که شنیده میشود. پیش از این اسمی از این حامی احمدینژاد نبود. شاید بتوان برنامه تلویزیونی «دیروز، امروز، فردا» را اولین مواجهه مخاطبان با این جوان «دلواپس» دانست. او که مجری برنامه تلویزیونی «رو به فردا» هم بود، فارغالتحصیل دانشگاه امام صادق است. او برای مدت کوتاهی مدیر گروه جوان و اندیشه رادیو بود اما به دلیل اختلاف دیدگاههایش از رادیو خارج شد.
یامینپور از نویسندگان رجانیوز- یکی از سایتهای اصلی حامی احمدینژاد- است. انتشار مطلبی جنجالی درباره روزنامهنگاری توسط یامینپور در وبلاگ شخصی خود، اعتراض دانشجویان و روزنامهنگاران را به همراه داشت. وی در این مطلب با عنوان «چیزی شبیه عنتر صادق چوبک خودمان» روزنامه را علوفه حیوان مدرن خواند و نوشت: «تصویر دنیای بیروزنامه بسیار شعفانگیزتر از تصور دنیای بدون اتم است. اتم عارضه حیوان مدرن است ولی روزنامه گویا ادامه وجود حیوانی او است. روزنامهها هرچه حرفهای باشند حیوانیترند. اغلب روزنامهها چیزی شبیه علوفههای طویله هستند برای حیوانات مدرنی که چرخ آسیاب تاریخ بشریتاند.»
حجتالاسلام قاسم روانبخش
دبیر سیاسی نشریه پرتو سخن و عضو هیاتعلمی موسسه آموزشی و پژوهشی امامخمینی(ره)، هم به این همایش خواهد آمد تا دلواپسی خود را بیان کند. این شاگرد آیتالله مصباحیزدی را میتوان در هر سخنرانی و مناظرهای که علیه اصلاحطلبان و دولت روحانی و در دفاع از سیاستهای احمدینژاد و جبهه پایداری باشد، دید. روانبخش از جمله افرادی است که در قضیه بههمخوردن مراسم سخنرانی ۲۲ بهمن علی لاریجانی در قم متهم بود اما در نهایت تبرئه شد.
اسماعیل کوثری
نماینده تهران در مجلس هشتم و نهم است. وی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران و از مدافعان احمدینژاد در مجلس است. کوثری از اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است که در دوره اخیر با موضعگیریها علیه اصلاحطلبان و دولت روحانی در اخبار حضور داشت. وی در دوران دولت احمدینژاد هم نماینده مجلس بود و در آنجا بهشدت از وزرا و سیاستهای دولتهای نهم و دهم حمایت میکرد.
حجتالاسلام محمود نبویان
او نیز نماینده مجلس و از اعضای جبهه پایداری و از شاگردان آیتالله مصباحیزدی است. نبویان که در انتخابات ریاستجمهوری اخیر از سعید جلیلی، کاندیدای مورد حمایت جبهه پایداری و آیتالله مصباحیزدی حمایت کرده بود، در چند مدت اخیر هم به انتقاد از سیاستهای خارجی دولت روحانی روی آورده است. او در سال ۹۰ از حامیان اسفندیار رحیممشایی، معاون جنجالی احمدینژاد بود، چنانچه اردیبهشت سال ۹۰ درخصوص مشایی گفته بود: «معتقدم که مشایی آدم کوچکی نیست بلکه وی آدم بسیار بزرگ و با سابقه بسیار قوی است. مشایی از سن 15سالگی سخنران شهرش بوده است. وی در طول سابقه فعالیت کاری خود در جاهای بسیار حساسی مشغول به کار بوده و معتقدم رحیممشایی فردی فوقالعاده قوی است.» هرچند با تغییر شرایط نبویان نیز نظرش را درباره مشایی تغییر میدهد و تنها دوسال بعد از دفاع از مشایی، یعنی در اردیبهشت سال ۹۲ درگفتوگو با خبرگزاری فارس اینگونه میگوید: «من روی سه شخصیت کار علمی کردم که آقای دکتر سروش، آقای خاتمی و آقای اسفندیار رحیممشایی این افراد هستند.
بنده وقت زیادی گذاشتم و تقریبا اکثر سخنرانیهای آقای مشایی را مطالعه کردم و دیدم که در سخنان او حرفهای خلاف اسلام و ارزشهای انقلاب از قبیل پلورالیسم موج میزند. در افکار مشایی انحراف موج میزند. او تاکنون چند سخنرانی در نقد توافقنامه ژنو انجام داده و به نظر میرسد اینبار نیز با تمایل زیاد خواستار سخنرانی در همایش «دلواپسیم» است.»
صادق محصولی
به نظر میآید تقریبا همه اطرافیان احمدینژاد دچار دلواپسی و نگرانی هستند. صادق محصولی، وزیر کشور دولت احمدینژاد هم امروز میآید. وی وزیر کشور دولت نهم بود که در دولت دهم وزیر رفاه شد و پس از انحلال این وزارتخانه از دولت خارج شد. نام وی که در فهرست ۱۰ ثروتمند ایرانی اعلام شده بود بر سر زبانها افتاد. هرچند احمدینژاد همواره از ثروت وی دفاع کرد اما این موضوع همیشه یکی از بحثهای منتقدان و مخالفان بود. وی عضو شورای مرکزی جبهه پایداری و از دوستان قدیمی احمدینژاد از زمان استانداری اردبیل است.
حسین قدیانی
حسین قدیانی، یادداشتنویس روزنامه کیهان و وطن امروز هم میآید. او که بهخاطر یادداشتهای جنجالیاش در نشریات اصولگرا، برای خود نام و رسمی دستوپا کرد، از مخالفان بهشدت تندرو اصلاحطلبان به حساب میآید.
