arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۲۸۵۵
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۴ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۳

جنتی: مخالفان نقد عالمانه و بیطرفانه کنند نه نقد تخریب‌گرایانه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جامعه‌ای که هنرمندان و نخبگان آن از احترام برخوردار باشند،می‌تواند رشد کند و در جامعه‌ای که آزادی بیان و قلم داشته باشد، می‌تواند به اقتدار فرهنگی برسد و در سایه تضارب آراء و تبادل افکار و اندیشه‌ها می‌توانیم به رشد فرهنگی دست پیدا کنیم، همان روشی که در حوزه‌های علمیه ما در طول سال‌های سال وجود داشته و دارد.

 "علی جنتی" صبح امروز در مراسم افتتاح دومین هفته فرهنگ رضوی در کرمان اظهار کرد:

در سایر زمینه‌های علمی و فرهنگی نیز به همین ترتیب است و همه کسانی که دارای فکر و نظر هستند، باید بتوانند نظرات خود را بیان کرده و بنویسند و اگر دیگران مخالف هستند، باید نظرات خود را بنویسند و نقد عالمانه و بیطرفانه بکنند نه نقد تخریب‌گرایانه. در این صورت به ارتقای فرهنگی دست پیدا می‌کنیم و مسئولیت ارتقای سطح فرهنگ جامعه مسئولیت بزرگی است که تنها به دوش یک نهاد و دستگاه نیست. فرهنگ یک جامعه جزئی از هویت ملی ماست و برای ساخت این هویت و فرهنگ همه اهل نظر و نهادها، دستگاه‌های فرهنگی و شخصیت ها موظف هستند نقش خود را ایفا کنند. از امام جماعت یک مسجد تا عالم حوزه علمیه، استاد دانشگاه، صدا و سیما، تبلیغات اسلامی و ... باید نقش خود را ایفا کند.

وی گفت: امسال به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده و عزم ملی یعنی همه باید به میدان آمده و برای ساخت کشور همه به پاخیزند و با مدیریت جهادی به دور از بروکراسی و روش های معمول اداری، برای گشودن گره‌های مردم تلاش کنیم.مدیران ما باید تلاش کنند تا استعدادهای جوانان شکوفا شود و این سرمایه عظیم انسانی و منابع بزرگ می تواند کشور را بسازد و به شکوفایی برساند.

جنتی یادآور شد: یکی از مسائل اساسی که امروز با آن رو به رو هستیم، بحث فرهنگ عمومی است که از دغدغه‌های مقام معظم رهبری نیز هست.

جنتی گفت: امروز دچار آسیب‌های فراوان هستیم و به ارائه الگوهای مناسب برای سبک زندگی ایرانی اسلامی نیاز داریم. ترویج قانونگرایی، انضباط اجتماعی، وجدان کاری، خودباوری، روحیه کار جمعی، درستکاری، قناعت، ساده زیستی، پرهیز از اسراف و مصرف گرایی و ... در فرهنگ عمومی باید به اینها پرداخته شود.

وی ادامه داد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هم تحقق پیدا نمی کند مگر اینکه با روحیه خودباوری جلو برویم. الگویی که دنبال هستیم، فرهنگ اهل بیت و رضوی است که باید به آن پرداخته و دنبال کنیم.گسترش اعتماد و امید فرهنگی در جامعه و نگاه امیدآفرین نسبت به آینده می‌تواند در توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور نقش اساسی داشته باشد.

جنتی اظهار کرد: نسل ناامید نمی‌تواند برای کشور پیشرفت‌آفرین باشد، باید عزم ملی و مدیریت جهادی تلاش کنیم و کشور را در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به سمت آرمان‌های بلند جمهوری اسلامی هدایت کنیم.

وی ادامه داد: بعد از 40 سال دوباره به کرمان سفر کرده‌ام و حضور در این خطه برای من جالب و رضایت بخش است.: کرمان معروف به فرهنگ و تمدن دیرینه است، تمدنی که به هزاره پنجم پیش از میلاد بر می‌گردد و در طول دوران مختلف قبل و بعد از اسلام همواره دارای شخصیت‌های برجسته‌ای در حوزه‌های مختلف بوده و به ویژه در دوران معاصر خاستگاه چهره‌های ماندگار و شخصیت‌های برجسته‌ای در حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی و هنری بوده است.

جنتی اظهار کرد: از قرن سوم و پنجم هجری، کرمان شاهد دانشمندان و ادیبان و عالمان متعددی بوده، ابوحامد کرمانی، شاعر و فیلسوف، محمدبن عیسی ماهانی ریاضیدان، خواجوی کرمانی و ... اعم از شاعران و عالمان بزرگ، هنرمندان معاصر تا سرداران بزرگ دوران دفاع مقدس که هر کدام از آنها حماسه آفریدند به ویژه سردار حاج قاسم سلیمانی که خدمات برجسته در دوران دفاع مقدس و تا امروز در دنیای اسلام چشمگیر است.همه اینها ستارگان درخشانی هستند که در آسمان علم و ادب این سرزمین درخشیده‌اند و در طول سه دهه گذشته پس از انقلاب استان کرمان پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه‌های علمی کسب کرده و وجود دانشگاه‌های متعدد و مراکز علمی و پژوهشی در این استان نشان دهنده میزان توسعه علمی این استان است.

وی اظهار کرد: ظرفیت‌های عظیم اقتصادی اعم از صنعتی و کشاورزی که در این استان وجود دارد، پتانسیل بالایی است که نشان می‌دهد این استان می‌تواند به یکی از استان‌های محوری کشور در توسعه صنعتی و کشاورزی گام‌های بلندی بردارد همچنان که تاکنون موفق بوده است.