عباسعلی کدخدایی
او نامی ناآشنا نیست. حضور چندسالهاش در سمت سخنگوی شورای نگهبان او را به چهرهای شناختهشده بدل کرد. عملکرد وی در شورای نگهبان نشاندهنده اختلافنظرهای جدیاش با اصلاحطلبان است. او را نمیتوان منتسب به گروهی از اصولگرایان دانست اما هرازگاهی با دفاع از احمدینژاد خود را بهعنوان یک احمدینژادی نشان داده است.
زهره طبیبزاده
او هم نگران است. عضو جبهه پایداری و نماینده مجلس و مشاور رییسجمهور و رییس مرکز امور زنان و خانواده در دولت نهم دلشوره دارد. او در موضعگیریهایش هم بهشدت بیمحابا سخن میگوید. وی گفته بود: اگر نگوییم آقای مطهری بهعنوان عامل MI6 نظر میدهد، قطعا تحتتاثیر سرویسهای جاسوسی بوده، چرا که فکر نمیکنم آنقدر کندذهن باشند که نتوانند تشخیص دهند فتنه ۸۸ یک توطئه براندازانه نظام بوده است. اگر افرادی مثل آقای مطهری که خودشان نیز مسالهدار هستند خیلی سریع در تور آژانسهای امنیتی قرار میگیرند تا در زمین آنها بازی کنند که من فکر میکنم آقای مطهری چنین مشکلی برایشان به وجود آمده و عملا افکار و اظهاراتشان مدیریت میشود.
مهرداد بذرپاش
نماینده مجلس است؛ ریاست او در ۲۸سالگی بر شرکت سایپا محل بسیاری از انتقادات شد. وی قرار است امروز نگرانی خود را ابراز کند. او در مصاحبهای گفته بود: «اگر به خاطر داشته باشید مربی تیم مالدیو در بازی تیم خود با ایران وقتی 17 گل دریافت کردند، گفت: ایران تیم بسیار قویای است، در نتیجه باخت در مقابل این تیم طبیعی است. حالا که مذاکرات ایران در حال انجام است این مذاکرات ما را یاد آن بازی میاندازد و تیم مذاکرهکننده ما مانند مالدیویها شدهاند و میگویند چون آمریکا کشوری قدرتمند است پس ما هرچقدر امتیاز بدهیم طبیعی است.»
جواد کریمیقدوسی
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس «دلواپس» دیگر است.
----------------
اسامي شرکتکنندگان در همايش دلواپسيم
سعيد زيباکلام (رييس اسبق اداره سازمانهاي بينالمللي وزارتخارجه)
فريدون عباسي (رييس سابق سازمان انرژي اتمي)
ناصر نوبري (سفير سابق ايران در روسيه)
سيدمحمدرضا آقاميري (استاد دانشگاه، دانشمند هستهاي)
عباسعلي کدخدايي (سخنگوي سابق شوراي نگهبان)
غلامحسين الهام (سخنگوي سابق دولت و شوراي نگهبان)
سيدمحمد حسيني (وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي)
محمدصادق کوشکي (استاد دانشگاه)
محمدعلي رامين (دبيرکل بنياد جهاني هولوکاست)
محمد کوثري (نايبرييس کميسيون امنيت ملي مجلس)
محمود نبويان (استاد حوزه و دانشگاه، نماينده مجلس)
مهدي کوچکزاده (استاد دانشگاه، نماينده مجلس)
جواد کريميقدوسي (نماينده مجلس)
علياصغر زارعي (استاد دانشگاه، نماينده مجلس)
مهرداد بذرپاش (نماينده مجلس)
زهره طبيبزاده (استاد دانشگاه، نماينده مجلس)
محمد سليماني (استاد دانشگاه، نماينده مجلس)
مرتضي آقاتهراني (استاد حوزه، نماينده مجلس)
حسين آبنيکي (معاون سابق سازمان انرژي اتمي)
جواد منصوري (معاون اسبق وزارت خارجه)
پرويز اميني (استاد دانشگاه)
وحيد يامينپور (استاد دانشگاه)
مهدي محمدي (عضو سابق تيم مذاکرهکننده هستهاي)
عبدالله گنجي (مديرمسوول روزنامه جوان)
قاسم روانبخش (مديرمسوول هفتهنامه پرتو سخن)
علياکبر متکان (استاد دانشگاه، معاون سابق وزير علوم)
حاجي حيدري (استاد دانشگاه)
حمداللهي (استاد حوزه علميه)
اسماعيل کفايتي (رييس سازمان بسيج مهندسي)
حسن حميدزاده (معاون اسبق پارلماني قوهقضاييه)
اقبال شاکري (استاد دانشگاه، عضو شوراي شهر تهران)
صادق محصولي (وزير سابق کشور)
حسين فدايي (نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي)
حسين قدياني (رييس سابق سازمان بسيج دانشجويي)
مازيار بيژني (کاريکاتوريست کيهان)
سهيل کريمي (مستندساز)
مسعود شجاعيطباطبايي (رييس خانه کاريکاتور)
کامران غضنفري (پژوهشگر و نويسنده کتاب راز قطعنامه)
بهزاد حميديه (استاد حوزه و دانشگاه)
محمدباقر ولدان (استاد حوزه و دانشگاه)
* محمدحسن قديريابيانه، در سايت شخصي خود با تکذيب اين خبر نوشت: «اقدام به انتشار خبر مذکور و استفاده از نام بنده بهعنوان شرکتکننده کار صحيحي نيست و بايد دلواپس بهکارگيري چنين روشهايي در مطرحکردن يک گردهمایي بود.»