جنتی همچنین گفت: مردم ولایتمدار خطه کرمان از دیرباز جزو وفادارترین مردم نسبت به اهل بیت(ع) بوده‌اند و هستند و به ویژه ارادت خاصی نسبت به امام رضا(ع) دارند.موقوفات زیادی که در این استان وقف آستان قدس رضوی است، نشان دهنده شور و علاقه این مردم از دیرزمان نسبت به این قطب معنوی کشورمان امام رضا(ع) دارند و برای همه ما و کشور ما افتخار بزرگی است که چنین استوانه معنوی در کشور داریم که حافظ ملک، ملت و آیین ماست.

جنتی بیان کرد: بسیاری از بلایایی که در طول قرنها عارض این ملت شده به برکت وجود حضرت رضا(ع) دفع شده و جنگ تحمیلی که هشت سال به طول انجامید و در شرایطی آغاز شد که دشمنان تا دندان مسلح بوده و ملت ما بعد از پیروزی انقلاب از نظر سلاح و تجهیزات جنگی دستش خالی بود، اما با تاییدات خداوند و عنایت امام رضا(ع) ملت ما پیروز شد و بعد از جنگ هر روز بر افتخارات ما برگ زیرین افزوده شده است.امروز ملت ایران ملتی پرافتخار و سربلند در دنیاست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هفته فرهنگ رضوی یکی از ابتکارات ارزشمندی است که به آن دست یافته‌ایم و بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع) از ابتکاراتی بود که از 12 سال قبل انجام شد و 11 جشنواره تاکنون برگزار کرده است. این بنیاد توانسته در 11 سال گذشته در جهت معرفی فرهنگ رضوی در قالب کتاب‌ها، نوشته‌ها، اشعار، احادیث، فعالیت‌های سمعی و بصری نه تنها معرفت نسبت به امام رضا(ع) و فرهنگ آن حضرت را نه تنهار داخل کشور بلکه در گستره جهان اسلام نشر بدهد.بیش از هر زمان دیگری نیاز به شناخت این فرهنگ داریم و در حالی که جامعه ما از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی رنج می‌برد، آنچه که می‌تواند در این مشکلات ملت ما را از نظر فکری و معنوی نجات دهد، شناخت این فرهنگ و سیره رضوی و عمل به این سیره است.

وی افزود: امروز مسئله فرهنگ از مهم ترین مسائل جامعه ماست و اساس انقلاب اسلامی برپایه فرهنگ استوار شده و به فرمایش مقام معظم رهبری سیاست، اقتصاد و ... ذیل همه چیز تعریف می شود.باید فرهنگ همه چیز را به حرکت دربیاورد و اگر به دنبال شکوفایی اقتصادی هستیم و از اقتصاد مقاومتی سخن می‌گوییم، زمانی حاصل می‌شود که بتوانیم فرهنگ کار، کارآفرینی و وجدان کار و اخلاق، فضیلت‌های اخلاقی را در جامعه نشر بدهیم و آن زمان در همه جهات می‌توانیم توسعه پیدا کنیم.

جنتی یادآور شد: اگر در چشم‌انداز 20 ساله قرار بر این بوده که کشور اول منطقه از نظر علمی و فناوری و الهام بخش به دیگر کشورهای اسلامی باشیم، چه زمانی تحقق پیدا می‌کند؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:زمانی که از نظر اقتصادی رشد و توسعه یافته باشیم و از نظر فضیلت‌ها متخلق به اخلاق اسلامی و پاسدار ارزش‌های اسلامی باشیم می توانیم الهام بخش باشیم. اگر کشوری فقیر و با میلیونها نفر بیکار باشیم، نمی‌تواند الهام بخش باشیم پس همه باید تلاش کرده و در همه جهات با هم پیش برویم.

امسال که به سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی: نامگذاری شده، باید در توسعه اقتصادی همه تلاش کرده و کشور را از وضعیت کنونی بیرون بیاوریم و از نظر فرهنگی باید بتوانیم، فرهنگ کار و تولید را توسعه دهیم.

جنتی در بخش دیگر سخنانش گفت:امروز آنچه که باعث می‌شود در برابر تندبادهای حوادث و آسیب‌ها مقاومت کنیم، مصونیت بخشیدن به جامعه است، به ویژه به نسل نو. امروز اگر سخن از آسیب‌های شبکه های ماهواره‌ای و اجتماعی و اینترنت و ... می‌گوییم، تنها راه مقابله با این آسیب‌ها این است که در جامعه مصونیت ایجاد کنیم.

جنتی افزود: راه مقابله، کار مثبت فرهنگی است و باید با این فرهنگ غنی رضوی که در اختیار داریم، باید کار کنیم.در طول سالها کتب بسیار زیادی در حوزه نشر فرهنگ رضوی چاپ شده و احادیثی که نشان دهنده سیره آن حضرت در زندگی اجتماعی و فردی، در مناظره‌ها و رفتار ها وجود دارد اگر شناخته شود، زندگی ما پرنشاط و لذت بخش و زندگی اسلامی می‌شود.

وی گفت: یکی از اهداف بلندی که در این دوره دنبال می‌کنیم، دستیابی به اقتدار فرهنگی است و اقتدار فرهنگی زمانی حاصل می‌شود که از میراث فرهنگی خودمان پاسداری کنیم. آنچه که به میراث فرهنگی و تمدنی ما مربوط می‌شود آثار گرانقدر علمی و مکتوب گذشته و رشد نخبگان فرهنگی ما است.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان